mama chop papa grill..sedap!

 

 

Bismillah,

 

Salam semua..malam nie takder apa yang nak diceritakan…nak cerita pasal makan jer. Malam tahun baru hari tue ayah ada belanja ibu makan dekat Mama Chop Papa Grill. Kedai makan kat Pontian, selama nie ibu selalu ngidam tak kiralah ngandung ker tak, nak makan western food yang sedap!…tapi tak pernah jumpa kedai masak western food yang betul2 sedap.

 

Maklumlah, kita duk kat kampung kan?…kat Pontian nie mana ada kedai yang hebat2, standard2 macam kat key ell sana nun, kalau ada pun chinese owner…huhu, tapi malam tue ayah belanja ibu kat kedai Mama chop & Papa grill nie boleh tahan sedaplah!…bravo2…tepuk tangan…yeayyy..

 

Sian ibu, selalu kalau try n error kat mana2 kedai yang ada jual western food nie mesti ibu hampa, sedihhh…tak sedaplah, daging keras macam batu pun ada, daging dia masak salut ngan tepung pastue goreng dah macam tempe puunnn ada!…tempe pun laaagiii sedap rasa dia…hampa betul!! pelik, macam mana dia boleh kata itu “beef Steak”??…asal boleh jer kan?

 

Tapi, Alhamdulillah kali nie makan “Lamb Grill whatever” ibu tak berasa hampa…sedap betul chef dia masak lamb tue…tak keras, tak muak pun (kurang banyak lagi ada..muehehe), sedap hingga dihongges2 sampai licin!! perghh…memang sedap! (nie happy yer..bukan marah..hehe). Harap2 lenkali ayah bawak ibu datang makan jat sini lagi yer?…heheh

 

Okeylah…jom rasa! Nyah-Nyah

 

makan

muka muka yang sedang lapor!

a) order ibu..order jer apa yang ibu ngidam sangat sangat na tue..ayah lanja

b) ko tengok moksu!…laki aku baik taauuu…rakam..rakam..jgn tak rakam moment yang heaven nieh..

c) abaikan dak nieh…

d) ko dah janji kan moksu?? kan? kan?…aku tunggu bulan depan…murah rezeki ko..amin..

e) abaikan budak budak niehhh..

(pandai pandailah korang padankan caption nyer ya…)

 

 

makan2

memang sedap!!

lu!! ice lemon tea yang berjaya menyentuh jiwa wa!!

wa caya sama kedai lu pa&ma!!

senang senang wa konpem ngan lu wa datang lagi!!

wa pasti miss sama lu semua!!

 

 

p/s ku : next month moksu ajak makan western food kat area serdang pulak!! dia kata makan kat situ best dan sedap!! air gelas besar!! steak pun size besar!!…semua nya lagi besarrr dari yang nie…kalau besar tapi tak sedap siap ko moksu…


kalau suka LIKE k... :D

2 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

ehehe berjaya padankan caption dgn gambar, tapi cian budak2 tu diabaikan XD

area serdang?hm..katne ye..nanti buat entri juga ye he

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas haha...abaikan sebab tak tau nak letak caption apa..next month insyaAllah kalau singgah serdang sis buat story dia naa...tah2 awak dah penah pergi sana...area UPM lah tue...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...