Ikan Sepat Masin + Telur Asin = Wak PIN syg Dollah lebihhh



Bismillah,


Assalamualaikum semua….malam ni nak post kan entri melantak family Shiela ngan Latif pabila malam bulan mengambang bang Dollah masak menu Ikan Sepat Masin + ngan Telur Asin…peeehhhh!! sungguh bersivik langsung menu ni…


Sedap giller kentang Limah story wif u’ollssssss….uiiihhhhh, tambah pulak ngan tempoyak yang mak mentua Limmah buatkan?….mau tak sedap giller2 kentang kan?…pastu ada pulak sambal velacan hasil tumbukan perkasa bang Dollah I….eemmmmppphhhhh, meeeemmmmang sedap giller giller kentang Limah story nih…


Limah nak story ngan u’olsss ni, semalam bapak Limah (Wak PIN nama dia) tidur kat sini, jadik special nih bang Dollah I perapkan pullak ayam berempah…pastu dia GORENGGG!!…macam manalah pak mentua tak sayang kek menantu dia cenggini kan?…bapak Limah ni kalau kita tanya kek dia, "bapak bapaaakk....bapak sayang Limah lebih keeeee sayang Dollah lebih??"….takyah tunggu dia punyer  jawapan Limmmah dah tau daaahhhh…op koz lah bang Dollah yang dia sayang lebih…..


Okeylah…u’olllss layan kan aje lauk pauk ni….dengar2 malam ni menu bang Dollah lauk berkicap pulak…ayam masak kicap??….giller kentang sedap tuuuu…(sshhhhh…shhhh…malam ni bapak I parking kat sini lagi….ehem2…paham2 jelah ye u’olllssss…ekekeeke)

 

ikan masin telur asin
nampak jer simple…taapiii, 2 pinggan bapak mentua bang Dollah ni tambah (bapak Limah ler tuuu)…
Sambal velacan tuh kalau takder lam menu memang tak sah yer?…macam manalah resdung Limah ni nak baik2 bang Dollah…u saajje je tauuu…
Ayam goreng berempah tu lebih kurang cam ayam penyet yang bang Dollah selalu buat tulah…giller ayam sedaaap tuuuuuu (atie…ko jgn kecor air liur)
Tempoyak ngan timun2 tu….peehhhhhh!! giller tempoyak sedap tuuuuuu….(mak mentua yang buat lagilah sedapkan?)….u’ollllsss perasan tak timun tu macam berseni kan?…ekekeke, rajin betul bang Dollah I ni menghias timun…makin sedap lak timun tu bila di krup krap….pehh!
Lagii…bintang menu malam semalam, Ikan Sepat Masin + ngan Telur Asin = Alhamdulillah…..ni menu bapak Limah yang bawak ni…dia teringin nak makan, memang selera makan…sedap sungguh!!…sunguh sungguh!!


P/S ku : semalam bang Dollah I pesan suh Limah rebuskan Telur Asin tu jer….. :)







kalau suka LIKE k... :D

6 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

nak rase...
nak gak...

Hanis Azla berkata... Reply To This Comment

alahai shiela.. dah kenyang telan air liur ni.. he..he.. mengancam sungguh..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ ekekeke...siannyer kawan aku sorang nih...eh! mana babe yek?..lama tak dengar citer dia ni?

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hanis Azla tulah kan hanis....lauk macam ni mmg membuka selera, menambah ke 2 pinggan...western tu sedap jugak, tapi sekali makan takleh nak tambah ke 2 pinggan...ekekek

Be Simple Beb(BSB) - threeQ berkata... Reply To This Comment

As salam & salam perkenalan dari BSB. Saya follow...Saya kalau dpt tempoyak lauk lagi dah tak nampak dahhh..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Be Simple Beb(BSB) - threeQ As Salam Bee...salam perkenalan...samlah ngan shiela, bila ada tempoyak ni semangat nak makan...kita letak dalam gulai asam pedas pun sedap tau...bertambah kaw rasa dia...kekeke, nanti shiela singgah blog bee pulak ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...