This week nak pergi mana yer??



Jusco Tebrau, Johor


Jalan-jalan hujung minggu memang saya dan anak-anak tunggu setiap minggu. Walau tak ke mana sangat, yang penting saya sekeluarga dapat jalan sesama. Seronok time tue...last couple week husband bawak saya & anak-anak ker Jusco Tebrau (tak masuk n3 sebab tak ambik gambar)..itu pun secara tak sengaja jer..memula plan nak pergi tempat yang Danial suker tue..Danga Bay. Tapi husband lak yang tak berapa nak suker sebab kat situ takder tempat nak solat! Cari2 tak jumpa pun....susah jugak kan?? Jalan, jalan jugak tapi solat tak boleh lar nak tinggal2.


Cheh!! tajuk n3 jer dah menunjukkan ibu nie memang seorang prompt planner. bab nak berjalan lah kan...kuikuikui...kalau nak masak tue susah lak nak fikir, konon2 ayat yang keluar "nak masak apa lar ari nie??"...alasan jer ibu nih..hihihi. Kira plan this week nie nak pergi Jusco Tebrau jugaklah...best jalan kat sana. Danial pun suker jugak sebab ada tempat yang khas tuk bebudak kecik nie kumpul reramai & enjoy. Sediakan ongkos jerlah...masuk tandas pun kena bayar kan?? huh!


Alasan memang kuat..asik sebut "kesian bebudak nie bang..ayah asik kerja jer kan Danial??" ceh! siap tanya kat anak lagi tue, nak mintak sokongan lar konon....padahal ibu nie yang lebihnyer nak berjalan. Ngaku, jangan tak ngaku pulak..ngeh3...kesian husband ku yang tercinta nie. Selalu jer kena melayan kerenah ibu yang ngengada nie, abis tue..nak buat macam mana?? ibu memang suker berjalan..kaki jalan. Alah..dulu masa bercinta boleh, takkanlah dah kawin ada anak2 tak boleh pulakkan. Kuat ayat  sokongan tuh!..husband pun tak boleh nak cakap apa. Sebenarnya dia pun suker jugak bawak kitorang anak-beranak nie berjalan.


K lah, nanti saya update n3 jalan-jalan hujung minggu. Kat mana nak jalan pun sebenarnyer tak tau pun lagi. Sebabnyer husband terpaksa kerja besok, terpaksalah tunggu dia balik kerja. Sudah semestinyer pada sebelah petang barulah bergerak kita. Jusco ada sale lagi ker tak yer?? ari tue pergi ada sale..hmmmm.


mintak2 ada sale beli satu dapat 2..best kan?? ngeh3





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

0 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...