~ Masalah dengan rambut Danial ~



 
hah!! sini ko....ibu nak amik gambar jap...


ensemnyer engko...

tengok kartun tak ingat ibu dah...tutup kang tv tue baru tauuuuu...

nie yang sakit mata ibu tengok.....




susahnyer nak soh ko posing macam nie...adeiii..

asik dengan kartun jer..


Danial…kenapa awak tak nak potong rambut???...rimmass ibu tengok rambut awak yang panjang tuh!!...ibu nak potong sendiri tapi ibu tak reti…nak hantar gie potong rambut kat kedai…awak pulak yang melalak tak berhenti2 lak nanti…adooooo pening dah ibu nie…..


Last time Danial potong dengan Mak Long…masa tue kita duduk kampong sebab ibu dalam pantang. So Mak Long yang jaga ibu (yang peliknya, dengan mak long awak nak pulak??), sambil lalu dia pun terrer jugak dalam bab memotong rambut orang nie….tapi skang nie kita jarang2 balik kampong……kalau balik pun bukannyer sempat mak long nak melayan Danial…dia dah sibuk ngan bisness sate dia tue….. :(


Nak suruh ayah potongkan rambut awak…eeee ibu tak sanggup!! ibu pulak yang tak berkenan, sebabnya ayah terus botakkan kepala awak nanti (ayah pun susah nak handle awak masa dia potong rambut awak, senang cerita dia pun botakkan jer terus…)…ibu tak sukaaaaaa….tak mungkin ibu nak suruh ayah awak potongkan rambut awak lagi…..


Nasib baik rambut awak lurus, kalau rambut awak ala2 afro…mesti dia mengembang sebijik cam kuih apam…(pikir2…ok gak! eh klu rambut ko macam tue…comel tuh!!)…huhuhu…camner ibu nak buat?? Pernah dulu sampai berbulan2 lamanyer (dekat 9 bulan kot??)….rambut awak tak di potong sampaikan muka pun naik tak senonoh…tapi maintain comelkan…(anak sendiri memang lar comel sesaja…sapa lagi nak puji kalau bukan ibu dia nie kan??...ahaksss)..


Danial2……kalau skang nie muka+rambut awak still boleh diterima pakai lagi…masih lalu lagi ibu nak tengok….tunggu hujung bulan nie, mintak2 dapatlah masalah yang satu nie dapat ibu selesaikan (walau dah lama berlarutan)…supaya tetiap bulan rambut awak senang di potong tanpa sebarang masalah dekat kedai mamak yang selalu ayah pergi tue…sebab kat situ siap ngan treatment cukur misai ngan janggut ++++ siap dengan urutan terakhir sekali kat kepala (mana tau awak suker…huhu)…tue yang ayah suker sangat tuh!! Jadik, next time ayah gunting rambut…awak pun gunting sekali k……




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

adda berkata... Reply To This Comment

salam, wah sama la dgn syafi.. susah sgt nk potong rambut mesti melalak sampai nk runtuh kedai. nk bgtau sket, blink2 awak tu buat saya susah nk tinggal komen kt shoutbox. x boleh nk klik.. tu jee

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

lar...yeker adda, klah nanti shiela buang k hihihi...thansk sebab bagitau...tuelah dia anak lelaki...susah ckit nak kontrol bila time gunting rambut...nie nak kena psiko...

Azrai Ahmad Zamri berkata... Reply To This Comment

salam ziarah kak.. =)
huhu..rambut kembang tu cam adik sy..p0mpuan plk tu..ikut sape la agaknye..
si her0 ni plk kecik2 dl suka simpan rambut ada ekor..brutal tak? kui3! ;)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

azrai~ oklah tue yg pompuan rambut camtue...comeiii...
akak suker, pikir2 ok gaks rambut afro nie...klu bebudak lelaki yg umur 3~5 tahun jenjalan ngan rambut nie mesti ramai org ikut dr belakang...kahkahkah.. :D

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

anak plak aku bukan dia melalak tak nak,tp dia sibuk gak nak tengok org gunting rambut dia tu.pokok panggalnya mmg susah jugaklh nak gunting....

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

ell~ susah jugak lah kalau macam tue...redha jerlah kita ngadap masalah anak2 nie...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...