Ibu tipuuu eeeaaaaaa……hikhikhik



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 



Salam petang semua….hihiihiihihihihi…apa ni gelak2 ngada nieh?? hihihihii…ibu buat apa semalam??…ekekekek semalamnya entri kan ibu cakap petaaaaaangg siket ibu nak main masak2 kan?? kan?? hampeh je yang lebbih!! ibu tipu ayah lah semalam…akakaka…that’s the way ahak! ahak!…I LIKE IT ahak! ahak!…


Apalah ibu ni jahat beno tipu2 ayah nih??…tak bek tau….ahak!! ahak!!…memanglah semalam ibu nak masak petaaaaang siket kan? bukan ibu nak menipu, tapi mood ibu terbantut semalam bila ibu nak solat jek pintu bilik solat tu terkunci dari dalam…pastu baru nak perasankan yang bilik tengah tu takder kunci


Acane boleh takder kunci?? konpius betol ibu! (wahai MOKSU adikku, kalau ko baca entri ni pastu ko ada simpan kunci bilik tengah tu sila kembalikan kepadaku…hokeh?) dah tu telekung ibu cuma ada sepasang jek kat dalam umah ni…kena jugak tunggu ayah balik pokah tombol pintu tu baru bilik dapat bukak…


Takleh jadik nih…kena beli lagi sepasang telekung tuk ibu…buat spare kalau ada apa2 hal kan? panjang berjela konon2 alasan ibu hilang mood nak masak kan?…apa kena ngena sampai taknak masak….nasib baik ayah memahami hehehehe…jadik malam semalam ayahlah yang masaaakk….kesiaaaaan ayah.



P1020715
ayah masak bubur jer semalam..sedap weiii…
that’s the way ahak! ahak!



P1020716
sotong goreng kunyit + ulam + ikan bilis masak kicap = kenalah tu ngan bubur kan?



P1020717
Sambal tumbok = I LIKE IT ahak! ahak!…dah lah tak masak..men request2 lak nak sambal tumbok nieh…apalah nak jadik ngan ibu ni....ahak! ahak!




P/S ku : sedap betol ayah masak malam tadi…ibu suker puji2 dairek kat ayah bila dia masak…sebab dia masak selalu sedap, ikhlas kan? ekekeke








kalau suka LIKE k... :D

18 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

|| NaFiRaa || berkata... Reply To This Comment

waaahhh.. bestnye ibu.. husband pandai masak.. husband mama x pandai masak sgt.. masak megi boleh laa..kekeeke tapi megi dia masak memang sedap.. hehehe

Wilayah Sepet Kuku berkata... Reply To This Comment

terliuq kita..weee

anisalya berkata... Reply To This Comment

sama la mcm suami sy. kalau dia masak sedap je. tp selalunya sy la yg msk sbb dia lg suka air tgn isteri. sesekali tu blh la dia msk.

ajumohit berkata... Reply To This Comment

bestnya hubby pandai masak ek sheila, wah ibu rehat skitla time2 pregnant ni ehhehe, rajin ayah masak... Sheila TQ sebab edit aju nya header ye, TQ!!!!

mommyYen berkata... Reply To This Comment

bes nye ling..dpt bermanja salu cam gini..hihi

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@|| NaFiRaa || oklah tue mama...wlaaupun pandai masak meggi jek yang penting dia sudi nak masakkan tuk kita dgn ikhlas..;kita makan pun sedap jek tanpa rasa bersalahnya. kan? ekekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Wilayah Sepet Kuku weeehh ibu pon sama meleleh2 air liuq ngalahkan adam tu ekeke

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@anisalya oklah tu anis...boleh dikira masih sporting lagi tu...time 2terdesak kita penaaat sanagt nak masak husband boleh jugak tolong2 bila dia ada skill memasak kan. :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ajumohit tulah aju. kelebihan ibu pregnant agaknya...senang jek dia masak takyah banyak cekadak...seronok ibu hehehhee

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen mommy nak manja2 gini ngan hubby pon boleh...meh ikut ibu jom...kita preggy ramai2...ekekeke

konde berkata... Reply To This Comment

duh sedapnye :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

shiela latif berkata... Reply To This Comment

@konde Alhamdulillah, kenyang :)

Mama Adam berkata... Reply To This Comment

best nya ibu...... husband masak. untungkan hubby pandai masak.

nanti2 nk soh Adam belajar masak ngan papa dia. sebab papa lagi pandai masak dari mama. hik3. rahsia bocor

fathiyyahISMAIL berkata... Reply To This Comment

wahh sedapnyaaa ^^ pandai ayah masak :D untung laahh ^^

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Mama Adam hehehehehe...seronok kan mama? ibu pon berangan gak nak suh si adam belajar masak...hehehe

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@fathiyyahISMAIL untunggg maaaa...hahaha

fieda berkata... Reply To This Comment

bestnyer hubby pandai masak..

nak tanya ni..shiela kan yg buat template untuk blog aju...nmpk ada nama shiela...alamak..kite berkenan la plk dgn template rekaan shiela..nak tempah mcmna..blh email saya takk?

fieda.rafli@yahoo.com

Dalila Hamid berkata... Reply To This Comment

nak g kedai la cari cili buat sambal belacan..hhee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...