Udang Black Pepper ngan Sambal Pelam lagi :)



Bismillah,


Assalamualaikum semua…baru sempat nak update blog, bz lak menjak2 dapat order edit blog ni (Alhamdulillah)….sebenarnyer lauk ni ayah masak dah lama, tapi baru malam ni ibu sempat nak upload…ayah dah pesan suh ambik gambor…jadik kena jugak uplod dalam blog ni…hehe


Ayah pesan sangat sebab ini 1st time dia masak udang black pepper tanpa menggunakan perisa segera…kali ni ayah tumbuk sendiri black pepper ngan bawang putih nak buat udang black pepper yang mantop ni!!…kalau sambal pelam ni cam biasalah ayah…pantang ada pelam, konpem madang jadik sambal jer…kui2


Pastu ayah gorang telur ngan potong timun…krup krap krup krap dia punya selera makan bertambah2…okeylah, satu lagi resipi rahsia ayah dah jadik koleksi lam blog kita ni (rahsia pasal tak penah letak resipi kat sini…agegegege)…apa lagi….???



udang black pepper
siapa2 yang teringin tu…mai ar datang umah…(kalu tak segan…agegege)


P/S ku : ada gak benda nak update…rindu nak bw, tapi bz sangat sekarang ni…mintak maaf pada yang datang blog ibu ni…mana yang sempat tu ibu singgah tauuu, opsss lupa lak...terima kasih kat Nuffnang bagi ibu BE lagi hari ni...Alhamdulillah rezeki bertimpa2 tanpa di sangka. Syukur sangat2...thanks ya Nuffy :)





kalau suka LIKE k... :D

14 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Hanis Azla berkata... Reply To This Comment

fikirkan malu aje ni.. klu tak dah tentu2 pi serbu lauk2 tu.. he..he..

larradanish berkata... Reply To This Comment

betui...betui..malu kat pak latif je..kalo tidak teringin gak nak serbu hehhe..yumyum menyelerakan..untung tui dapat bos pandai masak ye..

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

ai..nampaknya menatap gambar jela..dah banyak lap air liur ni haha

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

alhamdulillah...
murah rezeki...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hanis Azla eh, jangan lah malu2 hanis...mari rapat2...ekekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@larradanish alolo larra, buat apa nak malu ngan latif?...dia lagi suker kalau org makan masakan dia...mmg dia suker kalau sampai licin orang makan tau...meh2 ar rapat2...hihi

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas alahaiiiii, siannyer sampai banyak kali lap2 jek...takper2...nanti suh mak TE tumbuk sambal pelam yang lagi matop dari yang ni k...mesti sedap lagi mak TED punyer sambal pelam tu...konpem!!...huhu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ Alhamdulillah...AMIN. murah rezeki :)

|| NaFiRaa || berkata... Reply To This Comment

perrghhh.. bertuah dapat suami pandai masak nih!! skali skala leh makan air tangan suami kan~

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@|| NaFiRaa || Alhamdulillah...mmg sedap air tangan suami ni...jangan kata makan2...air pun sedap..hehe :))

nuriz berkata... Reply To This Comment

meleleh ayaq liuq ni huhu!!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@nuriz yeahhh..leleehhhh... :P

Positive Girl berkata... Reply To This Comment

nampak menyelerakan, bleh try ni..hehe..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Positive Girl uihhhh...sedap dik...terai jgn tak terai k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...