Laksa Johor saya… ~ 40




Bismillah,


Salam semua……malam ni nak share menu shiela hari ni…tadi shiela buat Laksa Johor…tekak ni teringin lak nak makan Laksa….kira ni baru kali kedua shiela buat laksa sendiri….boleh lah makan…huhu…


Layan kan aje yer ~

laksa johor saya

nyum…nyum….


P/S ku : sambal belacan tue yang membuka selera….Laughing out loud






kalau suka LIKE k... :D

Award dari MaTa TuRuN Ke HaTi ~ 14



Bismillah,


Salam semua…hari ni takder apa yang shiela nak bebel….Adam tak sihat sikit hari ni….Danial macam biasa duk melayan kartun….ibu pulak ni dengan line tenet yang slow, nak hapdet blog pun macam sipot sedot…hari ni nak habaq mai yang ceq dapat award lagiiii…yeayyyy (tetiba teruja)…tapi award nie cam serius jer rupa dia kan?….macam lambang negeri negeri bersatu….kira boleh dikatakan ni lambang blogger blogger bersatu lah…boleh gitu Fairul?…ehehehe


Friendship Award BEST BLOGGER untuk blogger Dari Mata Turun ke Hati…eccehhh ~


Best Blogger
Teruja I mendapat award sebegini ~

ini Fairul punya ucapan ya :

"Dengan penuh rasa rendah diri, buat julung kalinya tuan blog ingin memberikan sedikit penghargaan kepada blogger yang sudi singgah di blog ini dan mencoretkan sepatah dua komen. Kehadiran anda adalah faktor utama blog ini masih bernyawa dan komen-komen anda menaikkan lagi semangat tuan blog untuk terus mencoretkan entry. Walaupun kita tak pernah bersua muka, sekadar membaca coretan dan menatap gambar di blog tapi itu bukanlah tembok penghalang untuk kita membina ikatan persahabatan di alam maya ini.
Award penghargaan ini ditujukan kepada semua blogger lama dan baru yang sudi memeriahkan blog ini. Semoga  anda semua terus aktif berblogging dan sudi-sudikan lah menziarahi blog kawan-kawan yang lain. Dalam dunia blog ini, ada penulisan yang sentiasa bergerak lurus dan ada penulisan yang tergelincir ke tepi. Mana yang baik itu sama-samalah kita jadikan panduan dan mana yang kurang elok sudi-sudikanlah memberi teguran.
Terima kasih diatas sokongan anda selama ini!! Sudi-sudikanlah menerima award ini..."


Terima kasih ya Fairul dah bagi sis award ni….of coz lah I sudi nak menerima award ini….eccehhh….cuma lambat sikit datang ambik…ekeke…jadi pada sesiapa yang dah pernah datang melawat dan follow blog Fairul….jangan lupa ambik sekali award ni ya…. =))


P/S ku : suker ngan award sentuhan emas dari pemilik blog ni…..




kalau suka LIKE k... :D

Minta maaf banyak-banyak ya..... ~ 21



Bismillah,


Salam semua....hari ni bermula lah episod cinta diantara "Line berukband ku dan Sipot Sedot".....mereka telah berjalan seiringan buat asa sekarang ini ya....apabila limit 3GB sudah berjaya dicecah oleh ku setelah 20 hari berjaya menggunakan line tenet ni dengan begitu berhemah malah berjimat cermat....tiada apa lagi yang au nak rungutkan...(bila lar gaknyer nak merasa line streamyx ni??)....


Jadi kepada kawan-kawan blogwalking ku sekalian...mana yang sis tak dapat jengah blog2 atau meninggalkan jejak malah jugak komen-komen yang bernas dari sis (dapat anugerah tu)....janganlah korang buat-buat tak fahamya....nie semua gara-gara berukband dah bersama semula ngan si sipot sedot......bila mereka dah bersama jer...ia adalah cinta suci yang tidak mampu ku halang halang lagi...a'ahh....sabor jerlah....beruk ngan sipot pun ndak jugak BENCINTA.....janganlah marah....hairan takper!


Jadi...dalam masa ku tak meninggalkan komen atau jejak bertapak suleman walaupun yang sebenar-benarnya ada jugak ku datang menyinggah, jangalah marah ya....merajuk sikit sikit sudahlah...ekekeke...okeylah..."diorang" pun tengah bencinta...jadi malas ku nak ganggu gugat sangat.....nanti bila si Sipot Sedot ambik MC 90 hari cuti bersalin ker (eh! cuti bersalin 60 hari ker 90 hari ya?)....cuti demam ker....ku akan datang semula dengan kelajuan 110 kilomiter sejam yang mana ia memang kelajuan yang paling maksimum ya! (untuk line berukband).....membalas segala jejak bertapak dan juga komen komen bernas untuk kawan-kwan blogging ku sekalian......harap di maklum.....sekian......terima lah kasih.


P/S ku : still in the mood "Happy Blogging!!!"...............



peace!!








kalau suka LIKE k... :D

Marah ni……… 14

 

 

Bismillah,

 

Salam semua...petang tadi shiela tengok TV siaran swasta...macam orang tak pernah tengok TV lak aku ni...kenapa?...memang pun, semua ni disebabkan oleh anak kesayanganlaj…si Danial...asik2 kartun...suara pun dah macam hagemaru...hukhuk...tapi yang bagusnya, Danial kalau cakap cam kartun tu lembuuutttt je ibu ni dengar...contoh?..."baik ibu"....."ibu nenal pandaikan?"...."Ibu...jom nyanyi lagu ABC"...."iya ibuu"..."ibu..nenal nak shushu ni"...adeiii...banyak lak aku ni membebel....huhu...

 

Cerita sebenar post ni adalah kerana ketidakpuasan hati yang amat sangat ngan stesen TV swasta ni...boleh gitu?...ada orang nak dengar ke?....sabar je lah....tadi petang tengoklah cerita ala ala dongeng tu...punyalah lama ku tak tengok....sekali sekala dapat tengok layan lah jugak kan?....dalam dok best best tengah layan drama tu...dalam 5 minit keluar iklan....tunggulah...tunggu punya tunggu boleh sabar lagi....sabarrr……

 

Taapii bila cerita tu main semula dalam 5 minit tup tup keluar iklan lagi....tunggu lagi...dan sabar lagi.…..yang buat aku hilang sabar ni iklan dia puuunyaalah lama!....bukan lama sikit sikit...lama banyak lak tuh!....adeiiiiiii....sakitnya hati...cerita tak sampai 5 minit, iklan mau 10 minit (lebih kurang macam tulah umpama dia)....kalau nak kata cerita main 3 minit…iklan pulak main, mau lebih tapi tak boleh kurang dari 7 minit pun ya jugak!….sebab aku yang rasa kan?….haaa…..sakit aku yang menengoknya…nak tak nak…nak lah jugak mngabiskan cerita ni tadi….dah syok kan?…

 

Taulah iklan tu penting pada sesebuah kompeni...tapi hagak hagak boleh tak?...timbang rasalah sikit kat penonton macam aku ni....boring tau tak tengok iklan yang sama diulang tayang banyak kali...lebih lama pulak dari cerita yang aku nak tengok ni....aku taulah, besok besok aku pergi lah kedai beli apa barang yang stesen ko iklankan (ha kau...gitu sekali)....tengah tengah syok tengok ko potong lak....

 

Terbakar betul, nasib baik tak hangus je....nak tunggu lagi cerita tu main bukannya kejap kejap....(berapa kali aku nak ulang lah)....kang malas aku nak tengok stesen ko kang baru tau (ada efek tak kalau aku je yang tak tengok stesen ko?...takder?....ada aku kesah?)....baik ku layan kartun Hagemaru, Ultraman, Asarichan, Conan, Geng Bas Sekolah, Kamilah Bintang, Tom tembak, Baccom, Doraemon dan lain lain kartun yang Danial tak jemu jemu dok tengok………..titik!

 

 

images (6)

aku geget kang baru tauuuuuu……..marah ni….

 

P/S ku : pendek je nak komplen...banyak banyak kang ntah apa apa pulak yang keluar....status ibu kena jaga beb.....eheh!


kalau suka LIKE k... :D

Tagged Dari Mata Hati - My Minute Survey 11



Bismillah,


Salam semua….berapa hari ni tak post apa-apa pun kat blog kesayangan ni…ada yang miss miss me tak?…muehehehe…hari ni nak layan tag dari adik Fairul…dari Blog Mata hati…adeiii…panjang berjela gamaknya tag dia ni…sis jawab mana yang patut saja ya?…kuikui…


Bermula!!
images (5)


Instruction : Once you are tagged, answer all the questions honestly. No lying or cheating.
Starting time : 3:42 pm
Name : Zasillah….(Boleh gitu?)
Brother(s) : 4
Eye colour : mataku hitam sekali (kan cantik gitu…muehehe)
Shoe size : 4 - 5 (macam ketot-ketot gitu kan?)
Hair : straight to de point jer…
Piercings : x
Height : tak ingat dah…agak-agak 5 kaki beberapa inchi..(khekhekhe)
What are you wearing right now : T-shirt ngan legging
Where do you live : JB
Favourite number : 7
Favourite drink : Nesscaffe
Favourite month : May (Hari jadi saya…Winking smile) February (lepas husbang dapat bonus…Vampire bat)
Favourite breakfast : Kue Tiau Kerang dengan air nesscaffe kat kedai makan yang ada dekat-dekat ngan Pejabat Pos Pontian)…sedapkan? (pernah rasa?)…Sarcastic smile
-Have you ever-
  1. Broken a bone : Tidak pernah…(mintak simpang 3)
  2. Been in a police car : Tidak pernah….(mintak jauhhhh)
  3. Fallen for a friend : Jatuh apa ni??…..
  4. Fallen for a guy/girl in a short period of time : Dah lama kahwin daaa…hari-hari duk main fallen-fallen ngan suami…Be right back
  5. Swam in the ocean : Pernah….sekarang tidak lagi….
  6. Fallen asleep in school : Dulu-dulu masa tu (tak payah lah cerita ya?)……..kikiki (minta maaf lah banyak-banyak ya cikgu…Winking smile)
  7. Broken someone's heart : Pernah….rasa macam jahat sikit je…Smile with tongue out
  8. Cried when someone died : Pernah…memang menangis gila-gila masa tu…sedih bangat…Crying face
  9. Sat by the phone all night waiting for someone to call : Tidak lagi…(nak mam***)
  10. Saved e-mails : Ya
  11. Been cheated on : Tidak pernah sama sekali ya….Broken heart
-What-
  1. Your room look like : macam bilik lah…
  2. What is right beside you : Muhammad Adam Danish….
  3. What is the last thing you ate : TomYam…Ayam goreng kunyit…telur dadar….sambal belacan…nasi putih…
-Ever Had-
  1. Chicken pox : Pernah kena masa kecik-kecik dulu…(bentan lagi…hukhuk)
  2. Sore throat : Pernah…
  3. Stitches : Tidak pernah…
  4. Broken nose : Tidak lagi…(jauhkan panggang itu dari bara apinya ya)
-Do You-
  1. Believe in love at first sight : Semestinya….Red heart
  2. Like picnics? : suka suka suka…
-Who-
  1. Who did you last yell at? : Danial…geram sangat lah haiiii…
  2. Who was the last person you danced with?  : tak pernah lah pulak nak dancing dancing ni…..
  3. Who last made you smile? : Muhammad Adam Danish …(lepas abang dia buat hal…adik dia datang bagi ibu senyuman…Rolling on the floor laughing)
-Final Questions-
  1. What are you listening to right now? : Suara Doremon…(Danial tengok kartun daa…ibu dengar jer)
  2. What did you do today? : nothing!
  3. Are you the oldest? : Tidak..
  4. Indoors or outdoors? : Indoors..
-Today did you-
  1. Talk to someone you like? : Anak-anak ku sayang
  2. Kiss anyone? : Anak-anak ku sayang
  3. Sing? : Tidak…takda mood!
  4. Talk to an ex? : Buang tebiat gaknyer…
  5. Miss someone ? :  ya…setiap masa (arwah emak saya…Thinking smile)
  6. Eat? : Belum lagi…lapar bangat ni)
-Last person who-
  1. You talked to on the phone? : kawan lama….(rindu dia…)
  2. Made you cry? : Tiada…
  3. Went to the movies with? : Suami lah…masa last pergi dulu time tunang-tunang…(imagine berapa lama dah tak tengok wayang?)
  4. You went to the mall with? : Dengan suami lah…
  5. Who cheered you up? : diri sendiri saja….
-Have you-
  1. Been to Mexico? : Tak pernah lagi…(Best ker kat sana?)
  2. Been to USA? : Tak….(Malas ah!)
-Random-
  1. Have a crush on someone? : Lama dah…
  2. What books are you reading right now? : Tiada…(Baca blog jer skang ni)
  3. Best feeling in the world? : Happiness…
  4. Future kids name? : Ntah lah…tak fikir lagi…(ingat senang ka nak beranak?…rilex dulu…huhu)
  5. Do you sleep with a stuffed animal? : Tidak berkeinginan…
  6. What's under your bed? : TOTO….
  7. Favourite sport(s) : Badminton…
  8. Favourite place : Mana-mana rang bawak berjalan pun suka…
  9. Who do you really hate? : banyak semut gatal…
  10. Do you have a job? : Takda…
  11. What time is it now? : 4:15 pm…(apa ni?..nak tengok orang cepat ker lembab jawab tag ka?…huh!)

p/s : With however long it took you to complete this, post as "My _ Minutes Survey" and tag 15 people 
Pada semua kengkawan blogger ibu yang comel2 lagi hensem mensem…meh la sudi2 kan jawab tag nie….BEST woooooo….kikiki



Okey…dah selesai seksa azab ku menjawab tag ni….penat campur haus…nak minum kopi pekat dulu….Byeeee….





kalau suka LIKE k... :D

Saya salah kah?? 37

Bismillah,


Salam semua....malam ini shiela hanya ingin bercerita dalam entrie yang pendek sahaja (kenapa tiba-tiba sahaja aku menggunakan ayat skema ini?....oh! baru teringat...beru lepas berlenggang dari blog adik Admiral Hafiz sebentar tadi...kita guna pakai tip-tip yang berguna ya!!)...semakin hari keinginan untuk menyahaktifkan akaun FACEBOOK semakin kuat berlegar-legar di benak fikiranku....(huh!)


Tetapi masih ada adik-beradik dan kawan-kawan yang baik masih inginkan keberadaanku di sana...apa yang harus aku lakukan? keliru? (sambil menyanyi-nyanyikan lagu "keliru" dari Ruth Sahanaya)...Babe...relakan i deactivate kan sahaja akaun Facebook i ya?...boleh?....kalau u rindu hendak chat dengan i, kita calling-calling atau kita gunakan khidmat pesanan ringkas sahaja (jimat)...bolehkan?... 


Kepada Ceroi....kaulah sahabat dari blog hingga ke Facebook aku yang boleh di katakan baik sekali (selain daripada Babe)....kalau kau ingin berchatting, kau chat sahaja dengan Babe....boleh kan?....(sedih pula)...walaupun kau dan Babe dulu pernah memujuk aku supaya tidak melakukan prosses itu....tetapi, aku rasa aku sudah tidak boleh menangguh-nangguh kan lagi proses menyahkaudarisiniaktif akaun Facebook ini wahai sahabat.....semakin lama ia semakin kuat memudaratkan kesihatanku...


Kepada Lelord...tidak ku lupakan dikau, juga Ell LifeOfLadyEll.....janganlah kau tanya kenapa aku ingin menyahaktifkan akaun FACEBOOK ku itu....aku cuma ingin lepas bebas dari cengkamannya....(tenang)...semoga kita bergembira di alam maya blogsipotsedutspot sahaja...ianya pasti akan lebih indah...kan?....(ayat tak boleh blah!).....


Jangan lah bersedih kawan-kawanku sekalian....kita-kita masih boleh terus berhubung di sini ya?...senyummmm dan selalu-selalu "think positip"....(sedih lagi)....ini bukan kisah siapa benar?...siapa yang salah?...cuma aku sudah jemu dengan kerenah birokrasi di FACEBOOK....(agak-agak statement ini bisa disaman nggak?)




P/S ku : Fokus pada yang satu, SELAMAT TINGGAL FACEBOOK!! (akaun FACEBOOK suamiku juga akan melalui proses yang serupa).....okey kah bahasa aku pada entrie kali ini?





kalau suka LIKE k... :D

Award yang paling segan ku nak terima....~ 10



Bismillah,



Salam semua...hari nie nak post kan entri penerimaan award blogger cun dari MA ......adeiiii ma...malu benar shiela nak ambik award nie ma...tapi kerana ma dah sudi nak bagi n ingat kat shiela di sini...shiela ambik jugak award nie dengan kembang kempis nyer....tq maaa


 Of coz lah i nak pass lagi award nie pada geng2 blogger i yang cun cun melatops u'olsss....







P/S ku : semua geng blogger ibu cun cun belaka.....



kalau suka LIKE k... :D

Jom dengar ceramah Ustaz Kazim Elias ~ 22



Bismillah,


Salam semua....hari nie nak kongsi video ceramah dari uztaz Kazim Elias...Shiela suker tengok dan dengar ceramah ustaz Kazim nie...sekali tengok lepas tue nak lagi tengok....lagi...dan lagi....tak percaya??....jom sama2 kita tengok....semoga dapat ilmu yang berguna dari ceramah ustaz Kazim Elias.







P/S ku : seronok kan?....ekekeke...




kalau suka LIKE k... :D

Happy Belated Birthday Muhammad Adam Danish ~ 36



Bismillah,


Salam semua……beberapa hari yang lepas Shiela se family sambut birtday Muhammad Adam Danish yang pertama… 4 November …..pejam celik pejam celik dah setahun pun anak ibu….sayang Muhammad Adam Danish….tapi Adam tahun pertama nie ibu ngan ayah takder belikan apa2 hadiah pun untuk dia…sama macam abang Danial dulu…masuk tahun kedua baru ibu ngan ayah belikan hadiah…..itu cara ibu ngan ayah… =))


Apa yang penting Muhammad Adam Danish sudah pun berjaya berjalan sendiri, berlari kedek2 pabila genap berusia setahun…terre anak ibu nie…kalau Muhammad Danial Yusof dulu setahun lima bulan baru mula nak berjalan…setiap anak berbeza2 pengalaman pembesaran diorang nie…taapii, dua dua anak ibu nie senang nak diurus dan di jaga…lagi2 abang Danial, skang nie dia dah pandai mandi sendiri…kalau dah minum basuh cawan sendiri (betul)…kalau nak pee pee dah pandai pee pee sendiri…kalau dah mandi pandai lap badan sendiri, pakai baju sendiri….kat rumah dah tak pakai pampers…kalau nak e’ekk jer dia pakai pampers..sebab musabab?…dia tak pandai duk kat bowl tandas tuh…kalau nak susu jer belum pandai buat sendiri…kalau dah pandai nie senang ibu….khekhekhekhe


Muhammad Adam Danish pulak sekarang nie dah pandai bawak diri…maksud? kalau ibu dia duk diam2 tak buat kerja…blogging (percayalah), dia tak kacau ibu pun…dia main jer sendiri2 tak pun main ngan abang dia….kalau dia nak baring dia baring…kalau dia nak susu pun dia baring….golek2 atas tilam bacin dia tue…tak lama pastue dia pun tidur…senang ibu…kalau dia panjat sofa pun ibu tak takut sangat dah (dulu2 takut yer)…sekarang nie dia pandai dah turun sendiri dari sofa atau katil…walau kaki dia pendek (ikut bapak dia)….tapi jejak tanah…..muehehe


Tapi jangan lah ibu dia kejap2 ke hulu…kejap2 ke hilir dayung sampan…dia pun tak senang duduk nak dayung sampan, sibuk nak tolong sidai baju, sapu sampah, vacum karpet, mop lantai, basuh pinggan, kemas rumah dan yang sama dengannyer…yang itu semua ibu boleh bagi tolong lagi…tapi kalau bab nak tolong ibu masak mintak mahap jer yer….ibu tahan lapar sampai malam pun takper….asalkan Muhammad Adam Danish selamat daripada kena goreng dalam kuali….huh!


Panjang berjela pulak ibu membebel nie…maklumlah dah jadi ibu…memang kuat membebel..lagi2 bila 2 hero tue tolong mengemas lepas ibu dia habis mengemas….Ibu cuma harap yang Muhammad Adam Danish berbahagia di hari lahir kamu yang pertama nie walaupun tak ada sambutan meriah dan hadiah dari ibu dan ayah….apa yang penting, ibu ngan ayah tetap sayang pada Muhammad Adam Danish, jugak pada Muhammad Danial Yusof…


Selamat Hari Lahir yang pertama Sayang ~



Ayah ngan ibu cuma bawak Muhammad Adam Danish makan Pizza jer…itupun pizza orang lain yang makan…Adam dari mula2 duduk cuma makan garlic bread jer, Muhammad Danial Yusof sedap2 duk balun semua hidangan, adik nyer birthday pun dia dapat pow ayah seutas jam tangan rolex (kahkahkah)….kesian Adam…kek pun tak beli, tapi ayah dah ganti ngan kek Volcano (apanyer nama tah) kat pizza jer…kek jugak kan?…yang penting Adam diam jer…maknanyer suker lah tue ngan kek nie…tapi takper, panjang umur murah rezeki next year ibu ngan ayah kumpul wet banyak2 beli mainan untuk Adam k…baru Adam boleh main masa tue…



Baju pun pakai abang Danial punya baju…jimat2

IMG0013A

Selamat hari Lahir yang pertama buat Muhammad Adam Danish…
Selama ibu berhenti bekerja ibu duduk di rumah menjaga Adam…
Selama itu juga Adam membesar…..
Sekarang Muhammad Adam Danish genap berusia setahun….
Ibu bahagia mempunyai dua orang hero yang comel…
Walaupun sambutan hari jadi Muhammad Adam Danish ringkas sahaja….
Tapi ia tetap sangat sangat bermakna buat ibu dan ayah…
Semoga Muhammad Adam Danish sentiasa sihat bergembira…
Semoga Muhammad Adam Danish dilindunginya sentiasa…
Semoga Muhammad Adam Danish dipanjangkan usia..
Semoga Muhammad Adam Danish membesar menjadi anak yang bijaksana…
Semoga Muhammad Adam Danish menjadi anak yang sentiasa menurut kata2 orang tua…
Semoga Muhammad Adam Danish menjadi orang2 yang soleh..
Semoga Muhammad Adam Danish diterangkan hatinya untuk menerima segala ilmu di dada…
Semoga Muhammad Adam Danish sentiasa sayang pada ibu dan bapa….
Semoga Muhammad Adam Danish dan Muhammad Danial Yusof menjadi anak2 yang berguna kepada kedua orang tua…..


P/S ku : sayang dua dua anak ibu tiada beza…. =))




kalau suka LIKE k... :D

Nuffnang sayang ibu lagi ~ 18



Bismillah,


Salam semua…kali nie ibu nak ucapkan berbanyak2 tq pada sayang laling nuffnang sebab bagi lagi BE kat blog ayah, ibu Danny ngan Adam nie…jugak pada semua blogger yang selalu singgah n masuk baca n3 kat blog Danny & Adam nie….seronok bangat2…sayang nuffy ngan korang semua ketat2 k…muehehe


be lagibaru start tue…ekeke


Walaupun blog nie cerita dia balik2 tue jugak…tapi Nuffy nie tetap sayang kat blog nie…bagi lagi BE kat blog nie…kali nie ibu nak BW puas2…bagi tompok banyak sikit wet kat akaun tue…dah boleh cashout…tapi tompok lagi sikit…boleh beli sipar jepon warna pink tuk besday qellissa…ekekeke


P/S ku : sayang Nuffy tak benti2…cayalah! ~




kalau suka LIKE k... :D

Adi Putra Anak Merdeka ~ 8



Bismillah,


Salam semua...malam nie shiela layan you tube tentang seorang kanak2 genius Malaysia ADI PUTRA (semua pun kenal kan?)...shiela harap anak2 lelaki shiela ada juga sifat2 patriotik yang tinggi yang bencikan pengkhianat negara sama macam ADI PUTRA nie, selain dari tahfiz Al-Quran...bercita2 tinggi, nak membina 2 satelite hanya untuk negara2 Islam dengan menggunakan password dari ayat2 Al-Quran, mencipta komputer kecil yang boleh bercakap untuk di hadiahkan kepada idolanya (amin)....hebat sungguh cita2 ADI nie.  Sesungguhnyer pemikiran dia lebih jauh terjangkau kehadapan dari akal fikiran kita semua....






P/S ku : Semoga kita boleh belajar sesuatu yang penting untuk anak cucu kita dari dalam diri ADI PUTRA nie. Semoga juga Allah S.W.T peliharakan dia sehingga dia dewasa dan mampu menangkis orang yang cuba mengambil kesempatan ke atas kelebihan diri nyer. 




kalau suka LIKE k... :D

contest nama untuk anak wa~ 8



Bismillah,

Salam semua…malam nie nak buat entrie kontest…kali nie shiela kena tag ngan mama Aariz…LifeofLadyEll…..best jugak kalau rumah kosong naik bersarang 2 ke 3 hari takder idea mari nak hapdet blog…kita join kontest…


Kali nie punyer kontest unik dan lain dari yang lain banyak sikit…title jer dah tau shiela kena buat apa kan??…jadik, setelah kufikir2 kan nama2 yang sesuai, baru lah berani nak post entrie kontest nie…


Kontest ini di taja sepenuhnyer oleh ~ http://ryujan.blogspot.com


Syarat2 nyer ~

1.lu buat entry 'NAMA UNTUK ANAK WA' dalam blog lu.
2.lu perlu lengkapkan tempat kosong ni dengan nama RAJA_____________________SHAH.
3.jadi follower wa.dan taruk gambar baby wa suka kat bawah sekali nih.
4.tarikh tutup : SAMPAI ANAK BUAH WA LAHIR TERUS TUTUP TARIKHNYE. 14hb 11
5.post link entry lu sebagai komen dalam entry ini.
6.tag kawan lu sekurang kurang 3 orang.(pastikan mereka tahu lu tag dorang okeh..)


Hadiah yang bakal dimenangi:

juara
cincin silver 925.original punya.saiz ikut saiz pemenang.

naib juara
botol susu,hamper dari annakku dan poney,stok susu selama setahun digantikan dengan tudung indon (macam ekin bini mawi pakai tuh bersaiz dan warna ikut suka rasa lu,kain dijamin selesa dan lembut)
@
selendang macam yuna.lu boleh pilih nak kaler apa.siapa menang nanti kita bincang lu nak yang macammana.sekali dengan post wa kasi hadiah.jika pemenang lelaki wa akan kasi topup rm20
(boleh pilih hadiah tapi satu jer)

tempat ketiga
topup celcom,maxis atau digi selama sekali berharga rm10


Ok, nie lak nama yang akak cadangkan untuk anak sedara awak yer dik….cuba2 lah pertimbangkan… =))

::::: RAJA MUHAMMAD SHAH :::::
(yang nie kalau anak lelaki seelok2nyer kita letaklah nama Nabi besar junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W. banyak fadhilatnyer nanti…boleh baca dekat sini )

::::: RAJA AHMAD SHAH :::::
(yang nie pun sama seperti di atas…banyak jugak fadhilatnyer)

::::: RAJA DANISH ANIQ SHAH :::::
(bermaksud & pengetahuan, bijak & yang kacak lagi menawan hati)


Ok, skang nie shiela nak tag 3 orang kawan para2 ibu semuanyer….



P/S ku : Kontest paling menarik sekali yang ibu penah join =))))



kalau suka LIKE k... :D

terharu dibuatnyer ~ 14



Bismillah,

Salam semua….hari nie shiela ngan family semua happy2 sebab hari nie befday Adam…boleh ibu tak ferasan lak befday adam sama ngan aunty qellissa…muehehehe….befday Adam nie  nanti2 kita citer k… 
Hari nie ibu nak story sikit yang ibu terharu sangat2 bila ada geng2 blogger yang sudi ngan suker nak datang blog nie hari2…yeker?…ekekeke…ibu terharu sangat2 bila dia cakap macam nie….


best 2Memula dia cakap cenggini ~

Pastue bila ibu tanya “benarkah?”…dia jawab macam nie lak ~best
Ini bukan n3 perasan yer…ini dia memang sesaja nak bagi ibu perasan kejap!…boleh??


Blogger yang berjaya membuatkan hati ibu yang fragile nie tetiba jer terharu di hari raya lahir adam nie ialah Admiral Hafiz….Hafiz kata! “Blog nie best! suke baca! Ya, sangat suka!” (biarkan aku merasa gumbira dengan menyanyi boleh?)…tiada kata harus kulafazkan…tuk menyatakan lalalalala…ekekeke…kenapa ayat dia nie boleh buat ibu terharu sangat2???….


Sebabnyer kata2 dia tue, ibu boleh rasa yang Hafiz nie betul2 ikhlas datang blog nie bukan setakat singgah!!…dia baca n dia suker lak tuh ngan citer yang ibu tulis dalam blog nie walau dia tak mengomen….huahuahuahua…wa terharu sangat2 (lagi) niehhhh….


headerpink 

Jangan keliru yer…Ini Belog Seorang Lelaki Tulen Banggg Ya….sejukkkk perut ibu ngandung (tak alih2)…dah lah hensemm!!! baik lak tuh…dah kawin agak2 nyer mueheheh....sayang kat mak dia sesangat…tak caya??…tak caya sudahh….semua yang di atas tue sis tak bodek yer…bukan nak balas2 pujian…ini betul2 ikhlas nak bodek ngeh3!!…thanks yer Hafiz…sis betul2 terharu ngan kata2 awak nun.



P/S ku : teringat kata2 bapak mertuaku pulak!…”minyak kapak nie…kalau kita pakai, tinggal nyawa2 ikan ponn hidop baaliik (ini mmg refer pada dia kalau dia diserang semput)…kalau nak mati tue tetaplah mati, tapi ubat tetap nak jugek”….aku yang dengar nie tak tau nak bagi respon cam mana?…nak tawa kang cam tak patut pulak…last2 aku tawa sopan2…hape2 jer lah bapak mertuaku….




kalau suka LIKE k... :D

Request hapdet by mak larra...meh dtg baca mak larra ~ 18



Bismillah,


Salam semua......Shiela nie baru abis balik dari jenjalan ngan anak2 n husband gi JB....ayah dia gaji, jadik ibu ngan anak2 lenjan ayah nyer gaji...kehkehkeh......sampai rumah pukul 9 malam...relax2 jap pastue baru bukak blog ibu nie....baca2 komen n ada request lak dari mak larra soh ibu hapdet lagik pasal BlackBerry BlueBerry CSL yang ibu baru beli tue....


Sebenarnyer mak larra...kalau nak beli hp nie ok jugak tau...tak rugi apa pun...untungggg lagi ada...ngeh3!!....untung bab nak save2 duit nie...betul...tak tipu....meh mak shiela listkan kehebatannyer henpon BlueBerry i6800 (nama model nie kalau tak salah)...........


memula nak komen kat komen mak larra kat n3 lepas tak jadik...kita wat n3 baru...ngeh3!!
CSL nie okay sangat maklarra...beli jer, takyah banyak2 soal lagi....function dia boleh tahan hebak2....contoh2!!

* boleh guna 2 simcard.....kalau ada 2 line telpon praktikal sangatlah henpon nieh....
* ada facebook, Yahoo IM, Google ngan Twitter...penting nihhhh
* touch screen kat button empat segi kat tengah tue sahaja yer, bukan kat screen dia tau...kita main gesek2 jer kalau nak gi mana2...
* sound hp nie pun boleh tahan merdunyer (lagi2 kalau kita dok layan lagu siti nurhaliza...mmg mantap ah sore siti tue.......mak shiela dengar macam live gitu....hekhek)...
* memory 2GB free jer dia bagi (of coz lah free)...
* colour in White or Black/Grey...(shiela punyer WhiteBerry...suci gitu...ngeh3!!!)
* screen dia luas gak...paparan screen ala2 LCD gitu....muehehe
* camera digital tue...3 pixel lagik.....
* ada gak video....
* Bluetooth mesti ada...penting nie senang nak send gambor kat lappy kan?...
* Headset free jer dia bagi...hukhuk
* CSL nie ada Fun Club!!...kira kalau kita daftar on9 ada macam2 game lagi kat dalam tue kita leh main...
* dapat cover henpon free kaler kuning lagik...motif?...untuk tahan calar.....
* warranty 1 tahun...mana2 kedai sama kot?...ngeeee
* yang takleh blah rupa dia ala2 BlackBerry, lagi2 tang keypad dia tue...leh taip2 cam keyboard lappy jek!!
  * henpon nie 100% buatan Malaysia...kalau tak puas hati senang nak saman...dekat jek!! kuikui
* last but not least...yang paling best harga dia shiela dapat lepas proses tawar menawar hanya berharga RM255 jer (straight to de point)...paling2 cekik darah pon takat RM 299 jer!! ngeh3!!




nie lak request dari mama Najla...
tak cayer ko yer aku dah pakai BlackBerry BlueBerry
2 gambor lagi aku bagi....
mood gelap ngan mood terang....
lawo tak mama Najla????



Itu jer setakat 2 hari nie function n kehebatan henpon BlueBerry i6800 yang shiela dah belajar larra....jadik, mau untung???....segere dapatkan di pasaran yang terdekat sekarang!!!!!!............tapi kalau mak larra nak meneruskan niat ngan Nokia C6 tue pun ok gak...ekekeke


p/s ku : baik punya promosi nie...kalau tak beli gak hp buatan Malaysia nieh tak taulah aku mak larra....huh! mak shiela dapat call abang soh balik cepat hari2, sms, ambik gambor pun dah kira ok sangat nie...





kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...