Adam makeover … :)


Bismillah,


Assalamualaikum semua…selamat menyambut hari Maulidur Rasul semua, walau ibu terlambat buat ucapan sebab baru ni ibu sempat update. Banyakkan berselawat yer kawan-kawan. Sempena dengan menyambut hari Maulidur Rasul ni ayah pun dapat cuti. Jadi masa ayah cuti ni adalah masa nak makeover Adam…tang mana tuu?…taaaang situu…


duet
ini Adam dan abangnye…sedang mengemas rumah ni…
memang kemas!!

duet2
jap bang jap!…adam nak naik shitu gak…

duet3
eemmmppphh…jangan polok uat shangat bang!!
tak napash Adam ni…

duet7
ehehehehe…..pagi dah…Adam ngan abang lom mandhi pon agi…eheheh…
apa yang ayah nak wat kat Adam nii…wandher?..wandher??…
Rainbow

Red rose

Sun

Auto

Birthday cake

Gift with a bow

Turtle

Soccer ball

School bus

Camera

makeover1
semacaaaammm jek!
bulat..bulat..
apa makeover niiii??..

makeover2
hukk alohh!!
pala Adam otak daaa…
ehehehehuahuahuahuaaa…
shuker ker shedih pon Adam tak dulik daa..
yang penting shekang ni pala Adam engaaannn jek..
ajuuu jer Adam aen ari2 ngan abang adi..

makeover3
nak engok jugak ker “pandangan belakang” dari Adam?..
haaa…engok laarrr…Adam otee jer…

makeover4
Ibu : Okey..apa pendapat nak Adam bila rambut yang gojesh tu sudah digondolkan oleh ane Raju kat kedai dia tadi??...sila nak Adam jelaskan pada ibu sedikit...boleh?

Adam : aaaa…oleeehhh...benarnyer Adam ghishau ni….
kalau alan alan ohor (Johor) ti ade ker awek engok engok Adam agi acam shaluu…
ghishau gak nii…api (tapi) Adam ghedho (redha) jer lah…
shempena hari Maulidur Rasul ni Adam nak behijghah (berhijrah) ugak…
shemoga pashni Adam lebih cargashh (cergas) and (speaking) pala Adam ebih bijak!!…
ekekeke…peace shemuaaaa…..




P/S ku : pada sesiapa yang tak sudi nak baca or layan kisah rekaan ibu tentang anak2 ibu yang comel2 ni…boleh blah k…ibu tak kisah pon kalau ada “orang” yang tak suker nak baca…tak paksa…tak ajak pun baca…pada yang suker tu teruskan membaca ya (contoh cam TE dan lain2 aunty, mekasih banyak2), sokongan korang lak sangat2 ibu, Adam n Danial hargai…akan ada banyak lagi story rekaan anak2 ibu yang semacam ini…itupun tujuan sebenar ibu buat blog ni dulu. SOOO…bukan blogger tegar bila sanggup buat story rekaan macam ni…tapi bila dah jadik parents, benda macam nilah yang mungkin akan terjadik…tunggu jer lah bila ko sendiri dah ada anak..baru ko tau apa itu pengorbanan, kasih sayang seperti apa yang AKAN ko curahkan tuk anak anak ko. Tak munasabah pun boleh jadik munasabah..contohnya seperti ini lah, macam lah ibu takder kerja berfaedah nak buat selain dari story rekaan macam ni kan??. Harap sangat ko senang nak FAHAM.






kalau suka LIKE k... :D

16 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Hanis Azla berkata... Reply To This Comment

Alhamdulillah, hari ni boleh komen kat sini.. suka2..

Budak2 ni, ada rambut ke, botak ke ttp comel jgk kan.. tp klu botak lg senang nak urus.. lps mandi xyah sibuk2 nak cari sikat..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hanis Azla berul tu...senang takder rambot ni..memula shiela tak nak bagi sampai botak..sekali bila dah botak geram lak tengok, makin nak pelok2 lak...ekeke

yeahhh akhirnya dapat gak hanis leave comment kat sini...appreciate it k =))

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

harus feel mcm baby yg baru kluar dr pewot ibu...heheh

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ BETUL...ekeke, patut ar aku rasa cam nak pelok2 jer...bulat2 jer rasa cam dia masih baby2 gitu. hahahah

noraim berkata... Reply To This Comment

haha. comel lah adam ibu. langsung takde rambut.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@noraim comel kan?..ekeke, mekasih ya =))

larradanish berkata... Reply To This Comment

alololo cumelnya adam pic yg sunyummm nmpak gigi tuhh...alamakkk..botak...ape2 pun tetap cumeyyyy..

mommyYen berkata... Reply To This Comment

alololo...comel...suke baca ceta bebudak ni sheila.diorang shomel je..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

hahaha...
comelnye...

aanie berkata... Reply To This Comment

hehe, comelnya adam...dah botak dah...

baby sy, adam jugak...tp x suke dia botak..nanti xnmpk rupa sebenar dia...hehe..blh lak cmtu...

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

what?alamak sebelum ni terlepasla sis, skrg pakai clcom broadband sengsara betul huhu

ok berbalik kepada cerita Adam..wow, penghijrahan maksimum!hehe

Adam jgn risau, ni kalau tanduk bola terus gol ni, ramai perempuan suka nanti ki3..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@larradanish ekekeke...mekasih aunty larraaa...cayang aunty lebih...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen mekasih mommy yen...cayang aunty jugak... ;))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ mekasih uncle ceroi...cayang kat uncle jugak <3

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@aanie eh!...shamelah ngan adam aunty, nie rupa shebenar adam dah larik ni...ilang lah awek2 tiut ti....uuuuu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas haaaaa, baru uncle rashe apa yang ibu adam rashe shelam iniii...akakaka, ye tak yer jugak kan/...adam nak tanduk bola mashuk lam gol lah...gerenti ada awek kejar pash ni...akakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...