Rasa macam nak sorokkan je passport dia....



Bismillah,


Assalamualaikum semua....baca tajuk kat atas tu?...takyah suspen2 k, ibu ngan ayah tak gaduh pun...mana boleh gaduh kalau ada hero2 yang menangis bila tengok ibu ngan ayah bergurau sekalipun...shushaahhh....


Masa baru2 kawin dulu selalu jugak ayah outstation kerja luar gi Japan...sekarang ni jer dah kurang, dulu kalau ayah pergi meeemang ibu tak suker...ibu tak suker ayah outstation jauh2...rasa macam kosong je dalam hati ni bila ayah takder....tapi takdelah sampai berniat nak sorokkan passport dia...tak bek buat laki macam tu kan? kaaan??...ekekeke.....


Ayah memang suker outstation ke Japan, lepas gian dia kata...dulu masa bujang selalu outstation tinggal sana 2 ke 3 bulan baru balik...pastu sambung lagi 2 ke 3 bulan baru balik lagi, berhari raya kat sana pun pernah...cuma bila dah kawin ni memang takder lah sampai 2 ke 3 bulan...paling kuat pun seminggu je...Masa baru kawin tu penah sekali passport ayah hilang, bukan ibu sorokkan ya...ibu simpankan aje passport ayah masa tu supaya tak hilang2 (khikhikhi).......sekali ibu terlupa daaaa kat mana yang ibu simpankan passport ayah tu, konon2 tempat yang paling selamatlah sangat kan?....tiba masa ayah nak gi Singapore cari2 dia punya passport tak jumpa2...ibu lak boleh tak hengat kat mana yang ibu simpankan passport ayah ditempat yang selamat tu.....wat de ?? pelupa tahap gaban ibu ni kan?...memang tak ingat sungguh2 ibu yang simpankan passport ayah masa tu..dahlah dalam sebulan tu sekali dua ayah kena pergi Singapore...sian ayah...................................................


Tak pasal2 ayah buat report polis sal passport hilang kat kilang...padahal ada kat rumah jer...(khikhikhi)....dah siap buat report bagai, buat pulak passport baru, sib bek compony bayar separuh......dapat jer passport baru, ibu pun terjumpa lah semula ngan passport ayah yang lama tuh...ada dia molek2 duk kat dalam laci baju duk dalam celah2 baju....patutlah ibu tak jumpaaaa dia duk dalam celah baju, baru ibu teringat....sumpah ibu tak sorok, ibu cuma tak hengat jek!!...yang takleh blah tu kemain lagi mulut ibu yang sedia munggil nih (ceh!!)  duk bebelkan ayah yang cuaiii, suker letak barang sepah2....konon2 ibu selalu nampak ayah letak passport bersepah2 kat robok cermin...ayahlah yang silap gaknyer sebab selalu kalau pergi balik Singapore lepas tu simpan passport kat dalam poket baju jek, tu yang tercicir  kat mana2 tah.....adoiyaiii, rupa2nyer ibunyer pasal tak pasal2 ayah kena buat report polis pastu buat lak passport baru.....pastu terpaksa lak dipersalahkan dan dibebelkan atas sebab2 yang dia tidak bersalah sebenarnyer...........tak bek buat laki macam tu yaaaa.....kalau tak sengaja tuuuu tak apa.


Sampai boss ibu dulu (dulu ibu kerja sama tempat ngan ayah) cakap ibu saja jer yang sorokkkan passport ayah sebab tak bagi ayah gi Jepun....(nampak bennor menipunyer). Gara2 passpport yang tersorok tu, ayah terlepas can gi Japan time tu....hahahahaha (ini bukan ketawa dengki ya)......dah lama ayah tak outstation jauh2, tapi bulan depan ni ayah kena pergi China lak, ada Bike Show kat sana....walaupun ibu tak happy...betul2 ibu tak suker bila ayah kena pergi sana tepat lak ngan tarikh hari jadi ibu ayah takder kat sini sama2 ngan ibu...Thinking smile Eye rolling smile Confused smile Sad smile Crying face  1st time ni ayah tak sambut besday ibu (sedih sebab tak dapat hadiah...sellfish nye aku...eh! salah taip *SELFISH nyer akuuu) tapi ibu kenalah bagi jugak ayah pergi...siapalah ibu nak halang2 ayah yang pergi sebab kerja kan?....semoga ayah selamat pergi dan balik ya, yang penting ayah pergi kerja dengan gembiranya ......AMIN.


P/S ku : Kat Shanghai  ti jangan lupa carikan ibu sutera China ya yah??....ngan  selendang satu...bukan selalu pun ayah belikan ibu kain sutera, nilah sekali peluang ayah belikan ibu kain sutera asli dari sana, ibu bagi can kat ayah ni buat baik kat ibu...(pasang jerat harus mengena.....khikhikhi).....tapi apa ibu nak buat kat sini ya bila ayah kat sana ti???(sunyi)...mesti ibu rindu gile2 kat ayah, sebak hati ni bila ibu tak nampak wajah ayah yang cute tu walau sehari pun, ibu kan manja...manja ngalahkan anak2 (korang nak muntah?)....ibu pedulik apa....






kalau suka LIKE k... :D

15 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Mrs. Farhan berkata... Reply To This Comment

akak sabar ye! nanti hubby pulang bawa sutera cina dgn selendang. yeayyy! hehhehe =)

cacing berkata... Reply To This Comment

waaaa.... husband akak keje ape? bestnya keje jauh2... awat akak tak ikut.. leh jejalan gak!

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@Mrs. Farhan ekekeke...mekasih kerana tidak muntah...AMIN. :)

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@cacing husben akak keje kilang jek dik...ekekeke...takleh lah akak ikutt...jauh sangat tu...outstation dekat2 pun takde can dapat ikut...inikan jauh2...uhuk :(

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

ala ciannya..nanti tak dapatla rasa masakan hubby sis juga kan..

Lelord berkata... Reply To This Comment

hihihi...eh soh en latip belikan aku sobenior ek

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas betul jugak tuuu...2 hari lepas, ibu terserempak dengan kak limah kat tepi dapor...dia ngantor lepat pisang..kesukaan husben sis tuuu...akaka...off course lah sis rindu gile2 ngan masakan dia...naper awak ni??...saje buat sis tambah pilu ni??....uhukk :(

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord a'ah lah ling...insyaAllah...ada rejeki adalah sebenior ko ling...org laki kalau kita kirim ni nasib2 paras hidung lah jawabnya...kikiki

LiFe KaMi berkata... Reply To This Comment

kerja untuk mencari rezeki,kita terpaksa terima jua, salah sorang dari kami pun keja out station,dulu blayar 6 7 bulan bru balik,skang dah kawin keja plantar minyak every 2 weeks akan outstation..yg penting kita bahagia..:)

p/s: dulu pernah gi china juga mmg kain sutera diorg bermutu,smpai skang ada lg tak rosak pun.

Nur Farhanne berkata... Reply To This Comment

Alya pun satu acik latippppppppppppp....hikhik....

qellissa berkata... Reply To This Comment

babe, kirim kan utk i sekali tau..hahaha..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@LiFe KaMi yeker...sama nasib lah kita kan?...ni yang best nih dah tau sutera china berkualiti...mesti nak kasik ingat banyak kali...hihiiii

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Nur Farhanne ahahaha...kalau ada lebih cerim2 kain leca ti acik shiela bagi kat alya ya?...akakakaka

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa ayorkkkk!!...ni tengah ngayat tuk i lom lepas lagi ni babe...akakaka

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

This is why get a adult female more susceptible to infection.
So getting started with this thing infections with fleshlightl tablets or suppositories instead than oral medications.
No pulverization is bumps, wrinkles or ribs on its aerofoil thereby
providing additional stimulant.
my web site > fake pussy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...