Lama tak dapat Award...kali nie dapat lagi ~ 21



Salam semua....lama blog Danny ngan Adam nie tak dapat award...berapa ari nie dapat award yang best2 dari Cylia Chel ngan Kak imun...thanks yer kak imun ngan cylia....yang nie award dari kak imun dulu ~



Lovable Bloggers Award!
~ Such A Simple Life ~

Terima kasih kepada Kak Imun kerana menghadiahkan award yang sweet sangat nie pada blog Danny ngan Adam nie yer....saaayang Kak imun...
Jadi award nie Shiela nak bagi pada ~



Dan lain2 blogger yang selalu singgah n komen kat blog nie yer....tq banyak2 atas sokongan korang semua yang rajin dtg n sudi leave comment sekali...jasamu sangat ku kenang2 kan.


Ok...seterusnyer award dari Cylia Chel ~

haaa...ahmbik ko...



yang nie dulu da penah dapat..takper akak tepek kan jugak ~

Award sahabat, sebarkan qaseh, friend forever...waaa uniknyer award nie... :)

Nice Blogger & Great Blog Special Award...waaa yang nie paling sis suker nieh...dah lar pink!  ada awek cun lak kat situ... :)



yang nie lak menggugat iman bulan poser jer...sabar2...tengok award nie teringat kepci lak...semalam Danny baru mintak nak makan kepci...ibu iye pon nak jugak... ~

Jadi Award nie Shiela passkan pada semua blogger yang selalu berkunjung mesra ke blog Danny ngan Adam nie yer... :)
Tapi budak nie * Tengkorak Emas  mmg kena ambik lar yer award2 kat atas nie...wajib ambik tau sebab blog dia memang gempak giler...suker tengok ke creative'an blog dia yang menarik dibaca n dipandang tue yer ~

Ada tag yang perlu di jawab...takperlah, shiela jawab ngan sunguh2 nyer yer... :)


Listkan 7 perkara tentang saya * (7 aje??...ngeh3!!)

* Saya seorang ibu kepada 2 orang anak lelaki..
* Juga seorang Isteri yang juga seorang suri rumahtangga sepenuh masa..(banyak masa goyang2 kaki)
* Suka jalan jalan...
* Suka makan makan...
* Saya suker kerja...(tapi duk umah pon ok jugak)
* Berat badan saya sekarang nie tinggal 47kg...(puasa penuh lagi gamaknyer)
* Tinggi saya tetap maintain macam dulu jugak.....(5 kaki tak ingat berapa inci)


Oklah dik Cylia..sis dah jawab semua tag nie...cukup dah 7...kira2 leh kenal sis sikit2 kan?...ekeke
Kalau ada award lagi sudi2 lah bagi kat blog nie yer...(tak malu nie mintak2)
kecik tapak tangan.....laman rumah sis tadahkan ~


happy blogging!!





Photobucket
Photobucket


kalau suka LIKE k... :D

Why only muslims? ~ 0



Salam semua.....jom kita layan picture kat bawah nie supaya kita sesama islam lebih kuat menghadapi dugaan dari musuh disekeliling kita...amin! ~


http://i1044.photobucket.com/albums/b444/jebat20/Islam/1.jpg


http://i1044.photobucket.com/albums/b444/jebat20/Islam/3.jpg






http://i1044.photobucket.com/albums/b444/jebat20/Islam/5.jpg






http://i1044.photobucket.com/albums/b444/jebat20/Islam/7.jpg








http://i1044.photobucket.com/albums/b444/jebat20/Islam/10.jpg


http://i1044.photobucket.com/albums/b444/jebat20/Islam/11.jpg















Photobucket


kalau suka LIKE k... :D

Contest Saya Dan Baby oleh Cik Awynn ~ 16




Salam semua...malam nie nak joint kontest Saya Dan Baby oleh cik Awynn.....ok, kontest nie dianjurkan oleh Cik Awynn ~ Dengan mata ku melihat Dari hatiku mentafsir. Sebenarnyer shiela nie dah kena tag ngan mamaNajla aka Lelord...aku nak ucapkan tq banyak2 kat ko lelord...cayang ko ingat kat aku tuk joint kontest nie...kalau kontest tentang baby2 ngan anak2 nie memang aku suker sangat nak joint.....tq very the much!!...muahhh sebijik tuk ko lelord....ekeke


Jadi tanpa membuang masa nyer lagi....inilah dia gambar yang shiela pertarohkan...nak lawan gambar Najla nieh...ekeke...~



sebenarnyer pening pala nak pilih gambar nie tadi...
nak pilih gambar ibu dia yang comel ker?...gambar anak dia yang comel?...
wakakaka...ayat, sabar jerlah yer Adam...
jadik dengan penuh kasih sayangnyer ibu merelakan gambar Adam yang comel2 happy2 nie yang joint yer...
baik kan ibu?...huhu...
mintak2 Adam nyer tawa tue boleh bawak tuah yer sayang...
Belom penah menang2 nyer lagi nie...huhu


Skang nie shiela nak tag lagi 2 orang untuk joint kontest yang best nie....
siapa lagi kalau bukan ......

Yang no 1

Maslina aka MamaRizqullah (sebab nak tag Rizqullah nie aunty tau Rizqullah mesti banyak picas2 yang menarik ngan mama untuk joint kontest nie kan?...cakap ngan mama mesti joint tau...huhu)

Yang no 2

LadyEll aka MamaAariz (sebab nak tag Aariz adalah kerana Aariz nie sangat2 comel sekali...tak sabar nak tengok gambar Aariz ngan mama tue...)


Tarikh tutup kontest nie pada 9 Sept. 2010





Photobucket


kalau suka LIKE k... :D

Nuffnang yang baik hati... =)) ~ 14



Salam semua....malam nie baru jer online...dari subuh tadi sibuk bw badan pun letih, nie baru terhegeh2 nak update new n3 yang shiela suker sangat nak bagitau kat geng2 semua....sebelum nie shiela dah pun pernah menduakan NUFFY dengan tak sengajanyer...dari tak sengaja jadik sengaja lak....bila pasang banyak2 ilan kat blog nie memula tue suker lar jugak...tapi bila tengok lama2 naik semak lak bijik mata nie....sakit lak mata tengok iklan bersepah2 kat blog nie....



Memandangkan shiela nie tak boleh tengok benda bersepah (cukuplah danial sorang yang sibuk dok nyepahkan surmah 24/7 kan)....jadik shiela pun dengan senang atinyer mengemaslah berapa hari nie...n kembali mengekalkan NUFFY no. 1 tetap menghiasi rumah buruk shiela nie...jadik sedap sikit mata memandangnyer kan...(bodek..bodek...bodek...ngeh3!!)


Tak lama lepas mengemas jer NUFFY bagi balik status datin Glittery yang hilang dulu tue kan....senangnyer hati nie...tak lama pastue NUFFY tambah lagi ngan 2 BE yang best2...skang nie tengah dok bergolek2 kat dalam blog nie....gembiranyer ati nie tak terkata...NUFFY mmg baik hati...bagi jugak shiela nie blogger picisan merasa BE yang hangat kat pasaran skang nieh...TQ NUFFY...LUVE U...WILL BE ALWAYS WITH U....malas dah nak fikir2 banyak lagi...kui3!!...perasaan suri rumah cam aku nie lebih suker dok mengemas rumah lebih dari yang lainnyer...


jom tengok2 sikit adiah raya dari NUFFNANG... =))

Shocked
Smile

kelik kat situ ~

thanks banyak2 to NUFFY...
dapat gak merasa BE yang best2 nieh...
majulah NUFFNANG untuk para BLOGGER...(bodek...bodek...bodek..)
Salam ramadhan semua =))







Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Selamat menyambut bulan Ramadhan ~ 25




Salam semua....dikesempatan nie shiela sekeluarga nak mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan kepada semua rakan2 blogger yang selalu menyinggah atau tersinggah di sini...semoga Ramadhan pada tahun nie akan lebih bermakna lagi untuk kita semua...Selamat berpuasa ya..pada yang lelaki tue di harap penuh2 semua puasanyer yer...takder yang separoh2 lak...ehehe...pada yang wanita tue harap di maklumkan sahaja...


Jadi, bersamalah kita terus berblogging walau pun puasa yer.....di samping tue sembahyang terawih jangan pula dilupa : )

Danny nak ucapkan "selamat menunaikan ibadah puasa" pada kawan2 ibu semua...
Danny takleh puasa lagi...Danny tak tahan asik nak susu jer...huhu
Tapi Raya nanti Danny sambot jugaaakkkkk...ekeke
Nak kumpol duit raya banyak2 nak beli ottomen...cosmos....gamu...yeyeye
"selamat berpuasaaaaa"






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Jom layan rockkkkk semuaaaa...... ~ 10



Salam semua....tadi shiela secara tak sengaja gi tengok mini konsert kat Pontian, memula tue keluar nak layan roti canai mamak...husband bawak jalan2 dulu kat tepi laut Pontian tue, ada mini konsert dia kata...sedihnyer tak tau kat mini konsert tue ada artis datang...seddihhh woooo...wa minat sama Mus May....sama Siti Nordiana...sama itu kak Ramlah Ram larrrrr...tapi kenapa aku tak tau ada artis kat mini konsert tue...uwaaaaa...sedihnyer...dah alang2 terdatang mestilah tak bawak kamera kan...sedih...sedih...tak dapat gambar ngan Ramlah Ram...uwaaa....


Nasib baik husband dapat ambek video Mus May ngah layan rock kan...hilang sikit rasa sedih tue...jom layan...paham2 jer lah yer, kualiti vidoe memang meletop!!...mantop!! sila jangan sakit mata kawan2 ku sekalain.....husband kata henpon dia sudah cukop canggih adanyer......tapi kalau tengok live memang meremang!! dengar suara Mus May nie...tangkap cintan wa cakap sama lu...suara dia jer yer...ekekeke..layannnn ~










lama tak tengok konsert rockk live kan...ccehhh!! macam selalu tengok pulak...sekali dulu penah lar...huhu...best jugak walau layan ngan anak2 kan......suara Mus May memang mantap!!!










Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Customer service ~ 12



tekan2 teros dapat...cepat betol service pakcik google =)


Salam semua....hari nie aku nak story sikit pasal satu cerita tentang poor customer service yang aku penah terima sebelom nie...tadi masa jalan jalan kat blog mummyalesya aku baca kisah dia...geram gak baca citer pengalaman dia...teringat lar kisah yang sama aku penah kena dulu...


Samalah ngan mummyalesya...biasanyer minggu gaji husband akan bawak pergi market tok belanja brg kering dapor...tak yahlah mention market mana yer...nak kata besar tak jugak...nak kata kecik pon tak jugak...memang tetiap bulan kami suami isteri mesti gi market nie untok belanja brg kering.....sebelom terkena memang suker sangat, tapi bila dah kena tue gerammm sangat.....


Masa tue shiela baru abis pantang 2 bulan n bawaklah anak kecik Adam nie dalam keta sorong dia...selalu pergi takyah bawak kan...kali nie kena bawak keta sorong jadik aku tak tau pulak procedure market tue macam mana...nak masok jer shiela soh lah husband yang angkat gate palang besi tue sebab takder org kat situ yang nak angkatkan....takkan nak pacak lelama kat situ tunggu org bukak kan gate tue kan?...ingatkan takder masalah, tapi perasan dari mula kat depan tue ada pakcik, tak tau dia tue jaga sebab pakai baju biasa jer.....


Bila husband angkat jer gate tue aku pon masoklah dengan perasaan gembiranyer..maklomlah baru abis pantang n dapat jenjalan kan?..happy dia tue lain macam sikit...tetiba jer dengar ada suara budak pompuan sound!! dia kata apa nak tau?..."suke suke hati jer bukak bukak sendiri!!!!" (keras betol suara dia)....e'ehh, aku pon toleh lar kan nak tengok gerangan orang yang empunyer suara  tue..rupanyer budak yang jaga kat kaunter free gift...aku tengok muker dia....tengok muker jer dah tau jenis orang macam mana kan?...geramnyer aku...cepat2 dia toleh tempat lain.....muker aku dah merah, sebal2 jer aku rasa.......


Dah lar sound aku (regular customer market tuh)...siap moncong2 kan mulot lak lagih...adeiiiiii...sakit tol ati aku time tue. Aku pon panggil lar husband cerita pasal tue...dia kata tak dengar apa2 pon (geram aku bertambah la kan)...kalau dia dengar baru dia sound.....tapi aku yang dengar nie yang masih tak puas2 hati...teros takder mood nak belanja....muker nie merah jer...sebal2 jer pipi bibir nak bebel2 marah...sepanjang jalan bebel2 nak marah tapi tak dapat...


Tak puas hati betol...tetiba terserempak lak ngan member lama...dia pulak kerje kat situ...aku pa lagi, bukak citer ngan dia.....dari A sampai Z, member pon berangin jugaklah dengar aku bebel2 pasal budak tuh....aku cakap ngan member yang aku nie regular customer kat sini, jangan suker2 layan customer tak tentu arah kan?....muker aku dah merah2 jer tinggal nak berasap, dia tanya "budak yang mana kak?...joyah ker ??...bedah ker??...eh saper eek kak??"..adeii aku manalah tau...kawan ko, ko pegilah check sapa yang duty kat kaunter tue.....aku cakap ngan dia aku nak jer jumpa manager dia...alang2 manager dia dah ada dekat2 situ......


Member aku kata..."kalau budak tue mmg kak...mulot dia mmg laser sikit (laser sikit??)...takper2 kak..nanti kita cakap ngan supervisor kita biar dia jer yang sound budak tuh...akak jgn merah2 muker lagi...rilex2 yer...nanti kita cakap ngan supervisor kita eehh kak..bla bla bla bla"...haaa...baru aku boleh rilex kan?...dah lepas sakit hati aku kena sound...ko tunggu lak, kejap lagik ko pulak yang kena sound yer dak monconggg...


Dah tue aku pon teruskan lah berbelanja ngan husband (dari tadi husband aku carik2 tak jumpa..kehkehkeh)...dia tanya gi mana?...aku cakap aku dah citer kat member yang ada kejer kat situ, jap lagi budak tue lak kena sound!...dia kata "patot lar carik darii tadi tak jumper2" sambil mengeleng2 kan kepalanyer...ekekeke


Dah dekat sejam jalan2 dalam tue aku pon nak keluar...jalan2 nak gi kaunter bayar tue terserempak lak ngan budak yang sound aku kat gate tadi, dia jalan punyalah laju...aku tengok muker dia..aku pandang tepat kat mata dia pastue aku jeling dia...dia tundokkkk jer kan.....aikkkk!! pelik??...tadi sound aku punyalah berani kan..ngan moncong2 ko sekali tinggi sama naik ngan hidong ko....pelik aku...


Dah tue aku keluar tunggu husband bayar, aku dok dulu kat kerusi depan kaunter...dtg lah pulak pakcik jaga nie tadi...baru aku tau pakcik nie jaga, dia datanglah borak2 ngan aku...ramah betol...aku pon layan kan jer pakcik nie.....ngan orang tua tak baik kita nak sombong2...bertambah2 pelik lar aku.......baru aku perasan, masa jalan keluar terserempak ngan minah laser nie tadi, dia kat depan...pakcik nie jalan kat belakang dia......


Owhhh...ko dah kena sound ngan manager ko ker minah??...tengok!! kesian pakcik nie, mulot laser ko punyer pasal...ngan pakcik jaga nie sekali kena sound!!...geram lagi aku ngan ko nie minahhhh!!...sian pakcik nie tadi...bukan dia sengaja pon nak lambat2 bukak kan gate tok aku tadi...dia pon tak perasan agaknyer kan?.....kesian pakcik jaga : (


Lepas jer dari tue...sebulan gak aku tak pergi belanja kat market nie tadi...geram lar kononnyer...tapi lepas sebulan aku jalan jugak ke sana..sudah tukar lar kali nie dia punyer service...jaga ngan kaunter girl tue rotate org lain...dari jauuhhhh lagi jaga dia dah nampak aku agaknyer...tak sampai kat gate lagi laju2 dia bukakkan palang besi tue....takyah susah2 laki aku nak bukakkan.....


Lepas dari tue setiap kali aku pergi market nie tak penah sekali pon jaga dia lambat bukakkan gate tok aku....macam tue lah service kan?...agaknyer manager dia takot hilang regular customer kot...huhu...minah laser tue pon tak penah lagi aku nampak dok kat kaunter gift...kalau nampak aku ngan laki aku kat kaunter bayar mesti dia buat2 tak nampak...tundok2...bagoslah ko dah sedar yer dik.........


p/s : maaf yer...n3 nie panjang berjela2...huhu





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Bag Tags 8




Bag Tags ~


Salam semua...kali nie shiela nak settle kan tag, Bag Tags dari Puan Watie...unik kan tag nie?...tak salah dulu tag pasal wallet..kali nie pasal bag lak...handbag lar tue kan?...kita settlekan dia...huhu ~


Rules...memula kena buat apa?





* ANDA PERLU BUAT / ADA *
1. copy n paste batch mark BAG TAGS kat atas tu pada entry anda. [setel!]

2. pic bag yang anda sedang guna untuk masa terdekat ni. ( hanya 1 shj ) [setel!]

boleh lar tue yer?..buat n3 dah tengah malam, malas nak ngambik2 gambor haiii...kang suami aku terbangon lak...besok dia nak kejer ~


3. pic waktu anda sedang guna bag tu.[setel!]

nie lar gambor yang paling terdekat sempat snap ngan HB...bukan selalu pon...hukhukhuk


4. jawab soalan2 tag ni. [setel!]





 Kenapa sy suke bag ni ?
kenapa eek?...sebab design dia yang simple n mudah nak pakai...huhu


pengalaman dengan bag tu ?
pengalaman saya dengan bag nie ialah....saya bersama2 dengan bag nie pernah melancong ker luar negara, seberang tambak iaitu Thailand secara smuggle (tidak sah)...kerana org yang membawa saya kesana adalah seorang yang sangat2 berpengaroh dan berhubung rapat ngan polis siam ...diorang kaap kung kap kung kaap kung kap kung kaap cakap siam dari tingkap keta jer....setelah itu saya husband n anak lepas masok ke Thailand tanpa perlu berator panjang @ mengeluarkan passport antarabangsa...kagom?


kenapa anda rasa perempuan perlu bawak bag kemana - mana ?
kenapa eek?...kerana saya rasa amat penting @ wajib bagi seorang perempuan untok tampil bergaya walau hanya ke tandas awam......


pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan ?
apa eek?....owh..kalau saya melihatkan suami saya terkedek2 membawakan handbag saya sedangkan pada waktu itu, saya sendiri sedang sangat sibok mendukong handbag (adam) yang lagi satu ...tetiba saya merasa saaayaaaanggg sangatt!! ngan lelaki itu iaitu suami saya sendiri kerana ketinggian keprihatinannyer telah menusok ke dalam kalbu hatiku...sekian


cara kreatif utk elak beg anda diragut ?
owh, dah macam kempen kesedaran lak nieh.....saya kalau keluar rumah jer mesti ngan husband...kalau ngan husband jer mesti keluar rumah......jadik dengan kreatip nyer saya telah pon memikirkan cara2 yang lebih selamat supaya saya tidak di ragot adalah!!......adalah lebih baiknyer saya membiarkan suami saya sahaja yang menyandang handbag itew....


bag atau kasut ? mana satu anda pilih ?
pulok??...dari tadi citer pasal handbag aleh2 soh org pilih handbag ker kasot lak?...apa ke heee nyer yob??...adeiii penin2 nak jawab nieh...senang2 saya pilih handbag sahaja


TAG 5 orang kawan anda yang anda nak tau ttg begnye!


jangan marah wahai kawan2 ku kerana tag yang tiada kebenaran ini...aku hanya menjalankan tugas yg telah di amanahkan..kalau tak nak buat pon i ok jer...hu hu hu


Qellissa Gojes (haruslahhhh...ekeke)

..

..

..

ahhh...itu jerlah..bole kan?...salam hormat...sekian :)








Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

New stuff aka new hobby ~ 16



Salam semua......kali nie shiela nak update stuff @ hobi terbaru shiela bila masaku tue 100% dok kat rumah jer ++ 50% dok ngadap lappy yang penoh ngan hidangan dari blog2 yang sunggoh mengujakan hati dan minda...amboi!...mabok kah aku nih?..........


Skang nie shiela tengan minat sangat nak mengumpol barang2 deko English Style yang sweet2 tue...hati nie dari dulu2 lagi dah minat, tapi tak sedor2...bilanyer yang aku nie mula tersedor?...owh, bila aku dah mula menjejakkan jari ker blog2 suri2 rumahtangga yang aktif menghias syurga home sweet home mereka ngan deko english style nie...adeiii, mataku terpana dengan keindahannyer...


Tambah pulok ngan blogshop2 yang melambak2 menjual brg2 deko nie, mula lah hati tue berangan2 nak menghias rumah ngan hiasan dari english style nie...takper shiela, memula ko mula lar sikit 2 dulu, lama2 nanti baru nampak hasil dekorannyer....sabor2, murah rejeki (amin) boleh tambah lagi...ekekeke...jadi skang nie jom layan cuci2 mata tengok barang yang shiela kumpol2 sikit2 nie dulu ~



pasu hiasan nie takder dalam list, tapi bila tengok tue terbekenan, jadik terpaksa lah ambek sekali ngan bunga bungaannyer....



i looikkkkee... :P


yang nie tempat kunci, memang haruslah ado kat rumah nie, sebabnyer encik latif suker letak kunci sepah2 n the boys lak suker nak geget2...takleh tahan mata tengok keadaan yang sebegituh! penat ibu membebel nanti....


yang nie lak memang ada dalam list, cermin hiasan...boleh tahan menarik reka bentok dia...masa nak beli nie punyerlah tak nyabor...makan pon tak selera...ahaksss... :P
abis jer makan berdezup!!! tak toleh kiri kanan, kalau ada keta sorong mmg dah kena langgor tue...


ini pon ada dalam list, rak yang sunggoh2 menarik hati eden nie haa...permulaan nak ngompol sikit2 dulu beli, pelita ngan 2 item kat bawah tue memang dah ada standby dulu...ok tak?...ekekeke



yang nie lepas shopping barang2 kaca untok penohkan rak nie...comel2 jer teko kat atas tue, mini2..huhu



yang nie lak kat area bawah dia....sikit2 shiela...sabor2...lama2 sok penoh lar dia...hukhuk



next item...tunggu elaun bulan depan...ngeh3!!







Photobucket

kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...