~ Pukul 3 pagi ~



Ayaaahh…kenapa ayah kena masuk kerja pukul 3 pagi???...skang jam dah menunjukkan tepat pukul 3:08 pagi….tentunyer skang nie ayah dah ada kat tempat kerja…apalah motifnyer kilang ayah buat peraturan seperti ini??? Relevankah ayah kena masuk kerja jam 3 pagi dan pulang jam 12:30 tegah hari besok nyer??


 Hanya semata2 kena jaga bebudak (pekerja) lain daripada curik tulang dan tidur lebih daripada masa rehat waktu bekerja?? (night shift)…..sebenarnyer rules nie mmg ibu dah tau lama pun, masa ibu kerja dulu lagi rules nie dah ada, sebab bos ibu pun kena gilir2 jaga…..tuelah! dulu ibu siap ketawa2 kan bos ibu lagi, dia pon sabor jer kena gelak ngan ibu....skang nie ayah pulak yang kena…kahkahkah…padan ngan muker ibu…huhu



Skang nie semua belum tidur lagi, Danial tengah tengok TV, Adam lak skang nie tegah bergolek2 kat sebelah ibu atas katil tak nak tidur jugak lagi…yang ibu pulak apakan lagi??....dok mengadap laptop menaip n3 nie lar skang…pun tak leh nak tidur jugak…sebab dah biasa ayah ada time2 gini kat sebelah…..tapi takder!....ngeeee



Nak tidur ker tak nie??....Danial macam biasalah…pada dia waktu2 camnie memang dia tak heran kan nak tidur…dia lebih suker tengok TV melayan kartun 24/7 tak benti2 pun takper….tapi ibu yang risau nie….risaukan apa??...ibu sesaja yang mengada….padahal ibu sebenarnye dah suker sebab besok ayah balik cepat…ngeh3!!...memandang ibu adalah seorang “prompt planner” yang terrer…ibu dah plan besok kita nak gie mana……



Jadi, ayah sampai rumah jer besok ibu, Danial ngan Adam dah sesiap pakai2 cantik 2 eh??!!...nak gie jalan2….bolehhh??...hihihihi…






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

2 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

nak jalan eh...yuk kita berjimba....hoye hoye!!!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

ell~ hoye..hoye...jom sesama kita berjimba..."berjimba tue apa el??"...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...