Trip ke Langkawi ~


Bismillah,


Assalamualaikum semua…hari ni baru ibu ada mood terbuka hati nak buat entri pasal trip ke Langkawi ni, sebab musabab laling Lelord lah dah buat jugak entri Langkawi dia tu…heheee, bila tengok dia dah buat padahal ibu yang sampai dulu tu…jadik dengan rasa penuh jelesnyer didada ibu pun nak jugek lah tempek gambor banyak banyak kat sini….gambor memang lah banyak, tapi tulah dia..semuanyer tak berapa nak menarik jer rasa…


Yang paling best tu tempat ibu stay DC motel duk kat sebelah Pantai Chenang jer, jalan kaki ayam jer terus lompat lam laut (huahuahua)..…Motel ngan pantai tu puuunnn ibu tak ambik gambar….padahal pantai Chenang tu punyalah cantik!! sampai2 terus jer Danial ngan kakak terjun…serius!! Motel ni walaupun cuma Motel sahaja tapi tempat dia punyalah strategik…jalan kaki jer dah sampai kat Underwater World….BEST kan, keliling dia tempat shoping baju2 jangan cakaplah…..puuuun ibu tak ambik gambar….what de ke heeh lah ngan ibu ni kan?…datang jauh jauh…gambar tak snap…


Takperlah, tak ambik gambar pun takperlah (sedapkan hati)…kang tepek banyak banyak sini ada orang mara pulak kan?…maklumlah, sapalah nak tengok gambor banyak banyak gaknyer…meluat tambah tambah nak muntah lak rasa ya??….ibu memang kisah ngan sensitiviti masyarakat setempat ni (cita cita dulu nak jadik YB)....yelah nak muaskan hati orang bukannyer senang kan?…walaupun kita kat rumah sendiri…tapi tetamu harus dilayan dengan baik…tak kiralah macam mana kerenah tetamu itu, kita ni kena sabor banyak2 demi nak menjaga hubungan yang baik….


Jom!! ce calo ce calo…

langkawi trip 1
Memulakan perjalanan…masa ni kita kita semua tengah menunggu ferry..punyalah rammai time ni..tu yang masuk TV, tapi op koz lah muker kita takder..sebab ibu nampak orang suatkabor pegang kemera tak tala kemera kat kita pun..ekekeke Camera

langkawi trip 2
ye ye ye ye…dah naik ferry, dari pukul 12 00 kita tunggu ferry ni, saaaampailah pukul 3?? 4?? 5?? tak hengat dah…tapi yang pasti kita sampai2 jer kat jeti Kuah tu dah petang bangat!! kira2 pukui 6 00 petang baru kita check in Motel…tu yang tak nyempat2 nak ambik gambor…Danial ngan kakak pun cepat2 terjon lam laut…huahuahua…ibu tak nyempat lagik nak snap2……..Thinking smile Camera

langkawi trip 3
Petang semalam kita sampai dah lambat kan?…malam pun kita jalan jalan kaki jek kat area Motel tu carik2 makan…okeyyy…..ni hari kedua, POKDER (abg iparku) bawaklah kita jalan ke sini…apa nama tempat ni??…Tempat Memasak Minyak Gamat”…apa lagi, kalau sampai kat sini sila “JANGAN PULANG TANPANYA” ya???…harus dibeli seberapa mahu tuk bekalan orang2 kampong lak…akakakaka..

Lupa lak nak citer, masa chinese New Year Holiday ni semua sewa kereta naik 2 kali ganda k…huh mak aihhhh!! mahaiii, sehari sewa keta ni RM150, biasanya diorang ambik RM70 – RM80 tuk kereta Proton saga  baru….betui2 mencekik naaa??…sewa 2 hari dah RM300 (larik2 wet shopping), tapi dah cutinyer time ni jek yang adooo kan?..kita kita ni redho jerlah…. SunRainbow

langkawi trip 4
Okey…hari kedua gak, memang tak banyak masa hari kedua semua nak lawat kan?..mana nak sempat?…besok dah nak balik, tulah bahana holiday time orang raya…semua jadik tak sempat banyaknyer buang masa hari pertama kat jeti Kuala Perlis ritu….kalau awal2 naik ferry petang tu banyak tempat leh pergikan?…yang nie masa kat  LANGKAWI GEOPARK…punyalah rammmaii muslimin dan muslimat….ibu tahan perasaan jerlah…kat sinilah cable car yang famous tu…ramai yang beratur nak naik…offer kat ibu naik??..sorry!!…seraaaaaammm…heheee Island with a palm tree

langkawi trip 5
Habis kat GEOPARK kita carik makan pulak…pekena makan warong tepi jalan jek…dah tak tahan nak pekena LAKSA KAW Langkawi kan?…LAKSA?? boleh tahan lah…ayah order Kuey Tiau Udang…MOKDER de Family order Char kuey Tiau…betuiii ka??…ibu tak penah lak makan ni…jakun kan ibu?..ekekke…bolehlah makanan dia…oh ya, masa ni kita kita baru jer lepas singgah kat area Beras Terbakar…kat situlah ibu balun  shopping kain batik, baju2…dll… Plate Mug Bowl

Belah pagi sebelum tu kita dah pergi shopping kat tempat lain….apa tah nama dia?? area pekan Pandak Mayah (sempena nama ayah Mahsuri)…bangunan ijau! Ismail apa tah??…tapi kat situ memang murah2…banyak cekelat, kain baju, pinggan mangkuk dll…..(mintak mangap jerlah pada yang kirim cekelat tu yer…bukan taknak belikan, caiiirrrr) kat situ ibu leh beli kuali Tefal..alaaaa kalau kita masak takyah guna minyak masak tu, ngan sudu2 (tebal2 sudu dia) ngan set pisau (tajam2 + murah2 gak)…murah lah kat situ (jauh jauh aku datang beli kuali lak yer?) Thumbs up

langkawi trip 6
Danial menggayakan cap dan cermin mata yang di pow di area GEOPARK tadi ya….ha’aahhhh…encem!! Hot smile

langkawi trip 7
Gambar kat atas nun masa malam kedua…kita dapat gambar kat depan UNDERWATER WOLD jek…tak masuk sebab dah tutup..tak sempat kan? siang sibuk nak shopping, jadik korbankan jerlah nak masuk kat dalam ni…gambor kat depan bangunan pon jaaadiklah!… Auto School bus

Sooo dah pagii…kita nak balik daaaah…sekejap jek rasa, gambor jugaklah ni kat kedai makan sarapan pagi…area dekat2 ngan Motel jek…

langkawi trip 8
Amacam?…dah ada yang muntah??…lom??…aa jom layan, alang2 wat entri nak bagi abis jer..malas nak sambung2 lagi, takut kang mood tak mari2 lagi..kekeke…Island with a palm tree

Kelakar betul (kelakor sorang2) masa ibu n de geng ni turun2 dari ferry masa sampai ritu boleh tak nampak natang ni….penatlah carik mana nyer parking natang ni??…orang datang jauh2 nak ambik gambor ngan ko, tapi carik2 tak jumpa…hua hua hua…re rupa re rupa nyer ko ade dok terpacak kat situuuu jek! kat jeti Kuah tu jugak tak gerak2…lawakkk lah kita2 ni tak tau mana lokasi ko setat nak terbang kan?…kakaka…bila jumpa jer apa lagi?? candid time!!! Camera

langkawi trip 9
candid kat jeti Kuah…masa ni pun rammai umat..perghh, fobia datang kembali…patutnya pukul 12 30 dah naik ferry…tapi ferry tak jugak sampai2..postpone lah sampai pukul 1 30…lama gak kan?..re rupanya ferry tu lambat ada sebab, biasanya trip ferry ni kalau hari biasa lebih kurang 20 trip jer…tapi hari tu luar biasa…banyangkan dari 20 trip diorang hari tu kena buat sampai 60 trip!!…fuh!! bayangkan..bayangkan untuk mendapat gambaran yang lebih jelas ya……sib baik 1 30 dah naik ferry…kira awal jugaklah tu… High five

langkawi trip 10
Okey…yang ni Laksa Kak Su yang popular kat Kuala perlis nuu…ibu dah rasa..yang nie Laksa dia meemmmmanggg betul2 kaw n sedap!! mau tak??…beratur orang duk bungkus bak balik, ibu dah siap2 makan licin licin pun siap bungkus lagu 2 bawak balik…yang makan kat situ op koz lah ramai kan?……nak survey?…bolehhh, kelik kat FACEBOOK FANPAGE Kedai LAKSA KAK SU….haaa popular kan?? ramai jugak fan page dia, yang bagi respond pon boleh tahan ramai jugek……ibu dah rasa….korang?? ekekeke……Bowl Mug Thumbs up


Okeylah…cukop cukoplah sampai disini story trip ibu ke Langkawi…insyaAllah ada rejeki panjang umur ibu nak datang lagi…kali ni nak plan betul2…1st time pegi ni macam tak puaslah…ramai orang lak tu, jadik memang betul2 tak puas berjalan…masa pun singkat jek! rasa masa tu banyak habis kat atas jalan TAR jer…tapi ibu syukur sangat sebab selamat pergi dan balik…ini tahun last MODER duk kat Perak, POKDER tak lama lagi dah kena transfer keluar…tak tau mana dia kena pindah, tapi harap2 lah ibu ada peluang nak datang Pengkalan Hulu lagi…seronok sangat!! nak jugak singgah shopping kat Baling lagik…huhuhu……



P/S ku : okey…korang dah boleh muntah ya…akakakaka Turtle 







kalau suka LIKE k... :D

14 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Lelord berkata... Reply To This Comment

ekekekekeke akhirnya kuar dh n3 langkawi ko linggg

Azmiatie AR berkata... Reply To This Comment

Klu tak kan gmbr kita ada kat situ kan yaya...hehehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord kih kih kihhh....lama ko tunggu ya ling...ekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Azmiatie AR haaa...gitulah lebih kurangnyer ya...kalau ko ikut...ekeke

papabear berkata... Reply To This Comment

lama dah tak gi langkawi. last was LIMA 95... bestnyer jalan2 :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@papabear memang best papabear...kalau jalan, ibulah no 1...pastu baru anak2...ekeke

Ted berkata... Reply To This Comment

dgr cite langkawi barang2 dah mahal

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Ted betullah....rasa best lagi shopping kat Baling sana...rasa banyak wet abis kat Langkawi tapi barang tak banyak...ekeke

qellissa berkata... Reply To This Comment

bestnya g langkawi!!!ceklat ai mana beb????byk tul gambar dlm entry kali ni..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa i tak beli pun ceklat babe...cair...sory larr... :(

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

wallah! n3 paling panjang abad ini...haahahah
best ekk jalan2 makan angin..tp x kembong gak perut ko kan...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ wallah...panjang berjela = aku penat babe...kembong perot cemana tu??..ce citer?..ce citer...kih kih kih

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

ramai org ni best, tapi ada juga tak bestnya kalau sesak sgt,

lepas ni pergi kena cari timing tepat :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas memang seronok jalan2 ramai orang...tp bila tang transport berubut2 tu yang dah tak syok...huhu

perjalanan jadik lambat berejam2....saboooo jelah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...