Krisis di Mesir, Pelajar Malaysia ada yang di rogol!!


Bismillah,


Salam semua..hari nie ibu jalan jalan bw dari blog ker blog kecoh cerita pasal krisis rusuhan di Mesir. Rupanya keadaan di sana tersangatlah teruk..semuanya berlaku kerana tunjuk perasaan rakyat Mesir terhadap kepimpinanan Hosni Mobarak, rakyat merusuh..tapi yang peliknya sampai banduan ganas pulak yang boleh terlepas??…eh! cemana tue?? 


Itu yang membahayakan students Malaysia di Mesir sekarang nie, mereka dijadikan sasaran sehingga ada yang dirompak dan yang paling paling teruk sekali ada student perempuan yang DIROGOL!!…wahaiiiii sekalian pemimpin Malaysiaaaa…buatlah sesuatu untuk menyelamatkan pelajar pelajar kita di sana..berikanlah mereka perlindungan yang sewajarnya, KASIHan pada mereka yang sekarang nie sedang dalam ketakutan…


Jom baca lagi entri krisis di Mesir nie…supaya kita lebih faham masalah yang dihadapi oleh students kita kat sana :
(Semoga Kerajaan Malaysia ambil perhatian pada artikel di atas ini!)


Cuba bayangkan jika saudara mara atau adik beradik atau anak cucu kita yang ada di sana…fikirkanlah juga perasaan ibu bapa dan sanak saudara students kita yang menunggu berita dari mereka penuh kerisauan…difahamkan yang segala jenis bentuk talian internet, BBM dan sebagainya telah disekat…..bagaimana mereka cuba survive dalam keadaan yang sebegitu..masalah air, elektrik dan bekalan makanan yang terputus..


So, sebagai rakyat Malaysia yang prihatin pulak, ibu nak sarankan ramai ramai kita wahai para bloggers sibuk sibuk lah kita buat entri tentang hal yang serius nie..luangkan sedikit masa untuk sebarkan informasi nie di blog, twitter dan juga facebook masing masing. Masa nielah kita gunakan dengan sebaik baiknya kemudahan maya yang kita ada nie…


P/S ku : Semoga students Malaysia di sana berada dalam keadaan selamat dan berada dalam lindunganNYA. Juga semoga semua ahli keluarga terutama ibu bapa students tabah menghadapi ujian ini. Juga doa buat rakyat mesir yang tidak berdosa di sana. AMIN.






kalau suka LIKE k... :D

13 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

semoga semuanye selamat...
ameen..

Lelord berkata... Reply To This Comment

hah? ade yg dirogol ke?? ya allah selamatkan lah mereka

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ AMIN.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord ada lord...minta semuanya selamat jer...AMIN.

orang muo berkata... Reply To This Comment

nampaknya kerajaan indonesia mendahului msia membawa pulang pelajar2nya...mereka sdg kelaparan & ketakutan..mudah2an semua selamat

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@orang muo biasalah malaysia...tunggu dan lihat...ntah lah, tak tau nak cakap apa lagi dah... =))

shila ariff berkata... Reply To This Comment

InsyaAllah..semuanya akan dilindungi oleh Allah SWT...mungkin ini salah satu ujian daripadaNya..sejauh mana tahap keprihatinan kita sebagai umat manusia.

p/s: berita tv3 semlm ada terbaca pasal TLDM mungkin menimbangkan utk akan mengambil rakyat2 kita di sana...thun lepas suami aku mengikuti misi ke oman..selamatkan rakyat kita diculik oleh lanun di somalia..kali ini tak bekesempatan pasal dah tukar ke kuantan...huhuhu...

shila ariff berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@shila ariff InsyaAllah...yeker suami shila dulu pernah selamatkan rakyat malaysia yangkena culik?...tahniah tuk suami shila ya...apa yang penting skang nie kita berdoa jer untuk kesejahteraan diorang memandangkan tiada apa lagi yang mampu dilakukan..DOAN senjata yang paling mustajab...AMIN.

apak cikidong berkata... Reply To This Comment

jangan terima bulat2 maklumat yang belum tentu kesahihannya, kaji dulu dari mana asal usul sesuatu info tu, apak dapat tau yg info ni satu fitnah.. wallahua'lam..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@apak cikidong Laaaaa...fitnah ker?...cemana nieh??..

nuriz berkata... Reply To This Comment

pasal kena rogol tu tak sure le, tak jumpa lagi berita yg sahih, yg ada cuma kabar angin dan persoalan betul ke tak

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@nuriz hmmm....ari tue masa baca yang kes kena rogol nie kat Facebook pelajar Malaysia yg ada kat sana...masa tue depa sempat lagi on9 sebelum line kena block...watever la..yg penting depa selamat jer kat sana..AMIN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...