Berbuka ker Beraya nieh??…ekekeke



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Salam semua…tengok tajuk tu…tau naper?…semalam ibu ngan ayah pergi break our fast ngan ketupat dan rendang raya. Eh! taklah….bukan ibu yang buat…ibu makan kat kedai jer…ekekeke. Kedai makan ni kira pemes lah kat Pontian sebab dia jual ketupat ngan lauk raya di sepanjang tahun. Sebab dia?…sebabnya ketupat ngan lauk pauk dia sememangnya sedap2 belaka. Kom Kom (konfemlah tu)….banyak kali dah ibu ngan ayah repeat kat kedai ni. Dah sedap murah lak tu…sekejap jer habis lauk pauk dia ni. Kalau nak makan kena standby datang seawal lepas Maghrib untuk bulan biasa. 


Kalau bulan puasa start kul 4 petang dia dah bukak. Kalau yang datang kul 6 ke atas, yang dapat order lauk best2 hanya yang datang nak berbuka kat kedai dia sahaja. Yang nak order bungkus bak balik tu takleh dapat rendang daging dia, sebab dah diasingkan tuk orang yang nak berbuka kat kedai dia jer….(korang paham tak??). Punyalah laris kan? sebab yang datang bungkus2 sebelum kul 6 tu kemain lagi ramainya…….tak hengat2 kat orang yang nak makan kat kedai lak kan? leh jadik kecewa tau kalau datang nak makan kat kedai dia, tapi lauk rendang daging dah habis…tak puas sangat kat dalam hati ni...kih kih


ketupat
rendang daging yang paling bawah sekali tu…nampak jer gitu, tapi seddap tak hengat!!
rendang ayam dia pon boleh tahan jugak (food tester sangat2 digerami!!)…sambal kacang dan sayur lodeh (ye ker nama sayur ni sayur lodeh?...ayah yang gi tau nieh)
makan macam ni pun kenyang Alhamdulillah…
Danial suker kuah rendang ayam tu…
Adam suker ngan ketupat tu (dia ni mmg suker nasik seketul-seketul…sebab tu suker makan nasik dari dalam periuk nasik…hebat sekali!)
Ibu ngan ayah lak suker ngan rendang daging tu…
Ketupat 2 biji jer dah cukup mengenyagkan perut ibu..
kalau ayah mau 4 ke 5 biji baru betul kenyang…..
adam lak sebiji ketupat licin dia bedal!!…
yang danial lak sebijik ketupat tak habis2 dia makan…(adeiii cam mana nak besar nak?)


P/S ku : pada sesiapa yang nak terai makan ketupat ngan lauk pauk raya ni kedai dia berdepan ngan hospital pontian. Yang duk Pontian tu di alu-alukan lah menerai ya…kom kom tak rugi.










kalau suka LIKE k... :D

8 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

ajumohit berkata... Reply To This Comment

sedapnya ketupat, suke tgk diorg selera mkn, yg member kt blkg tu nmpk penatnya berpuasa hihihii

Puan Avy (Lisz Nurizaliza) berkata... Reply To This Comment

Nenial & Adam tu mcm posa jer,hihihi..aku x pernah dtg beb..maybe 1 day aku jengah gak,huhuhu

Hanis Azla berkata... Reply To This Comment

menu yg best utk berbuka puasa tu.. rendang dia pun nmpak sedap sgt.. Selamat Hari Raya utk shila sekeluarga.. maaf zahir dan batin dari akak..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

nak jugak...
xkire..
pos2...
g pontian bile la leh...
tumpang babe leh kot...
heeee...

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ajumohit kah kah kah...nampak gak aju yek...shiela nak tulis sal dia terlupa lak...tulah dia, terok benor puasa sampai dah ke hujung2 takleh duk tegak2...ekekeke

adam yg berselera makan...yg abang dia adeiiii...sakit mata tengok dia makan

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Puan Avy (Lisz Nurizaliza) gilah makan situ babe...sedap!!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hanis Azla tulah kak...mmg sedap.

Selamat hari raya maaf zahir batin dari shiela sekeluarga jugak ya kak :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ apa lagi...
ajak babe...
senang jek nak carik nieh..
kang tak rasa meneysal kang...
ekekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...