Teluk Gorek Endau Mersing...bestttttttt. 1




 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Salam malam semua..haa baru ada kesempatan nak apdet blog. Bz siket le..siket jek malasnya yang banyak. Oklah..malam ni ibu cerita pasal percutian ibu n family ibu yang tak seberapa tu ye. hihihi dah sampai jek kat sana hilang minat nak ambik gambor...sibukkk sangat nak menikmati laut gamaknya.


Maklumlah duduk mmg dekat ngan laut..tapi laut yang tak boleh nak mandi...takder ombak dipersisiran pantai gitew..takder feel sangat. Ni bila sampai jek kat resort teluk Gorek..hah! malas nak pegang henpon. pulak kat area teluk gorek tu takder line langsung. nak call pon susah..makin menyampah lah ibu nak pegang henpon...tu yang gambar tak berapa nak ada kat sana..


Gambar apa adanya lah..syukur ada henpon ayah...ayah tu sayang no ngan henpon dia...tu yang jadik penyelamat. Adalah jugak gambar2 yang boleh diabadikan tuk dibuat kenangan. Walau ahli keluarga ramai yang tak dapat join..tapi apa yang ada tu pon dah cukup meriah jugak..syukur. Setiap keluarga ada masalah nya masing masing. siapa yang boleh join n tak tak boleh join tu kita redha...tak mau paksa2 okey...hehehe


Okeylah jom kita layan gambar gambar nya...



hati atak sinang...mau jalan jalan...jom kita ke teluk gorek!!!



okey..baru sampai...kita terus plesing depan pantai
ibu tak mandi pun dari mula datang sampai nak balik..
tak bawak seluar yang sesuaaiiiii
hahahha
takpelah ayah ada layan anak3 mandi manda
seronok anak3 mandi..berendam jerrr



haa...ni pertama kali ameera dapat main pasir pantai...
walaupun umur dah 2 tahun lebih
kesiannn anak ibu takder peluang mandi manda kat pantai sebelum ni
nak buat macam mana salah pantai kita pergi hari tu nak
haaa kali nih ibu bawak ameera main tepi pantai yang boleh mandi punya
bagus teluk gorek ni...teluk kan..jadik takdelah ombak kuat melambung2 tu
sesuaiii sangat tuk keluarga yang ada anak3 kecik tuk mandi manda
ibu bapa kurang siket risaunya...
musim hujan pun masih boleh mandi lagi Alhamdulillah..hujan lebat tu cuma sekejap jek... :)



ni dah start bbq dah...diorang sampai semua dah rehat2...dah tidor sat..
pastu dah hujan lebat...hujan berenti terus turun mandi laut...
dah mandi naik pon lapoooo
apa lagi...terus hidup bara api
kita bakooo kita bakooo...




Abang ijoiii dan ameera..
kesian abang ijoii ni..asik kerjaaa jek
kali nih dapat jugak dia join jalan jalan
sebelum ni tak dapat join...syukur bila happy...kesiannn abang ijoiii
hehehe


Masa kami datang ni chalet teluk goorek ni penuh dengan customernya
bilik semua penuh..nasib baik masa adik ibu booked tu masih ada bilik yang kosong
kami booked 4 bilik..tapi tulah..kalau 5 bilik baru sesuai..
next time kami plan lagi..kali ni nak booked homestay pulak
kat tanjung leman
dekat dekat jek kami ni bercuti tak keluar dari Johor pon
sebab senang nak pergi..dekat kan...
kat johor pon apa kurangnya dengan tempat percutian yang menarik
lebih menarik, jimat n puas hati kami hehehe



ni lah buah hati cinta hati saya..
makan bang makan...hahahaha



tengoklah budak2 ni main pasir tak kira siang ke malam
dah mandi tu pon main lagik
dah lah ibu bawak baju tidor tak banyak..
dia lak boleh main main pasir banyak kali
letih mak nakkkk
tapi takpelah..yang penting anak3 happy dapat main tepi pantai
ibu pon happy dapat dengar deru ombak menyisir pantai
alamakkkk madah helah betul ibu
aahhhhh...



air asam ngan sambal kicap nih buat cicah ikan siakap bakar
tapi tulah kan...tak pegang henpon 24 jam
jadik gambar ikan ngan sotong bakar takder..hihihi
tomyam yang sarat dengan sayur sayurannya...
kalau ikut ibu nak buat mee vietnam ibu yang femes tuh..
tapi tulah ayah ni hah
buat spoil jek tak nak menu tuh..ibu terpaksa tukar  ke tomyam
padahal adik beradik ibu semua sukaaaaaa sangat makan mee ibu tuh
huh! lenkali tak nak dengar cakap ayah...huh!!



malam tu sate pon ada haaa maklumlah tokey sate pon ada kaannn
hehehe
rupanyya mmg tak berapa nak menarik ye...
yang tukang bakooo tu kejenya dah bako bako men masuk jek dlm bekas tu hah
tak seni langsung...letaklah elok siket hehehe
semuanya sedap2 belaka..siapa yang perap kan? hahaha
tak membazir..makanan tak der yang terbuang
kami makan dengan hemahnya...Alhamdulillah



yang ni dah check out dari chalet..
ni kat pantai air papan..pantai ni ganas siket ombaknya
kat sini pon kami bentang tikor n makan lagi makanan yang dah dibakor paginya tu
sebelum check out
tu yang tak membazir..dah duduk sini makan sampai habis
yang sejuk pon rasa enak hahaha
tulah penangan duk makan bentang tikor tepi pantai...memang best!!



last view kat air papan...takder sorang pon turun mandi..
masing2 malas nak salin baju hahaha


itu jelah cerita percutian family kami...apa adanya sahaja. tapi kami happy sangat, tak boleh lupa n next time nak buat lagi..kali ni nak buat game pulak...baru syok...kalau buat game game simple2 jek...tapi best. biar kecoh jadiknya..belum apa apa ibu dah berangan dulu.. :)



oh. sempena Deepavali nih ibu nak ucapkan happy deepavali bagi mereka yang menyambut perayaan deepavali. cantik kan?? apa ni anma ibu lupa..tau tapi ibu lupa...1st time ibu tengok live nih...beras berwarna...mmg cantik n kreatif :) masa nii ibu jalan jalan kat aeon jusco kulaijaya. saja cuci mata..masa ni sale gila gila..sakit mata ibu dapat tengok jek huahuahua...lom gaji kata ayah..kena tunguuuu huhuhu..ada rezeki adalah tu nanti barang yang ibu aim tu..mintak ada lah yang sudi nak belanja ibu.. ;p


P/S : okeylah...panjang dah ni..ada jek cerita lain ibu nak apdet..tapi cerita niih dah cukup panjang..pening lak yang baca tu nanti cam tak masuk jek ceritanya kan ahahah









kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...