Semoga berjaya dunia dan akhirat ~



Salam semua...malam nie nak cerita tentang adik shiela yang berjaya dapatkan sijil degree...akhirnyer habis gak MOKSU belajar...Alhamdulillah. =))


Nielah MOKSU yang dulu ada dok buat salah ngan Danial...di potong nyer rambut Danial jadi ntah hape2 tue...klik sini...MOKSU! dengan bangganyer ibu nak persembahkan pada semua geng2 ibu...ekeke ~


kakak dia nie dapat tumpang gembira ngan bangga pun jadiklah...
abak tue mesti lagi gembira n bangga ngan anak dia yang sorang nie..
banyak abak berkorban untuk anak2 semua supaya boleh jadi manusia yang berguna...
lepas nie abak dah boleh rilex2 goyang kaki.... 
tak yah risau2 lagi pasal adik cukup makan ker tak time belajar dulu..
lepas nie giliran MOKSU pulak balas jasa abak...
amin.


nie pandangan dari belakang jer shiela bagi..ekeke
kalau dah konpem baru leh tunjuk2 muker diorang nie...
masa hantar MOKSU konvo hari tue dia nie dirisik sekali...
abang sayang dia nie orang perak..jadik alang2 jauh sangat utara ke selatan acara risik merisik nie kita buat kat rumah sepupu jer (Damansara Damai...tempat melepak sepanjang kat Selangor)...sekali gus senang...
kata kunci abak "risikan diterima!!"...ekekeke
suspen jer pihak lelaki dok menunggu jawapan dari abak..
maklumlah orang tua dulu2 sebelum menerima mesti dia bagi nasihat sikit pada dak lelaki nie...
yang penting orang lelaki nie mestilah ada sikap bertanggung jawab dan bertimbang rasa....
InsyaAllah kukuhlah rumahtangga..
jadi kalau ada jodoh n murah rezeki n dipanjangkan umur, diorang punyer majlis nie bertunang sekali dengan nikah hari yang sama...
tempoh masa setahun...
senang sebab jauh kan keluarga lelaki nak ker JB...
malam tue MOKSU dapatlah sebentuk cincin emas putih....sebagai tanda MOKSU nie dia yang punyaaaa...huh!!
tahniah MOKSU..semoga dipercepatkan jodohnyer yer...
MOKSU dah cakap ngan abak..
"jangan risau bak..insyaAllah nanti kalau ijah dah kawin pun ijah nak jaga abak...abak dok ngan ijah jer lah yer?...ikut jer mana ijah duduk...nak?"
abak pun senyum jer...(orang tua2 sedap lagi duduk rumah sendirikan?)
semoga semuanyer dapat berjalan dengan lancar lah yer MOKSU...amin.


Kira MOKSU nie happy dia 2 dalam 1 lah yer...happy dapat Ijazah sekali ngan sebentuk cincin sebagai tanda dah dimiliki orang tersayang.....


Oklah..nanti Shiela update lagi n3 jalan jalan kat I-City pulok!...best jugak kat sana kan?...best sebab ada lampu...huhuhu...yang paling best sekali masuk rumah salji...kehkehkehkeh....adik lelaki shiela ingatkan umah salji tue ada salji (takleh blah anggapan ko tue dik), rupanyer sejuk dok dalam aircond jer...kikikikiki...
yang takleh tahan tue masuk jer 2 ke 3 tapak kaki terus dia sound...
"mana salji dia nie..nie sejuk ekon jer...MENIPU"...huahuahuahua...
tau lah kau tue polis, sukati ko cakap tak tapis2....budak2 yang jaga tiket tue konpem segan2   harimau dengar ko punyer komplen.....apatah lagi ramai lagi umat manusia kat luar pintu yang tengah elok2 beratur nak masuk "Rumah Salji"...ngeh3!! layannnn...(tapi plasing tetap plasing..huh!)






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

12 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

tahniah buat adik sis :)

selalunya org tua2 yg lelaki memang lebih suka dok umah sendiri, kalau p umah anak pun, tak boleh tahan lama mesti dah rindu umah..

p/s:wah dah sampai i-city, memang best pun, berpinar-pinar mata tengok lampu banyak hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas ha..betul tue dik orang tua lelaki memang macam tue...huhu..rindu nak berkebun sebenarnyer...

tuelah...memang berpinar..eheh!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

tahniah2...

LiFe KaMi berkata... Reply To This Comment

Tahniah pasni bole le dapat kerja yg bagus..:)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ tq2...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@LiFe KaMi sekarang nie dia kerja pon ok dah...tapi dia nak jugak dapatkan kerja cikgu...minat sangat nak jadik cikgu...InsyaAllah...kena usaha kuat sikit lah...semoga berjaya hendaknyer. amin.

Hana Faza-same person berkata... Reply To This Comment

tahniah utk adik shila..mesti seronok kan dpt dua2 sekaligus..

teringat masa hana dulu, dah bertunang time belajar lagi.. masa konvo tunang dtg sama, eh rasa mcm malu pulak :P

semoga adik shila ttrus suksess

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hana Faza-same person tq hana...tuelah harapan sekeluarga... =))

malu2 yer tunang dtg time konvo..yang adik shiela nie takder malu2 dah eiii...belajar pun sekelas...dah tebal sangat kulit dia...ekeke

darkbatman berkata... Reply To This Comment

damai kat mane 2? aie pun duk damansara damai.. armanee condo.hehee

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@darkbatman ooo dekat lah tue kan...dia damansara damai rumah taman....nama jalan lak tak ingat lah aie...ehehe

A D I A berkata... Reply To This Comment

moksu grad2 trus ada org booking ye :) sejuk hati ayah shila ye ila adik pelawa dia duk sekali, hati org tua kan, seronok dia.

i-city tu ramai beanr yg kata best, kita tak sampai2 lagi ke sana.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@A D I A alhamdulillah...ada dah orang booking,...nie pun dia jer yang last lom kawin lagi...insyaAllah takder aral kawin ler..ekeke


I-city boleh tahan gak lah...huhu, cuba try gi...mesti adia syok tengok lampu2 yang banyak kat sana...seronok sangat..memang tempat orang bergambar sakan lah... =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...