Bawal 3 rasa ~ 18



Bismillah,


Assalamualaikum semua….dah makan?…dah?..bagus lar….ibu pun makan dah, kenyang dari malam tadi tak ilang2 lagi ni, malam tadi ayah Danial ngan Adam masak ikan bawal 3 rasa lah…sedap!! biasanya siakap 3 rasa…abih dalam peti sebok ada bawal jer…entam sajalah labu, sedap gak..


Jom layan kecur air liur siket ~

bawal 3 rasa
ha!...amik kau, segala bahan dok melambak dalam tu...
masak sendiri lah kata, apa nak letak, banyak mana nak letak ikut selera tekak sendiri jer..
tapi yang cik abang sayang i ni duk letak daun bawang melambak gitu banyak sekali naper yer?
sungguh halus sekali hasil air tangan gebu abang sayang i ni...
saja letak gambor besor2 bagi korang mua selera nak makan ti…hehe


Amacam??…sedap kan?…ekekeke, ari tu masa makan kat luar di dalam hati ibu yang suci sedingin salju ini teringin nak makan siakap 3 rasa, tapi naper tah ibu tak order lak…re rupanyer ayah malam tadi ayah buat special ni……macam ayah tau2 jer tekak suci ibu gatal nak makan apa….u r de best lar yah…I sayang u lebih lagi…hihi



P/S ku : makan nak sedaaaaap jek!…buat sendiri?? non hadoo…






kalau suka LIKE k... :D

Blogshop di KZNabihah Boutique ~ 12



Bismillah,


Assalamualaikum semua…macam lama lak rasa tak update blog, ibu sibuk ngan satu projek ni….sibuk sangat sampai takder idea mari nak update…tapi shoping online sempaaaatt, idea curah curahhh…ekekeke


Okeylah, hari ni takder cerita banyak2…cuma nak cerita shopping online kat KZNabihah Boutique hari tu, boleh tahan jugak baju2 kat boutique online Nabihah ni…kebanyakkannyer ibu berkenan, tapi ibu baru try test order satu baju ni…boleh tahan dan of kozlah ibu puas hati dengan kualiti baju tu…penghantaran pun laju jugak….


So ibu suggest lah kat aweks2 jom belek2 baju kat blogshop Nabihah ni…puas hati membeli, menang lak memakai…itu pada pendapat ibu ya…pada Nabihah, thanks ya sis memang puas hati…jom tengok sat ibu pose…nak jugekkk...boleh?


Picture has been removed by the my :)
baju putih tu jer yang ibu shoppingkan…
semenjak dua menjak ni berkenan pulak ngan baju puffy side ni..
dia punya design puffy tu ibu rasa ngancamlah sangat…
next time ibu datang lagi boutique awak ya bihah Send a kiss


Tukar story jap!

Tuuuulah dia………ibu rasa budak kat bawah ni laaaggi comel!!



danisha
uwa..uwaa uwaaaa…..
bila tengok dak kecit ni malam tadi dia n der brader datang serbu rumah ibu malam tadi….tetiba ibu teringin nak anak pompuan lah pulak!!…boleh gitu?…uwaaaa….
Naper lar awak ni tomei shangat laahh Danisya….Acik geram nieh tengok awak…rasa nak makan2 masuk lam perut Acik pastu keluarkan balik jadik anak Acik lak…..nak tak Danisha??….ekekeke

P/S ku : Lepas tu Danisha pun lari laju laju….Annoyed

kalau suka LIKE k... :D

Trip ke Langkawi ~ 14


Bismillah,


Assalamualaikum semua…hari ni baru ibu ada mood terbuka hati nak buat entri pasal trip ke Langkawi ni, sebab musabab laling Lelord lah dah buat jugak entri Langkawi dia tu…heheee, bila tengok dia dah buat padahal ibu yang sampai dulu tu…jadik dengan rasa penuh jelesnyer didada ibu pun nak jugek lah tempek gambor banyak banyak kat sini….gambor memang lah banyak, tapi tulah dia..semuanyer tak berapa nak menarik jer rasa…


Yang paling best tu tempat ibu stay DC motel duk kat sebelah Pantai Chenang jer, jalan kaki ayam jer terus lompat lam laut (huahuahua)..…Motel ngan pantai tu puuunnn ibu tak ambik gambar….padahal pantai Chenang tu punyalah cantik!! sampai2 terus jer Danial ngan kakak terjun…serius!! Motel ni walaupun cuma Motel sahaja tapi tempat dia punyalah strategik…jalan kaki jer dah sampai kat Underwater World….BEST kan, keliling dia tempat shoping baju2 jangan cakaplah…..puuuun ibu tak ambik gambar….what de ke heeh lah ngan ibu ni kan?…datang jauh jauh…gambar tak snap…


Takperlah, tak ambik gambar pun takperlah (sedapkan hati)…kang tepek banyak banyak sini ada orang mara pulak kan?…maklumlah, sapalah nak tengok gambor banyak banyak gaknyer…meluat tambah tambah nak muntah lak rasa ya??….ibu memang kisah ngan sensitiviti masyarakat setempat ni (cita cita dulu nak jadik YB)....yelah nak muaskan hati orang bukannyer senang kan?…walaupun kita kat rumah sendiri…tapi tetamu harus dilayan dengan baik…tak kiralah macam mana kerenah tetamu itu, kita ni kena sabor banyak2 demi nak menjaga hubungan yang baik….


Jom!! ce calo ce calo…

langkawi trip 1
Memulakan perjalanan…masa ni kita kita semua tengah menunggu ferry..punyalah rammai time ni..tu yang masuk TV, tapi op koz lah muker kita takder..sebab ibu nampak orang suatkabor pegang kemera tak tala kemera kat kita pun..ekekeke Camera

langkawi trip 2
ye ye ye ye…dah naik ferry, dari pukul 12 00 kita tunggu ferry ni, saaaampailah pukul 3?? 4?? 5?? tak hengat dah…tapi yang pasti kita sampai2 jer kat jeti Kuah tu dah petang bangat!! kira2 pukui 6 00 petang baru kita check in Motel…tu yang tak nyempat2 nak ambik gambor…Danial ngan kakak pun cepat2 terjon lam laut…huahuahua…ibu tak nyempat lagik nak snap2……..Thinking smile Camera

langkawi trip 3
Petang semalam kita sampai dah lambat kan?…malam pun kita jalan jalan kaki jek kat area Motel tu carik2 makan…okeyyy…..ni hari kedua, POKDER (abg iparku) bawaklah kita jalan ke sini…apa nama tempat ni??…Tempat Memasak Minyak Gamat”…apa lagi, kalau sampai kat sini sila “JANGAN PULANG TANPANYA” ya???…harus dibeli seberapa mahu tuk bekalan orang2 kampong lak…akakakaka..

Lupa lak nak citer, masa chinese New Year Holiday ni semua sewa kereta naik 2 kali ganda k…huh mak aihhhh!! mahaiii, sehari sewa keta ni RM150, biasanya diorang ambik RM70 – RM80 tuk kereta Proton saga  baru….betui2 mencekik naaa??…sewa 2 hari dah RM300 (larik2 wet shopping), tapi dah cutinyer time ni jek yang adooo kan?..kita kita ni redho jerlah…. SunRainbow

langkawi trip 4
Okey…hari kedua gak, memang tak banyak masa hari kedua semua nak lawat kan?..mana nak sempat?…besok dah nak balik, tulah bahana holiday time orang raya…semua jadik tak sempat banyaknyer buang masa hari pertama kat jeti Kuala Perlis ritu….kalau awal2 naik ferry petang tu banyak tempat leh pergikan?…yang nie masa kat  LANGKAWI GEOPARK…punyalah rammmaii muslimin dan muslimat….ibu tahan perasaan jerlah…kat sinilah cable car yang famous tu…ramai yang beratur nak naik…offer kat ibu naik??..sorry!!…seraaaaaammm…heheee Island with a palm tree

langkawi trip 5
Habis kat GEOPARK kita carik makan pulak…pekena makan warong tepi jalan jek…dah tak tahan nak pekena LAKSA KAW Langkawi kan?…LAKSA?? boleh tahan lah…ayah order Kuey Tiau Udang…MOKDER de Family order Char kuey Tiau…betuiii ka??…ibu tak penah lak makan ni…jakun kan ibu?..ekekke…bolehlah makanan dia…oh ya, masa ni kita kita baru jer lepas singgah kat area Beras Terbakar…kat situlah ibu balun  shopping kain batik, baju2…dll… Plate Mug Bowl

Belah pagi sebelum tu kita dah pergi shopping kat tempat lain….apa tah nama dia?? area pekan Pandak Mayah (sempena nama ayah Mahsuri)…bangunan ijau! Ismail apa tah??…tapi kat situ memang murah2…banyak cekelat, kain baju, pinggan mangkuk dll…..(mintak mangap jerlah pada yang kirim cekelat tu yer…bukan taknak belikan, caiiirrrr) kat situ ibu leh beli kuali Tefal..alaaaa kalau kita masak takyah guna minyak masak tu, ngan sudu2 (tebal2 sudu dia) ngan set pisau (tajam2 + murah2 gak)…murah lah kat situ (jauh jauh aku datang beli kuali lak yer?) Thumbs up

langkawi trip 6
Danial menggayakan cap dan cermin mata yang di pow di area GEOPARK tadi ya….ha’aahhhh…encem!! Hot smile

langkawi trip 7
Gambar kat atas nun masa malam kedua…kita dapat gambar kat depan UNDERWATER WOLD jek…tak masuk sebab dah tutup..tak sempat kan? siang sibuk nak shopping, jadik korbankan jerlah nak masuk kat dalam ni…gambor kat depan bangunan pon jaaadiklah!… Auto School bus

Sooo dah pagii…kita nak balik daaaah…sekejap jek rasa, gambor jugaklah ni kat kedai makan sarapan pagi…area dekat2 ngan Motel jek…

langkawi trip 8
Amacam?…dah ada yang muntah??…lom??…aa jom layan, alang2 wat entri nak bagi abis jer..malas nak sambung2 lagi, takut kang mood tak mari2 lagi..kekeke…Island with a palm tree

Kelakar betul (kelakor sorang2) masa ibu n de geng ni turun2 dari ferry masa sampai ritu boleh tak nampak natang ni….penatlah carik mana nyer parking natang ni??…orang datang jauh2 nak ambik gambor ngan ko, tapi carik2 tak jumpa…hua hua hua…re rupa re rupa nyer ko ade dok terpacak kat situuuu jek! kat jeti Kuah tu jugak tak gerak2…lawakkk lah kita2 ni tak tau mana lokasi ko setat nak terbang kan?…kakaka…bila jumpa jer apa lagi?? candid time!!! Camera

langkawi trip 9
candid kat jeti Kuah…masa ni pun rammai umat..perghh, fobia datang kembali…patutnya pukul 12 30 dah naik ferry…tapi ferry tak jugak sampai2..postpone lah sampai pukul 1 30…lama gak kan?..re rupanya ferry tu lambat ada sebab, biasanya trip ferry ni kalau hari biasa lebih kurang 20 trip jer…tapi hari tu luar biasa…banyangkan dari 20 trip diorang hari tu kena buat sampai 60 trip!!…fuh!! bayangkan..bayangkan untuk mendapat gambaran yang lebih jelas ya……sib baik 1 30 dah naik ferry…kira awal jugaklah tu… High five

langkawi trip 10
Okey…yang ni Laksa Kak Su yang popular kat Kuala perlis nuu…ibu dah rasa..yang nie Laksa dia meemmmmanggg betul2 kaw n sedap!! mau tak??…beratur orang duk bungkus bak balik, ibu dah siap2 makan licin licin pun siap bungkus lagu 2 bawak balik…yang makan kat situ op koz lah ramai kan?……nak survey?…bolehhh, kelik kat FACEBOOK FANPAGE Kedai LAKSA KAK SU….haaa popular kan?? ramai jugak fan page dia, yang bagi respond pon boleh tahan ramai jugek……ibu dah rasa….korang?? ekekeke……Bowl Mug Thumbs up


Okeylah…cukop cukoplah sampai disini story trip ibu ke Langkawi…insyaAllah ada rejeki panjang umur ibu nak datang lagi…kali ni nak plan betul2…1st time pegi ni macam tak puaslah…ramai orang lak tu, jadik memang betul2 tak puas berjalan…masa pun singkat jek! rasa masa tu banyak habis kat atas jalan TAR jer…tapi ibu syukur sangat sebab selamat pergi dan balik…ini tahun last MODER duk kat Perak, POKDER tak lama lagi dah kena transfer keluar…tak tau mana dia kena pindah, tapi harap2 lah ibu ada peluang nak datang Pengkalan Hulu lagi…seronok sangat!! nak jugak singgah shopping kat Baling lagik…huhuhu……



P/S ku : okey…korang dah boleh muntah ya…akakakaka Turtle 







kalau suka LIKE k... :D

Terima Kasih NardNaddy ~ 8


Bismillah,


Assalamualaikum semua….ni ibu nak ucapkan terima kasih banyak banyak pada Nard sebab dah buatkan watermark tuk ibu…cute3 lah…comey, Nard bagi ibu 2 choice, tapi ibu kan temahak!…ibu nak dua dua sekali…ekeke


Ni lah rupa bentuk watermark ibu yang ter latest ~


sis1
aaauummmm….
ni pilihan ibu yang pertama sekali..
sebab dia sama ngan header ibu, kira cam pakej lah…
cute3 kan?…thanks banyak2 nard!!


sis2
yang nie pun ok sangat!!
semua ada…ibu, ayah, Danial ngan Adam yang separuh sedar tu
panas terik pun boleh bantai tidor…ish3!!
cayang nard lebih…… Island with a palm tree



ce cuba…ce cuba..kita terai test jap!!

ce cuba ce cuba terai test
waaaa….narik gak kan?


ce cuba yang lagi satu lak tu…

ce cuba terai 2
haaa…lihat..lihat…ceriaaa jek kan?…
tapi…naperlah muker Adam ni suci sangat??
ibu teringin nak muker sesuci Adam ni…
bersih ngan gebuuuu jek…isk3!!


Jadi, pada sesiapa yang berminat nak dapatkan watermark free + cute3 lagi…sila gi blog nard k…tak pun kelik jer kat entri ibu yang ini  Clock 



P/S ku : Ni tadi check2 kat shoutbox si Laling ibu (Lela Lelord) dah ada tugasan tuk ibu…dah kena tag…nak menyahut seruan laling lah kejap…tengok2 apa yang di tag di saaa nuuun….. Thumbs up

kalau suka LIKE k... :D

Award dari Masuri ~ 10


Bismillah,


Assalamualaikum semua…hari ni nak buat entri sal award pulak…lama rasanyer cam tak dapat award ni..ekeke, okey kali ni ibu dapat award dari adik Masuri. Sebabnyer cuma hari tu ibu tinggal komen siket kat shoutbox jek pon  n cuba tolong Masuri bila dia ada problem cam kat bawah nun…bukannyer ibu tolong pun, tolong sibok jer…ngeh3…tapi terima kasih lah dik Masuri sudi nak buat award khas macam ni n bagi lak kat blogger2 yang baik hati cam kat bawah ni…sis ambik k ….TQ banyak2!!…


award masuri
Blogger Baik Hati tuuu…
baik hati ker ibu ni??…cuba jawab sikeeettt?…ekeke

Masalah Masuri ialah : di hari kejadian
hrmmmmm....terima kasihla sebab sudi komen...
ape pon, sy x leh setelkan lg masalah nie....x bleh jugak nak follo blog org len.....
bila nak follo...nie yang klua...tiap2 kali....

I don't know how to fix it n the most important thing is...WHY???
uwaaaaaaaaaaaa...............
then, yang komen tue, ad blog yang ada komen, tp dia letak (0) jugak...
Just wanna WHY???
uwaaaaaaaaa......


Masalah Masuri ialah : problem resolved di hari kejadian
Finally....my problem had been settled...thak you so much to amycozzo....

http://storyamy.blogspot.com

Masalah settle ye...Masuri guna Mozilla instead of Chrome....hehehe....
yeayyyy...nak bagi award la...
ni second tym Masuri bg Award selepas Aen tolong ajar buat gmbar kat floating shoutbox...
khas utk mereka yang baik hati tau... terima tau....Korang follo la blog dia k...baik kan? kan? hehe...heppy la...yeayyyy!!!!
eppp!!! x habis lagi...Masuri nak tag beberapa blogger yang try nak tlg n bagi respon tym Masuri dalam kesusahan...Follow diorang gak tau

http://shielasuri.blogspot.com/ http://sitinoorhaniza.blogspot.com/ http://shrakhairi.blogspot.com/ http://merahterusmekarmara.blogspot.com/ http://syafwanposmen.blogspot.com/ http://beforetommorow.blogspot.com/ http://ayinweeweet.blogspot.com/

Amek tau....May God bless u olz!
Bila da amek, gtau kat komen k...daaa

Haaa, nampak link ibu tue…gitulah story dia cemana ibu leh dapat award ni…so mekasih banyak2 kat Masuri ya…kira keprihatinan sis ko hargai jugak. Ambik Red rose ni pulak…ikhlas dari ibu.


P/S ku : Orang memberi, kita merasa….Orang berbudi, kita berbahasa… Thumbs up





kalau suka LIKE k... :D

Ibu nak watermark free dari nardnaddy ~ 4


Bismillah,


Assalamualaikum semua….hari ni lak ibu nak buat entri permintaan manjaku kat Nard Naddy lah….nak request Nard buatkan bu punya  watermark cute2 sangat2 boleh tak?..syarat2 nyer macam yang Nard tengah baca lah ni…sis tergoda dengan design watermark yang cute tu (free lagik…ekeke)…..


Macam nilah ucapan Nard masa nak bagi watermark cute free kat mana2 blogger yang berminat ~


okay, untuk readers kat luar sana yang nak watermark macam ni. i boleh tolong buatkan. free of charge. tapi kena buat satu entry for me. bukan apa sebab senang u all masukkan je pic apa you all nak dekat entry tu so i just grab it there. :)
tajuk entry: saya nak watermark free dari nardnaddy
mesti letakkan
  • gambar untuk watermark
  • caption untuk watermark.
  • url blog anda
  • colour font yang anda nak
  • email anda.
  • last but not list, letak link blog i dalam entry tu.
ini bukan contest ye. sebab i akan bagi untuk semua yang buat entry. bukan apa. saja nak asah bakat dalam photoshop. selain tu, boleh juga tolong anda anda semua kan?.
sampai hujung bulan februari ni je tau. cepattt!!. dont miss it. :))


Okey,

* gambar tuk watermark:
 sambung kakak22 @ danial 1 @ header cuti2 malaysia3

+ dengan 2 ikon cute mana2 yg dibwah nie k cayang??.. =))

user.appicon.0z6pqxXJ0user.appicon.5e3Rf95hduser.appicon.74Bs5NtTquser.appicon.134c1oSTFuser.appicon.178oDg3G2ruser.appicon.1696EmW788

pandailah nard edit cute3 yek?…comey2 tau?…demand lak ibu..hekhek


* caption watermark : Shiela Latif


* colour font : #ffffff


* last but not least letak URL link Nard kat sini : http://nardnerd.blogspot.com/



P/S ku : okey, sis dah letak semua term dah kemudahan yang Nard perlukan, tinggaii tunggu watermark cute2 dari nard k…..mekasihhh banyak2!! =))







kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...