Kacau daun jer!!



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Dihari yang cerah ini, ibu dengan gembiranya nak buat post pasal Danial & Adam ni....hari tu kan Mommy Yen ada bagi suprise kat ibu n de boys kan?...haaaa skang baju tu Danial ngan Adam dah pakai pun. Tak sabar2, padahal hantar Awe (ibu mertuaku) gi check up mata kat HSA sajeee. Punyalah ramai orang time tu...lau ibu tau ibu bawak lappy kan? huh! nyesal2 tak bawak....


Masa menunggu Awe Nenial selesai check mata (dari pukul 10:00 sampai lah pukul 3:00 petang) baru sudah. Kebetulan hari Jumaat kan?...DR nak pegi sembahyang Jumaat, jadik kenalah tunggu...dalam masa menunggu tu sempat lah Nenial mengayat satu awek ni....heheeeee....ni mesti awek tu terpaut ngan baju i luve Sarawak tu kan...ada lep lep heeeee....ibu tengok pun encem jek nenial pakai baju tu....awek tu kejar nenial...nenial pun cari2 awek tu..."kawan mana bu??...kawan??"....adeiii parah nak melayan...


Tapi tulah dia....bila ada scence romantik2 ni adalah pulak pengacau daunnya...kuang3x....moh kita TERJAH siapa dia pengacau daun BIKIN PANAS pada kali ini (sib bek tak kena tolak lam longkang hospital)....sungguh berani dia mengacau itu daun ya?....nenial pergi sini tak kena...nenial pergi sana tak kena...nasib baik kamere men kita (ayahlah) siap sedia berada disana untuk tidak melepaskan peluang mengambil gambar2 menarik semasa kejadian...


NAS shiela melaporkan!!


 1) Awek : Apa perancangan masa depan awak Nenial??
     Nenial : Nak rancang apa? tu kepala dia dak kenit tu dah nampak!!


2) Adam : haloo everibodiiii...adam atang niiii....korang uat ape ni?? ehem ehem!! men tenet2 yer?? ewa ewa ewaaaaa...cam korang da beshar lak an??....
   Awek : Omakpocot!!...terkojut den!! (mana lak datang dak ni??)


3) Danial : Haishhh....kacau daun betullah!! mana orang ada situlah dia ada!!...orang nak berkenalan pon shushah....gilah men jauh2 sana nak budak sebaya ko...huh! jom lah calo2 dari sini awek...
Awek : Siapa tu Nenial??...kenapa awak marah2 dia?...nanti dia mengadu ngan mak dia kang kita jugak yang susah...

4) Adam : eh eh...angan ar tinggal an ite....ite nak men jugak...ingat ite ni kecik shangat ker??..leh laaa...engok2!! kan ite andai ni intas alan niiii...andai ite angkat tali ni tauu...tunggu arrr...isshhh ishhh ishhhh...


5) Adam : haaa!! haaa!! ane nak egi tuuuu??...haaa!!....nak arii onon!! onon!!...shushah2 lari ite apat gak kejar....meh shini awek!!
Awek : Ish! budak ni ada hati....memang kacau daunlah Nenial...tsk tsk lahh
Danial : Hmmmm...baru awak tahu??...




P/S ku : kemere men (ayah) merakamkan moment ini sambil menghenjut2 kan perutnya kerana ketawa kat dalam perut.
















































kalau suka LIKE k... :D

16 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Lelord berkata... Reply To This Comment

aisehhh kensel arr nak wat menantu cenggini

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Lelord ai linggg??...ko ni...cemburu bute ahh..najla nak jugakkk

Papa Mifz berkata... Reply To This Comment

ada lak yg kaco daun yer....

mommyYen berkata... Reply To This Comment

alahai,cute nyer.nanti leh ajak Yen ngorat awek sama erk..

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Papa Mifz tulah...senantiasa dia mengacau daun...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen hehehe...takyah ah mommy...biar yen yen pandai sendiri ti...hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

comelnye...
hahaha...

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

"yes, plan ite berjaya hehe..jap jap ite nak baca cite ite, ibu ada post kat blog" kata Adam lalu mencapai botol susunya dan menghadap skrin laptop ibunya

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ comelkan?...kikikiki

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas keh keh keh...masa sis post cite ni dia ada dok tepi sibok tengok2 gambar dia ngan abang dia...kecoh...hehe

alif haris berkata... Reply To This Comment

hahaha ..baru nk berkenalan .. dah ade yg kacau duan .. haish~

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@alif haris tulah dia...hehe

Izan Ishak berkata... Reply To This Comment

ada pulak pengacau daunnya ye! comel je ayah pi snap2 gmbr anak2 dia~

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Izan Ishak tulah..ayah dia yang comel duk snap gambar budak2 ni...boring takder kije...kihkihkih

abah khalisha berkata... Reply To This Comment

cantik lah blog ni..gambar pun menarik!!!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@abah khalisha terima kasih abah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...