Melaka yang bersih ~



Salam semua...hari nie nak update sikit jer pasal singgah ke Melaka masa on de way balik dari konvo ari tue...yang I-City tue skip dulu lah yer..ekeke, gambar tak sampai lagi nie....terbantut nak buat n3 I-City...yang singgah Melaka nie secara tak sengaja jer..bukan plan pun..tue yang gambar tak berapa nak kena lah yer...eheh!


Tapi kali nie gi Melaka mak uihhh...banyaknyer perbezaan dari dulu...ntah tahun bila yang aku pergi nie? (kalau si Lela-Lelord baca mesti dia dok bantai gelakkan aku guling2 nie) ketinggalan banyak tahun daaa...masa baru kawin dulu kot?...tue pon singgah2 jer. dah lah gitu...bersih lah tengok keliling jalan dia...susah nak nampak sampah bersepah2...barulah kena ngan nama bandaraya bersejarah!...pusat pelancongan...sedap sangat mata nie memandang...


Harap maklum lah semua geng2 yer...jangan kata shiela jakun dah ler..ekeke..memang dah lama tak pergi Melaka nie...carik2 Banda Hilir pon punyalah terperanjat tengok tempat dia dah jadi satu kawasan yang besauuuuu n best sangat2!! apa nama tempat tue...Dataran Pahlawan kot? masuk nak carik tempat jual cencaluk, belacan, kraftangan...memang ada kat dalam tue...area Herritage Bazaar (wah! nama kellass u, tempat pon memang ader kellasss)


(cerita terjumpa artis!!..ekeke)
Masa nak balik kat parking keta shiela ngan encik latif terserempak ngan Dato' Jalaludin Hassan..dia tue tak sombong lah (sukerlah, patutlah banyak peminat.....ekeke).....masa tue shiela ngan hasben dah dalam keta kat tempat parking nak balik JB....sempat lak tue laki aku macam org jakun nampak artis lah kate ngeh3!! (ampun banggg) dok tunjuk2 n melambai2 kat Dato' nie...nasib baik Dato' perasan, kalau tak malu sorang2 lah dia (ampun bangg)...Dato' pon lambai balik siap ngan senyum2...dah tue masa Dato' nie jalan nak masuk, dia siap stop jap...tunggu keta kitaorang nie lepas dulu dari dia...eiii..segannyer..segannyer.... time nie kan... ekeke bajet2 kontrol kunun nak berselisih lagi sebelah dia hihihi, yang shiela nie dah tak tentu arah gamaknyer nak selisih lagi ngan Dato'..... dia mmg tunggu kitaorang jalan n siap lambai2 tangan (macam budak2 kecik lambai dok tata..tata..tata....ekeke) tambah lagi dengan senyum manis tuh...sah! Dato' memang tak sombong..... we likeeee (gambor takder..huh!)


next holiday nak singgah lagi Melaka tempat yang best nieh...harus ku singgah...oklah...layan picture kat Melaka nie...sikit jer dapat snap..tak turun pon...turun Dataran Pahlawan jer, tue pun sempat snap satu gambar jer...~


yang nie picture dari cik google..
Dataran Pahlawan...(punyerlah lama tak pergi Melaka...Bandar Hilir dah jadi macam nie pon tak tauuu...huhu)


bersih jer...suker tengok zon merah nie...maaf yer tak tau nama jalan nie...ekeke

dapat tengok jer..tak turun pon sebab dah petang sangat sampai kat sini
masa nie ramai sangat orang....

yang nie..lama dah berangan2 nak naik beca...
tapi dapat berangan jerlah...ekeke

yang nie pun sama Muzium Samudera...
dapat tengok jer...dari dulu lagi tak penah peluang nak pergi dekat2 n bergambar...
sian kan?...next time kalau pergi nak singgah n bergambar puas2...huhu

muka masing2 dah penat...penat dok dalam keta jer yang lebih...
tapi nenek sedara aku tue steady jer...bawak jenjalan sikit pon tak penat...ekeke
senang jer bawak dia berjalan tak banyak kerenah..
yang Danial sibuk lap idung..selsema...
adam lak tak nak pandang camera..mata dia asyik tengok air pancut kat kolam tue...
yang ayah lak biasalah...keadaan tak terurus...ekeke...sepanjang jalan kena dukung adam...penat woooo
drive lagi...sian laki aku nie...
yang aku lak mekap dah lama cair...sian..
takper bang, next time kita tetap jalan lagi tauuuu...hihihi


p/s ku : tunggu next n3 kat I-City lak k =))




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

20 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

memang best melaka sis, saya pun tak puas lagi jalan dataran pahlawan tu, banyak nak shopping haha

kiranya tak naik lagila menara taming sari tu?best menara tu..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas betul lah...memang best!!...mesti nak datang lagi insyaAllah panjang umur ada rezeki..

menara dia pon of coz lom gi lagi...nanti leh carik...huhu

darkbatman berkata... Reply To This Comment

aie xpenah sampai melaka..klau tgk pun bese dlm blog cahayawanita..dia salu borak2 sal melaka.hehee. best jugak klau dpt artis cmne..xde la kita perasan syok sendiri kan kak.ahahaa..

ima berkata... Reply To This Comment

suka berjalan di melaka. bes kn?? :)

+akufobia+ berkata... Reply To This Comment

zoo melaka tak singgah?haha.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@darkbatman tue lah pasal...sis takut jer hasben sis dok perasan sensorang..ekeke..tapi nak jumpa artis yang macam tue memang susah lah... =))

sesekali aie try lah gi melaka...mesti nak datang lagi...bandaraya dia best sangat..maju, tapi tradisonal...tak macam KL... =))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ima memang best dik...pergi sekali nak lagi...nak lagi...nak lagi...dan lagi!...ekekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ akufobia zoo melaka e?...ermmmm, tak kot...banyak tempat lain yg menarik lom singgah...zoo johor pun tak singgah2 lagi...huh!

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata... Reply To This Comment

makasih untie sheila atas wishnya...AMIN

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♥♥azatiesayang ♥♥ amin. =))

Aniza berkata... Reply To This Comment

seronok dengar korang sukakan Melaka Bersejarah ni.Ada benarnya kata klise, sekali datang Melaka, pasti akan datang lagi.

Jemputlah datang lagi yek. Saya pun tinggal di area yang korang cakapkan ni...dah selalu, so tak sama teruja dengan korang... ^_^

F.I.C.K.R.Y berkata... Reply To This Comment

Salam... terpanggil nak bagi komen kat entry ni pasai teringat nostalgia rombongan pi Melaka kecik² dulu huhuhu...

Memang terkejut kalo budaya Melaka nie cakap :

"Ehh lahanat, lama tak jumpe ko"

Tapi bagi deme ni dah macam biasa jer kan...

Am i right?!

Fakta Menarik ker Merapu ?

apak cikidong berkata... Reply To This Comment

saya pun suka g melaka ibUUu...... eheehehe :D

Lelord berkata... Reply To This Comment

@Shiela Latif mahap yek lambat g sini...weh aku pun x abis jalan melaka daaa...bulan dua sok aku balik meh singgah umah aku klebang nun

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata... Reply To This Comment

alala, mama shiela dh tukar header laa..:) huhuyyy, fifie bru ziarah after long time tak bw.. btw, memang melaka kota sejrah kn? last pegi ke melaka msa form 1.. haha.. dh lama tak pegi:)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Aniza tuelah...kalau dudk situ mmg berbeza dengan yang jarang perginyer...btw, melaka nie mmg best...banyak da perubahan yang buatkan orang nak datang lagi...insyaAllah. =))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@F.I.C.K.R.Y tuelah...ada jugak dengar macam tue...itu takder masalah pada mereka sebab setiap negeri ada budaya masing2 kan?...tapi melaka memang best!!..ekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@apak cikidong yer...kita sama..ehehe =))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord klebang?...macam penah tengok kat signboard..ekeke...InsyaAllah....trimas sudi jemput aku dtg umah nie... =))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@FIFIEY LYCHEE MARATION tuelah...lama betul tunggu fiffiey datang sini...dapat jalan melaka pun seronok bangat...cuti2 malaysiaa... =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...