Tolong “LIKE” & "VOTE" boleh?......... =))


Bismillah,


Assalamualaikum semua…haa, skang ni bagi salam kena tulis penuh2 yer, kalau singkatan pun kena tulis As-Salam…bukan apa, semalam ibu gi jengah blog mana ibu tak ingat dah (rugi lak tak dapat kongsi kat sini)…singkatan SALAM sahaja tak elok…okey, ibu ambik yang baik dan buang lah mana yang tak elok…


Hari ni cuma nak kongsi kat semua geng2 blogger ibu, nak share PUISI yang adik lelaki ibu karangkan sempena dengan nama anak perempuan dia..ALYA AMANI BINTI AZMI. Ibu check kat Fb tadi dia mintak tolong suh “LIKE” kan…sebab dia join kontest anjuran fan page REALITI ALAM PERKAHWINAN…kalau nak “LIKE” kelik sini ya…kalau tak boleh pun takper…tiada paksaan disitu okey?…ekekeke


Jom hayati lirik lagu puisi ini ~

169021_188295271202521_114526911912691_539797_3497535_n

Nama Penuh Azmi bin Ariffin
Nama FB Azmi Ariffin


~Anugerah Terindah~

A- Anugerah Allah yang paling bernilai
L- Lahirnya ketika Ayah tiada di sisi

Y- Yaya panggilan oleh Ayah & Mama

A- Aktif & lincah sifat Alya



A- Andai dia tiada disisi

M- Makan tak lalu, tidur tak lena

A- Andai dia tiada disisi

N- Nampak kucing pun di sangka Alya (baris yang ni paling takleh blah….)

I- Itulah penangan Alya Amani



B- Burung berkicauan di waktu pagi

I- Itik dan ayam berkeliaran mencari makanan

N- Nenda tercinta keluar mencari angin pagi

T- Tak perlu di ajak, Alya mesti nak ikut jalan

I- Itulah kerenah anak ayah yang paling ayah sayangi



A- Alhamdulillah daku bersyukur kepadaMU

Z- Zuriat yang di kau berikan kepada ku

M- Mempunyai Isteri yang terbaik bagiku

I- Indah sungguh kini kehidupanku


Selain kontest ni..ada lagi satu kontest ibu nak mintak tolong vote...kalaulah sudi nak vote yer...mekasih banyak2 pada yang sudi vote tu...kontest apak cikidong yang ke 3 kali ibu join ni.....kali ni tema dia "CAKE"...so ini 1st time sambut besday Danial ada cake, itupun mak sedara Danial yang beli.....jom tolong kelik sini lak ya?... syg semua yang dah sudi vote sebelum ni k.



P/S ku : waaaa…ada gak bakat adik lelaki ibu ni karang2 PUISI kan?…tulah, ibu rasa anak2 ni boleh merubah seseorang insan kepada sesuatu yang lebih baik lagi…baikkan PUISI ni?…terharu bila baca..sebab ayah Alya ni duk jauh dari isteri ngan anak dia…haaa, adik ipar ibu….mama pada Alya ni dah ada BLOG jugak…jom lah jengah2 blog dia pulak…meramai2 kan kawan…kelik sini ya….dia punya entri terbaru pun pasal PUISI Anugerah Terindah ni jugak.





kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

azura samsuddin berkata... Reply To This Comment

zura dah LIKE n VOTe... insyaAllah ada rezeki utk 2 contest tu... gud luck tau..

Azmiatie AR berkata... Reply To This Comment

Thanks u ibu larling...ummuah

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@azura samsuddin terima kasih banyak2 zura...amin. murah rezeki zura jugak ya ...amin. =))

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Azmiatie AR sheshama... =))

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

sah ni tak selalu datang blog aku even aku update seminggu sekali...kihkih
wok,aku pernah buat n3 pasal memberi salam ni.kalo rajin godeh arr dlm blog...ko search dgn keyword "penting! meh baca!!"

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ aku miss lah tue..hihi...ti aku godeh2 balik k.. =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...