Menu malam semalam.. :) 1



 photo bismillah_zpse3a79df3.gif


Salam petang semuaaaa...haaa panas ke?? kat sini cuaca tak panas mendung mendung sejuk jeee...jadi orang kat sini pon cool jek huhuhu. Buat apa nak panas panas kan? rilek je walau ada masalah walau kepala serabut, percaya pada ketentuan NYA. Kalau panas jugak ambik wudhuk semoga tenang hati n kurang panas tu. Dapat mengelakkan kita dari melukai hati orang lain tanpa sebab kan? :)


Okeylah hari ni nak story menu malam tadi yang ibu sempat masak, haaa bukan ibu malas ye tapi semenjak ibu bajet ibu mengandung hari tu, semua perangai buruk ibu masa mengadung otometik keluar...kihkihkih, antaranya malas n malas memasak (ha ini ibu cakap pasal diri sendiri ye...tak der kena mengena dengan orang lain pon)


Sekali bila ibu tau ibu tak mengandung (malu siket) still nak menten sikap pemalas nak masak tuh jugak! uishhh jahatnya ibu ni. huhu sian ayah tapi bukannya apa, ibu nak carik tune masak balik tu ambik masa sket..semalam ibu masak simple jek pon sebab tengok ketam tu yg teringin nak masak.


ha ni lah ketam yang ibu teringin nak makan tu terus ibu masak
ketam bblack pepper..mudah membuatnya, enak memakannya!
gitewww....tapi tak bestlah kualiti gambar ni kan??
selalu gambar makanan ni ibu ambik guna camera henpon samsung SIII 8megapixel tuh ha....
perghhhh!!! superb giler tak yah EDIT EDIT memang cantik menawan giler nak mampos dah!
tapi batt henpon kong lak semalam, takleh nak snap guna camera samsung SIII tuh ha
terpaksalah guna 360 nih ha..tak jugak cantik sangat...tapi adooo! huhuhu
apa apa pon boleh syukur adooo dari takdooo gapo2!


Fuh!!! terangkat meletoppp!! sedap gilerrr!!
memang nak muji ikhlas ni walau sendiri masak kena ngan selera sendiri gini kan?
tapi yang lebih penting selera encik suami pun kena ambik kira jugak..
suka ayah ngan sup daging pedas ibu ni....campak2 siap!!
adooooo lah jugak ha!
kalau camera Samsung SIII 8megapixel tuh, eh 8 ke 13 megapixel ek??
arhhh kesah lah...next time mesti guna camera dari samsung SIII jek..
barulah gempak sket. ek?? adoooo lah jugak dari takdooo.


Yang ini sape sape pon pandai masak ni...simple tapi sebok jugak riak nak tepek kat blog cabok ni ha
ha ha ha...ada kesah? haha
simple tapi sedap lah jugak...makan mesti kena ada lauk sayor sayoran yek baru seimbang gitew..
dulu dulu masa mak kita masak ada lauk sayor atas meja sombong tak nak makan!
penat mak suh kita makan tapi kita taknak makan (kita tu merujuk pada diri saya sendiri ye bukan pada siap siapa) sekarang bila dah jadik mak mak ni baru faham tekak sendiri ni ha
baru tau kenapa nak kena ada lauk sayor atas meja bila masak
dulu lauk sayor resipi hebat orang kampung tradisonal susah susah mak kita buat
kita skang ni tak pandai nak buat, skang ni terkebil2 jik mata bila ngenangkan lauk arwah mak kita dulu
nyesalnya tak makan, kalau sayor pucuk ubi rebus gumpal bulat2 pastu buat cecah ngan kuah kacang kaw kaw
tak tekebel kebel ke jik mata tu, sendiri nak buat nak petik celah mana pucuk ubi tu kalau tinggal kat taman gini, kat pasar sayor lom tentu adooo! ha takdooo tahu?
belum lagi cerita nak buat kuah kacang kaw kaw tu...adehmakkkkkkkkk
menyesal kendian dah tak berguna...jadik skang ni dapat buat sayor simple gini pon nak tepek kat blog.
ha ha ha...syukurlah adoooo. dari takdooo. :p


Peace yo!!
jangan gadoh gadoh...jangan panas panas...ibu kita tak sukaaa tauuuuuu!!
kemain anak dara ni makan ketam black pepper ibu..
tak pedas ke sayang??
menurun betul selera ibu suka makan ketam... :)
sayang Ameera! makanlah sayang :)



Yang ini ibu rembat kat kedai roti dan kek!
buatan orang kita!
jadik tiada ragu ragu disini ya!
Alhamdulillah, support perniagaan orang kita!
dua dua pon sedaaaaappppp! :)


P/S : cerita di atas TIDAK ADA KENA MENGENA DENGAN SESIAPA MELAINKAN TUAN EMPUNYA BLOG SAHAJA. Kalau terasa jugak tak tahulah ibu nak tolong cemana,cuba rawat hati dengan  perkara perkara keagamaan siket. Mungkin itu akan sangat membantu sedagher. InShaaAllah, aamiin yarabbal alamiin.




kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...