20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling ~Tag (sabooooo jelah!)



Bismillah,


Assalamualaikum semua…waaaaaaaaaaaaaa lama rasanyer tak update blog…rinduuuuuuuu gileeeeeeerrrr…hari ni ibu nak settle kan tag dari LadyEll sebelum dia berangkat ke Jakarta lagi…wa seronoknyer ko ell nak holiday kat Jakarta…guwe mau mampir bersama2 boleh nggakk??…ekeke, aku ucapkan happy holiday n selamat perjalanan pergi dan balik k ….


Okey ibu benarnyer bz lah 2 ke 3 hari ni…tak sangka ada jugak yang menempah edit blog ngan ibu…ni pun pending lagi 2 blog nak kena edit…ibu take break dulu....penat tuuu…ekeke, tapi berbaloi usaha bila customer puas hati k…mekasih pada geng2 ibu yang dah sudi nak tempah ya…sayang korang!! (ala2 gaya cik epal)


Okey lurus to de point jek…mari kita meneruskan saja tugas tag mengetag nie ya ~

copy paste :
Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang.. Hmm..banyak sangat? Tak banyak la…Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo…Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang.. Pastu tag la 5 orang kawan2/sedara mare/sahabat blogger korang..Senang kan?

waa…gillerr kentanggg cenggini…fakta gillerr mendeee lak ku nak put kat sini?…takper2..eden toraiii


Fakta gileee tentang Encik Latif…..
  • Dia ni berwajah garang, tapi dalam hati dia ada tamaaaan….(ada tanam bunga rose, hari2 ibu petik!)
  • Sungguh dia garang…tapi dia ni penyayaaaaanggg….
  • Suker drive kat highwayyyy…..
  • Kalau jalan2 makan angin kat tempat yang tak pernah pergi tu suker treasure hunt sendiri nak carik jalan sampai jumpa, walau sesat sampai lebam yang penting sampai…bosan guwe!!
  • Sungguh kulit dia tu sawo matang gelap dia kata anak2 kulit cerah sebab menurun gen cerah dari dia….sabooooo jelah (gillleeeerrrrrr kentangg!!)



Fakta gileee tentang MOKSU
  • Moksu ni adik bongsu ibu, dia ni macam gilleeerrr kalau shopping handbag (time dia ada wet lar)…sekali shopping boleh sambar 2 handbag (gilllerrrrrr kentang!!)…tempias dia kadang2 sipi2 kena kat ibu…suker hakuuu
  • Belajar kaunseling, dah nak jadik cikgu kaunseling…boleh kaunseling anak murid (yakin boleh!)…tapi konpem takleh kaunseling kakak dia ni….(berani kaauuu)
  • Selalu perkara yang baik terjadi pada MOKSU ni….ibu pon pelik bercampur2 ngan kagum2…hidup dia cam dipermudahkan jer (Alhamdulillah)…tapi bila ibu tengok rutin harian hidup dia…ibu tak jadik pelik…..patutlar…
  • Tengah ambik lesen keta…boleh ker ko bawak keta?…jalan pon melayang2…cam papan jek….gilleerrrr ah!
  • Moksu ni boleh ajuk cakap orang….kalau dia ajuk cakap orang yang disekeliling dia sahaja…jadik!!…boleh masuk raja lawak…gillerrrr kentaaanggg!!



Fakta gilee tentang Jiran ibu kat planet Marikh…
  • Dia lebih takper…orang kurang takper…dia kurang jangan!!…orang lebih, jangan sekali2!!….sabooo jelah…
  • Kalau gi kenduri kendara memang gillerrr nak cari cerita HOT pasal tuan rumah…padahal tuan rumah ingat dia datang tu nak bergotong royong….saboooo jelah..
  • Kalau berbual tu dah macam berdondang sayang lak intonasi dia….gilllerrrr kentang tak sedap tuuuuuu…..sabooooo jelah…
  • Sebelum nak bertegur sapa mesti dia pandang ada sikit semacam….apa pasal pun tak tau???…..saboooooooooo jelah….
  • Kalau kita tak saboooo ngan dia…mesti dia tak  saboooo ngan kita….gilleerrrr pala otak nak pikir tuuuu……saboooooooo jelah…



Fakta gilee tentang ibu lak….
  • Apa guwe nak goreng kat sini yek??…umur ibu dah nak masuk 30 tahun, tapi ibu selalu perasan dengan perasaan bajet giller yang ibu ni baru jer 22 tahun…..
  • Ibu kalau cakap memang nak lantang sajer…tapi cuba soh nyanyi kat depan orang ramai…maluuuu gilllerrrrr guwe….
  • Ibu jarang demam….last ibu demam 10 tahun yang lepas gaknyer…sampaikan tak hengat dah…(Alhamdulillah diberikan kesihatan)….tapi 2  3 hari ni kena batuk2…sakit tekak guwe…perot pon naik kejang…buah pinggang pon dah beralih kebelakang gaknyer…gillerrrr punya fakta tuuuuu…
  • Dulu ibu cam papan playwood jek!! orang semua kata ibu kurusss gileeeeeeer…tapi ibu kata diorang ni dengki ngan aku niii…kan..ibu perasan ibu dah cantik gilerrrrrrr….gilleeerrrr fakta tuuuu….
  • Dulu ibu ingat ibu akan kerjaaaa jer sampai umur 40 tahun…..kerja kerja kerja….tinggi imaginasi ibu konon2 nak jadi wanita berkerjaya…tapi skang ni duk kat umah jer jaga anak2 (Alhamdulillah…suker jugak)….kuat gileeerrr tu ibu berangan…



Okey dah abis dah ibu goreng….cayerlah, apa yang ibu goreng ni memang fakta giler yang benar2 semata….takder goreng2 punyer….cayerlah…cayerlah yer…okey nak tag lagi…jap naaaa….


Qellissa Gojes (lama tak tulis nama ni)
ha tu jelah…


P/S ku : penat gak nak mikir2 ni…eh! fakta gileee sal ibu bapa takder yer pasal ibu bapa guwe okey jek.....sabooooo jelah ngan tag ni kan?..






kalau suka LIKE k... :D

14 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Azmiatie AR berkata... Reply To This Comment

Eh ada TAG AZMIATIE AR la...hahaha....nak ce citer pasal adik akak tue???...hehehe lebih 20 tue....wakakakas

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Azmiatie AR okey...jgn cakap banyak..ce citer skang jugak...akaka

Lelord berkata... Reply To This Comment

huhuhu selamatttt
seb bek xde nama aku beb..tgh kering idea

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord eehhh!..cemana aku leh lupa masukkan nama ko ni ling??...

takper2 kali ni ko lepas...huhu

tapi tak salah aku nama ko dah kena tag ngan lady ell lah...akaka

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

babe...
u kene..
hahaha...

Hanis Azla berkata... Reply To This Comment

ha..ha.. sgt kelakar kentang jwpn2 tag shile tu..

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ memang...aku tunggu dari semalam babe dtg ni...

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@Hanis Azla kelakar kan?...gileee kentang nyer kelakar..ekekee

qellissa berkata... Reply To This Comment

ceroi: chis..ko gelakkan aku..
shiela: eiii teruk gak ea jiran u tu..hihihi sama cam jiran i...hahaha

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa babe...u msti buat ni k...jgn tak buat...i tungguuu... =))

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

thnx babe sudi buat.part yg en latip cakap anak2 ikut gen die tu x leh tahan..kihkih...

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

hubby sis masak sedap takkan kurus lagi kot hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ akaka...aku lagi takleh tahan...sampai skang ni gitu gak laki aku punyer pengakuan...dia taknak ubah..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas mmg dia masak sedap...tapi badan sis skang nie taklah kurus macam anak dara dulu...skang ni dah okey siket...tak layang2...akaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...