Sana sini nak gaduh sesama blogger.....dunia akhir zaman macam nie agaknyer ~



Salam semua......2 ker 3 hari nie shiela sibuk blogwalking sana dan sini merata blog tak kiralah blog baru ke lama (blog nie pun bukannyer lama sangat pun)....mana2 shiela pergi blog yang belum follow InsyaAllah shiela follow....shiela mesti nak follow tak kiralah bagus ker cantik ker indah ker berat ker ringan ker blog tue (dah jadi habit selagi boleh follow)...apa2 jer lah! kan...InsyaAllah shiela follow....semuanyer takkan jadik masalah...tapi kalau tak follow tue mesti shiela terlepas pandang jer....kalau datang balik mesti follow =))


Itu antara hobby shiela bila blogging, blogwalking dan apa2 ging lagi...hukhuk...tapi sambil2 tue bukannyer tak baca pun n3 mereka....bacaa...cuma skang nie yang buat tak seronoknyer banyak n3 blogger2 yang menghentam sesama sendiri....kenapa eh?..naper?...asik nak gaduhhh jer?...tak penat ker?....boring lah kalau masuk sini blogger nie tak puas hati ngan blogger tue....masuk blog yang nie pulak blogger yang tue lak gaduh ngan blogger nie...


Isi entrie jangan cakaplah....bila kita baca kang dengan kita2 yang rasanyer takder kena mengena puuunnnn boleh terasa...pelik??....kita nie kan dah macam berjiran....sungguhpun dalam dunia maya....tak perlulah kita ni saling nak menyakiti hati sesama sendiri...kalau nak bagi nasihat pun bagilah dengan cara yang berhemah...tak perlu meluahkan perasaan sampaikan entrie kita tue nanti boleh buat blogger lain pun terasa sama....


Kenapa??...apa motif??..kira kalau dapat buat macam tue diri nie dah rasa hebat aka bagus sangat ker?...sakit menyakiti hati orang yang kita tak pernah kenal pun...bagi blogger baru sekadar dipinggiran cam aku nie nie pun ada gak hati ngan perasaan yang kadang2 tersentuh bila baca entrie hot panas macam tue....dia punya kecik hati dia kira...orang lain??....


Agaknyer inilah yang dikatakan dunia di akhir zaman....saling sakit menyakiti...lidah ngan jari nie masing2 setajam pedang...tolonglah...janganlah asik nak bergaduh, then orang yang nie kecik hati, keluar lak entrie yang panas...then orang lain yang baca pun terlibat sama terasa panasnyer...sama ada secara sengaja atau pun tidak....apa yang kamu buat tue tetap sama sahaja dengan orang yang mula2 menyakiti kamu pada awalnyer....sikap yang sama...tapi hujung2 yang disalahkan ialah "sikap orang melayu"...eh! tooolooonglah...korang yang bergaduh...orang melayu jugak yang salah...motif??


Harap sangat lepas nie kalau blogwalking mana2 blog janganlah  ada entrie yang panas yang saling sakit menyakiti sesama blogger lebih2 lagi blogger melayu....bukannyer aku nie bagus sangat...tapi paling tak suker bila hujung2 tulisan tue, sikap orang melayu jugak yang salah......semua orang melayu ker  bersikap macam tue sampai dah jadi trademark pulak?...ingat...cakap tue samalah dengan doa...lagi2 doa ibu2 kan?...kalau lebih 44 kali kita cakap benda yang sama, maka terjadi lah ia....adalah lebih baik kita hentikan semua nie.....baru bangsa kita bangsa yang maju...tak gitu?



p/s ku : suker profile Dr. Hana ~ "saya suka aura positif..jadi, bersikap positiflah wahai kita:)"

kalau suka LIKE k... :D

37 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

hmmm...^_______^ watak mcm ni selalu kan bagus tiap2 hari..hehe confirm nak buat entri gembira je

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas orang dah kawin ginilah dik lagi2 ada anak...dah jadi ibu...kalau boleh cerita yang positif jer...suami pun suker...=))

bersikap positif kan baik, elok untu,tumbesaran anak2!! huhu =))

MissyNursy ♥ berkata... Reply To This Comment

betul2..sib baik aida kire baru lg dlm blogging..kirenye xtkene la n mntak dijauhkan..

Afiq Bukhari berkata... Reply To This Comment

xsuka betul kalau gadoh2 ni..buat penat otak nak berfikir huhu

qellissa berkata... Reply To This Comment

uit i x gadow ngan u kan babe..hihihi..x bek gadoh2..provoke sana rovoke sini..tuhan marah ..=)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@MissyNursy ♥ mintak jauh dik...ekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Afiq Bukhari betul....penat baca pun yer gak...huhu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa i sayang u babe...mana ada gaduh2 ngan u...u ler geng maya yang paling i sayang nie sungguh tak jumpa2 lagi...hukhuk...

provoke sana sini betul tue u cakap...tak baikk...ekeke

Miss ... berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas

erk apsal dorang suka gado2 ekk??
x phm btol..haihh

Miss ... berkata... Reply To This Comment

eh psl pe lak ada nama tengkorak emas..ape aku tekan wakaka opsss hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Miss ... itulah dia konsonan yang kita semua cari2 selama ini...naper nak gaduh2...penat woooo

salah tekan takper dik..boleh dimahapkan...ekekeke

Amirrah Zawani berkata... Reply To This Comment

setakat ni x pernah nampak lagi lah entry gaduh atau hemtam menghentam sesama blogger.. meh2 singgah blog saya xda entry gaduh.. entry makan banyak lah.. hehee!!! :)

BeaN MorENo berkata... Reply To This Comment

salah satu cara untuk dapatkan traffik ialah mereke-reka pergaduhan padahal xde papepun hak3

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Amirrah Zawani bagus dik bagus...teruskan ngan entrie yang berguna tuk perut kami semua...ekekek

nanti sis dtg eh.. =))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@BeaN MorENo ooooo...itulah motif diorang selama nie...ngada2...


semua benda nak FAKE... =))

Hana Faza-same person berkata... Reply To This Comment

salam shiela

hmm hana pon setuju ngan shiela.. xmaulah gaduh2 sama2 kita.. kalau rasa xpuas hati, diam2 aje supaya orang lain tak terikut perasaan negatif kita,kan?

hana pon kadang2 ada entri yg melayan emosi diri sendiri tp pastu hana akan cuba positifkan balik supaya orang yg membaca rasa positifnya,mudah2an

trima kasih sudi tag nama hana kat bawah tu.. harap kita sama2 jadi positif :)

p/s: terharu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hana Faza-same person betul tue..takmolah gaduh2...tak besh...ekeke

suker ngan profile hana...skang sedang berusaha keras nak follow aura positif nie =))

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

jgn gado2...
be +ve...

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ takmo...takmo...huhu

Mata Hati berkata... Reply To This Comment

biasalah..rambut lebih kurang sama hitamnya tapi hati lain2...

bior ler..yg tak elok kita hindari, yg elok kita dekati

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

sis, luar topik sikit, just nak bgtau ada contest header, saya tag sis, so kalau sis nak join joinla :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Mata Hati a'ah yer dik...warna rambut yang hitam tue pun lebih kurang jer warna nyer....huhuhu

mari kita menghindarrr

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas alamak...sis tak terre nie dik caner nak join nie...huh!

NARDtheNERD berkata... Reply To This Comment

kikiki..
comelnya komen abg bean tuu.
:))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@NARDtheNERD gamaknyer mmg itulah yang kita cari2 selama nie...hukhuk...kata kunci...macam dah boleh baca, tapi tuelah dia...takkan semua benda nak fake2 kan?...ekekeke

caliph shuriken berkata... Reply To This Comment

x elok gaduh2 ni, hukk...

qellissa berkata... Reply To This Comment

@caliph shuriken memang tak baik...hukk

darkbatman berkata... Reply To This Comment

en3 gaduh 2 bru 2 blog aie masuk.. xbrani nk komen.. sblm ne dh mcm2 jd ngn dunia blogging.. xtau mane penghujung.. cuma mampu telan air liur jela.hee

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@darkbatman kalau kat tempat dia mmg malas nak komen aie...lantak dia lah kan?...

cuma yg tak berkenan tue nanti trademark tue gak yang keluar hujung2...sy sebanagi melayu java tak sukerlah..ekekekeke

+akufobia+ berkata... Reply To This Comment

bukan best pun gaduh.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ akufobia betul tu!! =))

Lelord berkata... Reply To This Comment

beb aku suke baca n3 ni

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord aku pun suker lord..ekeke

nuriz berkata... Reply To This Comment

depa takda entri nak buat sebab tu depa gaduh heheh..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@nuriz betui noo...itulah agaknyer asik nak gaduh ja..huh!

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

aku pun dh lama tk fhm2...lg satu ada plak blogger yg komplen blogger pilih kasih..kalau trserempak kt jln bila nmpk mcm tk vouge terus tk layan...kesian...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ mak haihhh...ada gak cenggitu ell?...kira dia rasa cam dia dah jadik orang terkenal lak kan?...kahkahkah...lawak lak nak sombong2 nie....huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...