Danial lom gaji lah! (tapi danial puas dah paw ayah…kih kih kih)



Bismillah,


Assalamualaikum semua…hari ni nak cerita pasal Danial, lama tak story sal bujang hero ibu yang sulong nih.…malam semalam ayah baik hati belikan Danial game fire!!…game fire!!…alasan Danial sebab “Danial belom gaji lagi lah!”…jadik nak tak nak ayahlah yang kena belikan game fire!! nih….”shian ayah, asik danial jek yang dapat barang bila ayah gaji…ayah takder apa pun” (ni dialog wajib ayah tetiap bulan)…..


Kalau tak, habislah sapan henpon ibu ngan ayah jadik mangsa danial…game fire!!…game fire!!…kang kalau henpon ibu ker ayah rosak lagi dan lagi, sudah pastilah ayaaaaah jugak yang kena ganti lagi, ratos2 mau keluar…belikan benda ni murah banyak……selamat henpon ibu ngan ayah…tapi ibu ngan ayah akan kontrol danial main benda alah ni….kalau Danial tak patuh arahan ibu, ibu rotan Danial….


Benda ni (takder jenama…tu pasal panggil “benda” jer) boleh jugak buat tengok movie dalam keta, boring2 kalau jalan jauh2 tu boleh jugak buat tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah (nak pasang TV biskot 32” lam keta tak mampu kan?)…Adam tentu suker (kih3)….ayah beli siap dengan sound speaker…memang ibu pun suker gaklah…akakaka (macam bebudak ibu ngan ayah ni kan?…sabooo jelah)……



Danial stuff
pandai ke awak main tu nakkk?? ye ye oooo jek…
“game fire!!…game fire!!…meletopp…meletopp…ibu jangan kaccauuu….ibuuu...ibuuuu”…aik! sambil main pun ko boleh bebel kan ibu??…kang ibu rotan kaannggg….ibu pon sibuk gak nak menyibok (faham?)...kih3
nilah dia yang Danial nak beli…tapi Danial lom gaji lagi…terpaksa ayah bayarkan dulu…”nanti bila Danial dah gaji ayah nak claim balik….faham Danial??”
“Fahhammmm ayah….”


P/S ku :  speaker tak padan ngan kecik…tapi bunyik dia, makaihhhh boleh buat karaoke!!!……sabooooo jelah






kalau suka LIKE k... :D

12 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

"nanti gaji Danial bayar dgn interest sekali, ayah jangan risaulah"

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas kih kih kih....ibu LIKE komen nih..hehehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

psp ku lame xupdate game...
adoiii...

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ gamaknyer...sib baik aku bukak story game fire nih...kalau tak mana PSP ko letak pun konpem tak hengat...akakaka

Azmiatie AR berkata... Reply To This Comment

Cik Latip, yaya nak gak PSP tue...hehehe...asyik "fire" bunyi itik, ayam , lembu, baby nangis la, ketawa la....tak beshhhhh...hehehe..Nanti yaya nak paw ayah yaya la plak (bg pihak mama...hahaha)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Azmiatie AR kih3...cik atie ko pun nak jugak men game fire...game fire nih?...ibu suker game super mario jek...lebih2 tu nak buat gedegang2 lam keta nanti...akakakaa

Lelord berkata... Reply To This Comment

hikhikhik..cam best jek, banje aku seketul shiela

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord ko nak seploh ketol pon boleh ling...kih3

larradanish berkata... Reply To This Comment

anak den pon da pandai mengepaw..benda alah ni pun dimintaknya..da tu baru2 ni mintak nak ipad..ikat pewut jap maknyer..hhehhe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@larradanish adei2...mintak ipad takleh bllah nih...tapi kalau ada tuh konpem kita2 yang gunanyer..ekekeke

Maisarah Khalisah berkata... Reply To This Comment

mintak satu :D

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Maisarah Khalisah mai nak?...nanti akak mintak ngan danial ya?...ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...