Di paksa minum racun??



Salam semua....hari nie shiela jalan2 blog Pahit manis 1st Love dan terbaca tentang berita "Pemuda dipaksa minum racun meninggal dunia"....sambung lagi baca kat Metro Online tentang pemuda nie (Mohd Muda 27 tahun).


Al-Fatihah buat Allayarham Mohd. Muda.
sedih bila tengok keadaan macam nie =((


Sedihnyer...zaman sekarang nie ada lagi kes keluarga tak restu sampai nak bunuh2 pulak....kalau tak suker janganlah buat sampai macam tue sekali, paksa mangsa minum racun sampai meninggal dunia. Apa sangatlah salah dia sampai sanggup buat macam tue sekali???


Tak berperikemanusiaan....baguslah mangsa sempat beritahu kat polis punca2 dia dimasukkan ke hospital...skang nie  polis tengah buat siasatan...kalau jatuh hukuman boleh tahan berat jugak pada pelaku2 nyer....

“Bagaimanapun sebelum meninggal dunia, polis sempat merakam percakapan mangsa dan siasatan kes dipindahkan daripada Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun kepada Seksyen 302 kanun sama kerana membunuh,” katanya. (petikan Metro)

Kira2 hukuman kali nie puas hati jugaklah bagi kita sebagai masyarakat yang menjadi pemerhati kan?...berbeza pulak dengan kes 2 orang pemusnah bukti pada kes  pembunuhan Sosilawati dan 3 yang lain tue kan?.....kan??



p/s ku : Hukum Allah jugalah sebaik2 hukuman yang Allah S.W.T dah ciptakan untuk kita guna dan pakai...tapi kenapa sampai sekarang nie masih tak lagi diguna pakai?...berani kerana benar...kalau takut, semestinyer ada buat salah...



kalau suka LIKE k... :D

22 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Mata Hati berkata... Reply To This Comment

kesiannya..kerana cinta membawa kpd kematian. mungkinkah kerana pemuda ini hanya penoreh getah menyebabkan cinta dia ditolak oleh keluarga perempuan itu? moga2 pembunuh itu akan dibawa ke tali gantung

|| NaFiRaa || berkata... Reply To This Comment

sekarang nih orang sanggup buat ape saja kalo x suka.. x de rasa kesian langsung dah.. kes simbah cuka getah kat perempuan pon 1 kes jugak.. tak tahu lah ape nak jadik dunia sekarang nih..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Mata Hati yer...semoga pembunuh tue di bawa ke tali gantung....

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@|| NaFiRaa || macam macam kan?....semuanyer tak masuk di akal.

MissyNursy ♥ berkata... Reply To This Comment

hmm..macam2 la..skang ni manusia makin xtakut plak..sukahati je buat ikut perasaan..kes perempuan kene simbah asid 2 pun ksian jgk..tergamak giler wat cam2..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@MissyNursy ♥ betul dik...yg tue pun kesian jugak... =((

LiFe KaMi berkata... Reply To This Comment

dah macam cerita hindustan plak..
manusia yang tiada pedoman hidup begitu le..

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

cinta yg menyakitkan...huhu mcm kenala pula design poster tu mlm tadi..

qellissa berkata... Reply To This Comment

yg ni mamat tu dipaksa minum racun kan babe? sian kan dia..my cousin plak, bf dia meninggal coz minum racun semata2 sbb my cousin ni nak pg keja kat kedah..on the day dia nak g kedah, leh plak bf dia minum racun..within 7 days da meninggal..masa koma tu mmg my mom da ckp, klu minum racun harapan nak sembuh tipis..huhuhu..sian kan..
last2 my cousin tu x jd g keja kat kedah.
eh panjang plak i komen2..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@LiFe KaMi betul tue!!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas betullah...macam kena jer ngan design awak tue....

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa tuelah babe....nie yang kena paksa minum racun tue...sedih i baca nie...lagi ada lak gambar dia masih hiudp nie...sedih tau...

yang kes cousin u tue tak tau nak cakap gapo...tue kes bunuh diri kan?...susah kalau emosi mengawal diri...takder pertimbangan yg rasional...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

al-fatihah...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ Al-Fatihah.

chairooL ruLez berkata... Reply To This Comment

huueee..kot ye pon nak pkse bg la air yg sedap sikit..

Dark Half berkata... Reply To This Comment

al-fatihah buat arwah

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@chairooL ruLez Al-Fatihah untuk arwah =))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Dark Half sama sama kita.

gigi rongak berkata... Reply To This Comment

sekarang mcm2 je jadi..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@gigi rongak sedih sekali =((

ct kamila berkata... Reply To This Comment

my mom kenal budak laki ni.. my mom ckp dia ni dah pernah kahwin.. 2 kali kot kalo x silap..huhu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ct kamila tapi tetap kesian kan kat arwah nie...sampai kena bunuh...dhasat2 skang dunia...=((

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...