Ayah memang rajin masak ek?




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
  

Salam petang semuaaa…dah berapa hari ibu tak update…ibu bz siket lah skang nie…tambah2 skang ni ibu berbadan dua. Jadi badan ibu ni kurang bermaya siket belah pagi tu bawaklah ke petang…sampailah kemalam. Tapi ibu cuba jugak lawan lemah2 badan ni…sebab ada kawan2 blogger ibu yang manis2 dah tempah edit blog ngan ibu….mummy hezrina & mama fieda (thanks ya!!! :)
  

Jadik ibu mesti nak jugak siapkan tempahan2 tu…cuma skang ni MommyYen geng kesayangan ibu punya blog yang ibu belom sentuh2 lagi…hope mommy tak merajuk ye? ibu sayang mommylah…hehehe…okey2 sebenarnya entri nie dah lama ibu nak update..tapi tak sempatttt….
  

Ayah masak…pastu suh ibu ambik gambar hasil masakan dia (macam biasa…) bila dah ambik gambar tue mestilah dia nak ibu masukkan lam blog family nie…rajin ayah masak…..ek??  Entah apa angin daya ayah nak masak nasik ayam malam tue gaknyer…ibu ngan baby lam peyot punyelah suker nak makan nasik ayam ayah tue….kembang kempis kembang kempis dah idong ibu…keh keh keh
  

Skang nie kalau ibu lapar nak makan, dialog sakti ibu ialah “Bukan ibu yang nak makan…tapi baby nie yang nak makan.. haa? haa?? acane???” tak kisah lah lambat ke cepat ke yang penting dapat rasa menda yang nak makan tue….baru berapa minggu ngandung dah ngada2 kan ibu nie? cam tak logik gitew baby da teringin nak makan ittew dan innewww…nyampahlah! ha ha ha ha 


 
ayah masak1
Nasi Ayam sempoiii…
dah berapa kali ayah masak nasik ayam nieh…kali nie terbaekkk!!
semuaaa pon sedap dan lengkap!!
tengoklah Ayah nyer rajin tuh…plating (ceh ceh) ayam dia nampak menarik kan? kan?
naik selera nak makan…sebab tu dia suh ambik gambor…sebab dia dah plating cantik2 ayam tue…
dengan timunnyer…dengan tomatonyer (feberet ibu)…dengan saladnyer…
rasa dia apatah lagi…tuhan jer yang tahu betapa enaknya air tangan ayah nie…..gittewww
  


 
ayah masak2
dapur sakti encik latif …menu 2
yang nie malam besoknyer…..
simple jer lauk pauk….tapi kesedapannyer hingga menjilat biebier!!….haaaa kauuuuu
sayur lemak tu memang terbaek dari dapur sakti encik latif….
asam pedas takyah citer lah kan?…memang selera org johor hari2 pekena pon takder hal….
sambal belacan ayah pon sama jugak….kalau korang perasan sambal belacan ayah nie banyak dah versi nyer…
macam2 kaler ada…macam2 rasa ada….memang terangkat!…menyengat!!…mak mertua ibu pon kalah ngan anak dia nie….boleh tak kate mak mertua gitew??…(tutup sebelah mata)
  



P/S ku : Semalam ayah masak nasik goreng kampung ngan telur mata lembu….sedap ayah masak lagi dari dok makan kat kedai….abih ayah jer yang masak ann? aann? ibu buat apa?? ce teka ce teka ?? berbulu tak korang ngan ibu?? masalahnya ibu pon berbulu tengok perangai ibu sendiri nie....kalau berbulu, bolehlah jawab kat ruangan komen ye…. 






kalau suka LIKE k... :D

26 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Aida Azryn berkata... Reply To This Comment

perghhhhhhhhhh... nasi ayam!! >.<

|| NaFiRaa || berkata... Reply To This Comment

waahhh... sedapnye..pandai suami ibu masak.. bertuahnye badan..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata... Reply To This Comment

Wah syoknye en somi rajin masak..
nmpk sgt sedap nasi ayam tu..

anisalya berkata... Reply To This Comment

hahaha... siapa kata baby yg nak makan? yg nak makan ibunya je. baby amk khasiat drpd apa yg ibu makan. ngeee...

LYAfrina berkata... Reply To This Comment

waahh..untung badan..dpt mkn air tangan suami lg.. lelaki..biasa klo memasak..msti blh sdp dr pompuan kn

ajumohit berkata... Reply To This Comment

sedapnya nmpk tu sheila, utk en hubby pandai masak, dpt mkn nasik ayam ye baby hehehhe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Aida Azryn ada ummmppphhhh!!

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@|| NaFiRaa || Alhamdulillah...untung laaaa ~

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY sedap!! :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@anisalya tulah...ngada je kan ibu nieh?...ehehehehehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@LYAfrina tidak syak lagi.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ajumohit kih kih kih...ayah yang nak masak nasik ayam...ibu tumpang je hehehe

mommyYen berkata... Reply To This Comment

geng kesayangan??!!
wah,terharu nya..*sambil pegang dada*

ibu,untung nye..dpt mkn masakkan en somi tiap hari..bess lah!

*ibu tolong cuci pinggan je kan,kan??

Aida Omar berkata... Reply To This Comment

mak aih sedapnye.. untung ibu dapat ayah yang nak masak dan pandai masak..hehe.

sambal belacan.. nyum..nyum..

ibu mengandung rupanya.. selamat menjadi ibu :)

Zie Fauzi berkata... Reply To This Comment

untungnya dapat suami yg pandai masak... sedap plak tgk nasi ayam tu.. nyum..nyum..

Positive Girl berkata... Reply To This Comment

sedapnya..antar sini sikit boleh? hehe..

suzie rahman berkata... Reply To This Comment

huwaaa rs lapar

Mama Rizqullah berkata... Reply To This Comment

Untungnya shiela ada hubby tolong masakkan...nampak sedap plak tu semenya...

Adeeeh...terliur ni plak rasanya...

wan nurul hezrina berkata... Reply To This Comment

suami nurulpun rajin masak.n selalu kami enjoy masak sesama=)best2nyer nampak menu2

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen tepat sekali!! kehkehkeh

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Aida Omar thanks aida :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Zie Fauzi Alhamdulillah syukur nikmat kepada tuhan yang memberi rahmat.

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Positive Girl tokleh! hehehhe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@suzie rahman aduihhh siannyerrr

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Mama Rizqullah Alhamdulillah. kita sama2 beruntung mama hehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@wan nurul hezrina hehe...sis enjoy makan jer nurul pastu bagsuh pinggan. sebab bila dia masak ibu mmg tak paham macam mana nak tolong. Kalau ibu masak pon sama dia tak paham nak tolong. ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...