~ Aaadaammmm...are are areeee... ~ 2



Salam semua...hari nie shiela nak buat story sambungan pasal Adam yang dah pandai stand merangkak ari tue kan??...haaaa skang nie dia dah boleh bergerak2 sikit2 cam robot2 jepang tue kan....hukhuk...kesot sikit lutot kanan..pastue kesot lutot kiri pulak...then tangan kanan pegi depan sikit...pastue tangan kiri pulak...pastue bergeraklah Adam sikit2 dari tilam dia n nak sampai dekat2 ngan pejabat blogging ibu muahmuahmuahhhh....nak marah ibu yang asyik dok sibok blogging jek!!...huhuuh


robot JEPANG ngamcemmmm....

Panggil ibu yer??...nak puk ibu yer??...ibu asik blogging jer yer??...ngeh3!!

Okeh, malas nak cakap banyak2...jom layan picture sambungan Adam yang dah pandai merangkak dan bergerak nie are...are...areeeeee ~

(p/s : harap maklom....gambar2 ini telah diambil mengguna HP yang berteknologi tinggi yer puan2 adik2....)

tengok tangan kanan adam buuuu...bukan lurah adam bu....ngeeeeee



amacam bu?? teyye tak Adam??...uuuuu



uuuhhh...adoiii aku tejatoh!!...takper bu..tangan adam dah letak shebelah....



yaeeeaahhh!!...adam mara ke depan bu...tengok lah tangan kiri adam ni ha....



wokehhh...ambik gambar...ambik gambar dulu bu...mmmmm lagi sikit jer nie



omak kau!!...pelan2 adam...peranjat ibu...
fuh!! tengoklah puan2 adik2...jauh perjalanan dia nie ......dari tilam, sampailah ker garisan penamat...bangga2...
hmphhh hmpphhh (kembangkempiss idongku...hukhuk)



rillek bentarr buk...capek donggg...



mmmmm....ada gaye tak bu....penat posing nie.......mmm meh sini bu, nak puk ibu...asik blogging jek!!...hmmm meh sini..meh siniiii..



hahahaha...ibu takot yer??...naper ibu lompat sampai kat situ lak??...hahahaha



wooowooowoooo....takottt...takottt....



hahahahahaha...aku gumbira....aku gumbira nie bu....hahahahaha

selepas 30 minit
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

skang nie Adam nak rehat tengok kartun ngan abang lak bu.....ibu pegi lar shambong blogging.....jangan kacau Adam nak tengok kartun yer..... are are areeeeeee.......







Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Dapat Award lagi!!....hoyye hoyye!! ~ 8



Salam semua….kali nie shiela nak update lagi lagi pasal award yang shiela dapat dari Puan Qelissa gojes kita k…..sebelom nie shiela dah ada 3 award yang diberikan oleh 3 orang ibu2 yang sweet2 dan baik hati nak bagi shiela award. Sekarang nie giliran qelissa lak nak bagi shiela award (wah!! Nampak sangat sesi balas membalas nie…hihihhi…tak kesah lah yang penting hambekkkkkk)…hehehehe..bestnyer…ramai yang sayang kat shiela nie…buktinyer award2 yang shiela dapat nie tandanyer diorang sentiasa ingat kat shiela (perannyer aku nie…hukhuk)…tapi n3 kali nie khas shiela tujukan untuk puan qelissa yang sememang2nyer gojes dengan tidak syak wasangkanyer lagi…cayerlah!!...meh reramai terjah blog dia ….huhuhu



Bezanya kali nie award yang shiela dapat puan qelissa bagi sekali berderet2 macam ketapi……tue yang panjang sikitlah n3 award kali nie…Danial pon tak berani nak conduct n3 nie…sebab ibu tengok tadi dia dah dok konpius nak buat n3 nie……ada jugak TAG yang nak kena jawab…Danial kata “hmmmmpp…ibu nih nelampau….. soh nial update nT nie…penin nial!” hukhuk…Nie lar yang dikatakan balas membalas…apa name pepatah tue…orang memberi kita merasa…haaaa…shiela hambekkkk jer…malu tapi mauu mauu mauuu…hikhikhik…jangan diheran kan yang shiela nie rajin sangat nak buat n3 award ngan TAG nie panjang berjela…nie lah shiela yang sebenarnyer…memang suker layan benda2 nie semua..kalau time kerja dulu lagi terok..semua jenis file excel purchase pon siap shiela kaler2 kan…nak cantek nyer pasal…baru ader mood nak ngadap kejer…hukhuk



Wokkehhh…award yang pertama nie “FRIENDSHIP BLOGGER AWARD”….award nie sangat2 bermakna bagi shiela sebab ia melambangkan keseronokkan persahabatan yang terjalin antara shiela ngan qelissa gojes…sama jugak ngan ibu2 dan blogger2 yang lain..mana yg shiela listed kan namenyer tue nanti lebih kurang samalah perrasaannnn ku innnii yer kawan2…(abaikan ayat saya yang ada jiwang2 kerak sikit nie ye)….




Ada soklan lak…


1~ 5 nama samaran kamu


~Jilla (abak ku yang panggil)
~Silla (arwah ibuku yang panggil)
~Yang (suamiku yang panggil)
~Ibu (anakku yang panggil)
~Shiela (adik beradikku yang panggil)



2~ 5 tarikh paling penting dalam hidup kamu


~07 Mei (hari jadiku…hekhekhek..abe abbe....kutungguu adiahmu..hekhekhek)
~27 Sept (hari jadi suamiku….apa nak bagi yer??)
~24 Dec (hari ulangtahun perkahwinan ku)
~07 Feb (hari jadi Danial….ayah lar yang kenak!!..hukhukhuk)
~04 Nov (hari jadi Adam…ayah jugak yang kenak!!...hikhikhik)


3~ 5 perkara yang kamu buat semalam


~Basuh baju
~Kemas rumah
~Mandikan Adam
~Mandikan Danial
~Rilex

4~ 5 perkara yang buat kamu gembira

~Anak anak membesar dengan sempurna dan sehat…(harapannyer biarlah berpanjangan)
~Dapat pegi holiday ngan suami dan anak2
~Dapat hadiah dari suami….ngeh3!! bukan selalu pon…
~Dapat menghadiahkan suami sesuatu yang dia suker….pon tak selalu
~Bila tengok anak2..terutama skang nie Danial..bila dia nak something ada rezeki kita dapat bagi…bukannyer apa..dulu shiela selalu telan air lior jer bila nak something jadi harap dapat berikan terbaik tok anak2…


5~ 5 drama/filem kegemaran kamu

~Glee
~Kamila Katrina
~Desperate Housewife
~Sinderella (sebab ada makcik yang kelakor tue…pakai cermin mata tebal tue…sapa tah nama dia…tak hengat lak)
~Nur Kasih



6~ 5 hobi kegemaran kamu



~Dapat shopping…lagi2 time sale…huhuhu dunia ini aku yang punya…ahaksss..
~Window shopping pon jadiklah…
~Berblogging…nie kira yang paling latest sekali…..
~Dapat jenjalan weekend ngan anak2 n husband
~Makan kat luar…ngeh3!! Selalu buat alasan ngan suami sampai dapat makan kat luar…kui3



7~ 5 orang yang kamu suker/sayang


~Of course lah suami bila dah kawen nie
~Muhammad Danial Yusof 1st dotter
~Muhammad Adam Danish 2nd dotter
~Abak ngan arwah emak (ibu ngan bapak mentua)….orang yang paling aku sayang sekali…tanpa diorang, manalah ada aku kat dunia nie…bila takder kat dunia, takder lar aku merasa hidup berfamily macam skang nie…
~Adik beradik aku yang baik2 belaka….



8~ 5 tempat percutian idaman kamu


~Sydney Australia…(berangan pon jadiklahhhhh…)
~Bali….(mana tau leh sampai…hukhuk)
~Pulau Redang….(kawan2 pegi kata pulau tue shantek sekali…)
~Jepun…..(nie pon kira dapat berangan pon jadiklah…suami selalu outstation ker sana…jeles konon2 nak merasa jugak musim bunga sakura kat sana……bole bannnggggg??)
~Singapore…(kesiankan?? Batam ko sampai, Singapore ko tak sampai2??…dah dekat sangat seberang tambak poooonnnn tak penah sampai……camner ko nak sampai Bali? Sydney? Jepun?...ahhaiiiii)



9~ 5 sebab kenapa kamu jawab soklan2 nie


~Sebab tak nak hampakan kawanku yang gojes cam puan Qelissa nie
~Sebab saya memang suker melayan benda2 cenggini
~Sebab soklan2 dia senang jek!!...saya leh jawab 100% markah penoh nyer lah…hukhuk
~Sebab aku terlebeh rajin nak jawab….ada ko kesah??...ngeh3!!
~Sebab aku nak kenakan orang lain lak pasnie…..




10~ 10 orang yang kamu nak TAG!!


MissEja~…(yang nie kira geng baru mariii…hihi)
Cikbedahlaser~…(jangan aku kena laser sudah…hukhuk)
Hana~…(puan gajet mula memetik!!)
Long Hafiz Long Hassan~….(coretan perantau)
Alya Syg~…..(Budok comelll)


Jangan marah aku yer kawan2….Adeiiiii…penat pulak dok mikirkan menda2 nie sumer…patot lar puan Qelissa menjawab sekaligussss…sonang citer..



Wokehhh…nie lak award yang kedua puan Qelissa bagi…walaupon shiela dah dapat award nie yang telah diserahkan oleh mama Rizqullah ari tue, untok lebeh menghormati kawanku gojes Shiela update jugak kat sini k…




Award nie Shiela nak pass padaaaa~


Dan pada sesiapa yang ada singgah lama ker singgah bentar ker yang sudi nak terima award nie shiela memberi dengan seikhlasnyer k…saya memberi awak lak merasa… :-)



Lagiiii…3 sederet award!!..ada yang Shiela dah penah dapat..ada yang belom penah dapat


Yang nie belom penah dapat….ok gak ek??....unik tol award nie buat menambah2 koleksi yang adooo…hukhuk




Yang nie pon belom lagi penah dapat….pon kira interesting gak Award nie…ntah apa yang interesting kat blog aku nie…aku hambekkk jer…hihihi (Alhamdulillah....tq gojes)






Award nie shiela dah penah dapat…yang nie puan Elllifeofladyell yang bagi dulu…tapi kali nie puan Qelissa gojes lak yang bagi….sayang u…muahhhh…apa pon thanks banyak sebab bagi award3 yang bermakna nie kat blog shiela k….memang tengah excited giler lar nih!!...hikhik


Wokehhhh…3 award nie pon shiela nak bagi pada ~


MissEja~…(yang nie kira geng baru mariii…hihi)
Cikbedahlaser~…(jangan aku kena laser sudah…hukhuk)
Hana~…(puan gajet mula memetik!!)
Long Hafiz Long Hassan~….(coretan perantau)
Alya Syg~…..(Budok comelll)


Kira sama ngan penerima kat atas tue tadi…sebagai tanda penghargaan shiela kat korang semua….sudi sudikanlah menerima award nie supaya diriku rasa dihargai….eh!! tak kesah lah…mana yang sempat nak buat…nak ambik …dipersilakan lah yer…yang penting Shiela ikhlas nak bagi nieh…Jadi skang nie shiela nak berehat lak…penat gak dari tadi menaip tak benti2. Berbunga2 dihati. TQ Qelissa Gojessss…luve u…emmmmmuahhhhhhh..




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Saya Mahu Blog Saya Di Jelajah oleh Ben Ashaari ~ 7



Syarat pertama : Kena letak HEADER......
KATEGORI : JELAJAH BLOG IBU

Bersempena dengan pembukaan semula program Jelajah Blog Ibu2 oleh Encik BEN nie saya sebagai seorang ibu yang ada blog nie nak lah jugak joint program Encik BEN nie...kira nak tumpang gelemer Encik BEN sikit2 bolehlah yer...lagi pon saya nie takleh tehen tengok link blog Encik BEN yang ada kat blog saya sentiasa menjelajah bloh ibu2 lain...teringin jugak nak dijelajah...boleh yer Encik BEN?...ngeeeee

Syarat yang kedua : Nama samaran saya Shiela...kalau nama penuh tue Zasillah Binti Ariffin...tapi special untuk blog keluarga nie nama samaran saya telah saya tukar kepada Shiela Latif sebagai tanda kasih sayang saya pada suami yang bernama Latif...boleh gitu??...huhuhu...dan nama blog nie saya namakan dengan "ShielaLatif ~ Mama Danny & Adam" tanda kasih pada anak2 pulak.....

Latar belakang terjadinyer blog nie semata2 kerana saya boring duduk kat rumah tak buat apa2...semenjak saya benti dari kerja lebih kurang setahun, masa mengandungkan anak kedua. Tapi saya baru jer start blogging nie pada bulan Feb'2010...masa tue saya ada FB jer..then saya ada terlihat lah sorang kawan saya nie ELLlifeofladyell ada blog (blog dia pon sudah dijelajah oleh En. BEN)...bila tengok blog dia..saya pon teringin nak buat jugak...Tapi tujuan sebenar2nyer saya buat blog nie hanyalah semata2 untuk kedua dua cahaya mata saya Muhammad Danial Yusof dan Muhammad Adam Danish. Saya nak abadikan semua kenangan anak-anak saya kat dalam blog nie tak kira lah dari segi apa pon...supaya bila diorang dah boleh membaca nanti diorang boleh tengok n baca segala kesah2 hal mereka masa diorang kecik2 dulu...selain tue adalah jugak sikit2 saya postkan en3 tentang hal isu semasa kat Malaysia sekarang nie, yang menandakan saya nie boleh dikira sebagai rakyat yang prihatin jugaklah...eccehhh. Dan saya dapat tau kes jelajah mejelajah nie dari kawan saya tue lah Puan ELLlifeofladyell.



Oklah Encik BEN..nak tulis banyak2 tak tau apa lagi nak cakap...mintak Encik BEN tolong lah komen...komen jek tak payah selindung2 kalau ada yang tak kena dalam blog saya nie k....saya tunguuuuuuuu.




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Mama Danish Bagi Award lar ~ 5


gorgeousnyerrrrr


Salam semua....


Hari nie bila on9 jer ibu Danny terus pergi ker blog mama Danish, aunty Larra yang sweet tue bila senyum..hehehe...ibu Danny ingat nak jenguk2 new n3 aunty Larra...wahhh!!! rupa2nyer aunty ada bagi award lar untuk blog ibu Adam nie... yeyyyy!!...seronoknyer dapat award lagi...cantek lak tue award nyer...suker sangat...ader awekss hikhikhik... :)



Terima kasih banyak2 kat aunty Larra sweet nie...macam biasa lar bila ibu Adam dapat award nie ibu Danny mesti nak tempek kat side blog dia lar.....huhuhuhu...dah dapat mestilah nak appreciate kan?...



Pastue macam biasa jugak award nie ibu Adam nak kongsikan dengan 6 orang lagi kawan ibu Danny k......ambik tau award nie....rugi tak ambik...ikhlas ibu Danny bagi nie :)



Jeng...jeng....jeng.....bersedialahhhh ~


Aunty Qelissa (aunty yang gorgeouse tue...ngee)

Aunty Ell (aunty ibu kater award nie cantek tau..macam yg aunty nak kan??)

Aunty Adda (Danny suker blog aunty sebab ada Syafi kat situ...)

Kak Seri (Blog kak Seri banyak pantun...)

Aunty Maslina (Blog aunty ada Rizqullah kat situ...)

Kak Sweetforest (Blog kak ain sweet...)






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Adam dah pandai ???..... ~ 4



Haiiiii...ari nie ibu nak update pasal Adam yang dah pun pandai apa ek??...hah! dah pandai merangkak kedepan dan kebelakang...belom lagi merangkak yang bergerak...tapi stand merangkak tue dah pandaiii...yeyyyy!!



Hehehe....seronoknyer ibu tengok dia dah pandai tue kan...bila dia merangkak jek..dia tengok ibu n senyum2...comei betul bila dia buat macam tue...kalau ikut tarikh hari nie 25hb April Adam dah pun jejak  ke 5 bulan 3 minggu....dah 5 bulan anak ibu nie..tak lama lagi jejak lah umur dia 6 bulan kan??.....



Oklah...layan jer gambar Adam yang baru pandai merangkak nie...tapi mintak maaf dulu sebab picture dia tak berapa bagus lah...guna hp jer tue yang gambar ada goyang2...Adam pun tak reti diam... :)



yihaaaaakk....


haa..nak aperr??...ngeee



ader beraaaannnn??..ngeh3!!



hoyyee...hoyyee...



yeyeyeyeyeye....



tengok...sebelah tangan pon terreee...hihihi



nak ambik motor nie bu....



cantik tak pandangan belakang Adam bu??...ngeh3!!




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Jalan2 JOM HEBOH...best ker?? ~ 5



Salam semua...semalam Hari Ahad shiela cuti blogging sebab bawak anak2 pegi tengok JOM HEBOH!!...adoyaiiiii...nyosal pulak pergi nyer...punyalah lah ramai orang...dah tue keta jam pulak....panas lagi...shiela jalan kat sana dah macam udang kena bakar jer kulit muka....sedehhhh....


Yang peliknya dengan si Adam...orang bawak dia jalan2 tempat bising..panas...ramai orang lalu lalang...tapi dia boleh bantai tidor dengan lenanya dalam keta dia...mana2 bawak dia pergi jalan2 memang Adam macam tue....senang jugaklah nak handle...cuma kadang2 bila time ibu ngan ayah duduk nak makan barulah dia sebok bangun n nak duduk jugak tengok makanan...hehehe...punyalah pandai timing dia mengacau ibu ngan ayah nak makan....sabar jer ibu... :)


Ingat dapatlah ambik gambar nak masuk buat n3 baru dalam blog nie ha!!...tapi dia punya panas takleh hengat!!...ilang semua niat nak bergambar....tengah2 jalan tue nampak lar baper org artis..tp tue semua dah tak kuhirau....yang ku hirau cumalah nyesal sebab pergi hari Ahad...kalau Sabtu pagi agaknyer jalan lengang sikit kot??....


Dah tue tengah2 panas terik tue boleh pulak kena migrainnn...sah!! jalan takleh lama...kena cepat2 selesaikan perjalanan n dudok dalam keta...kena standby kan plastik untok muntah nanti....sedeyyyy lagik...kesian anak shiela tak dapat jalan lelama...jadi n3 nie cuma dapat letak picture toys yang dapat dibeli untuk Danial jek!!...boleh lar yer Danial??...tak dapat jalan lama2...


Lain kali kita tak yah pergi Jom Heboh lagi k...ibu nyesal...hikhikhik...kita jalan2 time cuti weekend jer...baru seronok sikit...nie siap ibu dapat penyakit dah...susah nak bawak Danial ngan Adam jalan2....ayah pon penat drive jauh2 pastue tak lama nak kena drive lagi....sian ayah dia...hikhikhik...oklah!! layan jer picture toys Danial yang ngancem nie......


nielah dia pistol ajaib kat JOM HEBOH  tue...


nie pulak abg bond...DANN BOND!!


hah!!...alat senjata terbaru abg bond...


standby bu!!!


yeahhh!!...mariiii2 saper beraniiii??....hihiiii





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Virus TAG!! Budok Alya bagi ~ 8







Saya telah di TAG!! oleh budok ALYA

(rasanya dia ini seperti ingin membalas dendam terhadap saya setelah berjaya di TAG!! Oleh saya sebelom ini…saya terima sahaja)

Maaf ya translation sepertinya didalam bahasa Indonesia ya!!...jangan marah donggg!! Ngeh3!!!



about ideal guy? = tentang cowok yang ideal?






1. How tall should he be? = Berapa tinggi dia harus?

Lebih tinggi dari saya lar baru ok kot…..kalau saya lebih tinggi pon ok gak…murah rezeki kata org tetua :)





2. What hair colour should he have? 2. = Apa warna rambut yang harus ia miliki?

Kaler itam lar yang paling menawan kan..kan..kan…..




3. What kind of personality should he have? = Kepribadian macam apa yang harus ia miliki?

Bertanggung jawab..baik..tak gataii2..sayang keluarga..hormat org tua..tak kedekuttt huhu…cakap lembut2..memanjakan diriku..ahaksss...dan banyak lagi just tulis yg nie cukop k…




4. Older or younger? = Tua atau muda?

Tua 3~4 taon kira ok lar tue…




5. What film actor should he most be like? = Apa pelakon filem harus dia yang paling menjadi seperti?

Takder rupa sesapa pon…dialah satu2nyer..takder yg sama dengannyer…ngeh3!! (translation tue nampaknyer macam mengarot sikit…sila abaikan yer)




6. What singer should he most be like? = Apa yang harus dia penyanyi yang paling menjadi seperti?

Hmmmm…macam siapa ek?? letak macam penyanyi idolku kira ok jugak kan??...bagi sama macam Jamal Abdillah lar..suara yang macho!! (translation yang nie pon sila abaikan yek)




7. Do they need to cook? = Adakah mereka harus memasak?

Kira kredit lar kalau dia pandai masak…selalu dapat rasa air tangan husband…hehehe




8. What is his best body part? = Apa yang merupakan bahagian tubuh yang terbaik?

Ini mmg jawapan yang sangat ikhlas dari si isteri pada suaminye yer…kat perot (suker pelok2...kui3!!), kat muka (sejuk mataku mandang..betoolll), kat dade (ada bulu dade..ngeh3!!)…




9. What car should he drive? = Mobil apa yang harus ia memandu?

Tak kesah lar…yg penting ado…huhu






10. What one thing completely turns you on? = Apa satu hal yang benar-benar membuat anda tertarik?

Tutor kata yang berlemah lembut bila bercakap dengan isteri…….anak2 dan orang tua :)




11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey? = Siapa cowok di fikiran anda apabila anda melakukan survey ini?

Dari atas lagi dah tau semestinya dia suami ku yg tersayang




12. Tag 6 people to do this survey too. = Tag 6 orang untuk melakukan kajian ini juga.

Kepada kawan2 yang di TAG!! Nie jangan marah dan boring yer…virus TAG!! Nie mmg tak henti2 menyerang…sabar jer lah, kerana sabar itu separuh dari iman anda!!....ngeh3!!




~ ELL ~ (kena lagi...hihiiii)

~ QELISSA ~ (kena lagi jugak...hihiiiii)

~ NADDY ~ (nie mmg nak kena balas..huhuuuu)

~ SWEETFOREST ~ (yg nie mmg sengaja nak kena...ngeee)

~ YUKA-LUV ~ (nak tengok jawapan sis Yuka..bleh? hihii)

~ AIN mamadanishsarah ~ (sajer nak kacau dia...ngeh3!!)












Photobucket


kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...