✿ Jom JB ✿


Bismillah,


Assalamualaikum semua…semalam ibu keluar ngan Danial ngan Adam ngan Moksu (kakak sepupu) sebelum dia balik key ell….ibu ajak dia pegi Danga City Mall, dulu apa tah nama tempat tu…skang suda tukar laaaa….saja jalan jalan ilangkan boring duk kat rumah…


Jalan jalan jalan jalan…memula sampai je ibu dah pekena kopi kaw ngan roti….sebab kelaparan yang amat..tengah hari tak makan, sampai kat sana pun dah petang sangat…lapo giler, duk lepak2 makan roti ngan kopi kaw…sedap lah jugak kopi dia…yang penting HALAL…huhu


Nilah kopi kaw itewww…

KOPI O
1st time ni dapat minum kopi ada tapis2 gini..mmg kaw rasa dia sebab tah bape banyak sudu kopi dia buboh dalam tapis tu kan?…atok sedara ibu suke jer dia pekena kopi pekat gini…org tua…dia dulu abih kopinya…akakaka


Jalan jalan jalan jalan lagi…takder apa yang menarik kat sana rupa2nya…cuma yang melambak2 kedai komputer yang banyak…lappy berlonggok2 kat merata kedai..macam2 brand ada..macam2 kedai ada…macam2 ada…macam2 lah…jadik kalau sesapa nak beli lappy murah2 boleh survey kat sini kot?…ibu rasalah, sebab banyak sangat kedai komputer..


Jalan jalan jalan lagi masuk “Reject Shop”…masuk je rambang lak jik mate ni tengok baju budak…baju dak lelaki mmg ar banyak…tapi baju dak pompuan lagiiii banyak!! comei2..geram tengok, teringin nak beli tapi takder anak pompuan kan…kihkihkih…rembat lah selai sorang baju bujang berdua tu,…


baju
sorang satu cukoplah…kalau nak lebih tunggu ayah balik yek…


Jalan jalan jalan jalan…atok pon dah penat!! tapi senang betul bawak atok sedara ibu nih berjalan tau…rilex jer..tak banyak ragam pon…dia lagi bertenaga dari kita yang muda2 ni…senanglah!! tapi nampak lah kerusi urut yang bayar singgit leh duk urut2 tu kan?…moksu (anak dialah) suh dia duk urut2 kat situ…atok on jek, sepoting lah kata…tapi kelakor giler bila dia duk kat situ berurut…sian pon ada…bila bergetanr tang kepala jer kemain lagi kepala atok bergoyang2…..cam nak tanggal pon ada, kita tengok cam sakit…tapi dia tuh…apa pon ok…huahhuahuahua…atok atok..


ATIOK
sepoting giller…org snap gambar dia siap posing cover2 lagik…time jenjalan tu, makan apa pon dia on jek..tak milih2, senang celita…aritu jalan jalan key ell singgah melaka ngan dia pon sama jugak…senang jer, kuat lak shoping tu…setiap tempat singgah dia mesti nak shopping…”belii... kenang-kenangan…tah bila sampai lagi ni”…dia kata…kih kih kih…macam pergi rombongan mana2 jer atok sedara aku nieh….


Jalan jalan jalan jalan…atok tak jumpa sandal dia…nak pergi mengaji or yasin senang, henbeg nak letak yasin dah jumpa awal2 tadi n dah beli, tapi punya lama quality checking diaaa, standard tinggi baru leh lepas…siket2 punya hal trus reject jer…takdak SAC 2x lagi daaah (kih kih kih)…sandal yang tak jumpa2, takleh blah betol…ibu pilihkanlah dia sepasang sandal yang sangat2 suai n sepadan ngan dia…ikut umur dia lah kan?…eeehhh dia leh kata “itu jaman dulu2 tu…atok tak ndak!”…sabooo jelah..taste ibu nieh dia kata tatse ketinggalam jaman?…kui kui..


Last2 moksu (anak dia) bawak pergi carik kasut dia kat tempat len….kita pegi jalan kat plaza Pelangi semata-mata nak carik sandal dia…dia nak lebih kurang macam cucu dia punya, ada manik2 gitu…sib baik ada….pastu dah penat kan?…..jalan jalan jalan jalan nak balik n makan2 lak…kita makan bubur jer malam tu…tapi bubur dia sedap lah, tu pasal ibu tak jemu2…makan lawan kan ngan lauk puyuh goreng kunyit…sedap sedap!!…


bubur
ambik gambor bubur jek….len2 tak ambik sebab tak tahan kelaparan dah…yang amaaattt….


Pas makan makan makan….kita pon balik, sampai rumah pukul  11:30 malam…seronok2…ilangkan rasa bosan dihati sesekali…okeylah, ti kita citer len2 citer lak k….


Akhir kata dari Nenial… ✿♥¸¸.•*¨*•♫♫•*✿

mentera
kuat sungguh pengaruh bomoh cawat besi nieh…..versi nenial salah dengarlah tu…kelaot jadiknya…ngalau antu laot kot??



P/S ku : gelak guling2 separoh tah hengat dah ibu tengok Danial baca mentera tuh laju2 tadi…kah kah kah kah kah kah kah kah….






kalau suka LIKE k... :D

11 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Azmiatie AR berkata... Reply To This Comment

Beshnya jejaln...tak ajok alya pung....kalau baju dak pompuan, campak kat yaya....hik hik...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Azmiatie AR kih kih kih...terlupa pulok...len kali k :)

mommyYen berkata... Reply To This Comment

Ibu memang kat JB ke?hopefully someday dpt jumpa Ibu.cuti sem plan nak g jb,jumpa hubby..tpi tengoklah nanti kalau jadi kita gtau Ibu ye...

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

best tu jalan2,
yg nenial tu..lepas ni nak tengok dia zikir pula :)

p/s:selamat hari lahir kak :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen ye lor mommy...ibu bukan kat bandar JB...ibu duk Pontian, kalau nak ke JB tu lebih kurang sejam lah....ada rezeki kita jumpa k :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas eh!! mana hang tau hari ni hari lahir akak yer?...ko mmg prihatin lah... :)

betullah nenial tu...tahun depan sekolah nak hantar kat sekolah Pasti...kat sana macam2 doa dia boleh belajar... :)

qellissa berkata... Reply To This Comment

Babe, dtg lah KL lg..leh jumpa i..huhuhu..psstt dapat apa adiah besday?

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa jap lagi i update k....insyaAllah i turun KL ti i call u k :))

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Having read this I thought it was rather enlightening.
I appreciate you taking the time and effort to put
this content together. I once again find myself personally
spending a lot of time both reading and leaving comments.
But so what, it was still worth it!
My web site :: my explanation

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

All the Patch I'm collected to have a run for my car
My web site > masturbator

Tanpa Nama berkata... Reply To This Comment

Before the days of the simulator, there was the full body suit.
The website also offers free content for the Tom - Tom GPS.
The scratching, however, causes wounds and never alleviates the itch.


Also visit my web-site - Telefonsex

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...