Laukku sekeluarga ari nie...





Ari nie aku nak masukkan n3 pasal lauk yang aku masak untuk santapan aku sekeluarga malam nie. Memula tadi aku tak nak masak...petang dah call husband ajak makan kat luar...tup! tup!...anak sedara aku datang antarkan petai. Perrggghhh!!...punyalah takleh tahan aku tgk petai dia, lama tak makan petai...segar..besar...pastilah sedap kan?? Dari tak nak masak tak pasal-pasal tangan laju lak nak masak. Memandangkan udang yang suami aku beli tue tak bercuit-cuit pun lagi...pap!! ha..haaa..dah kena sangatlah tue kan.....kira boleh dikatakan buat surprise untuk suami jugak nie..hehe. K layannn..

Mempersembahkannnnn...


taraaaaa....ermmm sedapnyer..


aduhaiiii...masih terasa petainyer


cewahh...pict. tue ala-ala AFC pulak..huhu


Dalam pada sibuk ngan Sambal Udang Petai special nie...aku tambah lar dengan satu lauk jer lagi...bukan apa dah nama pun tadi niatnyer nak makan kat luar kan. Jadi masak lauk pun tak berapa nak banyak, lauknyer pun simple jer...tapi sedap lar jugak nak kenakan dengan sambal udang nie kan?? Dan pemenangnya adalahhhhhhh......Telur Bawang Dadar (eh!! betul ker namanyer??)......Jadi layannnnn....


Mempersembahkannnn menu 2


Hah!! nie lah dia lauk yg simple tue..


ermmmm...selera gak kan...??


hah...nie lagi satu pict. ala AFC..heheh


Jadi tulah dia lauk aku tuk malam nie....sikit jer kan...sesapa pun boleh masak cam nie...tapi air tangan jer yang lelain. hihihi....ari nie pun laki aku kata sedap...menyelerakan...jadi, niat nak makan kat luar tue aku postpone tuk besok jerlah...hihihi...sebonarnya saja jer ngada nak makan kat luar. Aku nie memang suka sangat makan kat luar....huahuahua...


Tak abis lagi, ari nie laki  aku balik ntah apa mimpi baiknyer dia nak bawak buah tangan...kek coklat...rupa-rupanyer adalah akak kat kilang tue berjual kek buatan sendiri...apalagi...bertambah-tambah lar kenyangnyer...tengok macam menyelerakan...rupa-rupanyer memang pun menyelerakan...sedapppp...thanks lar kak tie sebab jual kek nie kat husband saya...dapatlah saya merasa kek coklat kak tie nie...hihihi. Danial pun tak sabar-sabar nak makan nie, Layannnn...



aduhaiiii...tengok jer dah sedap


nyam..nyamm...


sedap tak sayang..??


sedap tak..???


"sedap lar ibu...kan da jatuh tue...."


K lah.....lain kali saya update lain lauk pulak....walau tak seberapa pun....yang penting hasilnya disukai suami oleh  suami ku..huhuhu..bubbye..... :)




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

2 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

burrppp! oopss,alhamdulillah...aku tengok pun kenyang.:P

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

sib baik ada alhamdulillah dia tue...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...