✿ kain sutera pengikat kasih ♥ ✿ selendang sutera penguat cinta ♥ tenkiu abang… -✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿


✿ Perhatian...Perhatian, sila tekan "LEFT CLICK" sebanyak 2x pada gambar-gambar menarik di bawah. InsyaAllah, gambar-gambar akan mengalami proses tumbesaran dengan lebih sihat ✿

Bismillah,


Assalamualaikum semua…..okey, malam ni dan 2 malam sebelumnya ibu dah tak tidor sorang2 lagi ◠‿◠, Alhamdulillah ayah dah selamat sampai dari Shanghai..banyak cerita dia bila sampai pukul 1 pagi at 7 ke 8 hb hari tu…ayah balik bawak cerita gembira excited dia sebab dah lama dia tak dapat ikut trip berjimba…..plus ayah bawak balik banyak gambar masa dia kat sana…


Seronok ibu bila tengok ayah seronok sebegitu sekali…bila lagi dia nak heppy kan?…masa kat sana dia cerita asik berjalan jer…kerja nya berjalan jer…seronok seronok…ti ibu masukkan gambar dia berjimba kat sana k…sebenarnya hari yang ayah balik tu bersamaan ngan bufday ibu + ngan hari ibu…..ehem ehem…paham2 jelah ibu yang kat rumah menunggu ayah pulang dengan penuh pengharapan penuh bermaknaaa sekali…akakaka


Jom layan gambar jer dulu sambil tu ibu cerita apa yang ayah dah ceritakan kat ibu masa dia kat sana k…ceh!! ibu yang lebih tuuu…ekeke, takperlah dapat menumpang bercerita pun jadiklah…terasa berjalan bersama rasanya….(ayat nagih simpati takleh blah) ◠‿◠



page a
cantik kan bandar Shanghai waktu malam…romantik jugak kalau nak pegi honeymoon kat sini…preep preep!! kepada sesiapa yang plan nak berhoneymoon boleh lah pergi ke Shanghai ya …. ◠‿◠
ayah suker ambik gambar bangunan je…gambar dia jarang jarang…



page b
ayah cakap kat sana ramai giler umat…rasanya malam tu jalan kat sepanjang shopping area tu dekat2 sejuta orang mau ada…ye ker yah??…u jangan nak kelentong2 waaa…mentang2 ah waa tak nampak….uhuk!



page c
apa ngentam lah ayah ambik gambar SS tu??..ekeke kan ibu dah cakap..ayah asik ambik gambar bangunan jek kat sana…kata ayah, kat Shanghai sahaja dah mengalahkan berpuluh kali pembangunan dari KL…yeker yah??…u lagi2 nak kelentong wa kan??…mentang mentang ahhh….wa tau arrr wat tak sampai lagi sana...



page d
macam2 pengangkutan ayah naik masa kat sini…laut lah…darat lah…udara lah…best2 mu yah dapak merasa nie muo, patutlah mu eksaited sangat….bangunan dia ibu kagum betul, semuanya menarik tuk dilihat dipandang…ada bulat, ada lonjong…oh lupa lak ibu, korang yang terre sila cariklah sendiri bangunan mana yang kedua tertinggi di dunia selepas Dubai, kalau dulu2 title ke 2 tertinggi tu dipegang oleh Malaysia kan?…hebat2…



page e
kan??…cantikkan?? tradisional ada…moden ada…best2!! masa ayah sampai jer dah masuk musim bunga…hari pertama, kedua, ketiga sejukkk…masuk ari keempat dah panas dah..perubahan cuaca yang sangat pantas sekali…(skema gilerr) ◠‿◠



page 6
ni hari last ayah kat sana nak berangkat pulang dahh…pernah dengar Shanghai Maglev Train tak?? train yang terpantas sekali di dunia mengalah train di Japan (japan dah jatuh di tempat yang kedua lak)…train ni ayah kata bila dia start nak gerak je dia akan mula terapung, menggunakan tarikan magnet (ke kuasa magik??)…macam pengangkutan masa depan lak kan??..cam men2 jer ayah cerita…tapi ini siriussss…kelajuan yang paling maksimum sekali mencecah 431 km/h….biar betol!!..ayah ambik video sepanjang masa 5 menit 0 km/h ~ 431 km/h…laju giileerrr, ibu marah ayah naper ayah naik menatang nieh??…kan bahya…tak seram ker??…ayah lex jer…comey ayah kan, cuteee jek  ◠‿◠



page g
sebenarnya tujuan ayah gi sana hanyalah semata-mata jalan jalan cuci mata untuk menangkap gambar2 basikal terunggul di dunia ni…eccehhh, bukan buat apa pun…jalan jalan yang lebih, tujuan dia sambil menyelam minum air…ada Bike Show kat sana, tu yang ayah kena pergi survey2 market ada bagut tak??..akakaka…(ayah kerja kat Shimano…bhg basikal…best kan?)



page h
-✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿ jeng jeng jeng…nilah dia hadiah ibu tuk besday tahun ni…ayah belikan bulat2 seperti apa yang ibu nak…terima kasih ayah….ibu sayang ayah lebih…yang bag hello kitty tu pun termasuk sama…macam manalah ibu tak manja, abih ayah layan ibu dah macam dak sekolah menengah lagi…belikan bag hello kitty segala…comelllll sangat!! ibu hargai semua yang ayah buat untuk ibu k…ayah tunggu jer besday ayah lak nanti…ibu nak bagi special lak tuk ayah -✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿



page i
yang ni lak hadiah ibu untuk diri sendiri….dah lama nak beli handbag baru nie…baru nie mendapat…. -✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿




P/S ku : adeiii..penatnya mengupdate…kita minom duluuuuuuu





kalau suka LIKE k... :D

12 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Lelord berkata... Reply To This Comment

hehehhehe senyum2 aku baca n3 ko lingg

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord senyum2 ada maknaa tuuu...ekekeke

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

bestnye...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ best kan??...ekeke

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

hehe lepas ni kalau rindu dah takde hal punya :D

p/s:mcm mana sis susun gambar tu, pakai software ke apa?

qellissa berkata... Reply To This Comment

wah bestnya dapat hadiah beg hello kitty babe..suker...(clap2)
cun lah beg guess tu...=)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas hehe...takder hal punyoooo...hari2 leh cium ambik bau dia...akaka

p/s : sis pakai photoscape jek dik...kat "page" area...senang, mudah n jimat ruang kan?...gambar pun nampak menarik n tersusun kemas gituww :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa tul kan babe?..cun kan beg hello kitty tu? (sambil tersipu2 maluu)...ekeke

beg guess tu i pilih lebih kurang nak samakan ngan wallet guess yang u bagi i tu :) sweet jek dia berdua2 ...

Mohd Ridhuan berkata... Reply To This Comment

lawa shanghai di waktu mlm...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Mohd Ridhuan hmmm...memang lawa kalau waktu malam...

mommyYen berkata... Reply To This Comment

amboi Ibu..syiok nya dpt hadiah dr ayah..ekekekek

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen mestilah syiok..ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...