NUFF Bagi blog ibu Buffered Earnings ~



Malam nie ibu tak boleh tidor disebabkan ayah takder sebab ayah gi work (baca n3 kat bawah tue yer Danial)...maklom lar isteri yang manja..memang cenggini lar gamaknyer...abang tak dok sebelah, tak baring sebelah, tak tidor sebelah kita pon tak senang dudok lar yer..isteri mithali gamaknyer...


Oklah Danial...ibu sebenarnyer nak story sikit kat Danial nie...tadi masa ibu sibok blogwalking2 merata2 blog, ibu jumpalah n3 dari blogger2 hebat, blogger handal, blogger berinformasi, pandai letak tajok n3, n3 diorang yang power2 lar kan...bercerita tentang blog2 yang ntah hape2 macam blog ibu nie (ibu terasa tau Danial.....).....tak macam blog picisan ibu nie yang ado lah...nama pon blog "It's all about my sweet families"...jadi automatiknyer cerita ibu tue takder lah nak power maner pon......automatiknyer kena ikot tema lar yek??.....


Takder lah ibu reti nak story pasal hal ehwal blogging world nie, apa yang perlu dan tak perlu dalam blog....suker lagu ker tak suker lagu dalam blog..autoplay lak tuh!! contoh cam lagu waka waka nie.....widget pon melambak2 kat blog ibu nie, konon2 suri rumah yang suker menghias umah gamaknyer...jadi ngan blog2 nie sekali ibu hias2 kan....dah sifat semulajadi wanita ibu memang macam nie....tak pon kaum ibu2 memang macam nie...suker men deko...deko deko...


Kalau nak bercerita pasal pembaziran kapasiti broadband dek kerana dok menunggu widget2 yang melambak tue diupload....ibu pon rasa perkara yang sama bila ibu membaca dengan tekun sekali segala n3 bernas yang diorang sampaikan yang kekadang tue panjang berjela dan sangat2 berguna yang mana ia memerlukan masa untok ibu nie memahamkan dengan lebih jelas...kerna ia jugak memakan kapasiti penggunaan broadband kita nie kan sayang Danial??....Tapi ibu ok jer...paling2 yang ibu marah kan sangat pon broadband nie jadik "BEROKBAND"....


Mana yang ibu boleh terima, ibu masokkan dalam telinga kanan...mana yang ibu suker tapi diorang tak suker...ibu keluarkan ikot telinga kiri ibu......pada ibu cerita pasal Danial ngan Adam nie lagi best dari segala citer yang ado pasal ketera'an dalam dunia blogging nie....itu pada ibu...cuba bagi lak pada ibu2 yang lain??....


Rupanyer cenggitu yer...ingatkan dalam dunia realiti jer ada jiran A dok ngata jiran B...

Jiran A berkata : "Eh! rumah ko nie tak mesra alam lar....ada hias rumah sampai cenggitu sekali, bunga sana sini, apa kelasssssss....ko cuba tiru macam rumah aku...ko pandang umah aku nie ha...simple!! kemas!! menarik!! cat dia pon senaaaadaa jek! mata pon tak sakit mandangnyer...senang orang nak datang jengah umah aku nie sebab selesa tak banyak perabot...bukan macam umah ko yang berselerak ngan perabot...ntah hape2 jer!! "

Jiran B berkata kat dalam hati : "Eh! apa kes lar manusia nie...pandainyer menyakitkan hati jiran jer yang dia tau...tak tau ker sakitkan hati jiran tue berdosa besar...aku sabor jer nie ha!!! "


Kisah kat atas tue betol yer Danial....Itu dalam dunia realiti....ingatkan bila ibu menghindar dari dunia realiti yang tak sehat cenggitu, ibu joint dunia blogging aka dunia maya nie hati ibu akan lebih gumbira...lebih tenang, rupanyer lebih kurang sama dengan jer ek??.....alahaiii......jadik ibu tak nak lar jadik jiran yang cenggitu Danial....ibu cuba jaohkan, ibu akan tetap sokong blog2 picisan yang tulis tak kira apa pon dalam blog diorang, termasok lar blog2 handal nie....no double standard (takmo takmo...) kecuali blog yang tak senonoh lar yer....


Tak kira lah jiran2 ibu nak citer pasal jenjalan ker, makan makan ker, nak citer pasal gossip artis sekerat 2 kerat ker, nak citer pasal gadoh2 manja ngan boyfren ker, nak update pasal semalam mandi ker tidak ker, nak abadikan kenangan terindah ngan keluarga ker, nak masokkan resipi sambal belacan ker, nak masokkan selipar jepon baru beli ker....dan yang seangkatan dengannyer, ibu tetap sokong blog diorang(blog ibu lebih kurang cenggitu ler gamaknyer)......kerana "itulah" setiap blog melambangkan peribadi authornyer...ibu rasa lebih rapat dengan diorang...baru best!!


Tak salah langsong pada ibu apa yang diorang suker letak dalam blog diorang (sama lar ngan blog ibu Danial)...kalau semuanyer manjang nak serius, mana pulak datangnyer keseronokkan berblog?? cuci mata....baik ibu tengok blogshop jer cenggitu......serius2 bestnyer  sekali sekali jer..kehkeh...asalkan ada ADSvertisement......jalaaaaaannnnn....kan??


Jauh melalot.....
Sebenarnyer ibu nak citer pasal Buffered Earnings jer tadi....
Blog picisan ntah hape2 cam blog ibu nie pon ada jugak yang hargai....
Terima kasih NUFFNANG yang tak double standard pon memilih blog....
Blog ibu nie pon boleh dapat Buffered Earnings dari NUFFNANG...
Kata Blogger hebat Buffered Earnings tue susah nak dapat yer??...
Macam tak cayer jer blog hape2 ibu nie boleh dapat...
Takyah lar tunjuk2 kat sini yek??....kehkeh...
Ibu berblog bukan semata2 berblog pasal nak kan duit....itu sekadar suka2...
Macam dapat duit raya......
Kalau ada pon ibu bagi kat Danial ngan Adam jer....
Tapi sebenarnyer ibu berblog pasal ikot suka hati....
Ibu berblog ikot apa yang ibu rasa....
Ibu berblog tentang apa yang ibu ghairahkan.....
Ibu berblog tentang apa yang ibu sebenarnyer inginkan ceritakan....
Yang penting hati kita gembira dengan blog kita nie kan danial??...
Danial suker...Adam suker.....
Bukannyer apa yang orang lain nak kan untok blog kita...

Sama macam kita jaga rumah kita sendiri..
Rumah???...rumah betol betol....

whatever ~




Photobucket


kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

qellissa berkata... Reply To This Comment

babe, u tanya ape tu buffered earning ke? u nak ckp thanks kat nuffnang? konpius jap..huhuhu...=p

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

qellissa ~ nie kira meluahkan perasaan campor dengan nak thanks kat NUFF yang baik ati bagi buffered earning kat blog hape2 i nie...kehkeh

+akufobia+ berkata... Reply To This Comment

woaa.ada orang terasa.haha.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

akufobia ~ kehkeh....takkan diam jek kan?

dila79 berkata... Reply To This Comment

sheila....entry yang ni best lah....kelakar.....

biask arr kalao ada jiran camtu....mulut laser....sebenarnya dia jeles lah tu.....sekurang2nya jiran tu nak lah jugak ambik berat pasl kita....daripada jiran yang tak nak tanya kita apapun....hal ko...ko punya pasal ....hal aku ....aku punya pasal....nanti mati pun sensorang dalam rumah takde plak yang tahu....itu pasal kes jiran tak amik tahu hal jiran....biarlah penyibuk camner jiran kita yang pentng dia nak gak amik tahu pasal kita walau kita tak suka.....

oh....jangan lupa menyibuk hal dia plak....barulah adil....kuikuikui

p/s komen panjang dah macam entry....hahahaha

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

dila79 ~ hihi...panjangnyer komen dia...nie lah first time ada komen panjang camnie tau...tq yer dila, shiela appreciate... :)

betol jugak apa dila cakap tue.....ada masanyer jiran macam nie mmg berguna untok kita jugak...

kadang2 jer...kehkeh...
saja jer shiela buat n3 cenggini..... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...