~ Semanis Kurma ~ 11




Salam semua...korang suker tak tengok rancangan "Semanis Kurma" kat TV 9 tue (Deekaaat Di hatiii)...setiap hari Jumaat tepat pukul 9:30 malam tue (tapi aku tengok malam hari Khamis lak?? episod 61...sudah tukar ka??)...Shiela suker sangat tengok, tapi kadang2 miss jugak...bukannyer apa, Shiela geli hati dan seronok bila tengok gelagat pasangan suami isteri yang juga dua pakar motivasi terkenal Datuk Norbaayah Mahmood dan Ustaz Wan Akashah Wan Abdul Hamid.

Kalau korang tengok suami Datuk Norbaayah, Ustaz Akashah nie kelakar kan orangnyer ??...memang kelakar pon, tengok jerlah isterinyer sentiasa tersenyum ketawa bila suaminyer berkata2..ehehee..mesti bahagia pasangan nie sentiasa....ada jer jenaka suaminyer. Tajuk minggu yang lepas nie episod yang ke 61 seronok Shiela tengok "Suami Nusyuz"...tetamu jemputan dia Datuk Jalaludin Hassan dan isterinyer Datin Hashimah.


Banyak lah yang dibincangkan tentang suami nusyuz nie...kira suami yang mengabaikan nafkah tehadap isteri dan anak2...suami yang mendera isteri dan macam2 lagilah....tapi Shiela suker sangat pada semua soalan2 yang diajukan kepada pasangan Datuk Jalaludin dan isteri nie...


Bila Datin Hashimah bagi jawapan pada setiap soalan, kira semuanyer Shiela sokong lah...antara jawapannyer tapi soalan dah tak berapa ingat dah...hehe.. (agak2 ingat2 Shiela lar yer)...Datin kata :
" kalau suami tengok perempuan lain cantik berpakaian dengan pakaian tue, bergaya...apa salahnyer si suami belikan pakaian yang sama untuk si isteri pakai..tak salah kan? dah memang itu tanggungjawab suami, janganlah bila si isteri nie tak bekerja duduk di rumah biar kan jer isteri nie pakai apa yang ada..."


Huhuhu...terkebil2 lah Datuk Jalaludin tue mendengar jawapan dari isterinyer...sesungguhnyer betullah tue apa yang di kata oleh Datin nie tadi yer...ada lagi contoh2 jawapan Datin yang Shiela suker lebih kurang ceggini yer bunyinyer :

(Soalan : Macam mana yer Datin menghadapi dugaan yang Datuk Jalaluddin nie ramai peminatnyer ?) lebih kurang halal yer bunyi soalannyer... :)

(Jawapannyer pon lebih kurang halal yer...)
"Biasalah kita nie perempuan yer...mula2 tue mestilah kita nie marah..sedih...tapi kita fikir balik macam nielah, mungkin dugaan dia (Datuk) tuhan bagi macam tue (ramai peminat perempuan & dikelilingi perempuan2 cantik)....dugaan saya pulak dapat suami dengan perangainyer .....kita redhalah menerima ujian darinyer...doa tue yang penting"


Betapa tingginyer sifat sabar Datin Hashimah nie ...agak2 Shiela leh jadi penyabar macam Datin tak??...hihi....tapi berkat kesabaran Datin Hashimah nie jugaklah Datuk Jalaludin sendiri mengaku yang dia dapat berubah kerananyer......boleh nampak beza dalam diri Datuk Jaluludin skang nie...Shiela boleh nampak tue...berkat doa dari isterinyer yang tercinta....doa2 dari suami isteri nie untuk pasangannyer sangat2 mustajab yer kawan2.....tak rugi kalau kita berdoa untuk pasangan kita setiap hari.......oh! sweetnyer pasangan veteran nie kan??...


Tak salah kalau dicontohi pasangan nie...sama lah jugak pasangan pengacara "Semanis Kurma" nie...lagi seronok tengok telatah Datuk Norbaayah yang bila berkata2 dengan fasihnyer, tak ada tersekat2 pon....dan suaminyer pulak Ustaz Wan Akashah dengan jenaka spontannyer...jugak pantun2 jenaka pasangan comel nie...suker sangat..


Jadi Shiela dah tak sabar nak tunggu episod minggu depan...shiela rasa hari Khamis malam Jumaat lah rancangan nie berlangsung dalam pukul 9 atau pukul 10 bermula...tunggu jelah seawal pukul 9 kat TV9 tue...haha...nak tau tajuk hangatnyer??...jeng jeng jeng..."ISTERI TERLEBIH POWER"...huhuhu...ganasnyer tajuk...kira nak padan kan dengan tajuk minggu yang lepas tue "SUAMI NUSYUZ"...


Korang suker??....Insyaallah Shiela akan tengok...nak dengar isi pati tajuk nie...apa yang dimaksudkan dengan "Isteri Terlebih Power" nie yer?? Sama2 kita check it out!!.....


~ Saya suker rancangan SEMANIS KURMA ~



Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Siapa sokong angkat tangan!!! ~ 9



Salam semua......ari nie nak cerita sikit tentang hari hari ibu menjaga 2 anak lelaki kat rumah. Penat weiii.....kalau Danial nie, dah tak rasa penat jaga dia...semua dia dah pandai, cuma kalau nak mandi tue kena tengok2 kan lagi. Tapi untuk yang si kecil nie Adam, memang betul2 penat jaga dia (pengorbanan......).....Adam nie aktif tak sama macam abang dia, dia tak reti duk diam...kalau ibu saja2 nak tinggalkan dia main sorang2 skang nie memang tak berani. Lagi lar semenjak dia dah pandai merangkak nie.


Adam baru jer pandai merangkak, tapi tak cukup ngan rangkak dia dah dok sibok nak berdiri lak. Kalau nampak jer ibu dia lalu tepi mesti nak berdukong. Caner aku nak masak kalau kita tengah sibok kat dapor dia pon masok ke dapor jugak????......adeiiiii, masa yang ada sikit tue terluang (bila dia tidor) cuma sempat untok ibu nie mandi n makan jer apa yang patot (tah apa2 yang aku makan asalkan beralas). Untok nak isi perot nie supaya tak masok angin.


Masak lagilah...tak dapat nak masak hari2 skang nie, kecualilah kalau ada orang yang boleh tengok2 kan dia time kita nie masak. Kalau dia tidor tue setakat 20 minit pastue bangun balik...caner nak masak, laok apa yang dapat di masak?? takat nak goreng2 tue boleh lah yer, tapi kalau hati nie nak masak lemak ker asam pedas ker, sop2 ker, macam2 jenis masakan lagi...manakan nak sempat. Bimbang dia dah pandai merayap keliling rumah, masok dalam bilik kita tak perasan...ada pulak bilik air dekat2 situ kan bahya tue....apa2 jadik ibu jugak yang susah nak.


Ari tue sekali Adam merayap jap carik2 bukan lah lama sangat pon dia ilang carik tapi tak jumpa...dalam 3 saat panggil dia carik sampai bilik tak jumpa, rupanya dia dalam bilik pakaian.....bilik tue gelap tak pasang lampu, Adam pulak bila dipanggil2 dia tak berbunyi....berderau darah ibu naik ker muka nie hah...haiiii, anak2....


Kadang2 makan minom ibu nie dah tak teratur dibuatnyer...dari pagi sampai ker malam barulah ibu dapat nak jamah nasik putih...siang memang takder lah sejak adam nie dah pandai bergerak (tue pasallah body dah mantain balik). Tapi ibu sabar jer sayang.....belom lagi masok bab tidor. Skang nie Adam tak nak tidor awal macam selalu, selalu Adam tidor lambat...buat apa pon Adam tak nak jugak tidor2....dah baper kali ibu tidor pukul 6 pagi, lain2 hari paling awal pon Adam tidor pukol 3 ke 4 pagi.....tapi jangan korang heran lak caner aku leh blogwalking ngan update blog nie pulak yer?...ianya tak sama ngan aku memasak, kalau ngadap lappy nie 4 mata aku nie masih bole dok ngadap adam 24/7 walaupon setiap 5 minit sekali on and off kat lappy ......


Caner tue??....agak2 ibu cukop tidor ker??...cukop ker rehat ibu??...cukop ker tenaga ibu??...tapi tak apalah tue yer Adam...masalah tue biar ayah yang selesaikan.......segala yang di atas tue adalah pengorbanan ibu untuk anak2 ibu dan jugak ayah kamu, pengorbanan ayah pulak untuk anak2 supaya memastikan ibu sentiasa sihat dan ceria menjaga anak2 ialah ~


Terpaksalah ayah kuarkan lagi modal untok penjagaan badan luar dan dalam ibu yang kondisinyer kadang2 tak berapa nak sihat nie, supaya tuboh badan ibu nie lebeh sihat dan ibu lebeh ceria dari biasa....set penjagaan wajah yang dapat membantu mengurangkan masalah diwajah ibu akibat tak cukop tidor supaya dapat kekal awet muda. Selain dari elaun bulanan ibu yang perlu ditambah lagi beberapa $$$...dan jugak percutian keluarga pada hujung tahun nie untok menghilangkan segala tekanan stress ibu dirumah....ngeh3!!!


Siapa sokong angkat tangan!!!



Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Award "Blog Paling Comel" ~ 4


Salam semua...ari nie buka jer blog Mama Adam nampak kat shoutbox tue ada geng bagi award lagi lar...so kali nie Mama Danny dapat Award "Blog Paling Comel"...cantek, cute, menarik, tertarik n ko memang DA BOM!!...ngeh3!!...excited!! tue...Terima kasih banyak2 pada FIQ mama SUFY & RAYYAN....mama Danny dapat jek terus buat tak tunggu lagi....

TETAPI, sebelom nak menerima award nie, kenalah............

Sesipa yang terima award ni..kena selesaikan juga tugas di bawah yer..
~LENGKAPKAN PANTUN PEMBAYANG DI BAWAH~
...............................................
..............................................


memang aku rasa blog aku comel,
kenapa korang jeles ke?


Mama Danny/Adam jawab yer ~

Semalam ibu teringin nak makan bergedel,

Ayah heran lalu tanya "awak ngandung lagi ke?"

memang aku rasa blog aku comel,

kenapa korang jeles ke?


Jadi skang nie mama Adam nak bagi pulak award nie pada kengkawan yang lain jugak yer ~







Ambek yer :)






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ "Warna kegemaranku (Contest KhazisBoutique)" ~ 15





Salam semuaaaaa....kali nie ibu Danny nak joint kontest "Warna kegemaranku" yang di anjurkan oleh Khazis Boutique....


Ok...Untuk pengetahuan pihak penganjur dan semua geng2 mayaku...warna kegemaran shiela banyak sangat...macam2 kaler...warna yang sangat2 shiela suker warna ~


~ Biru + Pink ~


Bukanlah maksudnyer warna tue tadi di campor adukkan...bukan yer...kira2 macam kaler blog nie lah, 2 kaler tadi digabongkan...jadi terhasillah hasil seni air tangan sendiri jugak kat dlm blog nie (walaupon background nie background free..hehe)...tapi shiela suker jugak dengan kaler "putih" dan "hitam".....


Cerita pasal warna putih dan hitam nie pulak...masa shiela belek2 barang kat dalam blogshop Khazis Boutique,  shiela berkenan sangat ngan baju yang berwarna hitam nie....cantik, simple dan smart...so kalau menang kontest nie boleh lar shiela pick item nie kan Wilda??...hehehehe....jom!! tengok item tue... ~




adeiiiii...dah berkenan sangat nie...grrrgrrrrgrrrrrrrr
info item nie boleh kelik kat SINI


Yang nie lak pictureku dan blouse yang ado bersama dengan warna2 kegemaran ku ~


Blouse putih ~

Blouse Pink
Blouse hitam

cukoplah setakat itu ~

Untuk kaler yang paling Shiela suker tadi Biru dan Pink nie sebenarnyer bermula dari baju pengantin yang shiela pakai masa hari bersanding dulu....dari situlah datangnyer jatuh cinta (ceh!! siap jatuh cinta..ngeh3!!) dengan 2 kaler nie....nampak sweet jer kan...bila tengok 2 warna nie berpadu menjadi satu, rasa nak make up muka nie dengan 2 warna nie jugak....eh! apa kena mengena??....


Tapi tak mengapa...walaupon ada sorang budak nie "akufobia" sakit mata nengok background shiela yang berkaler pink nie...shiela tak dulik!! yang penting, tuan umah suker...muahahaha


Jadik...kepada kengkawan yang nak joint kontest nie boleh lah tengok syarat2 nyer disini yer...cepat2 sikit tarikh tutop kontest nie pada 20 june 2010.....

so Wilda....Shiela joint k :) ~




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Adam carik gadoh!! ~ 7


Salam semua...ari nie story baru pasal Adam dok sebuk buat hal sendiri...tapi hal dia nie dah menganggu ketenteraman abang dia Danial nak tidor...huhu, sian Danny nak tidor kena kacau ngan adik...tak puas hati betol dia. kalau dah time2 cenggini Danny kena kacau ngan adik bukan dia kira lagi dah....mula lah Danial nak mengarok...adik kenalah penangan abang sipi2 yer....


Ibu dah cakap jangan kacau abang tue...dia tengah syok2 tidor...eh!! Adam degil tak nak dengar, kacau jugak abang tidor yer...ha kan dah kena ngan abang tue....Adam nie jadi cenggini semenjak 2 menjak dia dah pandai merangkak n dudok nie...dia merangkak dah jaoh......dari hall sampai lar ke pintu depan umah...jadi ibu dah takleh dudok diam2 ngadap lappy nie jek!!...ibu kena peratikan Adam 247 jer skang nie....adeiii, sabar jerlah ibu...huhu..nie pon dok kat lappy asal sempat jek...


Jadi skangg nie masa yang di tunggu2...meh kita layan jer Adam dan abangnyer.... :-) ~



nampak tue.....memula adam dok sondol2 abang dia....mula2 sondol2...abang dia bangon, dengan muka marahnyer bercampor ngan rengek2 yang really annoying....pastue abang dia cuba nak sambong tidor balik....tak lama lepas tue tangan adam lak naik sebelah atas dada abang...abang sabaaaarrrrrr jek..












Sian abang adam...abang baru jek nak tidor...adam dok sibok kacau abang lagi...bagi lar can sikit kat abang tue adammmmmm.....



sekejap yer buuuuu....adam nak buat kejer jaaaaap jek.....sikit jek lagi....adam bukannyer nak kacau abang...adam heran tengok abang nie ha....malam tak tidor...tengok TV sampai pagi...nie siang2 nie dia tidor lak...abesh tue adam nak main ngan shaper nie??....ehehehe....




ha bu....adam tak kacau abang lagi k....tapi!!..kalau abang kacau adam...ibu marah dia lak tau...kalau ibu tak marah abang, nanti adam kacau abang tidor lagi k...ehehehehe.....





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Award + TAG + Award = Best!!!! ~ 14



Salam semua…hari nie shiela nak update n3 special Award n TAG dari puan Qelissa gojes….best betol...dapat award then nak tempek banyak kat sidebar tue…huhu…terima kasih qelissa…selalu ingat kat shiela nak bagi award2 yang shantek2 nie…suker jer shiela nak menerimanyer…award aku friendly…..

adeiiiii...ngancem!!!!!

Siap ngan TAG sekali yer...kena jawab!!

1. suka melukis tak?
Suker tapi tak pandai…hihihi

2. bosan bosan suka wat ape?
Tengok TV…tapi itu dulu, skang nie TV telah dikuasai oleh Danny…layan kartun jek :)

3. kenapa siput babi jalan lambat? haha :DD
Sebab dia kena “ngesot”..macam “suster ngesot”…..pernah tengok kan??...lambat kan "suster ngesot" nak sampai??.....

4. cute tak orang yang bagi award nih? hahaha just kidding :)
Cute??.....gorgeuos lagikkkk…i loikkee.... :P

5 orang yang saye nak tag ialah……….

1. Adda ~ mama Syafi...lama dah nak TAG mama Syafi nie..... :)
2. Larra ~ yang nie mak larra aka mak Danish…sweet jek mak Danish nie… :)
3. akufobia ~ ada apa dengan budak fobia nie yer??....dia nie baru jek aku kenal…tapi aku dah fobia ngan dia….rasa nak larikkkk…
4. meniti_senja ~ yang nie pon baru jek kenal…dari blog qelissa lar jugak kenal nie…sebab dia nie friendly….suker kawan ngan org2 friendly nie…. :)
5. Ell(lifeofladyell) ~ yang nie selamanyer friendly…kawan lama aku yang baik sangat masa mula2 aku belajar bat blog nie…dial ah yang banyak membantu…sayang ko ell  :)

OK…yang nie dah settle…kita lompat ker TAG yang seterusnyer…. ~


1.3 Names in your inbox cellphone
Akak Sari – kakak kesayanganku yang kepoh…nyampah gitew…
Atie – adik ipar aku…nak dtg umah katanyer…
Maxis – malas nak tengok…huhu


2. Your main ringtone
Greeting…Sony Ericson nyer lagu jek..huhuh!!


3. What U did at 12 last night?
blogging…sebab tak dapat tengok TV…Danial tengok kartun….sabar jer lah haiiiii….


4. Who was the last person U went out with? Where?
My hubby lar….balik umah mertua…tengok2 diorang sihat ker tak… :)


5. The color of T-shirt you're wearing now?
Orange ….


6.The last thing you did?
Sleeping….


7. 3 of your everyday favourite items?
Lappy…
TV….
My new camera…(everyday…cayalah…aku snap gambar 2 bujang tue…huhu)


8. The color of your bedroom
Blue…..(romantic gitu kan…)


9. How much money in your wallet now?
RM10….(the rest in my husband wallet…ngeh3!!!)


10. Your favourite song?
Currently -justin bieber~ baby (Danial pon suker yer….huhuhu)


11. What will you do next weekend?
Friend weddings…(ramainyer yang nak kawen nie….pening nak pergi mana satu dulu…huaargggghhhh)


12. When was the last time U saw Ur Mum?
Last 2 years….(korang sedekahkan Al-Fatihah untuk Allayarhamah Siti Fatimah Binti Suri yer…)


14. When was the last time you talked to your parents?
Yesterday…..(ayah aku datang umah tengok cucu 2 orang nie ha….. :D )


15. Who is the last person that texted U?
Atie – adik iparku…otw nak dtg umah…. :)


16. Where did U have your dinner last night?
Home made…..(aku masak sendiri lar…hubby nak makan asam pedas ku…. :P )


17. The last suprise you got?
On my birthday……some cash form hubby…. ;P


18. Last thing U borrowed from your friends?
Nothing……


19. Who is ur BF/GF or husband/wife?
~Abd latif~ luve u forever….


20. What do you feel now?
blogging mood


21. Wanna share with who?
no one….


22. Who knows ur secret?
My last sister….(banyak jugak yang dia tau …nak kena jahet molot dia nie…sebagai langkah berjaga2….)


23. They keep ur secret?
Of course!!....(hah!! tuelah dia…tak pasti…baik aku jahet molot nipis dia tue skang jugak….)


24. Are you angry with someone?
No one…..


25. What do you order at McD?
Burger…quarter pounder…


26. The last time you felt so sad?
Last week… :(


27. What is your wish for tomorrow?
Get a healty life for all my family …….


28. Who will U tag next?



Yeayyyy!! Dah siap TAG n Award dari qelissa gojes….nak cakap pada yang kena tag n dapat award yang shantek nie…ambeklah…. :)


~ BLOGWALKING AWARD ~


OPpppppssss!!...sebelom lupa...shiela nak masukkan award nie sekali...BLOGWALKING AWARD....untok mereka2 yang suker blogwalking n kaki blogging....AWARD nie Simiey yang buat dari blog budak nakal......jadi pada sesiapa yang suker blogwalking aku pon suker lar nak meng paskan  award yang ngancem nie pada korang semua yang datang membaca n3 aku nie....jangan lupa ambik yer..... :) ~



Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Eh!! Before & After ~ 2



Salam semua...ingat lagi tak watermark free yang salah ejaan tue (takkan tak ingat...baru sehari lepas...ngeh3!!), hari ni dengan baik hatinya cik elissmie dah pon mempulih baikkan watermark tue....barulah sonang ati den nak menggunakan watermark free itew tanpa ragunya (shiela yang salah taip yer...huhu)....Thanks banyak2 elissmie...shiela dapat senyum sokmo jer :-) ~



BEFORE



AFTER




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Saya budak baru belajar.... ~ 4


Yeayyyyy...skang nie Adam sedang belajar untok dudok pulak...besh!!????...yeker besh ibu nie...hihihi...lepas nie ibu tak boleh melepas pandang lagi yer....huhuhuhu...ibu kena tengok adam jer lah yer....


Apa nak cakap lagi??...jom layan jer gambar adam nie k... ~


hai..hai...haiiiii.....saya budak baru belajar.....saya sedang dudok...


best jugak dudok nie yer??....dudok ker Adam nie??...ngeeee..ibu soh posing tapi Adam malas lar nak posing....sian ibu nie.....


tengoklah mata Adam tue....Adam dah nak tidor ibu nak jugak take picture Adam yang gebu nie...jadi Adam taknaklah kecik kan hati ibu...Adam dudok jugak tegak2...posing bagi ibu puas hati....ngeh3!! kadang2 Adam dudok...kadang2 Adam malas nak dudok...jadik Adam dudok asal boleh jer yer ibu.....




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ WATERMARK FREE itew aku dah dapat...yeyyyyy!! ~ 7



Salam semua....hari nie tak nyempat2 shiela buka2 jer blog wah...dapat mesej dari elissmie yang buatkan watermark free tue bagitau WATERMARK dah siap n dah email pon!!...wah!! pantas giler tue...dah FREE, CEPAT lagik...mak aih ko, bukan nak bodek tak tentu pasal nih....kenyataan tue...


Korang yang belom ada watermark tak nak ker???...FREE, cepat lagik....sapa nak cepat2 lah mintak kat sini yer..jangan nak malu2...rugiiii...huhu...nak tengok shiela punyer watermark free tue??



Jom layan ~


Kalau korang perasan ada salah ejaan di situ....sila salahkan aku yang empunyer blog ini yer...aku yang salah taip dek kerana jejariku yang tak cukup panjang huhuhu.....cantekkan??...FREE...CEPAT lagi...hari nie buat n3...besok dah dapat....sukerrrrr......


~ TERIMA KASIH YANG TAK TERHINGGA TO ELISSMIE YANG BAIK HATINYA MEMBUAT KAN KU WATERMARK YANG FREE LAGI NGANCEM NIE....AKAN KU KENANG JASAMU INI..MMMUUUAAAAHHHH..... ~









Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

"Saya Mahu Watermark FREE dari elissmie.com " 4

Tadi...masa aku dok sebok jalan2 blogwalking terjumpalah satu blog yang buat n3 "Saya Mahu Watermark FREE dari elissmie.com "...jadi aku pon nak toraiii jugaklah, sebab orang yang toraiii nie cik Izan dah berjaya mendapatkan watermark free tuh...cun lagik...nak jugak!!nak jugak!!...tapi bukan kat link atas nie yer korang nak mendapatkanyer...meh pergi link kat bawah nie hah!!

kelik DISINI


Syarat2nya, meh sesama tengok...
1. Mestilah seorang Follower belog elissmie.com . Kalau bukan follower tidak layak untuk mendapatkan Watermark FREE ini. Kalo nak jugak, terpaksa lah jadi follower seumur hidup.hahahaha.....saya dah follow kak...ngeeee

 
2.Buat satu entri yang bertajuk "Saya Mahu Watermark FREE dari elissmie.com "...saya sedang buat kak.. :)

 
3.Nyatakan nama belog , warna dan font yang anda inginkan pada Watermark FREE anda tu.Terhad kepada 2 font sahaja.Font pada Nama belog dan Copyright Reserved © tu.

nama blog saya : ShielaLatif.Blogsot
warna : Grey
font : cooperblack (nama belog)
clarendonPS (copyrightreserved)


3. Jangan lupa masukkan LINK-LINK berikut di dalam entri anda:


ttp://elissmiejunior.blogspot.com/




3.Tinggalkan permalink pada comment box entry ini lah. ~...pon saya akan buat jp lagi kak....


4. First Come First Serve.Bagi aku masa 2-3 hari bekerja yer untuk siapkan ok.Dan jangan lupa tinggalkan sekali alamat email anda yer untuk dihubungi.




Ok, dah siap..skang tunggujer...(leh dapat ker tak nie yer??) Jadi pada korang yang nak watermark FREE...bloeh direct kelki di situ yer...free tuh, mana nak carik lagik...jom jom jom kita grab grab...huh!!

kalau suka LIKE k... :D

~ Blogshop di kedai Alia haryanie ~ 0



Salam semua...hari nie shiela nak update pasal shopping kat blogshop Alia Haryanie minggu lepas, inilah first time shiela shopping through blogshop, ok gaks ek?? senang jek!! huhu, bank in and barang pon sampaiiiiii...korang kenal tak siapa dia ALIA HARYANIE nie??...kalau tak kenal lagi meh2 ramai2 kelik di sini yer. Blog dia menjual bermacam2 jenis toto, cantek2 and berkualiti. Shiela ada jugak beli satu jenis toto nie Greentex RED...moh ramai2 tengok gambarnyer...~



GREENTEX RED (Price : RM68) jek!! murah kan...jom ramai shopping kat blogshop ALIA HARYANIE :) banyak lagi blankets yang menarik kelbu...



Dah tengok??...jom lah, kita membeli sambil membantu saudari ALIA HARYANIE dengan seikhlas hati yer... :)

p/s : to Yanie, thanks yer barang nie dah sampai 2 hari lepas lagi ...cepat betul servis Yanie... shiela pon suker dengan kualiti toto nie...next time ada rezeki shiela shop shop lagik k :)



Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

~ Mama Najla Tag+Kontest kat ibu Danial lar ~ 7




Salam semua...hari nie nak update TAG plus+++ Kontest untuk BABY WITH SOOTHER/FEEDING BOTTLE CONTEST yang dianjorkan oleh Nurul Aini Ismail seorang isteri kepada Encik Mohd. Ash'ari, seorang ibu kepada Mohd. Khalish Aqil....Shiela sebenarnya kena TAG dengan Mama Najla (lelord) lar nie..hihi, ok gak kena tag pasal kontest nie kan??...ada jugak adiah dia kalau menang...lain kali TAG shiela lagi k Mama Najla.....so shiela pon dok sebok lah menelek balik gambar anak2 yang ada pose ngan puting.

Cari punya cari punya cari jumpalah gambar nie...~


~ Muhammad Danial Yusof  Bin Abd. Latif ~
~ 07 February 2007 ~

Jadi lepas nie shiela nak TAG kontest nie pada kawan lama ku lar......Ell (lifefladyell)
Segala syarat2 penyertaan kontest nie boleh lah semak di sini yer Ell.... :)




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...