Suamiku yang terbaekkkkk ~



Salam semua...ari nie nak post laok yang Encik Latif masak untuk santapan kami sekeluarga malam tadi...sebab apa Shiela nak post?? sedangkan sebelom nie banyak lagi laok2 yang sedap2 dia dah masak...selalu lak tuh!!...sebabnyer laok yang boss masak kali nie simple tapi sesangat lar sedapnyer....sumpah sedap...sebab apa sedap??...haaaa meh jom kita tengok... ~


Nasi Ayam Penyet versi Encik Latif


Ayam yang telah di henyak dengan anak lesung batu...di goreng bersama dengan rempah2 yang bermutu tinggi.......


Telor dadar versi Encik Latif...yang nie aku tak jamah...dia sorang jer yang makan....sedap gak nie


Ulam ulaman yang maha simple....anak aku pon leh buat....tapi dia punyer syok ngunyah tue...krup krap krup krap...memang terbaek...kombinasi laok yang sensasi....


Inilah dia menu yang paling paling paling sedap tue...hasil tumbukan maot dari Encik Latif maka tehasillah sambal belacan yang sangat sangat sangat sensasi enaknyer sekali....bila dicicah bersama dengan ulam ulaman krup krap krup krap tue...bersama dengan kombinasi ayam penyet nie tadi....memang ada umppphhhh!! kejelitaan Fasha Sendat pon tak terbandingkan dengan masakan laki aku nie....


Inilah dia hasil air tangan cekot aku...hasil nyer datang bila aku cuma tinggal cekot2 dan ngap2 jer....cekot sana sikit, cekot sini sikit....punyalah selera aku makan...hari2 cenggini pon takper...sambal tue yang paling special yer...barulah datang sedapnyer ayam goreng rempah tue......nie baru pinggan yang pertama...aku ngap lebih kurang 2 pinggan malam tadi....Alhamdulillah...kenyang yang berbaloi baloi....ngeh3!!!....saaaayaaaaaang abang ~





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

8 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

+akufobia+ berkata... Reply To This Comment

woaa.ada abang seh.nak sikit.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

akufobia ~ huhu...ada abang suke masak...best oooo... :)

qellissa berkata... Reply To This Comment

wah, bstnya...abg i suker mengemas..masak memasak dia tak tahu..lalalala...untung u babe..dpt hubby pandai masak..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

qellissa ~ hai babe...mmg best dpt hubby suker masak nie...kalau dia kat umah jer dia yg akan masak...takyah paksa2 dia sendiri sukarela nak masak...i tinggal ngap2 jer...tapi bab ngemas i lar yg kena...satu rumah i yang kena jaga...lagi2 lepas dia masak kan...pehhhh!! sakit gak nak ngemas tue...huhu...ok lar hubby u suker ngemas...best best...umah sentiasa bersih n kemas jer kan.. :)

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

perrrgghhh! mmg terbaeekkkkk dr ladang beb!

:D

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

ladyell ~ alahai beb...mmg terbaekkk beb!! ko mesti dapat membayangkan ke enakkan sambal belacan nyer itew kan...ngeh3!! ;P

Linglung berkata... Reply To This Comment

nanti gua kawen..gua nak berguru dengan husband lu..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Linglung kehkehkhe....dipersilakan...wa tak kesah, sebab isteri lu mesti bahagiaaa...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...