Adam lagi….


Bismillah,


Apa habaq semuaa, haaaa loghat utagha mai lekat ddaahh..seghonoq gak duk 7 haghi kat sana tersangkut2 daahh cakap loghat utaghaa niiiii..(betul ker aku tulis loghat nie?)…tapi memang sungguh2 naa, kami dok sana 7 haghii…maaakk aihh, punyalah gembira nan tak terkatanya lagiii…..awat tak seghonok pulak kan? kain buat baju ghaya mughah, kain pelekat dan kain batik toksah duk berkira2 lah, tali pinggangg pun kami beli kat sana ja (Baling)..mughah2…semua mughah, sampai duit tinggaii sikit pun kami tak peghasan naa??…huhuhu…last2 nak shopping kat Langkawi sana tinggaiiii sikit ja kupang kami…..



Amacam??….boleh tak ibu speaking utagha? seronok betol dengar anak sedara ibu cakap2 loghat utara nie…hehe, tapi entri ni belum lagi nak cer cerita?..cer cerita?..cer cerita?….pasal rombongan “Cek Sherry menaiki Ferry ke Pulau Langkawii” (Cek Sherry tue kakak ibu..nama glam gitu)…nie nak cer cerita…cer cerita pasal dak Adam lah…kita cerita ikut tajuk naa?..ekekeke



adam 1
shalam shemuaa…..macam biashe (biaashee diaa) nama shaye ibu shaye yang bagi shape lagi??..Aadam!

adam 2
Aaaaahhhhh…puashh shaye dapat minom air mashak nie…shedap! bukan aper..keghing tekak shayer mashe jalan jalan kat Langkawi aghi tue…keghiiiinnngggg, shaye nie batok2 ngan demam nieh?…..bagush lah kalau shaye minom air mashak nie manyak manyak kan??

adam 3
cegh ceghita??…cegh ceghita??..cegh ceghita??
shekaliii….

adam 4
air mashak pon tumpahhhh…adoii, abishlah Adam kena maghah ngan ibu nie kang….tsk tsk…

adam 5
Ibu : amboiiii….biase diaaa…nah amik susu nie minum susu jer…biase dia tumpah2 kan air yerrr….(GRRRRRR…GRRRRR)

adam 6
hek hek heekkkkkkkkkkkkk….(tsk tsk) tak nak shushuuuu…tak nakkk…Adam nak air mashakk jer!

adam 7
eemmmm emmmmmmmmm….
Adam nak jugak air mashak bu…emmmm tekak Adam keghingggg niiii…emmmmm

adam 8
nak jugak ambik balik….air mashak nie shedaplahh…kan bagush tuk tekak Aadamm…

adam 9
ibu angan ghishauuu…Adam minom shampai abish nie…tak tumpah2 agii….cayerlaahhh…
Ibu : IYOLAHHHH…..

adam 11
otee bu…da abish!
JOM!! Adam nak main kat depan lak buu…
Ibu : amboiii…cantiknya ko minum air tak tumpah2 lagi yer?….yang cawan duk bersepah2 kat lantai nun apa cer??.. cuba cer cerita??…cer cerita??…….

adam 12
……………………………….
ehehehe…buuu, shushu tadi mane buu??…shushu tadi??..ehehe

adam 13
nyot..nyot…nyot…(angan lah amik gambar bu)
Ibu : ewah ewah…tadi ibu bagi susu sombong yang amatnyer lagi…tak nak..kering tekak konon..nie sembunyik2 nyot nyot lak…….malu lar tue…..

adam 15
ane ader Adam ishap shushu bu…haa..ane?..ane?…takde kan?…
Ibu : ellehh..yang duk bawak kain bushuk tue ape??….
cuba cer cerita??…cer cerita??…..
ehehehehehe….

adam 16
hasil nyot nyot tak sampai 2 menit nieh….cayer tak??…



P/S ku : satu lagi produk keluaran n3 panjang berjela……






kalau suka LIKE k... :D

8 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

apak cikidong berkata... Reply To This Comment

hoit! tak baik buli budak kecik! bedosa! ahahahah

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@apak cikidong kah kah kah...ibu buli anak tak berdosa lagi....

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

xsampai 2 minit???
laju nye...

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

hehe dialog Adam yg besh :D
Adam juara nyot nyot :D

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ cayalah...aku toleh tempat lain tak sampai 2 menit..toleh balik tengok dia dah tinggal tue jer...dahsat kan?

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas ekekeke...dia mmg juara nyot nyot...kehkehkeh

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

2 minit! besar mana lubang puting botol tu...laju gile!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ tak besor mana pun babe...itulah dia, kekadang aku baru jer pas kat dia...toleh sat tempat alin, alih2 bila toleh balik abis dah...sekejapan jek...ish3...seram aku, perut dia leh tampong..ekekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...