Rasa nak gugur jantung ibu ni….u u u u



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum semua….korang sihat hari ni??…mintak sihat sentiasa hendaknya ya. Tadi betul2 ibu rasa terperanjat beruk  bila tengah sedap2 godeh blog ibu ni keluar message “shielasuri.blogspot.com blog has been removed” ……??????????????????………biar betik???????????????? kengkawan ibu Puan Avy ngan Lady Qellissa pun try masuk blog ibu ni takleh masuk….


Ibu tak sempat nak capture message dari blogspot tuh tadi…vengang campur cuak tu….rasa nak gugur jantung ibu ni…. u u u u…(seperti tajuk di atas)…masa kecoh2 yang blog nak kena delete kalau tak tukar ke gmail dulu ibu sempat lah backup blog ibu ni…export ke database kita kan?…tapi tadi memang betul2 buat ibu cuak lah!! dah nak nangis pon ada…memang takleh view langsung!!!


Terus terkenang2 kan memori adam, danial, ngan ayah masak kat dalam blog kesayangan baby baby baby blue ibu nie….uwaaa uwaaa…sedih wokkk…pastu ibu bajet2 nak ada domain sendiri tapi fulus nya pulak tak mengizinkan…mmg ada yang murah2 kan?…tapi komitmen nak berdomain sendiri tu yang tak berapa nak pasti…..ibu yang tengah sedih2 ni laju2 nak create blog baru berbekalkan back up blog yang ibu dah buat sebelum ni….


Bila ibu try masuk lagi sekali…eh!! boleh pulak??…tapi ibu try log in guna yahoo.mail….bukan gmail tau…..lepas tu dia masuk kat area dahsboard IGoogle…ibu nampak symbol “Blogger” …terus ibu klik lelaju….menanti dengan penuh kesabaran!!…tup tup!!…plingggg!! eh leh masuklah…????????????….walaubagaimanapun jantung ibu tetap rasa macam nak gugur tak ilang2 lagi….sedih tu ilang lah siket2….macam biskot lak….kejap ada…kejap takder…nak marah takleh sebab mende free kan?…ehehe


Kalau perkara ni jadik kat korang…mana2 geng yang dah tukar ID log in tu dari yahhhoooo ke gmail tu…ce korang log in guna email yahhhoooo semula…InsyaAllah leh masuk balik n blog korang tak ilang kowt???….pastu bila dah dapat masuk dashboard area tu cepat2 gi “Export Blog” kat database memasing ya??….untuk kesejahteraan kita bersama……


Adeiiii….cuak cuak dibuat blogspot nie….hari tu tak boleh log in…..hari nie dia removed…pastu tu dia bagi free balik….tak ke magik namanyer tu????….



Nie ibu ajar siket2 cara nak export @ download blog kita k






left click kalau tak nampak k ~




korang mesti kena buat mende ni kalau tak nak blog korang terkorban…ataupun kalau korang taknak lagi berdomain sendiri…manalah tau kan??…terkena cam ibu pulak ti….sediakan payung sebelum hujaaannnn….


P/S ku : apa ke hal nyer dengan blogspot ni?? tersengeh2 macam selipar koyak dah ni??….jangan ar buat cenggitu lagi ya?…seram ganeh arh dia bergurau…fuh!!!


update : kalau nak cara yang lebih selamat lagi untuk back up blog...boleh back up kat wordpress...FREE SAHAJA...boleh tengok cara-cara nya kat link ni k : http://lifeofladyell.blogspot.com/2011/05/backup-blog-dengan-wordpress.html

InsyaAllah blog lebih selamat di backup di sana k :)



kalau suka LIKE k... :D

18 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

qellissa berkata... Reply To This Comment

siyes cuak kan babe!takut gak klu blog tetiba kena remove...

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa betul cuak beb...terfikirkan back up i ritu seb bek jugaklah ada...seb bek jugaklah blogspot. okey balik...seb bek...seb bek...Alhamdulillah :)

Hana Faza-same person berkata... Reply To This Comment

Alhamdulillah, semuanya dah kembali ok:) kalau tak, cem manae nak contact shila lagi:(

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@Hana Faza-same person tulah...sedih kan hana??..huhu...takperlah, leh contact shiela kat FB...kalau hana active lagi kat FB :)

Nobita Sensei berkata... Reply To This Comment

ni cara-cara backup ek?

cik diba berkata... Reply To This Comment

cara backup ke sis???

shielalatif berkata... Reply To This Comment

@Nobita Sensei a'ah ye...cara2 backup lah ni...senang je cara ni :)

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@cik diba ye..cara back up...buat ye diba :)

mommyYen berkata... Reply To This Comment

fuh..memang mengejutkan tu Ibu..seb baik dpt login guna yahoo..kalo tak Ibu kompom nangeeeeesss....uuwaaa!
(ekekekek)

~ Lady ell ~ berkata... Reply To This Comment

babe,aku rasa backup dr blogspot jadinye leceh jugak arr...apa2 hal kene banned nnt nak kene bina blog jugak lagi.better import terus ke wordpress mcm yg aku tunjuk tu...dh sah2 mmg boleh search thru da net.wordpress tu free je.selamat babe..WP tak selalu buat hal.

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen tulah...tah macam mana kejap ada kejap takder...takperlah...tak jadik nangesssss....baru kuar titik 2 titik....ekekeke

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@~ Lady ell ~ erk..kalao kena banned takleh upload back up tu ke account blogspot yang baru ke?/...konpius dah aku nieh...aku nak buat cam ko tu tapi cam susah jek...ti aku terai2 boleh tak...thanks ya babe!!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

jgn takut2...
ibu superb...
pasti ade jalan penyelesaian..
hehehe...

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

blogspot nak bergurau senda pula..huhu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ ye...pasti ada jln penyelesaian... :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas dia punya gurau tu seram ganeh sangat lah....rasa nak terken**** lam suar pon ada...akakaka

kojie berkata... Reply To This Comment

thnks 4 the info

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@kojie sama2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...