Sayur kacang + Ayam goreng + TomYam + Telur dadar + sambal& timun = kena kan menu ni??



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Yesss…malam ni menu ibu lak…semalam ayah dah cooking, turn ibu lak tunjuk hero..akakaka, ibu masak mende simple aka senang lenang jek, lagi nak celen ngan sayur sulur keladi ayah tu kan??….mana leh lawan…ibu bagi ayah pegang takhta teratas lah bab cooking2 ni….ibu dapat tempat kedua pon takper…I rela…


Okey menu malam ni simple jek…kalau order kat kedai makan tu…cing cong cin cong cin cong lam seploh menit dah siap dah…tapi di sebabkan ibu yang masak…lam sejam gak ah baru siap….akakaka…ibu suker bila ada sayur kacang panjang..semangat ibu nak masak, rasa tekak ibu ni meronta2 suh masak sayur kacang tu cepat2 siket nak makan ngan nasik panas2….goreng jek sodap bai tuhh….


Moh ibu jamu menu malam ni pulak ya….tanpa jemu, silakan…tambah ayam…tambah!!



sayur kacang ayam
okey…ibu saja bagi gambor ni besor2 k….nampak sayur kacang tu??…dap kan?? kalau ada ayam mesti ibu goreng campor sekali ngan sayur kacang niieh..biar der gedabak ayam dia…sedap siket nak makan…lau kat kedai kang mana nak dapat ayam goreng ngan sayur besor ghope itu kan? akakaka
Tomyam lak cam besa2 ja….dah selalu ibu masak…ghope dia gitu jugek!!
Kali ni sambal pelam siket jek…tak banyak…cukoplah…buat ada2 jek…nak kenakan lawan lauk pauk ni…
Telur dadar ni dalam 4 bijik, adam dok hadap sorang jer separoh dari ukur lilit dia ya….adam kalau makan memang gitu…ayah biarkan jek…”budak nak makan” kata ayah…kui3…layankan jerlah ibu…



P/S ku : Simple but Nice!! :)






kalau suka LIKE k... :D

20 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Hana Faza-same person berkata... Reply To This Comment

amboih... meriahnya masakan puan shiela.. rindu sgt nak masak macam2 ni selalu..selalu ada chance masak hujung minggu je balik tm. ari biasa dok hostel makan luar je :( huhu

OhMyLord berkata... Reply To This Comment

nti masukkn entry menu masakan byk2 taw..hee

Darkbatman berkata... Reply To This Comment

akak,
ayam goreng 2 mmg terbaik. besar gedabakk.. mmg kenyang lee perut sape2 yg mkn. tp btol la ape akak ckp mane nk dpt ayam besar 2 klau kat kedai. kehkehkeh

haa, 2 hari ne aie agak bz sket 2 yg lambat terbang sini.. biler nk post muke2 comel anak ksygn 2?

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

simple is the best...

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

yeah, simple but nice, TE sekali hadap je ni :D (tandanya sedap)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hana Faza-same person tau...hana mesti rindu nak masak2 tuk husbben kan?...duk jauh mmg gitulah feeling dia....tapi makan kat kedai je selalu lama2 sampai naik bosan kan?...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@OhMyLord okey...set... ekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Darkbatman betul tu...klu kat kedai sedap memang sedap...tapi kalau nak banyak memang makan kat rumah je lah...akaka

patut lah tak datang2...marah betul ni...orang dah buat entri tak datang2 pulak...hehehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ less is more...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas yeaahhh baby yeahhh....ekeke, samalah ngan encik latif...sekali hadap jek...tak lama lagi ada geng bari sekali hadap jek...adam...akakaka

tiefazatie berkata... Reply To This Comment

bestnya mknn..hihi

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tiefazatie makanan memang best...hihi

Pretty Honey berkata... Reply To This Comment

huhuhu..nak sikit!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Pretty Honey siket jer?...hehhehe

ajumohit berkata... Reply To This Comment

sedapnya menu ni, rajin betul masak..

mommyYen berkata... Reply To This Comment

ibu,sup omyam tuuuu..tertelan liur je lihat tu.aahhh...
org tgh diet ibu post pulak sup tomyam...ni pat nak diet ni ibu,dah duk pikir esok nak masak tomyam.pati tomyam dua kotak ade standby dlm petiais tu ibu..mcm nehhh..??

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ajumohit taklah rajin sangat dik...kadang2 keceper jugek...ekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen ayo ayo...tak tau...tak tau...akakaka,siap dah ingat kat esbok ada kiub tomyam tu..memang punnah lah diet gitu....alah makan jerlah mommy...jangan tahan2...kang kempunan lak...buat tau... :)

e.l.i.s.s.m.i.e berkata... Reply To This Comment

masak simple tapi kalo kena gaya, memang selera :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@e.l.i.s.s.m.i.e betul tu...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...