Blueberry yer..... bukan Blackberry...kah kah kah (di update sejak 6 jam 45 minit yang lalu) ~ 20



Bismillah,


Salam semua....malam nie nak post berita penting di mana saya telah pun kembali berhenpon semula...agak lama yer saya ketiadaan henpon...sedih bangat kerana kelincahan dan kehebatan (hebak2) anak bujang saya iaitu Adam diberi nama....kerana Adam lah saya kehilangan punca talian (sumber penting ya!) untuk terus berhubung dengan sanak saudara (juga rakan gossiping).....hebak mu Adam...


Jadik...setelah berbulan2 lamanyer sy tak mampu nak membeli henpon sendiri...saya kumpul sedikit demi sedikit...dan kemudiannyer ia bertukar menjadi busut, akhirnyer saya berjaya mendapatkan sebijik henpon berjenama sama dengan nama seperti yang  di atas....Bukan Blackberry yer...janganlah kalian keliru...hanya Blueberry sahaja yang mampu saya miliki (sangat2 merendah diri)....


kelik bagi besauu sikit ~


Boleh tahan juger function gadget terbaru saya nie yer kalian (perghhhh!! gadget lagik...takleh blah)....canggih sungguh pabila function seperti touch screen pada tombol menu persegi empat bertapak di Blueberry itew....boleh lah saya sentiasa menghapdet status FB bila ke mana2 (kayak Blackberry gamaknya)....kerna Blueberry itu disediakan sekali dengan function Facebook, juga 2 tapak sim card yang mana boleh saya selitkan dengan sim card berukband saya (faham? .......buat2 faham).....



Taraaaaaa....(dengan tak alih2nyer) ~



gambar cik google..
ini kaler itam...saya pilih yang putih 
(konon2 nak cam iphone qellissa gamaknyer...muehehehe...jangan mara babe)
saya sangat berpuas hati ngan performance jenama CSL buatan Malaysia nie...
(setakat untuk 1 hari ini)
kira2 kalau hero hebak saya Adam diberi nama tue buat kerja lagi...saya redha!!



p/s ku : sangat gembira kerana boleh mula bergossip ngan kengkawan lama.... nak survey2 agak2 ada lubang kerja kosong tak?? ngeh3!!

kalau suka LIKE k... :D

Di paksa minum racun?? 22



Salam semua....hari nie shiela jalan2 blog Pahit manis 1st Love dan terbaca tentang berita "Pemuda dipaksa minum racun meninggal dunia"....sambung lagi baca kat Metro Online tentang pemuda nie (Mohd Muda 27 tahun).


Al-Fatihah buat Allayarham Mohd. Muda.
sedih bila tengok keadaan macam nie =((


Sedihnyer...zaman sekarang nie ada lagi kes keluarga tak restu sampai nak bunuh2 pulak....kalau tak suker janganlah buat sampai macam tue sekali, paksa mangsa minum racun sampai meninggal dunia. Apa sangatlah salah dia sampai sanggup buat macam tue sekali???


Tak berperikemanusiaan....baguslah mangsa sempat beritahu kat polis punca2 dia dimasukkan ke hospital...skang nie  polis tengah buat siasatan...kalau jatuh hukuman boleh tahan berat jugak pada pelaku2 nyer....

“Bagaimanapun sebelum meninggal dunia, polis sempat merakam percakapan mangsa dan siasatan kes dipindahkan daripada Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun kepada Seksyen 302 kanun sama kerana membunuh,” katanya. (petikan Metro)

Kira2 hukuman kali nie puas hati jugaklah bagi kita sebagai masyarakat yang menjadi pemerhati kan?...berbeza pulak dengan kes 2 orang pemusnah bukti pada kes  pembunuhan Sosilawati dan 3 yang lain tue kan?.....kan??



p/s ku : Hukum Allah jugalah sebaik2 hukuman yang Allah S.W.T dah ciptakan untuk kita guna dan pakai...tapi kenapa sampai sekarang nie masih tak lagi diguna pakai?...berani kerana benar...kalau takut, semestinyer ada buat salah...



kalau suka LIKE k... :D

Sana sini nak gaduh sesama blogger.....dunia akhir zaman macam nie agaknyer ~ 37



Salam semua......2 ker 3 hari nie shiela sibuk blogwalking sana dan sini merata blog tak kiralah blog baru ke lama (blog nie pun bukannyer lama sangat pun)....mana2 shiela pergi blog yang belum follow InsyaAllah shiela follow....shiela mesti nak follow tak kiralah bagus ker cantik ker indah ker berat ker ringan ker blog tue (dah jadi habit selagi boleh follow)...apa2 jer lah! kan...InsyaAllah shiela follow....semuanyer takkan jadik masalah...tapi kalau tak follow tue mesti shiela terlepas pandang jer....kalau datang balik mesti follow =))


Itu antara hobby shiela bila blogging, blogwalking dan apa2 ging lagi...hukhuk...tapi sambil2 tue bukannyer tak baca pun n3 mereka....bacaa...cuma skang nie yang buat tak seronoknyer banyak n3 blogger2 yang menghentam sesama sendiri....kenapa eh?..naper?...asik nak gaduhhh jer?...tak penat ker?....boring lah kalau masuk sini blogger nie tak puas hati ngan blogger tue....masuk blog yang nie pulak blogger yang tue lak gaduh ngan blogger nie...


Isi entrie jangan cakaplah....bila kita baca kang dengan kita2 yang rasanyer takder kena mengena puuunnnn boleh terasa...pelik??....kita nie kan dah macam berjiran....sungguhpun dalam dunia maya....tak perlulah kita ni saling nak menyakiti hati sesama sendiri...kalau nak bagi nasihat pun bagilah dengan cara yang berhemah...tak perlu meluahkan perasaan sampaikan entrie kita tue nanti boleh buat blogger lain pun terasa sama....


Kenapa??...apa motif??..kira kalau dapat buat macam tue diri nie dah rasa hebat aka bagus sangat ker?...sakit menyakiti hati orang yang kita tak pernah kenal pun...bagi blogger baru sekadar dipinggiran cam aku nie nie pun ada gak hati ngan perasaan yang kadang2 tersentuh bila baca entrie hot panas macam tue....dia punya kecik hati dia kira...orang lain??....


Agaknyer inilah yang dikatakan dunia di akhir zaman....saling sakit menyakiti...lidah ngan jari nie masing2 setajam pedang...tolonglah...janganlah asik nak bergaduh, then orang yang nie kecik hati, keluar lak entrie yang panas...then orang lain yang baca pun terlibat sama terasa panasnyer...sama ada secara sengaja atau pun tidak....apa yang kamu buat tue tetap sama sahaja dengan orang yang mula2 menyakiti kamu pada awalnyer....sikap yang sama...tapi hujung2 yang disalahkan ialah "sikap orang melayu"...eh! tooolooonglah...korang yang bergaduh...orang melayu jugak yang salah...motif??


Harap sangat lepas nie kalau blogwalking mana2 blog janganlah  ada entrie yang panas yang saling sakit menyakiti sesama blogger lebih2 lagi blogger melayu....bukannyer aku nie bagus sangat...tapi paling tak suker bila hujung2 tulisan tue, sikap orang melayu jugak yang salah......semua orang melayu ker  bersikap macam tue sampai dah jadi trademark pulak?...ingat...cakap tue samalah dengan doa...lagi2 doa ibu2 kan?...kalau lebih 44 kali kita cakap benda yang sama, maka terjadi lah ia....adalah lebih baik kita hentikan semua nie.....baru bangsa kita bangsa yang maju...tak gitu?



p/s ku : suker profile Dr. Hana ~ "saya suka aura positif..jadi, bersikap positiflah wahai kita:)"

kalau suka LIKE k... :D

Adam pakai baju apa nie?? 25



Salam semua...malam nie ibu nak cerita sikit pasal Adam...geram tengok dia pakai baju nie, baju nie beli masa singgah kat Melaka ari tue...apa yang comei sangat ibu tengok tak tahan tengok dia jalan kedek2 ngan baju nie...geram geram...hukhuk...


Jom tengok tingkah laku Adam ngan baju unik nie...ekeke ~

8Dia datang! tep tep tep!…dengan lenggang leeenggoknyaaa ~

9Alololo….aloo..aloo..alooo ibu…

10Aaaaa….aaaa…ibu comei larrr…(dialog ibu sendiri buat…ekeke)

11Jom gi dapur bu…apa agaknyer ada kat dapur yer?…eheh!

12Ok semua…tadi kat dapur Adam jumpa nie ha……sedap sungguh susu ini…Adam saaaayang ibu…nyot nyot nyot…(cara pegangan botol Adam baru lajar ngan mentor auntie Mas Idayu yer kawan2 ibu )


p/s ku : asik asik susu jer…huhu



kalau suka LIKE k... :D

Anugerah yang tidak terhingga ~ 12



Anugerah Blogger Harapan…http://memoriseorangmuda.blogspot.comBlogger Harapan
Anugerah Penkomen Terbaik…http://memoriseorangmuda.blogspot.comKomen Terbaik


Salam semua…Alhamdulillah…blog Danny ngan Adam nie memang murah rezeki ngan award2 dari geng2 blogger ibu yang best2…banyak betul dapat award…biasa ibu memang macam tue…kalau orang bagi memang ibu akan ambik…sedaya upaya ibu cuba ibu ambik…sebab ibu hargai sangat2 pemberian orang…

Pada yang selalu ingat kat blog Shiela Latif Mama Danny & Adam nie…kitorang hargai sangat2…gembira yang tak terhingga…tak kiralah orang lain nak kata apa…blog nie sesuai ker idak dapat award2 nie semua…ada ibu kesah?…yang penting kita hargai lah selagi orang kenangkan kita kan?

Pesan orang2 tua…”orang memberi kita merasa..orang berbudi, kita berbahasa” pada dua geng blogger yang baik hati bagi blog Danny ngan Adam nie award2 yang ber prestij nie…si “Tengkorak Emas” dan “Cik EpalViolet” sis nak ucapkan terima kasih banyak2…kalau ada bagi lagi…ekeke

p/s ku : mood skang nie tengah happy ….



Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Follower ku mutiara Berharga ~ 18



Salam semua…hari nie nak ucapkan ribuan terima kasih pada Encik Ben Ashari sebab dah sudi follow blog Danny ngan adam nie…itu jer nak kata…ekekeke…happy sangat bila ada blogger terkenal cam encik Ben Ashari nie dah sudi nak follow blog nie…blog encik Ben memang mantap ngan idea siri jelajah dulu tue…ngan siri jelajah tue jugaklah ibu Danny ngan Adam nie kenal ngan ramai lagi mommy2, ibu2, mama2 kat Malaysia nie…terima kasih kerana jasa itu. =))

follower
segak naaa?...ekekeke

Jugak pada follower2 ibu yang lain (eii, jangan ingat shiela lupakan korang k)…masuk nie dah lebih 700 mutiara…terima kasih banyak2……jasa geng2 semua mana yang sudi nak follow blog Danny ngan Adam nie akan ibu kenang sampai ke bila2….ibu tak sangka lak blog biasa2 cam nie pun boleh ada follower yang cantik2 n ensem cam bard pitt ngan angelina jolie tau…semoga ikatan sesama kita terus terjalin dengan baiknyer sampai bila2…


Dan yang paling2 buat ibu, Danny ngan adam sayang sekali pada geng2 blogger ibu macam LadyEll (my dear friend aka my mentor), Qellissa (my dear babe), Dr Hana (sayang Hana), Maslina (sayang Mas jugak), Ceroi (gua caya sama lu), Si Tengkorak Emas (kamu memang berbakat), Mama Najla (simpan najla tuk Danial boleh?), Mak Larra (yang sentiasa di hati), Darkbatman aie (blogger hebat cam aie pun sudi nak tinggalkan komen kat sini), aku fobia (aku tak fobia sama kamu), Seri Bahasa (sangat berilmu), Apak Cikidong (apak yang sporting habisss) n ramai lagi geng blogger yang dah sudi leave comment yang berharga dan jugak yang bagi award kat blog nie…ibu nak ucapkan terima kasih banyak2…komen2 n award korang semua tue macam nyawa pada blog Danny ngan adam nie…thanks a lot!!

Akhir kata (macam ucapan rasmi lak)…majulah blog untuk pemblogger!!


p/s ku : terima kasihhhhh banyak2!!




kalau suka LIKE k... :D

Saya Mama Nakal??.... ~ 12



Salam semua...lama shiela cuba nak update entrie yang berkaitan ngan keyword2 yang aneh2 yang cuba masuk ke blog nie...lama tunggu, skang nie baru dapat tangkap silent reader yang dah tersesat masuk keblog nie...mesti hampakan?...ekekeke


Sian...ntah sapalah yang dok mencari "mama nakal" tue yer?...unik betul keywrod dia nie...nasib baik "mama nakal" kalau dia tekannyer "mama ga***" mau ku carik sampai ke lubang cacing tue sembunyik...huh!...


tapi takat keyword nie malas lah nak marah2..buat penat nppas jer..kang marah2 napas aku gak yang pendek2...cukuplah takat dua hero ibu yang kadang2 nakal tue buat napas ibu jadik pendek....
Jadik...akhirnyer penantian kepada keyword yang ghau ghau berakhir jugak...harap2 lepas nie cukuplah takat  tue jer yer....kalau ada lagi "ibu sopan" nie rendam jer buat tukun tak keluar2 kan lagi lah... =))


kelik kat situ ~





Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

I-City...syoknyerrr dapat berjimba-jimba ~ 16



Salam semua....berapa hari nie asik tertunggak jer nak buat n3 berjimba-jimba kat I-City...bestnyer dapat holiday bawak family sekampung..muahahaha...seronok cam gi beraya lak...memula tue tau ada I-City nie dari blog2 blogger lain yang dah lama jejakkan kaki...shiela nie jer baru nak jejak...itupun nasib baik ada blog...kalau tak nama I-City nie pun tak penah dengar kot?...huh!


Jalan jalan sini memang happy...sebab dapat jalan2 ngan family...seronok bangat tengok lampu2 yang berwarna-warni...lain dari yang lain lah tempat nie...kalau orang bercintun tue jalan sini konpem tak penat k...lainlah kalau ibu2 cam guwe nie...henbeg jenama lain, henbeg buatan sendiri (anak kecik) pun lain gak nak kena pikul...huhu...tapi sib baik encik latif gagah perkasa...boleh tolong pikul henbeg buatan sendiri tue ke mana2...dengan bangganyer lagi...ehehe


Oklah...takmo citer banyak2...layan jer gambar menarik nie, gambar2 nie sebenarnyer dari hp adik ipar shiela.....tue yang penuh gambar dia suami isteri jer...camera shiela lak MOKSU pinjam, punyalah bengkek! jer hati nie tak dapat bergambar puas2...dapat tumpang2 camera orang jer...nasib baik ado...layan jer ~



haiiiiii...adam nak gi jenjalan nie...wink wink ~

nie dalam rumah salji...sejuk...memang sejuk...
nie adik lelaki shiela...beza setahun jer dari kakak dia nie...
anak baru sorang...gegirl
nama Alya Amani..
nama timangan "dibot"!
sabor jer lah
peace no war..
tapi baru baca semalam symbol "peace" nie takleh buat lagi k...

untuk saya ini gambar candid...jadik takder posing2 yang menawan k..muehehe
yang lain semua sedang elok jer tengok camera..
yang baju putih tue "abak" saya...
yang perempuan sebelah tue kakak ipar saya...
gembira...gembira...
lagi, gembira...gembira...
yang sebelah kanan latif tue kaka kesayangan saya...dok Perak...
yang sebelah kiri latif tue abang kesayangan saya jugak...
sian dia...kurus jerkan?...dah kawin ingat leh gemuk sikit...
tapi dah body dia memang setting kurus manjang...nak buat caner...ekeke

 memandangkan gambar nie semua dari camera hp isteri adik shiela nie...
jadik gambar diorang memang banyak sekali....
layanzzzz....
adik ipar shiela yang nielah shiela kenen kan ngan adik lelaki kesayangan nie...
Alhamdulillah...dah jodoh tak kemana... =))

family Danisya...ingat lagi kan?
gembira...gembira dapat berjimba-jimba ngan diorang nie...
abang2 Danisya nie hyper active...
jadik semua gambar susah nak bekerjasama...ekeke
Danisya pun sama...

dibot n mama nyer...
cantik lak gambar pokok buluh tue.....
naik seri hijau dia kan?..
sesapa yang lom pergi n nak pergi lepas nie, jangan lupa bergambar dekat2 pokok buluh ijau nie...
berseri u'olsssss...

lagi....huhu
pandai diorang nie ambik gambar kan?
mama dibot dah macam butterfly lak...

yang nie takleh blah betul ayah ko...
nama jer polis...
dibot pon tak suker ngan benda tue..
geram dibot ngan papa nie...asik kenakan dibot jer...grrrrrr

haaa...ada pun gambar aku anak beranak...
merak nie dah kehabisan lampu gaknyer...
bagi cahaya...bagi cahaya pada hasben tersayang i tue k...hukhuk

nie dalam rumah salji..
gambar memang tak tersusun, maaf jerlah yer...banyak sangat gambar...
cantik kan suasana dia...
memang suai kalau nak posing2...
lagi...gembira...gembira...gembira...
jauhhhhh pemandangan...ok lah tue
bagi semua nampak...
yang kat tengah baju belang2 tue abang ipar dok kat perak...
dia nie ngan adik lelaki shiela tue dedua polis...
sorang kat hujung utara sana (pengkalan hulu...best giler jalan tempat dia nie, dapat masuk Thai uuu...ekeke)
yang adik nie kat Terengganu...tapi selalu kena kerja luar Terengganu...
seskali jer dapat jumpa anak isteri dia kat Pontian nie...
duduk jauh ngan anak isteri...nak buat caner...dah tugas..kenalah berkorban..

abak ku sayang..
still available..
kihkihkihkih...

papa, dibot dan abak!
masa untuk gambar beramai2...
indahnyer berjimba2..
walau keadaan nyer panas naik melekit badan...
tapi hati teetappp senang... =))
sian Danisya...
chumillnyer dak nie...jalan sampai tidur2...
makan belum lagi..
pasnie kita gi mkan2 lak k sayang...

last sekali kita bagi dak dibot nie enterprem...
mandangkan camera mama dia yang kita guna...
sian dibot..habis balik jalan2 Selangor demam lak dia..
demam sebab pisah lagi ngan ayah dia, mama dia kata...
ekekeke...adik iparku sayangggg, hang pon sama dok demam rindu kena pisah ngan laki hang lagi kan?
sian...sabar jelah yer


p/s ku : gambar bersepah...malas nak susun.




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Melaka yang bersih ~ 20



Salam semua...hari nie nak update sikit jer pasal singgah ke Melaka masa on de way balik dari konvo ari tue...yang I-City tue skip dulu lah yer..ekeke, gambar tak sampai lagi nie....terbantut nak buat n3 I-City...yang singgah Melaka nie secara tak sengaja jer..bukan plan pun..tue yang gambar tak berapa nak kena lah yer...eheh!


Tapi kali nie gi Melaka mak uihhh...banyaknyer perbezaan dari dulu...ntah tahun bila yang aku pergi nie? (kalau si Lela-Lelord baca mesti dia dok bantai gelakkan aku guling2 nie) ketinggalan banyak tahun daaa...masa baru kawin dulu kot?...tue pon singgah2 jer. dah lah gitu...bersih lah tengok keliling jalan dia...susah nak nampak sampah bersepah2...barulah kena ngan nama bandaraya bersejarah!...pusat pelancongan...sedap sangat mata nie memandang...


Harap maklum lah semua geng2 yer...jangan kata shiela jakun dah ler..ekeke..memang dah lama tak pergi Melaka nie...carik2 Banda Hilir pon punyalah terperanjat tengok tempat dia dah jadi satu kawasan yang besauuuuu n best sangat2!! apa nama tempat tue...Dataran Pahlawan kot? masuk nak carik tempat jual cencaluk, belacan, kraftangan...memang ada kat dalam tue...area Herritage Bazaar (wah! nama kellass u, tempat pon memang ader kellasss)


(cerita terjumpa artis!!..ekeke)
Masa nak balik kat parking keta shiela ngan encik latif terserempak ngan Dato' Jalaludin Hassan..dia tue tak sombong lah (sukerlah, patutlah banyak peminat.....ekeke).....masa tue shiela ngan hasben dah dalam keta kat tempat parking nak balik JB....sempat lak tue laki aku macam org jakun nampak artis lah kate ngeh3!! (ampun banggg) dok tunjuk2 n melambai2 kat Dato' nie...nasib baik Dato' perasan, kalau tak malu sorang2 lah dia (ampun bangg)...Dato' pon lambai balik siap ngan senyum2...dah tue masa Dato' nie jalan nak masuk, dia siap stop jap...tunggu keta kitaorang nie lepas dulu dari dia...eiii..segannyer..segannyer.... time nie kan... ekeke bajet2 kontrol kunun nak berselisih lagi sebelah dia hihihi, yang shiela nie dah tak tentu arah gamaknyer nak selisih lagi ngan Dato'..... dia mmg tunggu kitaorang jalan n siap lambai2 tangan (macam budak2 kecik lambai dok tata..tata..tata....ekeke) tambah lagi dengan senyum manis tuh...sah! Dato' memang tak sombong..... we likeeee (gambor takder..huh!)


next holiday nak singgah lagi Melaka tempat yang best nieh...harus ku singgah...oklah...layan picture kat Melaka nie...sikit jer dapat snap..tak turun pon...turun Dataran Pahlawan jer, tue pun sempat snap satu gambar jer...~


yang nie picture dari cik google..
Dataran Pahlawan...(punyerlah lama tak pergi Melaka...Bandar Hilir dah jadi macam nie pon tak tauuu...huhu)


bersih jer...suker tengok zon merah nie...maaf yer tak tau nama jalan nie...ekeke

dapat tengok jer..tak turun pon sebab dah petang sangat sampai kat sini
masa nie ramai sangat orang....

yang nie..lama dah berangan2 nak naik beca...
tapi dapat berangan jerlah...ekeke

yang nie pun sama Muzium Samudera...
dapat tengok jer...dari dulu lagi tak penah peluang nak pergi dekat2 n bergambar...
sian kan?...next time kalau pergi nak singgah n bergambar puas2...huhu

muka masing2 dah penat...penat dok dalam keta jer yang lebih...
tapi nenek sedara aku tue steady jer...bawak jenjalan sikit pon tak penat...ekeke
senang jer bawak dia berjalan tak banyak kerenah..
yang Danial sibuk lap idung..selsema...
adam lak tak nak pandang camera..mata dia asyik tengok air pancut kat kolam tue...
yang ayah lak biasalah...keadaan tak terurus...ekeke...sepanjang jalan kena dukung adam...penat woooo
drive lagi...sian laki aku nie...
yang aku lak mekap dah lama cair...sian..
takper bang, next time kita tetap jalan lagi tauuuu...hihihi


p/s ku : tunggu next n3 kat I-City lak k =))




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Semoga berjaya dunia dan akhirat ~ 12



Salam semua...malam nie nak cerita tentang adik shiela yang berjaya dapatkan sijil degree...akhirnyer habis gak MOKSU belajar...Alhamdulillah. =))


Nielah MOKSU yang dulu ada dok buat salah ngan Danial...di potong nyer rambut Danial jadi ntah hape2 tue...klik sini...MOKSU! dengan bangganyer ibu nak persembahkan pada semua geng2 ibu...ekeke ~


kakak dia nie dapat tumpang gembira ngan bangga pun jadiklah...
abak tue mesti lagi gembira n bangga ngan anak dia yang sorang nie..
banyak abak berkorban untuk anak2 semua supaya boleh jadi manusia yang berguna...
lepas nie abak dah boleh rilex2 goyang kaki.... 
tak yah risau2 lagi pasal adik cukup makan ker tak time belajar dulu..
lepas nie giliran MOKSU pulak balas jasa abak...
amin.


nie pandangan dari belakang jer shiela bagi..ekeke
kalau dah konpem baru leh tunjuk2 muker diorang nie...
masa hantar MOKSU konvo hari tue dia nie dirisik sekali...
abang sayang dia nie orang perak..jadik alang2 jauh sangat utara ke selatan acara risik merisik nie kita buat kat rumah sepupu jer (Damansara Damai...tempat melepak sepanjang kat Selangor)...sekali gus senang...
kata kunci abak "risikan diterima!!"...ekekeke
suspen jer pihak lelaki dok menunggu jawapan dari abak..
maklumlah orang tua dulu2 sebelum menerima mesti dia bagi nasihat sikit pada dak lelaki nie...
yang penting orang lelaki nie mestilah ada sikap bertanggung jawab dan bertimbang rasa....
InsyaAllah kukuhlah rumahtangga..
jadi kalau ada jodoh n murah rezeki n dipanjangkan umur, diorang punyer majlis nie bertunang sekali dengan nikah hari yang sama...
tempoh masa setahun...
senang sebab jauh kan keluarga lelaki nak ker JB...
malam tue MOKSU dapatlah sebentuk cincin emas putih....sebagai tanda MOKSU nie dia yang punyaaaa...huh!!
tahniah MOKSU..semoga dipercepatkan jodohnyer yer...
MOKSU dah cakap ngan abak..
"jangan risau bak..insyaAllah nanti kalau ijah dah kawin pun ijah nak jaga abak...abak dok ngan ijah jer lah yer?...ikut jer mana ijah duduk...nak?"
abak pun senyum jer...(orang tua2 sedap lagi duduk rumah sendirikan?)
semoga semuanyer dapat berjalan dengan lancar lah yer MOKSU...amin.


Kira MOKSU nie happy dia 2 dalam 1 lah yer...happy dapat Ijazah sekali ngan sebentuk cincin sebagai tanda dah dimiliki orang tersayang.....


Oklah..nanti Shiela update lagi n3 jalan jalan kat I-City pulok!...best jugak kat sana kan?...best sebab ada lampu...huhuhu...yang paling best sekali masuk rumah salji...kehkehkehkeh....adik lelaki shiela ingatkan umah salji tue ada salji (takleh blah anggapan ko tue dik), rupanyer sejuk dok dalam aircond jer...kikikikiki...
yang takleh tahan tue masuk jer 2 ke 3 tapak kaki terus dia sound...
"mana salji dia nie..nie sejuk ekon jer...MENIPU"...huahuahuahua...
tau lah kau tue polis, sukati ko cakap tak tapis2....budak2 yang jaga tiket tue konpem segan2   harimau dengar ko punyer komplen.....apatah lagi ramai lagi umat manusia kat luar pintu yang tengah elok2 beratur nak masuk "Rumah Salji"...ngeh3!! layannnn...(tapi plasing tetap plasing..huh!)






Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Award Blog Ibu Mithali....Alhamdulillah ~ 16



Salam semua.....sebelum apa2 Shiela nak mintak sorry banyak2 sebab cuti bw  ngan blogging 3 hari...hari nie baru jer on9 =))...mana2 geng2 yang dtg jengah dalam 3 hari nie nanti shiela jengah balik k...jangan risau... =))...sebenarnyer shiela cuti sampai 3 hari nie sebab hantar ayah pergi majlis konvo adik shiela yang bogsu sekali tue...


Sambil menyelam tue minum air sekali...jalan jalan lar keliling Selangor...nanti2 lah shiela citer k...kali nie nak update award yang paling BEST of the BEST!! sekali Shiela penah dapat sepanjang dok blogging nie...AWARD BLOG IBU MITHALI...bestnyer dapat award nieeeee....sumpah BEST!!.. =))


K..nie lah awardnyer ~

singgah lah sini sekali k http://memoriseorangmuda.blogpot.com


Award BLOG IBU MITHALI nie shiela dapat dari MamaNajla aka Lelord...sayang ko lord...ko memang kawan aku...ekekeke..


Oklah...Shiela nak bagi award nie pada ibu2 muthali yang lain pulak...memang ikhlas shiela nak bagi nie. n ibu2 mesti seronok n teruja nak ambik award nie kan?...jom tengok!!...







DAN SEMUA IBU IBU GENG BLOGGING SHIELA K.... (semuanyer adalah tokoh2 ibu mithali)




p/s ku : nanti shiela update cerita 3 hari cuti blogging k...jalan jalan I-City...jalan jalan Melaka sikit...jalan jalan UPM serdang...sedang duduk di rumah sepupu,  MOKSU lak dah kena risik...jalan jalan sampai sesat pon ado..ekeke...sampai jumpa lagiii.... ~




Photobucket

kalau suka LIKE k... :D

Ex-Change banner kat sini.... 7



Salam semua...kali nie exchange banner lak...tukar jangan tak tukar k ~





Create your own banner at mybannermaker.com!



Jom kenal kawan kawan ibu!! ~



Best blog diorang k ~







kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...