Customer service ~



tekan2 teros dapat...cepat betol service pakcik google =)


Salam semua....hari nie aku nak story sikit pasal satu cerita tentang poor customer service yang aku penah terima sebelom nie...tadi masa jalan jalan kat blog mummyalesya aku baca kisah dia...geram gak baca citer pengalaman dia...teringat lar kisah yang sama aku penah kena dulu...


Samalah ngan mummyalesya...biasanyer minggu gaji husband akan bawak pergi market tok belanja brg kering dapor...tak yahlah mention market mana yer...nak kata besar tak jugak...nak kata kecik pon tak jugak...memang tetiap bulan kami suami isteri mesti gi market nie untok belanja brg kering.....sebelom terkena memang suker sangat, tapi bila dah kena tue gerammm sangat.....


Masa tue shiela baru abis pantang 2 bulan n bawaklah anak kecik Adam nie dalam keta sorong dia...selalu pergi takyah bawak kan...kali nie kena bawak keta sorong jadik aku tak tau pulak procedure market tue macam mana...nak masok jer shiela soh lah husband yang angkat gate palang besi tue sebab takder org kat situ yang nak angkatkan....takkan nak pacak lelama kat situ tunggu org bukak kan gate tue kan?...ingatkan takder masalah, tapi perasan dari mula kat depan tue ada pakcik, tak tau dia tue jaga sebab pakai baju biasa jer.....


Bila husband angkat jer gate tue aku pon masoklah dengan perasaan gembiranyer..maklomlah baru abis pantang n dapat jenjalan kan?..happy dia tue lain macam sikit...tetiba jer dengar ada suara budak pompuan sound!! dia kata apa nak tau?..."suke suke hati jer bukak bukak sendiri!!!!" (keras betol suara dia)....e'ehh, aku pon toleh lar kan nak tengok gerangan orang yang empunyer suara  tue..rupanyer budak yang jaga kat kaunter free gift...aku tengok muker dia....tengok muker jer dah tau jenis orang macam mana kan?...geramnyer aku...cepat2 dia toleh tempat lain.....muker aku dah merah, sebal2 jer aku rasa.......


Dah lar sound aku (regular customer market tuh)...siap moncong2 kan mulot lak lagih...adeiiiiii...sakit tol ati aku time tue. Aku pon panggil lar husband cerita pasal tue...dia kata tak dengar apa2 pon (geram aku bertambah la kan)...kalau dia dengar baru dia sound.....tapi aku yang dengar nie yang masih tak puas2 hati...teros takder mood nak belanja....muker nie merah jer...sebal2 jer pipi bibir nak bebel2 marah...sepanjang jalan bebel2 nak marah tapi tak dapat...


Tak puas hati betol...tetiba terserempak lak ngan member lama...dia pulak kerje kat situ...aku pa lagi, bukak citer ngan dia.....dari A sampai Z, member pon berangin jugaklah dengar aku bebel2 pasal budak tuh....aku cakap ngan member yang aku nie regular customer kat sini, jangan suker2 layan customer tak tentu arah kan?....muker aku dah merah2 jer tinggal nak berasap, dia tanya "budak yang mana kak?...joyah ker ??...bedah ker??...eh saper eek kak??"..adeii aku manalah tau...kawan ko, ko pegilah check sapa yang duty kat kaunter tue.....aku cakap ngan dia aku nak jer jumpa manager dia...alang2 manager dia dah ada dekat2 situ......


Member aku kata..."kalau budak tue mmg kak...mulot dia mmg laser sikit (laser sikit??)...takper2 kak..nanti kita cakap ngan supervisor kita biar dia jer yang sound budak tuh...akak jgn merah2 muker lagi...rilex2 yer...nanti kita cakap ngan supervisor kita eehh kak..bla bla bla bla"...haaa...baru aku boleh rilex kan?...dah lepas sakit hati aku kena sound...ko tunggu lak, kejap lagik ko pulak yang kena sound yer dak monconggg...


Dah tue aku pon teruskan lah berbelanja ngan husband (dari tadi husband aku carik2 tak jumpa..kehkehkeh)...dia tanya gi mana?...aku cakap aku dah citer kat member yang ada kejer kat situ, jap lagi budak tue lak kena sound!...dia kata "patot lar carik darii tadi tak jumper2" sambil mengeleng2 kan kepalanyer...ekekeke


Dah dekat sejam jalan2 dalam tue aku pon nak keluar...jalan2 nak gi kaunter bayar tue terserempak lak ngan budak yang sound aku kat gate tadi, dia jalan punyalah laju...aku tengok muker dia..aku pandang tepat kat mata dia pastue aku jeling dia...dia tundokkkk jer kan.....aikkkk!! pelik??...tadi sound aku punyalah berani kan..ngan moncong2 ko sekali tinggi sama naik ngan hidong ko....pelik aku...


Dah tue aku keluar tunggu husband bayar, aku dok dulu kat kerusi depan kaunter...dtg lah pulak pakcik jaga nie tadi...baru aku tau pakcik nie jaga, dia datanglah borak2 ngan aku...ramah betol...aku pon layan kan jer pakcik nie.....ngan orang tua tak baik kita nak sombong2...bertambah2 pelik lar aku.......baru aku perasan, masa jalan keluar terserempak ngan minah laser nie tadi, dia kat depan...pakcik nie jalan kat belakang dia......


Owhhh...ko dah kena sound ngan manager ko ker minah??...tengok!! kesian pakcik nie, mulot laser ko punyer pasal...ngan pakcik jaga nie sekali kena sound!!...geram lagi aku ngan ko nie minahhhh!!...sian pakcik nie tadi...bukan dia sengaja pon nak lambat2 bukak kan gate tok aku tadi...dia pon tak perasan agaknyer kan?.....kesian pakcik jaga : (


Lepas jer dari tue...sebulan gak aku tak pergi belanja kat market nie tadi...geram lar kononnyer...tapi lepas sebulan aku jalan jugak ke sana..sudah tukar lar kali nie dia punyer service...jaga ngan kaunter girl tue rotate org lain...dari jauuhhhh lagi jaga dia dah nampak aku agaknyer...tak sampai kat gate lagi laju2 dia bukakkan palang besi tue....takyah susah2 laki aku nak bukakkan.....


Lepas dari tue setiap kali aku pergi market nie tak penah sekali pon jaga dia lambat bukakkan gate tok aku....macam tue lah service kan?...agaknyer manager dia takot hilang regular customer kot...huhu...minah laser tue pon tak penah lagi aku nampak dok kat kaunter gift...kalau nampak aku ngan laki aku kat kaunter bayar mesti dia buat2 tak nampak...tundok2...bagoslah ko dah sedar yer dik.........


p/s : maaf yer...n3 nie panjang berjela2...huhu





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

12 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

lionteen berkata... Reply To This Comment

lionteen pun mnympah org mcm tu..
bek xyah keje klau nk marah2 org...
cstmr is no.1 kan...
buang je keje pmpuan tu..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@lionteen iyer dik...mmg geram masa baru2 kena...

tapi skang nie dah ok jer...kalau sis terserempak ngan dia sis buat2 tak nampak jer..kita kesiankan dia sama2 bangsa...

lepas nie pandai2 lar dia nak layan customer kan..

Anip™ berkata... Reply To This Comment

aku stuju..
ikut sdp mulut jer..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Anip™ memang...ikot sedap mulot dia jer kan...hati org dia tak kira...hukhuk

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

memang berjeler2...
jaga mulut sendiri k...
;)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ ???????????????????

ummi iman berkata... Reply To This Comment

urmm..memang hampehs kalau kena cam tuh...wei..rasa nk cili2 je mulut budak tu...urmm..

tapi tulah..kalau kena kat ummi sure senyap je..ummi tak reti nak sound org..simpan je..huhuks..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ummi iman shiela pon kalau depan2 nie tak reti ummi nak sound dia...hihi

terus cakap ngan manager ker boss dia ker senang...dia pon taklah malu kena marah depan org kan..

kalau shiela tak buat macam tue, lain kali shiela dtg dia berani2 buat macam tue lagi...tak sanggop ummi...huhu

larra berkata... Reply To This Comment

bagus bagi pengajaran cennggitu...

Cikidong berkata... Reply To This Comment

Lain kali jgn lupe isi borang customer feedbzck :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@larra iye maklarra...mmg bagus...huhu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Cikidong tue lah...nanti nak check ada tak dia sediakan borang tue...kalau takder, rasa macam nnak cadangkan jer...bagus kalau ada borang feedback tue kan.... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...