Jackie Chan died? 11

Biar BETIK??


Jackie Chan Died? or Rumors?

Read this:

A Los Angeles hospital has reported that Jackie Chan has passed away. The legendary Hong Kong actor who appeared in over 100 films died last night following a heart attack. He was promoting his most recent film, ‘Kung Fu Panda 2′. Doctors say his heavy schedule was causing extreme stress and putting too much pressure on his heart. Chan was scheduled to fly to Hong Kong today to begin shooting on his next film ’1911′.
The actors family has not yet issued a statement in regards to the passing of the truly remarkable actor who died at the young age of 56. Fans swarmed Facebook after confirmation of his passing came through a source close to Chan. A couple of celebrities have also posted their personal tributes through face book. Will Smith; “A remarkable actor, he will be forever missed and always in our hearts. RIP Jackie. x”
Even United States President Barack Obama laid down a personal tribute to the martial artist saying: “Jackie Chan is a man who can talk through talent, he is a constant reminder of the strength of humanity. He will forever be in our hearts, a true inspiration who inspired many generations. First it’s Nate Dogg then it’s Jackie Chan.”
MTV will be holding a special memorial for Chan on Friday.


Sumber dipetik dari : http://www.myfew.net/jackie-chan-died.html



P/S ku : jangan percaya selagi tak kuar kat berita ya...ni ibu pon tak tau betul ker tidak?...rasa2nyer bukan kot?....sebab, baru tadi ibu baca yang ni pulak!

Jackie Chan died is a HOAX!!, tweetiers..For now,as you can read on his official website,he is bein busy to charity concert for Japan ☺

kalau suka LIKE k... :D

Udang Black Pepper ngan Sambal Pelam lagi :) 14



Bismillah,


Assalamualaikum semua…baru sempat nak update blog, bz lak menjak2 dapat order edit blog ni (Alhamdulillah)….sebenarnyer lauk ni ayah masak dah lama, tapi baru malam ni ibu sempat nak upload…ayah dah pesan suh ambik gambor…jadik kena jugak uplod dalam blog ni…hehe


Ayah pesan sangat sebab ini 1st time dia masak udang black pepper tanpa menggunakan perisa segera…kali ni ayah tumbuk sendiri black pepper ngan bawang putih nak buat udang black pepper yang mantop ni!!…kalau sambal pelam ni cam biasalah ayah…pantang ada pelam, konpem madang jadik sambal jer…kui2


Pastu ayah gorang telur ngan potong timun…krup krap krup krap dia punya selera makan bertambah2…okeylah, satu lagi resipi rahsia ayah dah jadik koleksi lam blog kita ni (rahsia pasal tak penah letak resipi kat sini…agegegege)…apa lagi….???



udang black pepper
siapa2 yang teringin tu…mai ar datang umah…(kalu tak segan…agegege)


P/S ku : ada gak benda nak update…rindu nak bw, tapi bz sangat sekarang ni…mintak maaf pada yang datang blog ibu ni…mana yang sempat tu ibu singgah tauuu, opsss lupa lak...terima kasih kat Nuffnang bagi ibu BE lagi hari ni...Alhamdulillah rezeki bertimpa2 tanpa di sangka. Syukur sangat2...thanks ya Nuffy :)





kalau suka LIKE k... :D

Main cakar-cakar kat blog RedMummy ! 8


Bismillah,


Assalamualaikum semua...malam ni ibu tak nak story banyak2...jom baca kisah seram sedih ibu kat umah RedMummy k....seram tauuuu...hihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....seronok lak bila baca kisah seram ibu kat umah merah kak RED....mekasih banyak2 kak...bagi traffik sikettt mai sini...mai mai maiiii.... LUB U lah kak RED!!



P/S ku : keluar gak story ibu....huhu

kalau suka LIKE k... :D

BE baruuuu…yeayyy, thanks NUFFNANG!! kak limah sayang lebihhh… 18



Bismillah,


Assalamualaikum semua…..ibu suker lar hari ni, malam cek2 akaun nuffy ibu dapat BE baru…tu yang bergolek2 kat atas nun…seronok tak terkata…thanks NUFYYYYYYYYYY.....ibu cayang u lebih!!....jom tengok bukti ~


be baruuuu yeayyyy
AirAsiaX New Zealand (India) LB
Patut ar dari semalam ibu nampak dia golek2 kat atas tak berenti2…
thanks banyak2 yer Nuffy, tak sangka boleh dapat BE lagi Smile


Habis citer sal BE ni ada lak lagi tak habis2 keyword yang masuk blog ibu cari menda ni….apa kes lah korang ni madang cari mende ni…apa pasal jugek lah leh sesat kat blog ibu ni jugek…ibu kan baik (uihhh)…cemana leh jadik gini?


mamanakal
mamanakal.blogspot….. ????
tiap2 bulan ada keyword mama nakal ni???
apa yang nakal…???
sabooooo jelah


Okeylah, ibu nak bergembira sikit2 sementara BE baru nak bergolek2 ni…kang hilang dah takleh kumpul wet lak…ekeke…



P/S ku : baru siap edit satu blog semalam…Alhamdulillah, ada rezeki







kalau suka LIKE k... :D

mak limah nak buat cemana lagi??? dah pak dollah yang suker….. ????? adoi adoi adoiiiii 16



Bismillah,


Assalamualaikum semuaaaaa…..haaa laaammma rasanyer tak bersiaran langsung kat sini kan??….rindu tak?…tak?…eh, tak gapo2 lah tu…nak buat cemana kan?…orang tak rindu, kita pun tak nak lah menaruh perasan di situ……ekekeke


Okey semuaaa…malam ni mak limah (bila tukor nama lak ni?) nak show off show off saje2 kat sinilah ya…macam biasalah…pak dollah (suami aku pon jadik mangsa keadaang) kan rajin memasak kan?…..kan??….malam semalam nyer citer lah nie…tak lah basi lagi kan?…tak boh lam ni kang pak dollah majuk lak.....


Pak dollah masak siakap 3 rasa ngan TOM YUMMM….yum yum..memang yum yum….sedaapppppnyer pak dollah masaaaaaak…e’ehhhhh, pak dollah masak korang sakit mata ker??…tak??…sakit kat mata tengok takper lagi…jangan melarat sakit kat hati lak ya tengok pak dolah ni rajinnnnnnn no memasak dinner tuk mak limah….(jangan lar sampai jadik gitu yer)


Mak limah redhoo jer dengan ketentuan ilahi yang pak dollah ni rajiiinnnn no nak masak…..sabooo jerlah yer menatap gambaran jelas yang pak dollah dah pun masakkan mak limah menu dinner siakap 3 rasa ngan TOM YUMM ni…yelahhh kan?…pak dollah tak mampu nak berikan harta kemewahan yang melimpah ruah tuk mak limah ngan anak2…jadik, pengganti dia siakap 3 rasa ngan TOM YUMMM ni pon dah cukup buat mak limah…kasih sayang ikut air tangan lah katanyer….I'M WORTH IT (cecewah!...gelii kentang!!)


Dahsat pak dollah ni…dia punyer takjub dengan masakan dia, setiap kali dia abis masak jer, dia hias ganteng2 n soh ibu petik kemera…”petik gambor banyak2 limaahh oii, pastu boh dalam belog”…dia kata….dia yang soh ibu boh gambor hasil air tangan ni dalam belog ni ya….jangan tak cayer pulok kome2 semua….dia tak layan bab2 ngemas rumah ni, tapi kalau bersihkan bilik air dia memang tip top!!..…eiii, tak tau dah lagi mak limah ni salloh lagu manno pullok??


Jom!!…kita lihat gambaran yang jelas ya…


siakap 3 rasa tom yum pak dollah
alahaaaiiiii bang dollah…cemana lah limah tak sayang giller2 kentang ngan bang dollah ni….nak makan sedap2 pon bang dollah pakkor buatnyer….limah sampai ngigau2 malam dek penangan kesedapan makanan yang bang dollah hidangkan tuk kita anak beranak….limah hargaiiii sangat2 air tangan bang dollah ni ya…



P/S ku…mekaseeyyyyyyyyyyyy





kalau suka LIKE k... :D

Happy Besday Alya Amani… 7


Bismillah,


Assalamualaikum semua…hari ni ibu nak ucapkan Happy Belated Birthday tul Alya Amani k…anak sedara ibu…comeyyy jek Alya ni…k ibu tak bagi hadiah special mana pun tapi ibu ada editkan blog Alya, Mama ngan Ayah tantek2 k…


Comeyy tiut cam Alya gak…sama jek macam ibu nyer blog ni, ibu ubah kasik lain sikit2 jek…tapi sebab Alya anak sedara ibu, ibu buat bagi sama macam Danial ngan Adam punyer k….nanti soh mama masukkan gambar Alya manyak2 kat dalam tu k…caaaaaayang Alya Amani binti Azmi…


Jom geng2 ibu gi tengok hadiah dari ibu tuk Alya Amani ~

new header


Sama kan?…ekekeke…takperlah yang penting comeyy cute cam Alya…baru besh!!


P/S ku : tembamnyer pipi dak tudung kunin tuuuuu….rasa cam nak geget2 jek…grrr






kalau suka LIKE k... :D

20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling ~Tag (sabooooo jelah!) 14



Bismillah,


Assalamualaikum semua…waaaaaaaaaaaaaa lama rasanyer tak update blog…rinduuuuuuuu gileeeeeeerrrr…hari ni ibu nak settle kan tag dari LadyEll sebelum dia berangkat ke Jakarta lagi…wa seronoknyer ko ell nak holiday kat Jakarta…guwe mau mampir bersama2 boleh nggakk??…ekeke, aku ucapkan happy holiday n selamat perjalanan pergi dan balik k ….


Okey ibu benarnyer bz lah 2 ke 3 hari ni…tak sangka ada jugak yang menempah edit blog ngan ibu…ni pun pending lagi 2 blog nak kena edit…ibu take break dulu....penat tuuu…ekeke, tapi berbaloi usaha bila customer puas hati k…mekasih pada geng2 ibu yang dah sudi nak tempah ya…sayang korang!! (ala2 gaya cik epal)


Okey lurus to de point jek…mari kita meneruskan saja tugas tag mengetag nie ya ~

copy paste :
Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang.. Hmm..banyak sangat? Tak banyak la…Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo…Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang.. Pastu tag la 5 orang kawan2/sedara mare/sahabat blogger korang..Senang kan?

waa…gillerr kentanggg cenggini…fakta gillerr mendeee lak ku nak put kat sini?…takper2..eden toraiii


Fakta gileee tentang Encik Latif…..
  • Dia ni berwajah garang, tapi dalam hati dia ada tamaaaan….(ada tanam bunga rose, hari2 ibu petik!)
  • Sungguh dia garang…tapi dia ni penyayaaaaanggg….
  • Suker drive kat highwayyyy…..
  • Kalau jalan2 makan angin kat tempat yang tak pernah pergi tu suker treasure hunt sendiri nak carik jalan sampai jumpa, walau sesat sampai lebam yang penting sampai…bosan guwe!!
  • Sungguh kulit dia tu sawo matang gelap dia kata anak2 kulit cerah sebab menurun gen cerah dari dia….sabooooo jelah (gillleeeerrrrrr kentangg!!)



Fakta gileee tentang MOKSU
  • Moksu ni adik bongsu ibu, dia ni macam gilleeerrr kalau shopping handbag (time dia ada wet lar)…sekali shopping boleh sambar 2 handbag (gilllerrrrrr kentang!!)…tempias dia kadang2 sipi2 kena kat ibu…suker hakuuu
  • Belajar kaunseling, dah nak jadik cikgu kaunseling…boleh kaunseling anak murid (yakin boleh!)…tapi konpem takleh kaunseling kakak dia ni….(berani kaauuu)
  • Selalu perkara yang baik terjadi pada MOKSU ni….ibu pon pelik bercampur2 ngan kagum2…hidup dia cam dipermudahkan jer (Alhamdulillah)…tapi bila ibu tengok rutin harian hidup dia…ibu tak jadik pelik…..patutlar…
  • Tengah ambik lesen keta…boleh ker ko bawak keta?…jalan pon melayang2…cam papan jek….gilleerrrr ah!
  • Moksu ni boleh ajuk cakap orang….kalau dia ajuk cakap orang yang disekeliling dia sahaja…jadik!!…boleh masuk raja lawak…gillerrrr kentaaanggg!!



Fakta gilee tentang Jiran ibu kat planet Marikh…
  • Dia lebih takper…orang kurang takper…dia kurang jangan!!…orang lebih, jangan sekali2!!….sabooo jelah…
  • Kalau gi kenduri kendara memang gillerrr nak cari cerita HOT pasal tuan rumah…padahal tuan rumah ingat dia datang tu nak bergotong royong….saboooo jelah..
  • Kalau berbual tu dah macam berdondang sayang lak intonasi dia….gilllerrrr kentang tak sedap tuuuuuu…..sabooooo jelah…
  • Sebelum nak bertegur sapa mesti dia pandang ada sikit semacam….apa pasal pun tak tau???…..saboooooooooo jelah….
  • Kalau kita tak saboooo ngan dia…mesti dia tak  saboooo ngan kita….gilleerrrr pala otak nak pikir tuuuu……saboooooooo jelah…



Fakta gilee tentang ibu lak….
  • Apa guwe nak goreng kat sini yek??…umur ibu dah nak masuk 30 tahun, tapi ibu selalu perasan dengan perasaan bajet giller yang ibu ni baru jer 22 tahun…..
  • Ibu kalau cakap memang nak lantang sajer…tapi cuba soh nyanyi kat depan orang ramai…maluuuu gilllerrrrr guwe….
  • Ibu jarang demam….last ibu demam 10 tahun yang lepas gaknyer…sampaikan tak hengat dah…(Alhamdulillah diberikan kesihatan)….tapi 2  3 hari ni kena batuk2…sakit tekak guwe…perot pon naik kejang…buah pinggang pon dah beralih kebelakang gaknyer…gillerrrr punya fakta tuuuuu…
  • Dulu ibu cam papan playwood jek!! orang semua kata ibu kurusss gileeeeeeer…tapi ibu kata diorang ni dengki ngan aku niii…kan..ibu perasan ibu dah cantik gilerrrrrrr….gilleeerrrr fakta tuuuu….
  • Dulu ibu ingat ibu akan kerjaaaa jer sampai umur 40 tahun…..kerja kerja kerja….tinggi imaginasi ibu konon2 nak jadi wanita berkerjaya…tapi skang ni duk kat umah jer jaga anak2 (Alhamdulillah…suker jugak)….kuat gileeerrr tu ibu berangan…



Okey dah abis dah ibu goreng….cayerlah, apa yang ibu goreng ni memang fakta giler yang benar2 semata….takder goreng2 punyer….cayerlah…cayerlah yer…okey nak tag lagi…jap naaaa….


Qellissa Gojes (lama tak tulis nama ni)
ha tu jelah…


P/S ku : penat gak nak mikir2 ni…eh! fakta gileee sal ibu bapa takder yer pasal ibu bapa guwe okey jek.....sabooooo jelah ngan tag ni kan?..






kalau suka LIKE k... :D

Edit Blog RM20 sahaja…….ini siriuuuss ~ 22


Bismillah,


Assalamualaikum semua, hari ni ibu nak citer tentang profession terbaru ibu (amboi)…dari takder kerja jadik ada kerja. Okey…refer to tajuk entri kat atas nun…skang ni ibu tengah open table pada sesiapa jugak geng2 blogger ibu yang berminat nak blog di edit mengikut kehendak hati nurani memasing dengan harga serendah RM20 sahaja (harga setelah difikirkan dengan semasak-masaknya)


Pada yang takder blog tu (contoh macam kawan2 ibu kat FB) yang nak ibu setup kan satu blog plus2 edit2 ni pun ibu charge RM20 sahaja. Untuk geng2 blogger op koz lah tinggal edit2 jer kan? tapi dengan wajah nan baru gitu....ekeke…masa ibu open table nak edit blog kat FB hari tu (ibu on balik FB sebab tak menahan rindu ngan kengkawan FB…khekhekhe), tup tup tak sampai 5 menit dah ada kawan2 yang sudi nak tempah…padahal memula ibu tak yakin tu…


2 orang kawan sekolah ibu dulu dan seorang Cikgu sekolah ibu dulu…adeiii, baiknyer cikgu ibu sudi nak menempah kerja2 mengedit blog dia kat ibu…tapi dia punya belum buat lagi…ibu baru jer siapkan 2 blog kawan ibu…nak tengok??..yang ni personal blog…..MummyCats Lover (kelik jom follow sekali)….kawan ibu yang ni Puan Avy peminat setia kucing2 comel…jadi theme blog dia ibu bagi meoww meoww siket lah plus pinky2 gitew..…meoowww…

 


Lagi satu blog D’Kurnia Wedding Creation Bridal Boutique….bridal boutique ko, kawan ibu yang ni pulak nama dia Puan Eilah ada bisness andaman, macam-macam pakej dia ada…so pada yang nak berkahwin tu boleh2 lar jengah boutique dia ni…theme blog boutique ni dia request nak kaler purple & black, n ibu pun ikut jer senang citer, ibu tambah ngan sulaman benang emas lagik (amboii) elegen gitu…dari A sampai Z ibu kasik settle…so dua dua kawan ibu ni puas hati dengan hasil air tangan ibu…Alhamdulillah….itu yang buat ibu lebih senang hati….. 


kelik kat sini baru nampak semua……~


Sebenarnyer pencetus idea yang suh ibu buat kerja edit2 blog ni kawan baik ibu dari geng2 blogger jugak, siapa lagi kalau bukan Ceroi si meniti senja….ibu nak ucap tima kasih banyak2 kat ceroi sebab bagi ibu idea n semangat nak buat kerja edit blog ni….dari sesaja leh dapat wet gak kan?....ekeke…dengan dia jugak ibu belajar buat symbol <3 ni (apa tu?…akakaka)…mekasih banyak2 kawan!!…jasamu akan kukenang jua...


Jadik, pada kengkawan ibu yang nak blog di edit dengan harga runtuh RM20 sahaja…silalah tinggalkan komen kat link entri ni ataupun email ibu kat zasillahariffin@yahoo.com (kalaulah ada yang sudi yer)….ibu setia menanti di sini… cecewah ayat mengayat berbunga2….



P/S ku : Nak siap2 fresh kan otak tuk edit blog Cikgu ibu lak dia nak theme biru tenang gitu…nak buat special2 tuk dia…yang harusss, ilmu yang diturunkan dulu sentiasa dikenang. Untuk adik iparku pulak wahai si Atie…cemana ku nak edit blog hang tu kalau ID ngan Password ko tak bagi2 lagi…ce citer?…ce citer?…..






kalau suka LIKE k... :D

Ikan masak kicap + Sambal pelam ~ 16



Bismillah,


Assalamualaikum semua…Alhamdulillah…cecewah, lengkap semua ibu masukkkan sekali ni?..gapo dio, tengok tajuk jer ibu dah kenyang..ekeke, macam biasa lauk best yang ibu makan malam tadi…sedap!


Yang paling takleh menahan tu sambal pelam dia…mantop!! makan tak toleh kiri dan kanan lagi…jom jemput2 makan yer…bukannyer banyak pun lauk..2 jenis jer tapi itupun sudah cukop bagus…menyelerakan dari sepinggan boleh jadik 2 pinggan menyantap…jom makan!!


ikan kicap sambal pelam
uuuiiiihhhhh….montop kan??


P/S ku : besyukooorr den dapek laki yang pandai masak ni (kalau tak syukor takkan nak hentak kaki lak kan?)…nak buek cemano laii…cito2 dio nak bukek restoraaann…AMIN.







kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...