Adam oh! Adam….



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Salam semua….kali ni ibu nak story sal dak adam lak. Comel sangatlah! (anak sendiri puji2 lah siket..ekekeke)…♫♫adam dak comel!! adam dak comel!! ibu sayang kat adam!! ibu geram tengok adam!! naper dak ni comel sangat!! emmm emmm emmmm bau iye lemak2 bacin!! ibu suker bau dia….dak adam kuat makan…dak adam kuat tidor!!…ibu geram tengok adam!! sebab adam comel sangat!!♫♫
….haaaaa…nilah dia lirik madah ibu kat adam time2 ibu geram kat dia. Ibu2 len agaknyer pun mesti ada lagu spontan tuk anak masing2 kan?…ekekeke…..



Geram ibu ngan adam nieh…masa nilah dak kecik masih comel2 bacin lagi kan bau dia…kang bila dah besar siket mula lah hilang siket2 comel2 bacin ni. Time tulah kita terfikir-fikir nak mengandung  lagi. Semata-mata rindu nak cium bau fresh baby ngan bau bacin baby. Time tu jugaklah hilang dah segala ngeri ngan takut nak bersalin lagi…kalau tak masa kat sepital dulu, sesudah jer berjahit terus on de sepot suh incik abang janji2 yang ni last…takmo lagi!! takmo ngandung lagi…sakittt…ibulah tu! ekekeke….



adam adam
tengok ah muker dia time sedot air tu…
padahal orang order milo ais tabur tu tuk abang nenial…
dia lak yang balon ngan ganehnyer….lokek lak tu
kentang goreng tu pun mmg order khas tuk dia sorang jer yang makan…
org len nak makan kena cekot2 dari jauh jer…
pinggan mesti dok hadap kat depan mata dia….
takleh ambik2 sebarang…
kesian lagi kat abang nenial…


yang kat bawah tu masa nak pergi belanja groceries…
naik keta molek jer dengar dia mengekek-ngekek kat belakang…
eksaited naik keta jalan2…gitulah pun selalu…
tah bila masa dia diam ibu pun tak perasan…
rupanya dia tidor…
agak2 ah kalau nak tidor tu biarlah baring nak…
ni tidor berdiri pon jalan…
tah hape lah org. fikir di sepanjang perjalanan….dititian…masa kita lam keta
mesti org ingat ibu ni ibu yg tak bertanggung jawab…
terok bebenor engko tidor cenggitu..
tanjat ibu tengok adam…
ayah tanjat jugek tengok adam…
abang nenial jek yang cool…
kalau engko ni anak org len…ibu tengok  keadaan ko macam tu…
mmg ibu dia jugaklah yang akan ibu persalahkan…
tak senonoh biar anak tidor macam tu…
cam baru lepas kena dera pon iye gak…

…♫♫ adam dak comel!! adam dak comel!! ibu sayang kat adam!! ibu geram tengok adam!! naper dak ni comel sangat!! emmm emmm emmmm bau iye lemak2 bacin!! ibu suker bau dia….dak adam kuat makan…dak adam kuat tidor!!…ibu geram tengok adam!! sebab adam comel sangat!! ♫♫….



P/S ku : dilarang keras meniru aksi terakhir tadi di rumah. kebenaran ibu bapa bagi kanak-kanak baru lahir dan ke atas di wajibkan!





kalau suka LIKE k... :D

18 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

adam memang sgt comel...
heeee...
`

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ heeeee...kan? ekeke

qellissa berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ Adam comel cam aku kan ceroi..hahaha...

ajumohit berkata... Reply To This Comment

Adam comel, aksi tidur yg klaka tu ;)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qellissa i biarkan ceroi yang jawab kikiki

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ajumohit klakar ada...seram pun ada...agkanyer org luar tgk dia time gini tanjattt boboyy..ekekeke

tiefazatie berkata... Reply To This Comment

mmg sgt2 comel..hee

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tiefazatie tq ifa...heee

qamarguyz berkata... Reply To This Comment

salam ziarah..
hehE..memang c0mel laa..
gelas tak nak besar lg kan..
dia abiskan sorg je ke tu? =)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@qamarguyz tinggal siku jer yang tak habis selalunya...akak lah yang habiskan kang..balik bukan kenyang makan, kenyang minum air jer hehe

mommyYen berkata... Reply To This Comment

alahai adam comel..meh Aunty geget pipi tu..!..hihi

*senyum sorang baca kisah adam cute ni Ibu..*

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen hehe..senyum2 ya mommy..mmg lucu dak adam ni hehe

tengkorakemas berkata... Reply To This Comment

hai Adam! hehe..

eh sis, dia tdo berdiri ke?nampak mcm baring je..

dan satu lagi, lagu tu ikut rentak eenie meenie ke apa?hehe

selamat hari raya sis! TE cuti seminggu je sebelum start training balik

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@tengkorakemas hai dik...adam tidor berdiri lah tu...hehe...

adam tak men dah bieber2 nie...skang layan rock jer..b aru leh head bangging...kui

selamat hari taya ya tE...cuti seminggu tu lama jugak... :)

anisalya berkata... Reply To This Comment

tiap kali tgk org peknen je rs mcm nak peknen jgk. tp bila teringat yg ada pun kck2 lg... kensel. nnt nurses yg nk check kite tu dok membebel je.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@anisalya kih kih kih...teruk betul pengaruh bebelan nurse tu sampai kita nak ngandung lagi kena fikir 2 ke 3 kali kan...kadang2 shiela fikir gitu gak...hehe

larradanish berkata... Reply To This Comment

encem ni besar sok..msti rmai calun2 menantu ni nanti hehhehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@larradanish hehe...mekasih mak larra...adam shukerr :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...