Tahniah buat sahabatku (Ell LifeOfLadyEll) & suaminya ~



Bismillah,


Assalamualaikum semua…okey hari ni tak nak story sal kontest or GA k….ari ni nak story sal sahabat ibu Ell (LifeofLadyEll) kerana cita2 suaminya nak membuka sebuah kedai sukan berjaya juga akhirnya…ibu tumpang gembira untuk sahabat ibu ni, kalau ibu pun mesti gembira bila suami kita berjaya capai cita2 dia kan…Tahniah lagi ibu ucapkan…


So, Sabtu yang lepas tu Ell jemput ibu ke majlis pembukaan kedai sukan suaminya kat Tambak Pontian, sampai2 jer ibu mkana Laksa Johor yang ayah pulak makan nasi beriani (sedap2!!)…lokasi kedai memang strategik, dekaat jek dengan gelanggang futsal…macam2 jugak barang2 sukan yang hubby Ell ni sediakan kat kedai dia…yang paling penting tuk sukan badminton (sebab hubby Ell ni aktif sukan badminton), so sesiapa yang duk area Pontian atau yang dekat2 ngan Pontian ni bolehlah singgah membeli di kedai sukan  hubby Ell  ya….apa nama kedainya yer??…Oh! “Active Sport Zone”


Sebenarnya ibu tak berani nak tulis lebih2 ni takut tersalah informasi lak, tuan punya kedai pun belum buat apa2 n3 lagi kat blog dia, jadik ibu cerita sal lain lak…yang benarnya Ell ni baru baik dari Jakarta…so masa ibu pergi pembukaan kedai dia ritu dia ada bagi buah tangan seklai dari Bandung untuk ibu…uwaaaaaa, terharu ibu…thanks banyak2 sahabat kerana masih ingat kat aku walau kau sedang berseronok disana ya….



ell
Ibu hargai sangat2 pemberian Ell ni, kipas tangan dan sehelai blouse hitam ( patutlah masa kat sana siap PM kat FB lagi tanya ibu suker kaler apa Smile )…bukan buah tangan tu yang terpenting, apa yang penting Ell ingat kat ibu masa jenjalan kat sana…thanks lagi sekali babe…berapa lama daa kita tak jumpa Ell??…dari tahun 1999 sampai lah hari Sabtu yang lepas…punyalah lama kita tak jumpa kan?…yang penting dak kecit yang berdukung tu Aariz sangat2 comel okey…geram aunty tengok, dapatlah merasa dukung dia sekejap…..comel sangat, muka dia banyak ikut Tok Mak dialah (mak Ell)…..terharu aku dengan tanda ingatan dari ko babe Smile


Okey…dengan tak semena-mena skang ni ibu nak tempek breakfast ibu ngan ayah pagi tadi……selera woookkk, bubur + sambal tumbok (resipi arwah mak) + ayam goreng + roti bakar + teh O panas = Encik Latif nyaris tak pergi kerja sebab kekenyangan…muahahahahahaha


breakfast
selera kan??….bubur panas2 makan lawan lak ngan ayam goreng panas2 di pagi2 buta memaaanggg kaw lah….membuka selera dimana jua…roti bakar tu menu tiap2 pagi mesti kena ada, tak sah kalau takder…nanti Danial tanya lak mana roti bakar dia…punyalah selera ayah bersarap
Smile



P/S ku : Entri 2 dalam 1…….hiba betul bila kenangkan buah tangan dari Ell ni, tak tau naper ibu hiba...hehe…saaayang ko babe!!






kalau suka LIKE k... :D

15 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Lelord berkata... Reply To This Comment

huhuhu sarapan En. Latif mmg terbaek ahh


congrats tuk Ell

qellissa berkata... Reply To This Comment
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
NORA LIZA berkata... Reply To This Comment

bestnyer....huhu...(jeles kui3).....

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

alahai...malu je aku.tak seberapa lh buah tangan tu...nilai nye pun biasa2 je.ko suke ke tak,aku pun tak tau..

aku pun baru 2 hari lps mkn bubur...tapi utk mkn tgh hari..sempoi je malas nak masak..:D

LiFe KaMi berkata... Reply To This Comment

cantik kipas tu,gantung kat dinding rumah mesti smart..
bubur simple mcm ni le yg duk bertambah2 nak makan..lapar plak..huhu

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

cantek2...
akak..
smart header mu...
hehehe...

mommyYen berkata... Reply To This Comment

eh eh..tu dia mama Adam..cute n kecik org nya...hehe

bess jumpa kwn lama kan..?

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord memang terbaek wok ling...aku miss gorengkan ikan bilis ja...huhu

Congrats tul Ell :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@NORA LIZA memang best wok...(apa yang dijeleskan tuh?)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ aku lah yang malu tak belikan ko apa2 pun tuk ko babe...apa daa...barang free aku mesti sukaaa :) thanks ya!!

bubur mmg enak dimakan dimana2 tak kira masa :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@LiFe KaMi tulah...kan dah terbukak selera tengok bubur tuh kan?...kikiki

mmg terbaek kalau di gantung kipas tu buat perhiasan...jgn sempat dirembat dak adam sudahlah...akaka

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ cantek2??...apa yang cantek tuuu??...ekekeke

mmg smart kan?..penat akak buat dik oiii hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen mekasih mommyyy... :P

mmg bess jumpa kawan2 lama ni...berbellas tahun tak jumpa..nerves pon ada...hehehe

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

Danial tanya roti bakar, si Adam lak?

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas adam lagi lah takder hal...apa jer bagi semua dia sumbat...ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...