macam macam ada 0



 photo bismillah_zpse3a79df3.gif



Salam semua..lamanya tak apdet rindunyaaaaa kat blog bersawang ni. Sibuk siket asik cucuk sate je sampai nak masak pon tak sempat merangkap tak larat huh. Teruk tuh kan? letih cucuk sate sambil jaga anak3 sape jugak yang suruh sibuk sangat nak buat kerja cucuk sate tuh...sendiri jugak yang sanggup hahaii shila shila..


Tetiba ibu punya perangai malas nak apdet blog muncul balik...aduhhh..dah dtg balik kemalasan diri niiii...malas betul jadinya.Tapi kalau apdet fesbuk ok jer...gambar pon ambik macam biasa tak miss pon. Oklah ibu apdet gambar jer sebagai pengubat penyakit malas ibu nih...kita tengok gambor jek..



Memula gambor makan makan...gambor makanan yg ibu masak...

ayam sambal tumis...lama ibu ngidam nak makan sambal tumis ayam nih...
dalam malas malas tuh ibu bangun buat jugak
tak baik betul penyakit malas nih kan??


asam pedas..ada kepala ikan
baik hati ayah lepaskan hajat ibu nak masak kepala ikan..buat asam pedas
apa lagi..sipa asam pedas ibu tumbuk lak sambal belacan...mantop!


caru goreng kunyit..
feveret nih!! feverettt!!


sambal belacan feveret nih!! feveereeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet.
ahhhhh...makan cecah ngan timun pon dah sedap sangat sangat.
Alhamdulillah!


kupang sambal...ayah yang masak nih...dappp!



ulam n sayor kobis simple...simple se simple simplenya.



ikan masak singgang!
yang ni pon feverettttt makan ngan sambal belacan kat atas tuh tadi...fullamak!
mantop terlajak laris!
licin pinggan walau tambah nasik.



ikan sambal tumis..
ni ibu masak buat lauk lawan ngan nasik lemak..
bertambah makan nasik lemak bila ada lauk nih..
ikan kecik kecik tuh sedap masak sambal tumis nih
laku tak mudah basi
sampai besok pon elok lagi.
makan ngan nasik panas pon dah cukup satu lauk nih.
takyah pikir2 lauk lain hehehe.



buat ayam golek ayam panggang...
teringin nak makan ayam panggang seketui nih..
sekali hadap jek dlm dulang tuh kan
semua pakat duk keliling men cubit cubit..
ermmm...


hasilnya setelah dipanggang lebih kurang sejam..
Alhamdulillah..buat sendiri lebih puas hati...
masih terasa katt anak tekak nih keenakkan ayam panggang hangus nih!!
hehehehe


kek besday Adam yang ke 5 tahun
tahun ni tak sambut ngan sepupu sepapat dia
kami sambut anak beranak jek kat rumah
sebab ibu tak larat nak masak masak n kemas kemas lepas tu



hihihi tahun ni ibu ngelat siket ye adam?
yang penting ibu ayah ada sambut n beli kek untuk adam
n selamat hari lahir buat Muhammad Adam Danish
kami sayang adam..moga menjadi anak yang soleh, bijaksana,
dan semoga dipermudahkan perjalanan hidup adam moga diredhai Allah SWT.
kami saaaaayang adam!!


tengoklah anak dara nih..
dalam rumah ngan luar rumah siket tak sama
apa lah tak nak jaga diri nih!!
hew hew hew


walau bagaimanapun ibu sayaaaaang sangat ngan bff ibu nih.
mama love u baby..sebab bff ibu ni rajin tolong kemas rumah
tolong sepah kan rumah pon rajin jugak..
Alhamdulillah..untung ada geng hihihi


Tahniah sayang sayang..
Danial ngan abang sepupunya Fitri
teruskan kecemerlangan walau hari mendatang semakin sukar
danial tempat ke 5 (5A) tahun 1
fitri tempat pertama (5A) tahun 2
sayang semua!



kami datang memberi semangat dan tumpang bahagia!
maju lagi dimasa mendatang aamiin yarabbal alamiin.



kerja kami hujung minggu asik ajak ayah gi jusco window shopping
survey ayah gaji nanti nak beli apa
kah kah kah...asik jalan jalan jek
tulah keje kami
sib baik ayah nak layan kami window shopping...sayang ayah!
jangan lupa ya ayah...apa yang kami dah cop tu ayah ingat ye...
time gaji nanti kita datang lagi kih kih...
yang benarnya kami masing masing suka jalan jalan cuci mata jer
sambil jalan cuci mata..cuci tekak sekali
jalan jalan..minum minum..makan makan..
time ni mmg tak membeli sangat
beli siket siket jek apa yang takder kat rumah
yang kami hajatkan tu tungguuuuuu


P/S : entry terpanjang tahun ini.




kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...