Danial & Adam ~



Salam semua....lamanyer ibu tak update pasal budak 2 orang tue kan...Adam ngan Danial...tadi ada mesej kat shoutbox dari geng blogger ibu yang best tue saper lagi kalau bukan aunty qellissa...dia tanya " xde n3 baru ker?"...alolo...nak citer pasal adam ngan danny ker?...hukhuk

Rasanya dah dekat sebulan tak masukkan citer dak dua orang tue...sebabnyer battery camera ayah dia tak beli2 kan lagi...kalau keluar tue konpem tak ingat ngan ibu2 sekali tak ingat nak beli battery tue...hp lak dah abis di rosakkan adam...sedih, nak ambik gambar dak2 pakai hp cikai ibu pon dak tak boleh...hukhuk


Perkembangan dak 2 orang tue ~

Skang nie Danial dah banyak cakap..kalau dulu dia cakap tak faham sangat...skang nie kira dah terre gak lah, bila ibu ngan ayah berbual dia pon sibok gak nak nyampok...yang herannyer apa yang dia nyampok tue semua kena ngan apa yang kita bualkan...seronok dengar celoteh dia...yang paling best sekali skang nie Danial dah pandai pee pee kat tandas sendiri...basuh sendiri, pakai seluar sendiri...mandi pon dah sendiri...pakai baju jer yang tak pas lagi, kalau seluar senang jer dia cakap...ekeke


Citer 1 ~
Ibu : Danial....tolong ibu ambikkan pampers adik...ibu nak satu k ...
Danial : Baikkk...

Citer 2 ~
Ibu : Danial...kalau dah abis minom sus tue botol sus letak kat atas meja dapor...nanti senangg ibu nak buat lagi kalau awak nak...
Danial : Baikkkk
(Punyerlah berjela aku membebel...dia jawab  sepatah jer)

Citer 3 ~
Ibu : Danial...dah abis makan tue basuh tangan, basuh mulot tue kat bilik air...basuh bersih2...faham?
Danial : Fahhammmm...
(aikkk....)

Citer 4 ~
Ibu : Danial...danial sayang ibu tak?
Danial : Taaayangg ibu : )
(pelat sikit...)

Citer 5 ~
Danial : Ibu...nenial nak susu...ibu, buatkan nenial susu...
Ibu : Nak susu?...pergi ambikkan ibu botol susu awak tadi...letak kat mana tadi?...pergi ambik sekarang jugak...
Danial : Baik tuan...
(aikk...ada kemajuan nampak...ibu naik pangkat sikit)

Citer 6 ~
Danial : Ibu..nenial nak tain nenial tue bu.. (kain busuk dia baru lepas angkat dari ampaian)
Ibu : Pergilah ambik kat bakul tue...
(Danial pon pergilah  ambik kain dia...dappat jer kat tangan)
Danial : emmmmmm....nak ciiiummm betol2...
(kikiki...ngan kain busuk pon nak lepas gian bau aura kain tue..... hilang dah bau kain busuk tue ibu dah basuh...ngeh3)


Tue kisah si danial...Adam lak skang nie off course lah belom pandai cakap lagi kan?...ekeke...tapi skang nie dia dah ada gigi sebatang besar macam gigi ayah dia..kakkahkah...kelakor, nak tunjuk sangat2 gambar dia kat sini ngan gigi baru tue...next time k, lagi  skang nie dia dah pandai berdiri, jalan belum lagi...kalau kita tengok jer lama lah sikit dia berdiri...jangan lah kita cakap2 atau tegur2...sekejap jer stand, pastue dia malu terduduk balik...


Baju raya diorang pon ayah dah belikan...Danial tahun nie nak seluar "tajean"....(seluar jeans lah tue)...nak sama macam ayah dia punya..kaler biru kan?...tapi carik punyer carik jumpa lah seluar "tajean" kaler lain...tak tau nak cakap kaler apa...nanti ibu upload...dengan harga dia sekali sama ngan seluar "tajean" ayah...seluar "tajean" Adam pon yang kecik cenonet tue pon sama harga ngann seluar ayah dia...mahal kan baju budak2 skang nie...nak buat caner, nasib baik tempat kejer ayah ada projek yang boleh mendatangkan untung....buat projek, sukses pastue dapat voucher dari company...kali nie dapatlah voucher Jusco RM340. (jimat)..cukup2 kan untuk dua beradik...ayah dia tak dapat merasa pon...hukhuk


Oklah...lain kali sambung lagi n3 siap ngan gambar sekali....tak der gambar tak best lah...last sekali..

"selamat menyambut HARI RAYA AIDILFITRI WALFAIZIN kepada semua geng2 blogger kesayangan ibu...happy blogging"





Photobucket
Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

10 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

selamat hari raye...
:0

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ selamat hari raya ceroi..maaf zahir dan batin :)

Shannice berkata... Reply To This Comment

ucapan selamat hari raya (yg pertama) kpd awak dan famili... :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Shannice tq yer shanice :)

qellissa berkata... Reply To This Comment

selamat hari raya to u babe..mcm2 perangai budak2 sekarang...cute je..mama dia ckp panjang2 DIA JWB PENDEK jek hihihi..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa selamat hari raya to u gak babe...maaf zahir dan batin...tuelah penat i cakap banyak2 dia jawab pendek jer...hehe

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

he lawakla danial, memang menceriakan hati :)

tunggu adam pandai cakap pula :)

Long Haffiz Long Hassan berkata... Reply To This Comment

ahajz,..mencari kotak komen cam mencari treasure hunt..
keh3..
danial mmg comel la,haha

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas SELAMAT HARI RAYA yer dik...

memang tunggu adam lak pandai bercakap nie...ntah apa lah yang keluar dari mulut dia lak nanti..hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Long Haffiz Long Hassan yer ker?...kesiannyer cam treasure hunt lak...haha

nasib baik ada tuto kat situ kan...
Selamat hari raya ya long :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...