Pengumuman Kontest ditutup ~ 6




Salam semua...n3 nie adalah pemberitahuan kepada penutupan untuk penyertaan kontest "Siapa nak hadiah dari mama Danny & Adam"...secara rasminyer, tepat pada pukol 11:29pm skang nie...date sah2 pada 31 hb July k...


Di samping tue Shiela nak ucapkan terima kasih banyak2 pada semua kawan2 yang dah sudi joint kontest tak seberapa shiela nie, seronok dan shiela appreciate sangat2 penyertaan dari kawan2 semua yer...insyaallah ada rezeki yang lebih lain kali shiela cuba adakan lagi kontest semacam ini yer...


Ok, ini dia penyertaan yang ada singgah di ruangan komen posting "Siapa nak hadiah dari mama danny & adam" k...mana2 komen yang ada kat situ shiela an moksu ambil kira...terima kasih sekali lagi...alhamdulillah ada kira2 22 orang dah prihatin nak bagi komen ~


Colan2... e'ehhh Calon2 nyer ~

3 RedBoy
18 Ain


Sayang korang semua yang sudi joint kontest nie...n shiela hargai segala komen membina yang korang semua berikan...semangatku untok terus berblogging semakin kentalll...ekekeke...ok, pemenangnyer shiela umumkan esok yer...lepas balik2 jalan2 dari Jb shiela bagitauuuu...sebelom itu...daaaaa, sweet dream ~








Photobucket




kalau suka LIKE k... :D

Siapa nak hadiah dari Mama Danny & Adam? ~ 24



~ Ini adalah Sticky Post...n3 baru ada kat bawah :) ~




Salam semua....buat pertama kalinyer...shiela nak bagi hadiah secara ikhlasnyer kepada sesiapa saja (yang menetap di Malaysia, supaya senang aku nak post hadiah..hahahaha)...diulangi, kepada sesiapa yang nak hadiah...nak tak??...haaaa, kalau nak leave jer comment kat post n3 nie...leave comment apa yang kamu suker di dalam blog Shiela Latif ~ Mama Danny & Adam nie...itu sahaja...


Hadiah cuma ada satu sahaja...mintak maaf yer...diulangi cuma ada satu sahaja...disebabkan skang nie shiela sedang sangat berminat ngan barang2 english style, jadi masa blogshop tue terlebih rambang lak mata nie n jadiklah terlebih order....memula nak simpan untok koleksi sendiri, tapi fikir2 balik asik aku jer yg joint kontest apa kata aku lak yang buat kontest untok aku menghargai semua geng2 maya yang setia di blog cabok nie... :)



Tempoh kontest nie (kontest ker?) tak lama...bermula dari hari ini (23 Julai 2010) sampailah kepada tarikh (31 Julai 2010) seminggu jek..juri adalah eEcik Latif ngan Moksu ngan saya sendiri dan pemenang akan diumumkan pada 2hb @ 3hb August....ok, jangan segan dan malu sesiapa jer (dalam Malaysia) boleh joint yer ~







SmileyCentral.com





Inilah hadiah nyer (boleh wat raya..hehehe) ~


Hadiah nie Shila beli kat blogshop kak Salicottage...suker shop kat sini sebab kak Sali sangat baik dan sabar sekali melayan kerenah pelanggan nyer yang kalot seperti shiela nie...tq kak Sali..... 





SmileyCentral.com








Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Barang English Style aku dah sampaiiii ~ 9



Salam semua...hari nie nak post n3 barang yang shiela order ngan Salicottage dah sampai...jadik termasok ngan hadiah untuk kontest yang shiela buat tue pon ada sekali k.... pada sesiapa yang masih berminat nak joint kontest tue masih ada masa lagi sampai 31 hb Julai nie...jom layan picture pulak ~





nie set shiela yang pertama sekali shiela mula nak mengumpul brg2 english style ~


yang dalam kotak bungkusan tue lah hadianyer k ~
yang lain2 tue eden yang punyo...ekekeke


taraaa...shiela bukak sekejap untuk memastikan barang dalam keadaan yang elok k...jangan risau semua, barang yang shiela order ngan Salicottage semuanyer berkualiti n alhamdulillah selamat sampai...n shiela harap hadiah nie pon selamat sampai pada pemenangnyer nanti k ~



Kepada kak Sali...insyaallah murah rezeki lagi, lepas nie shiela akan shopping lagi kat rumah akak k...selalu2 update item terkini yang menarik cenggini, tqvm yer ~






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Friends Award ~ 2nd Blogvesary of Lifeofladyell.Blogspot.com 6





Salam semua...hari nie Shiela nak buat n3 khas dengan happynyer bahawa kawan lama shiela dari zaman2 sekolah dulu lagi iaitu (skema) Ell, sama sama meraikan Blogvesary Lifeofladyell yang sudah pon mencecah usia 2 tahun...wah lama dah Ell nie dalam dunia blogging...mesti banyak pengalaman dan masam manis dalam dunia blogging nie yang dia harungi...masih terus bertahan dan sudah tentunyer ia satu kejayaan bagi seseorang blogger...


Sebenarnyer dari Ell Shiela kenal dunia blogging nie...shiela mula nak buat blog nie pon lepas shiela mula menjejak kan jari ke blog Ell...mula2 masok n baca setiap n3 dan posting dari Ell nie Shiela kagom...tak sangka kawan sekolah aku nie ada blog yang hebat dengan penoh pengisian dan macam2 lagi tentang kehidupan seharian ell dan family. Dari blog jugaklah Shiela rasa lebih rapat lagi dengan Ell & family lepas berbelas tahon tak jumpa...seronok sangat!!


Kepada Ell kawan satu sekolah n sampai sekarang nie tak sangka pulak kita boleh jadi lebih saling mengenal dalam dunia blogging nie (dulu masa sekolah2 tak rapat sangat), thanks so much pada ko banyak2 kerana mengenalkan aku yang masih lagi belajar merangkak rangkak nie dalam dunia blogging...aku sayang ko n juga luve to read your blog n will be your loyal follower forever dear ~


Teruskan ber blogging sampai lebam bila bila pon, sesungguhnyer blog LifeOfLadyEll sangat sangat sangat sangat hebat pada pandangan mata aku sampai bila bila pon jua ~







Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Lensa Buruk The Contest 10





Salam semua...hari nie Shiela telah di TAG oleh Cik Aleng untok sama2 menyertai satu lagi kontest yang unik dan menarik iaitu (skema) Lensa Buruk The Contest.....Kontest nie dianjorkan oleh cik Ti Anne Mohd Yassin


Ok, straight to de point...gambar yang dipertarohkan wajib lah dengan hanya menggunakan kamera telpon ~



Tajuk foto : kang kung kang kung kang malam ~
Model Telefon Bimbit : 
Soni Eriksen S302 (2.0 megapixel)
Slogan :
Saya suka blog Lensa Buruk kerana .......nama blog yang unik dan punya isi yang menarik untuk di baca... ~


Ok skang nie shiela kena tag lagi 5 org...siapa shiela nak tag yer??...

jap jap shiela fikir2 yer ~

Question Mark
.
.
.
.
.






Jadi, untok lebih mengetahui dengan mendalam lagi syarat2 kontest boleh kelik di sini k ~
Majulah kontest untok negara!! ~






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Rambot baru Danial ~ 10



Salam semua...malam nie ibu nak update rambot terbaru Danial...ingat tak hari tue kat n3 nie....n3 yang "moksu" buat kerja sebab takder kerja...haaa...skang nie rambot Danial dah potong baru...kira ok sikiitt lar dari kerja tangan "moksu"...senang hati ibu nak bawak Danial jalan2..kalau tak kadang2 time jalan tue ibu terpaksa tahan malu2 sebab org asik tengok rambot Danial yang sedih tue...hukhuk...layan ~



tarraaaaa....barulah danial bisa tersenyummmmmm....hahaha


serabot....serabot...bila rambot sutera adam nie nak kena potong pulak? pening dah pala nie...eiiii










Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

CONTEST HITAM ITU MENAWAN ~ 12





Salam semua....malam nie shiela nak buat n3 pasal satu contest yang boleh tahan best nyer iaitu (skema) "CONTEST HITAM ITU MENAWAN"....kontest nie dianjorkan oleh cik yani, Shiela joint contest nie kerana Shiela telah di Tag oleh adik Syida (salah satu syarat contest)...so thanks Syida ingat nak tag sis k :) ...next time kita exchange tag lagi k...hihihi


Ok...gambor apa yang aku nak pertahrohkan nie???...nak lawan gambar syida macam susahhhh jer...hukhuk, nanti jap noooo aku belek2 sat...ahhaiii ~





kenapa aku nak letak gambar nie...kalau korang perasan kat sidebar bawah tue ada kenangan manis ku ngan kawan satu sekolah ku dulu...itu lah pasal ku suker ngan gambor nie...hukhuk (jangan muntah)

Ok...skang nie syarat nak kena tag lagi 5 orang geng!!

Qellissa Gorgeous (as usual babe...)

Awinjsclarke Blog.com (kawan lama tak jumpa...jejak kaseh ahakss)

Naddy (nard fotogenik k... :) kalau belom kena tag nie mesti dia suker nak buat ...betol tak?)

Shadaa (nak tag dia sebab dia baik hati bagi sis award hari tuh.. :) )

mommyyen (nak tag sebab mommy fotogenik k :) )



Ok yang yang semua...untok syarat selanjotnyer kelik sini k...kontest nie berlangsong sehingga 31 July 2010, sempat lagi nie ~

P/S : kalau dah buat contest nie just ignore k.













Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Adam demam nak pandai apa nie? ~ 6



Salam semua....hari ni shiela takder mood nak update n3 panjang2...Adam demam kali yang kedua untok selama umor dia dah masok 8 bulan 2 minggu 1 hari. Kali nie dia meragam terok sikit...ibu takleh tidor malam dengan nyenyak nyer...24/7 asik nak berkepit dengan ibu dah macam koala...semoga Adam cepat2 semboh k sayang ~





Mood ~ Letihnyer........................







Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Naik...Naik....Naik...dan Naik!! ~ 18



Dekat nak raya nie, suasananyer.....

Gas NAIK
Petrol NAIK
Diesel NAIK
Beras NAIK
Gula NAIK


SmileyCentral.com

Tak lama lagi ~

Tepung NAIK
Susu NAIK
Ayam NAIK
Daging NAIK
Ikan NAIK
Kicap NAIK
Garam NAIK
Rempah ratos NAIK
Burger Daging NAIK
Telor NAIK
Ajinomoto NAIK
Asam Jawa NAIK
Ubat Gigi NAIK
Berus Gigi NAIK
Sabon Basoh Ketiak NAIK
Sabon Basoh pinggan NAIK
Coklat kesukaan aku NAIK
Ottomen Danial NAIK
Roti NAIK
Sayor kailan NAIK
Sayor sawi NAIK
Tauhu Lembik NAIK
Daun Sop NAIK
Daun Saderi NAIK
Daun Ketumbar NAIK

Semua NAIK (apa lagi yang takder kat sini??)


Ohhhh!! Satu jer TAK NAIK2 lagi nie..........
.
.
.
.
.
.
.
.

ELAUN AKU YANG TAK NAIK2!!
SmileyCentral.com








Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Jangan mencarot dekat blog aku nie!!!!!!! 12





PERINGATAN!!!

Salam semua....shiela nak umumkan ngan tegaskan kat sini...kepada orang yang sakit jiwanyer dan tersesat sampai ke blog nie............jangan sesekali leave comment kat SHOUTBOX atau kat mana2 kawasan dalam blog ibu, Danny ngan Adam dengan kata2 yang tak elok, melampau, mencarot, dan sebagainyer yang seangkatan dengannyer...itu kurang ajar namanyer yer, sangat2 TAK SESUAIII sekali ngan tema blog Ibu, Danny ngan Adam yang chumil nie......mungkin nie kerja orang2 yang sakit jiwanyer dengan melink kan terus ke blog orang yang dia sakit di hati tue...perbuatan kamu tue sungguh2 tak bertanggung jawab.......sekian terima kasih!!



SmileyCentral.com


kelik kat situ ~







Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

For your reading pleasure ~ 12









Here is a short story with a beautiful message.

Little girl and her father were crossing a bridge. The father was kind of
scared so he asked his little daughter, "Sweetheart, please hold my hand so that you don't fall into the river." The little girl said, "No, Dad. You hold my hand." "What's the difference?" Asked the puzzled father. "There's a big difference," replied the little girl. 
"If I hold your hand and something happens to me, chances are that I may let your hand go 
But if you hold my hand, I know for sure that no matter what happens, you will never let my hand go." 





Hold the hand of the person who loves you rather than expecting them to hold yours...

P/S ku : emmm....betol3.....bahagianyer punya anak yang begini ~



Undergoing MyBlogLog Verification

 




















Photobucket

kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...