Lesen dah lama expired...camner ek??





Hai bloggers...saya ada masalah yang susah sangat rasanyer saya nak solvekan. :( Lesen kereta saya dah lama sangat mati..lupus...usang..ha semua dah keluar tuh!! saya tak tau lesen saya nie masih boleh renew  macam biasa ataupun saya kena buat baru.??? kalau kena buat baru...aduhhh malasnyer..kos nyer lagi...dulu masa saya ambik lesen pun leceh..RM780 rasanyer kot. Skang nie tak tau lar berapa kan?? tapi sebelum tue saya nak mintak maap lar bebanyak...kualliti gambar yg sgt memuaskan nie...




3rd time renew oct'2006 ~ oct'2007, 3 tahun expired nie...camner??

Ada sesapa yang tau procedure JPJ skang nie ker??...sebabnyer saya malu nak tanya sendiri kat pejabat JP (sebelum saya sendiri pergi, nak tanya korang dulu)...heheheh...takut kena marah..kena saman ker...kena denda ker...huhuhu...sebabnya yang saya tak renew2 lesen saya nie bukan sebab kedekut ker, malas ker...yang sebenornyer saya terlupa sebab terlalu sibuk sesangat dengan kerja...dulu saya kerja as purchaser, kejar barang yang saya order mesti masuk nak archive sales target...sampai personal matter yang penting macam nie pun saya boleh luper kan.



Yang saya pelik tue suami saya renew lesen dia, naper tak ajak saya skali...rupa2nyer masa dia renew dulu saing dengan saya dia renew untuk 3 ker 5 tahun terus. Yang saya nie pulak naper tah leh renew tuk setahun jer. Adoiiiyaiii...nyesal pulak aku tak renew bertahun2 terus...kan senang kerja cam tue kan??  yang menambahkan lagi kelupaan saya nie adalah sebab saya sendiri tak penah pun bawak keta lepas dapat lesen dulu...huhuhu. Lepas kawin dulu pun penah sekali dua jer saya bawak...tue pun dengan suami.



 Punyalah seksa bawak keta bila suami duk sebelah....susah nak fokus....aikk jgn fikir bukan2 pulak yer :)....susah nak fokus sebab dia sibuk dok membelel sepanjang jalan..ini bahaya, itu bahaya, jadinya saya yang bawak nie naik takut dibuatnyer...hah!! skang nie kan dah susah...nak mandu lesen dah mati...dah lar gitu...nak bawak keta pun naik takot sebabnyer lama dah tak bawak keta. Kalau auto takder masalah...leh saya fokus ngan persekitaran jalan..huahuahua...takder nak risau pasal nak masuk gear...Jadi pada sesapa yang boleh tolong bagi pendapat yang berguna untuk saya selesaikan masalah lesen saya nie please leave your coment below. Really appreciate your advise!! :)





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

0 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...