Lama tak post entri lauk pauk :)



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
 

Selamat tengah hari semua…lama ibu tak post entri lauk paukkan…bukan ibu tak masak…masak, tapi malas nak ambik gambar. Hari tu jer ibu rajin nak ambik gambar…kali ni ibu masak “asam pedas kepala ikan merah”…apa ke pelik no?…akaka, nak samekan dengan kari kepala ikan. Tak seberapa rajin ibu masak, lauk pun tak banyak…masak banyak2 pun bukannyer ramai yang nak makan. Ibu ngan ayah jer…adam kuat2 makan pun tak banyak sangat luaknya. Danial lagilah…siket jer dia makan, susah betul nak suh dia makan banyak…kalau gi keduri kawen baru selera dia nak makan banyak. Jom lah makan!



page
bintang utama : Ikan Merah masak asam pedas….
nyum nyummmm….
menu kedua : sayur kailan goreng belacan……terlebih lak curah air…jadik sayur berkuah dah…kiki
menu last : Ikan kering (apa nama ikan kering ni ibu tak tau lah??) masak kicap….sedap jugak nih…selalu goreng gitu jer.



P/S ku : mood update blog kelaut sungguh.






kalau suka LIKE k... :D

14 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ berkata... Reply To This Comment

itu sudah cukup wat perot aku lapo...

Azhafizah[フィザ] berkata... Reply To This Comment

lapar kali kedua tengok lauk pauk ni..nyum nyum~

Hanis Azla berkata... Reply To This Comment

tak pernahnya tak terliur klu tgk entry pasal makanan kat sini.. he..he.. telan liur lagi lah nmpknya kat depan PC ni.. he..he..

mommyYen berkata... Reply To This Comment

aku pun..mood nak update dah sampai laut la ibu...malas sungguh..!

|| NaFiRaa || berkata... Reply To This Comment

teliur tgk ikan kering ibu tu.. kalo makan ngan nasi panas2 mesti sedap..

larradanish berkata... Reply To This Comment

yumyum...my asam pedas..my peblet tuuu

Kak Imun berkata... Reply To This Comment

Salam, shiela. Kak terliur tengok ikan merah tu, hehehe....

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ jeng jeng jeng...hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Azhafizah[フィザ] hehe...jemput makan ya :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Hanis Azla hehehe...dapkan hanis...tgk jer dah terliur..lom rasa lagi tu..ekeke (bagi shiela feel masak sedap jap) :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen kan mommy? ni berapa lama dah tak update blog..malas betul lah :(

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@|| NaFiRaa || etul mama...ikan kering tu bila masak kicap makin sedap tau...lagi makan ngan nasik panas2 ataupun bubur...memang bertambah ma :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@larradanish samalah kita larra...tu yang asik2 asam pedas jer masaknya...hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Kak Imun salam kak imun...tulah...ikan merah ni segar lak kak...langsung berselera pekena kepala ikan tu...lagi masak asam pedas...mmg terliur k imun...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...