Tak tau nak tulis apa…. 6



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum semua…haaaa, hari ni ibu upadte lah jugak siket2 kat lam blog baby baby blue ibu ni ya?….sebenarnya berapa hari ni langsung tak ber update apa2 n3 lam blog ni…tak tau nak tulis apa…ni pon main tulis je sebab rindu sangat nak menaip…(ngan jari yang masih melekat lagi dengan bau durian kaw!!)


Nak masukkan n3 lauk pauk skang ni madang tak sempat jek nak ambik gambor (campor malas siket2)…..siap masak je terus santap, tak hengat nak grab grab kamera dah (eewah!!)…laporrr…makan je….Alhamdulillah…hehe….ari ni Ahad ibu n ayah n de boys tak gi mana2 pun….duk umah je…besok pon rasanya tak kemana2…tak taulah plan akhir nak keluar gi JB ker…


Ish…ish…ish…cam boring jek kan??….besok ayah cuti, lusa pon ayah cuti…besok konpem ayah nak balik umah mak iye…nak polok cium mak iye kan??…ekeke, nak antar barang dapur yang benarnya….jadik mesti tangguh lu nak jenjalan…lusa kot baru dapat cuci mata n hati ni….


Tapi skang ni ibu takleh spending money sesuka suki….ibu kena simpan wet tuk besday ayah tak lama lagi ni….lagi berapa bulan je ni…nak bagi besday prezen tuk ayah…yang special siket (tak  semestinya mahal ya?)…..ibu KALAU nak bagi hadiah kat ayah memang takder superais2….ibu direct tanya je kat ayah dia nak apa….itu kalau ibu siap2 nak standby money lah kan???…ekeke senang, kang superais2 kang dia tak kenan lak, membajir jek ibu belikan dia hadiah tapi dia tak nak pakai….nyampah!!


Tapi tahun ni punyalah melampau besday prezen permintaan ayah…last time dulu2 mintak jam G-Shock okeylah lagi…kali ni mintak kemain lagi….humakaihhhhh!!!………macamlah ibu ni keje manager lak boleh nak belikan dia besday prezen gitu kan??……saboooo jelah…tapi ibu ni baik hati tauuu….ibu memang tak sampai hati bila ayah mintak ibu tak bagi (ceh!!).........tengoklah nanti macam mana ya ayah??…huaaaaaaaa


Ibu tengok performance ayah sampai besday ayah ti macam mana…..kalau okey, ti ibu belikanlah ya?…itupun kalau ibu simpan wet baik2 (kikikiki)…..InsyaAllah…kalau ada rejeki ayah tu adalah…kalau takder, ibu ganti ngan prezen lain ya?….hehe…samppai ke hati ibu ni?????


P/S ku : ber update lah jugak blog baby baby blue ibu nie…tanda ibu sayang kat dia…ti senang2 ada story, ada menu baru ibu update lagi…(bajet2 cam ramai pembaca lah konon...ahakss)






kalau suka LIKE k... :D

Lempeng Planta + Kari Daging = Terbaek ayah!! ❤ 15


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum semua……pagi ni ayah buat sarap tuk ibu n de boysss….pehh!! menu seperti diatas nun…memang sedap!! lempeng planta ni sebenarnya resipi dari arwah mak ibu dulu….op kozlah arwah mak punya lebih sedap kan?…tapi ayah buat pon sedap jugek!!


Lempeng ni nak sedap kena letak planta…letak banyak sikettt pon takper..lagi kita rasa planta lam lempeng tu lagi sedap!! kaw!! menyengat tak hengat!!…amboiii, ibu tak marah ya…ni luahan perasaan yang rindu nak makan lempeng planta dah terkabul sudahhh…ahahaha… tenkiu ya ayah ~ I luve u…huk!


Jom!!…sila2…tambah lempeng..tambah!!

lempeng planta
ehem…ehem…nampak tak watermark baru tuh??….khas tuk encik latif…”dapur Sakti Encik Latif”…?????????????…amboiiiii...sakti lah sangaatt...takleh blah nama dia letak…ahahahahah…tapi ibu pon nak jugek!!…nanti ibu masak ibu post guna watermark ibu lak ek?…rehsia…nama ayah jugak yang bagi…
nampak je simple menu tu, tapi kenyang sampai ke petang…Alhamdulillah…memang sedap lempeng planta ni….len kali planta nak lebbihhhhh lagi, bertambah kaw dia…pastu ibu nak buat sambal tumis ikan bilis…barulah lawan dia tu….terangkat2 kening bila menu tu disuap lam mulut…ce terai…ce teraii


P/S ku : resipi memang takder…sebab ibu tak pandai bagi resipi, ibu lau masak men hagak2 jek….hekhek





kalau suka LIKE k... :D

Rasa nak gugur jantung ibu ni….u u u u 18



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum semua….korang sihat hari ni??…mintak sihat sentiasa hendaknya ya. Tadi betul2 ibu rasa terperanjat beruk  bila tengah sedap2 godeh blog ibu ni keluar message “shielasuri.blogspot.com blog has been removed” ……??????????????????………biar betik???????????????? kengkawan ibu Puan Avy ngan Lady Qellissa pun try masuk blog ibu ni takleh masuk….


Ibu tak sempat nak capture message dari blogspot tuh tadi…vengang campur cuak tu….rasa nak gugur jantung ibu ni…. u u u u…(seperti tajuk di atas)…masa kecoh2 yang blog nak kena delete kalau tak tukar ke gmail dulu ibu sempat lah backup blog ibu ni…export ke database kita kan?…tapi tadi memang betul2 buat ibu cuak lah!! dah nak nangis pon ada…memang takleh view langsung!!!


Terus terkenang2 kan memori adam, danial, ngan ayah masak kat dalam blog kesayangan baby baby baby blue ibu nie….uwaaa uwaaa…sedih wokkk…pastu ibu bajet2 nak ada domain sendiri tapi fulus nya pulak tak mengizinkan…mmg ada yang murah2 kan?…tapi komitmen nak berdomain sendiri tu yang tak berapa nak pasti…..ibu yang tengah sedih2 ni laju2 nak create blog baru berbekalkan back up blog yang ibu dah buat sebelum ni….


Bila ibu try masuk lagi sekali…eh!! boleh pulak??…tapi ibu try log in guna yahoo.mail….bukan gmail tau…..lepas tu dia masuk kat area dahsboard IGoogle…ibu nampak symbol “Blogger” …terus ibu klik lelaju….menanti dengan penuh kesabaran!!…tup tup!!…plingggg!! eh leh masuklah…????????????….walaubagaimanapun jantung ibu tetap rasa macam nak gugur tak ilang2 lagi….sedih tu ilang lah siket2….macam biskot lak….kejap ada…kejap takder…nak marah takleh sebab mende free kan?…ehehe


Kalau perkara ni jadik kat korang…mana2 geng yang dah tukar ID log in tu dari yahhhoooo ke gmail tu…ce korang log in guna email yahhhoooo semula…InsyaAllah leh masuk balik n blog korang tak ilang kowt???….pastu bila dah dapat masuk dashboard area tu cepat2 gi “Export Blog” kat database memasing ya??….untuk kesejahteraan kita bersama……


Adeiiii….cuak cuak dibuat blogspot nie….hari tu tak boleh log in…..hari nie dia removed…pastu tu dia bagi free balik….tak ke magik namanyer tu????….



Nie ibu ajar siket2 cara nak export @ download blog kita k






left click kalau tak nampak k ~




korang mesti kena buat mende ni kalau tak nak blog korang terkorban…ataupun kalau korang taknak lagi berdomain sendiri…manalah tau kan??…terkena cam ibu pulak ti….sediakan payung sebelum hujaaannnn….


P/S ku : apa ke hal nyer dengan blogspot ni?? tersengeh2 macam selipar koyak dah ni??….jangan ar buat cenggitu lagi ya?…seram ganeh arh dia bergurau…fuh!!!


update : kalau nak cara yang lebih selamat lagi untuk back up blog...boleh back up kat wordpress...FREE SAHAJA...boleh tengok cara-cara nya kat link ni k : http://lifeofladyell.blogspot.com/2011/05/backup-blog-dengan-wordpress.html

InsyaAllah blog lebih selamat di backup di sana k :)



kalau suka LIKE k... :D

Asam pedas (lagi) + cencaluk (pulak) = Syukur ✿♫•*¨*•.¸¸❤ 13


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Assalamualaikum semua….okey malam ni menu ibu n de family seperti yang di atas ya…macam tak reti nak masak mende len lak ibu nie kan?..ekeke (bek ngaku…) bukan tak reti…idea tak mariii…abih hari2 masak naik pening dah kepala nak pikior masak apa lak kan?…apa2 pon, menu2 ni tetap layaaannnn…memang membuka selera, kalau kat umah macam ni le baru selera nak makan…tambah 2 pinggan pon tak segan…



Jemput makan….sila sila… user.appicon.18he8DZhyw.png_462sambil masak ibu pakai mungeee...


asam pedas cencaluk
jangan jemu2 ya…haaa menu tak reti berubah2 langsung…dah tu je yang termampu nak masak ehehehe…esok sarap leh buat bubur bagi ayah makan ngan asam pedas nie….cantekkk!!
menu esok nak masak sambal udang petai lak…menu jarang masa nieh, bukan sebab susah nak dapat udang…susah nak dapat petai benarnya…bukan takder kat kedai, melambak2 petai kat kedai…madang terlupa jek nak beli…ehehe



P/S ku : skang nie ayah dah jarang masak……ibu rasa macam nak nangis sambil terbang lak……………………………….. user.appicon.50wyyOL1e.png_458







kalau suka LIKE k... :D

Swimming kat StarHill JB ✿♫•*¨*•.¸¸❤ 18



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum semua….sihat? mintak semua sihat-sihat sahaja hendaknya…Amin. Okey minggu lepas ayah bawak ibu n de boys jenjalan kat StarHill JB…je!! akakaka…itupun sebab member under company ayah…masuk free je, anytime nak berjimba-jimba swimming boleh pergi sana…seronok??…op koz lah seronokkan??…mende free…hihi


Kali ni pergi sefamily je, dibot (Alya) sepupu de boys lagi sorang tu tak ikut, ayah dia tak balik kan….tapi seronok jugaklah walau tak ramai…ekeke, sebenarnya tujuan utama bukan sebab nak berenang sangat…ibu pun tak join masa ni, ayah ngan de boys je, nak bagi Adam tu senang berendam lam air…men air kat rumah suker…tapi men air kat tempat awam gini dia ada segan siket!! huh!


Mencabar jugak nak bagi dia familiar men air kat tempat awam gini…nak tunggu besar baru nak serasi kang lama sangat pulak…takut ti langsung tak berani masuk lam air tu…kalau Danial jangan cakaplah…memang tempat dia men guli lam pool StarHill ni…maklum lah dari kecik lu ibu yang rajin ajak ayah bawak men kat sini…Danial takder hal!! on je!!


Jom tengok keletah dak nakut ngan air pool nie…agaknya dia tengok air banyak sangat tu yang dia takut…saboooooo jelah… 


starhill 1
nak lagi jelas??….left click ya….dari memula masuk dia asik berkepiiiiiit jek ngan ayah. Peluk kemain kuat lagi, kalau Danial menten lam air jer…yang Adam ni menten berkelek je…agagagaga….gagal lagi  cubaan kali ni, ntah bilalah ko berani nak men lam air ni dam??…dukkan lam boya pun dia tatutt!!…lagi kuat dia nangis… hrmmmmm??  I don't know smile Eye rolling smile Thinking smile



 ce tengok yang ni pulak Shifty Annoyed Sarcastic smile Flirt male In love Laughing out loud
starhill 2
1. cek cek!!…cek cek!!….kang ayah atang agi ambik adam lak…
2. takmo!! takmo!!….tak ela ashuk lam air anyak2 tu agi…intak shimpang…
3. otee…line kearrr, aru adam leh cenyummmm….angan ate cenyumm, awa ampak gigi pon olehh…ehehehe (akan etap akan)
4. shiiishiiishiiishiiiiiii….shuker ati adam, tenang ciket…ibu ni akshe2 adam ashuk lam tu naper ah??…shushahhh shushaaahhh…adam ni apa pon tak boleh!! uhuh!!
5. ote2!!…cukup2!! kang ayah ampak adam awe ebih2 kang iye ingat adam nak ashuk agi lam tu kang!!…uat2 lek2 jek!!…(akan tetap akan)


P/S ku : sabooooo jelah (¯`♥´¯) .♥✿♫.•¨`*♫ ✿ ܓ 






kalau suka LIKE k... :D

Kari Kepala Ikan ◠‿◠ 18



Bismillahhirrahmannirrahim,


Assalamualaikum semua….yaaa semalam satu hari tak dapat bersiaran di dunia amaya nieh, kurasakan kosong mindaku kerna tidak dapat berkarya dengan segala hal peribadi keluarga ku ini…(apa kes nieh?)


Okey, semalam satu hari ibu tak dapat update n3, boring jugaklah…bw baca n3 geng2 len pun semuanya tak ber update sama kes ngan ibu jugak…cek2 ada tak n3 yang kena delete….jap jap nak cek ………………………………………….ok ok…semua n3 ibu selamat tak kena delete..ekeke mekasih blogspot.


Hari ni ibu nak update n3 dalam sejarah ibu nie, boleh masuk dalam Malaysia Book Of Record tak?…sebab ni 1st time ibu masak masakan special tuk ayah Kari Kapla Ikan…5 tahun kawin wooooo…baru ni ayah merasa kali kapla ikan ibu tau…shiaaaan ayah…uhuk uhuk..alalalala……lepas ni ayah teringin jer nak mamam kari kapla ikan tu..anytime okey?….ayah beli jer kepala ikan yer??…requirement mesti yang segar2 sahaja…haha..


Jom…jemput makan, tambah nasik…sila sila -✿◠‿◠˙·٠


kari kepala ikan kaw!!
Okey menu nie Kari Kepala Ikan Merah…memang sedapkan ikan merah ni kalau kita masak kari…uihhhh, mantop…semalam dah menu asam pedas pari….tukar selera lak…jangan keliru ngan kaler kuah tu pulak ye…itu memang kari, bukan asam pedas…ahaha…macam biasa, kari kalau takder lawan dia ikan kapak masin memang tak kaw ya…barulah cukup korum dia, sambal velacan tu ayah mmg takleh tinggal…nak jugak…hari2 pun mau…apa pon tak bleh!




P/S ku : hari nie tak tau lagi nak masak apa??….penin dah…





kalau suka LIKE k... :D

Saya rasa tidak aman lagi!! 2



Bismillah,


Assalamualaikum semua…haaaa, hari ni ibu sedikit terkezut dan bercampur baur ngan seram sejuk jugak….cek2 keyword macam biasa, len pulak keyword yang muncul. Kali ni lebih mendebarkan sebab ibu tak tau sapa yang search nieh??….sapa??…sapa??…kalau berani tunjukkan diri kat ruang komen nie nanti (sorang je pun)….ibu tunggu…hehe


google nama penuh wa ni pa citer
naper yang gi google nama penuh ibu nieh??…ibu tatut tau…seram pun ada…ada stalker ker?….ke ada sedara mara jauh yang lama dah tak jumpa?…ke kawan lama ibu nieh??….ibu tatut…uwaaaaa

P/S ku : ntah2 ni kawan lama ibu nie?…tadi baru jer berjejak kasih ngan gf ibu zaman anak dara dulu kat FB…dapat bual kat phone rasa nak berlinang air mata nie…rinduuuuuuuu kat ko emaaaaa….

kalau suka LIKE k... :D

Makan Pizza lagiii ✿◠‿◠˙·٠•●◠‿◠✿ 8


Bismillah,


Assalamualaikum semua……sempena hari lahir ibu hari tu, macam biasa ibu je yang nak lebih2…asal besday ibu je tak nak kalah manjang nak lebih jek…tai lebih ibu kali ni Adam ngan Danial pun sama gak kenyang yek…ekeke


Okeylah, ibu belanja ayah n de boys makan kat Pizza jer…nak makan kenny rogers kat Pontian takder…nak pegi JB semata nak makan dia tak koser…takder choice len terpaksa gak ambik pizza…tapi hari tu ibu pun dah tersebut nak makan pizza, kira tak kempunan lah ni……


Jom makan…tambah nasik…tambah nasik ✿◠‿◠˙·٠•●◠‿◠✿


page1
gambar candid, macam biasa ibu malu2 depan kemera…kah kah…yang Adam dah jadik hobi dia skang ni posing depan kemera…Danial lak takleh tahan2 lagi bila soup feveret dia sampai..terus layan…kemera dia tak layan…


page2
menu mengikut turutan…yang paling atas tu sampai dulu…satu2 ibu rakam ketibaan menu nieh…hero3 malaya ibu dah larut ngan menu2 nie semua…tinggal ibu jer terkial2 nak ambik gambor…sabor je….spagheti tu 1st time ibu ngan ayah try…ayah suke benor, biasa kami order prawn olio…yang tak hengat lah pulak cheesy apatah kenama…mushroom soup feveret ibu takder, ari tu turn chicken lak masuk mengadap…chicken pun chicken lah…yang penting..layannnn…cicah ngan roti sodaappp!!


page3
chicken deli wing feveret ibu…skang jadik feveret semua hero3 ibu…korang ada rasa tak tiap kali makan deli wing ni ada satu perasaan yang berbelah bagi sama ada korang nak makan ker idak deli nieh??…seebab!! kadang2 ibu rasa perasa dia nie macam …bukan rasa ya ..macam bauuuuu…eh!…bauuu…eh! takyah citer lah ya…walau bagaimanapun, pada ibu deli wing nie totap sedap jek!! akakaka….air lak ibu punyer citrus tea ker hapa?….rasa dia sama jek ngan ice lemon tea…ikut jelah nama lam menu tu kan…ayah punyer mountain dew n Adam ngan Danial kongsi jek milo ice…bukan abih pun walau kongsi berdua…hmmmm…pizza lak ikut kehendak tekak ayah…dia yang pilih, tapi ibu pon suker gak sebab ada udang tempura kat atas tu kan??? teringin lak nak makan sushi…lama tak makan nie…rinduuuuuuu…..


Itu jelah menu pizza yang mampu ibu belanja ayah…yeker ibu yang lanja nieh???…ekekeke…yelah!! 50-50 ngan ayah, boleh gituu??…akakaka, jadik lepas ngap2 tu kami semua pun dah kenyang…kenyanglah kan?…takkan lapor lagi…kalau ayah ngan Adam tu tak taulah pulak ibu nak teka…seebab!! diorang berdua selera besar…tak join sama ibu n Danial…hehe



P/S ku : teringin nak makan sushi lah pulak…anak tekaaak…memang gataiii






kalau suka LIKE k... :D

mak main ngan pak Dollah?…..ish ish ish.. 4



Bismillah,


Asallamualaikum semua…takmo citer banyak, setiap kali ibu eratikan kata kunci keyword yang menjengah ke blog ibu ni selalu ada keyword2 yang cam hape2 tah??…nak marah ada…nak gelak ada…tensi tau tensi cam nie….ce tengok…ce tengok…


mak main ngan pak dolah...kah kah kah
eh!…ce korang google benda yang berpekdah banyak-banyak siket…macam cara2 mengerjakan solat tahjjud ker?….kelebihan atau fadhilat membaca ayat Kursi ker?…macam2 lagi….kan lebih afdhal, ini yang di google benda2 merapek merapu macam nie…tak elok ya anak2…yang ibu bengang tu sesatnya sampai ke sini pulak tu….ni mesti gara2 nama samaran “bang dollah” I yang terre memasak tu kan?….ekekeke (sipu2 je)



P/S ku : semalam ayah bawak ibu makan kat Pizza, nyambut besday ibu…ti ibu buat entri Pizza lak…lagi kenyang………kan?






kalau suka LIKE k... :D

✿ kain sutera pengikat kasih ♥ ✿ selendang sutera penguat cinta ♥ tenkiu abang… -✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿ 12


✿ Perhatian...Perhatian, sila tekan "LEFT CLICK" sebanyak 2x pada gambar-gambar menarik di bawah. InsyaAllah, gambar-gambar akan mengalami proses tumbesaran dengan lebih sihat ✿

Bismillah,


Assalamualaikum semua…..okey, malam ni dan 2 malam sebelumnya ibu dah tak tidor sorang2 lagi ◠‿◠, Alhamdulillah ayah dah selamat sampai dari Shanghai..banyak cerita dia bila sampai pukul 1 pagi at 7 ke 8 hb hari tu…ayah balik bawak cerita gembira excited dia sebab dah lama dia tak dapat ikut trip berjimba…..plus ayah bawak balik banyak gambar masa dia kat sana…


Seronok ibu bila tengok ayah seronok sebegitu sekali…bila lagi dia nak heppy kan?…masa kat sana dia cerita asik berjalan jer…kerja nya berjalan jer…seronok seronok…ti ibu masukkan gambar dia berjimba kat sana k…sebenarnya hari yang ayah balik tu bersamaan ngan bufday ibu + ngan hari ibu…..ehem ehem…paham2 jelah ibu yang kat rumah menunggu ayah pulang dengan penuh pengharapan penuh bermaknaaa sekali…akakaka


Jom layan gambar jer dulu sambil tu ibu cerita apa yang ayah dah ceritakan kat ibu masa dia kat sana k…ceh!! ibu yang lebih tuuu…ekeke, takperlah dapat menumpang bercerita pun jadiklah…terasa berjalan bersama rasanya….(ayat nagih simpati takleh blah) ◠‿◠



page a
cantik kan bandar Shanghai waktu malam…romantik jugak kalau nak pegi honeymoon kat sini…preep preep!! kepada sesiapa yang plan nak berhoneymoon boleh lah pergi ke Shanghai ya …. ◠‿◠
ayah suker ambik gambar bangunan je…gambar dia jarang jarang…



page b
ayah cakap kat sana ramai giler umat…rasanya malam tu jalan kat sepanjang shopping area tu dekat2 sejuta orang mau ada…ye ker yah??…u jangan nak kelentong2 waaa…mentang2 ah waa tak nampak….uhuk!



page c
apa ngentam lah ayah ambik gambar SS tu??..ekeke kan ibu dah cakap..ayah asik ambik gambar bangunan jek kat sana…kata ayah, kat Shanghai sahaja dah mengalahkan berpuluh kali pembangunan dari KL…yeker yah??…u lagi2 nak kelentong wa kan??…mentang mentang ahhh….wa tau arrr wat tak sampai lagi sana...



page d
macam2 pengangkutan ayah naik masa kat sini…laut lah…darat lah…udara lah…best2 mu yah dapak merasa nie muo, patutlah mu eksaited sangat….bangunan dia ibu kagum betul, semuanya menarik tuk dilihat dipandang…ada bulat, ada lonjong…oh lupa lak ibu, korang yang terre sila cariklah sendiri bangunan mana yang kedua tertinggi di dunia selepas Dubai, kalau dulu2 title ke 2 tertinggi tu dipegang oleh Malaysia kan?…hebat2…



page e
kan??…cantikkan?? tradisional ada…moden ada…best2!! masa ayah sampai jer dah masuk musim bunga…hari pertama, kedua, ketiga sejukkk…masuk ari keempat dah panas dah..perubahan cuaca yang sangat pantas sekali…(skema gilerr) ◠‿◠



page 6
ni hari last ayah kat sana nak berangkat pulang dahh…pernah dengar Shanghai Maglev Train tak?? train yang terpantas sekali di dunia mengalah train di Japan (japan dah jatuh di tempat yang kedua lak)…train ni ayah kata bila dia start nak gerak je dia akan mula terapung, menggunakan tarikan magnet (ke kuasa magik??)…macam pengangkutan masa depan lak kan??..cam men2 jer ayah cerita…tapi ini siriussss…kelajuan yang paling maksimum sekali mencecah 431 km/h….biar betol!!..ayah ambik video sepanjang masa 5 menit 0 km/h ~ 431 km/h…laju giileerrr, ibu marah ayah naper ayah naik menatang nieh??…kan bahya…tak seram ker??…ayah lex jer…comey ayah kan, cuteee jek  ◠‿◠



page g
sebenarnya tujuan ayah gi sana hanyalah semata-mata jalan jalan cuci mata untuk menangkap gambar2 basikal terunggul di dunia ni…eccehhh, bukan buat apa pun…jalan jalan yang lebih, tujuan dia sambil menyelam minum air…ada Bike Show kat sana, tu yang ayah kena pergi survey2 market ada bagut tak??..akakaka…(ayah kerja kat Shimano…bhg basikal…best kan?)



page h
-✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿ jeng jeng jeng…nilah dia hadiah ibu tuk besday tahun ni…ayah belikan bulat2 seperti apa yang ibu nak…terima kasih ayah….ibu sayang ayah lebih…yang bag hello kitty tu pun termasuk sama…macam manalah ibu tak manja, abih ayah layan ibu dah macam dak sekolah menengah lagi…belikan bag hello kitty segala…comelllll sangat!! ibu hargai semua yang ayah buat untuk ibu k…ayah tunggu jer besday ayah lak nanti…ibu nak bagi special lak tuk ayah -✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿



page i
yang ni lak hadiah ibu untuk diri sendiri….dah lama nak beli handbag baru nie…baru nie mendapat…. -✿◠‿◠˙·٠•●❤❤♥ℒℴѵℯ♥УỚυ♥ ♪ ✿




P/S ku : adeiii..penatnya mengupdate…kita minom duluuuuuuu





kalau suka LIKE k... :D

✿ Jom JB ✿ 11


Bismillah,


Assalamualaikum semua…semalam ibu keluar ngan Danial ngan Adam ngan Moksu (kakak sepupu) sebelum dia balik key ell….ibu ajak dia pegi Danga City Mall, dulu apa tah nama tempat tu…skang suda tukar laaaa….saja jalan jalan ilangkan boring duk kat rumah…


Jalan jalan jalan jalan…memula sampai je ibu dah pekena kopi kaw ngan roti….sebab kelaparan yang amat..tengah hari tak makan, sampai kat sana pun dah petang sangat…lapo giler, duk lepak2 makan roti ngan kopi kaw…sedap lah jugak kopi dia…yang penting HALAL…huhu


Nilah kopi kaw itewww…

KOPI O
1st time ni dapat minum kopi ada tapis2 gini..mmg kaw rasa dia sebab tah bape banyak sudu kopi dia buboh dalam tapis tu kan?…atok sedara ibu suke jer dia pekena kopi pekat gini…org tua…dia dulu abih kopinya…akakaka


Jalan jalan jalan jalan lagi…takder apa yang menarik kat sana rupa2nya…cuma yang melambak2 kedai komputer yang banyak…lappy berlonggok2 kat merata kedai..macam2 brand ada..macam2 kedai ada…macam2 ada…macam2 lah…jadik kalau sesapa nak beli lappy murah2 boleh survey kat sini kot?…ibu rasalah, sebab banyak sangat kedai komputer..


Jalan jalan jalan lagi masuk “Reject Shop”…masuk je rambang lak jik mate ni tengok baju budak…baju dak lelaki mmg ar banyak…tapi baju dak pompuan lagiiii banyak!! comei2..geram tengok, teringin nak beli tapi takder anak pompuan kan…kihkihkih…rembat lah selai sorang baju bujang berdua tu,…


baju
sorang satu cukoplah…kalau nak lebih tunggu ayah balik yek…


Jalan jalan jalan jalan…atok pon dah penat!! tapi senang betul bawak atok sedara ibu nih berjalan tau…rilex jer..tak banyak ragam pon…dia lagi bertenaga dari kita yang muda2 ni…senanglah!! tapi nampak lah kerusi urut yang bayar singgit leh duk urut2 tu kan?…moksu (anak dialah) suh dia duk urut2 kat situ…atok on jek, sepoting lah kata…tapi kelakor giler bila dia duk kat situ berurut…sian pon ada…bila bergetanr tang kepala jer kemain lagi kepala atok bergoyang2…..cam nak tanggal pon ada, kita tengok cam sakit…tapi dia tuh…apa pon ok…huahhuahuahua…atok atok..


ATIOK
sepoting giller…org snap gambar dia siap posing cover2 lagik…time jenjalan tu, makan apa pon dia on jek..tak milih2, senang celita…aritu jalan jalan key ell singgah melaka ngan dia pon sama jugak…senang jer, kuat lak shoping tu…setiap tempat singgah dia mesti nak shopping…”belii... kenang-kenangan…tah bila sampai lagi ni”…dia kata…kih kih kih…macam pergi rombongan mana2 jer atok sedara aku nieh….


Jalan jalan jalan jalan…atok tak jumpa sandal dia…nak pergi mengaji or yasin senang, henbeg nak letak yasin dah jumpa awal2 tadi n dah beli, tapi punya lama quality checking diaaa, standard tinggi baru leh lepas…siket2 punya hal trus reject jer…takdak SAC 2x lagi daaah (kih kih kih)…sandal yang tak jumpa2, takleh blah betol…ibu pilihkanlah dia sepasang sandal yang sangat2 suai n sepadan ngan dia…ikut umur dia lah kan?…eeehhh dia leh kata “itu jaman dulu2 tu…atok tak ndak!”…sabooo jelah..taste ibu nieh dia kata tatse ketinggalam jaman?…kui kui..


Last2 moksu (anak dia) bawak pergi carik kasut dia kat tempat len….kita pegi jalan kat plaza Pelangi semata-mata nak carik sandal dia…dia nak lebih kurang macam cucu dia punya, ada manik2 gitu…sib baik ada….pastu dah penat kan?…..jalan jalan jalan jalan nak balik n makan2 lak…kita makan bubur jer malam tu…tapi bubur dia sedap lah, tu pasal ibu tak jemu2…makan lawan kan ngan lauk puyuh goreng kunyit…sedap sedap!!…


bubur
ambik gambor bubur jek….len2 tak ambik sebab tak tahan kelaparan dah…yang amaaattt….


Pas makan makan makan….kita pon balik, sampai rumah pukul  11:30 malam…seronok2…ilangkan rasa bosan dihati sesekali…okeylah, ti kita citer len2 citer lak k….


Akhir kata dari Nenial… ✿♥¸¸.•*¨*•♫♫•*✿

mentera
kuat sungguh pengaruh bomoh cawat besi nieh…..versi nenial salah dengarlah tu…kelaot jadiknya…ngalau antu laot kot??



P/S ku : gelak guling2 separoh tah hengat dah ibu tengok Danial baca mentera tuh laju2 tadi…kah kah kah kah kah kah kah kah….






kalau suka LIKE k... :D

Ubat rindu mujarab…lalalala ♫•*¨*•.¸¸❤ 6



Bismillah,


Assalamualaikum semua…jawab jangan tak jawab, macam biasa…kalau takder wajah cute ayah ibu memang biasa jer tidor lambat. Adatlah tu, Alhamdulillah skang ni ibu ditemani ubat rindu yang paling mujarab sekali (selain dari rindu yang tak bertepi pada Allah SWT dan RasulNYA Nabi Muhammad SAW)


Semalam okey lagi…leh control lagi, masuk hari nie siang2 bute lagi ibu dah takleh menahan rindu itew….siang2 bute ibu dah bawak kehulu dan kehilir ubat mujarab itew…tengok!! semalam jer dah 2 entri ibu post….n3 orang tengah mengong2 gitu…ni pukul 1:20 AM ibu duk menaip lagik…munasabah ke tak n3 aku ni…


Ahhhh…dulik!! post jek!! yang penting hati tenang, Danial pun duk gelisah jer dari siang bawak ke malam….ada jugak dok tanya2 ayah dia, duk pandang2 celah tingkap tengok ada tak ayah dia balik, shian ibu tengok….tapi takderlah sampai dok ngeret ubat mujarab 24/7….


Adam pulak no hal….aktif macam biasa main…sampai maklong pulak yang naik pening pala tengok dia tak tau dok diam, ibu dahlah memang tension lah bila dia tak bagi can ibu rehat…bukakkan citer antu kak limah baru dia nak dok diam2 depan TV….layaaan…cemana tuh?….ce citer…ce citer….


Ahhhhhhh (lagik!!)….
nah ambik gambaran jelas ubat mujarab itew ♫•*¨*•.¸¸❤


ubat rindu
patutlah sampai 2 kali ayah bagi hint!! (pakai sampai 2 kali)
wangi ubat mujarab ayah ni…betul, ayah baru tukar perfume safe budget (munif Hijjaz) sedap wok bau dia…akakakaka
tapi bau badan ayah yang ory jugak lagi mujarab…ilang siket2 rindu dia….



P/S ku : mengong lagi pala aku niehhh……. 






kalau suka LIKE k... :D

Kata Kunci itu ´*.¸.•´♥(¯`♥´¯) .♥.•¨`*♫ ✿ ܓ 6



Bismillah,


Assalamualaikum semua…tajuk n3 kali ini adalah untuk menghilangkan rasa boring dikala mendung yang kelabu tatkala detik ini ialah “kata kunci itu”….nak reveal kata kunci yang tersangkut singgah ke blog baby ibu nieh…(cam tak betol siket pala otak aku hari nieh)


Tapi tak apa2….tengokkan aje!  ♥✿•*¨*•.¸¸❤ ♥✿•*¨*•.¸¸❤ 


kata kunci2
tak cukop besor??…tak nampak??…kelik je kat gambor tu….


P/S ku : kalau otak dah center siket kang keluarlah entrie yang munasabah lak……






kalau suka LIKE k... :D

Kalau dapat makan Pizza time ni kan sodaaapp! 2



Bismillah,


Assalamualaikum semua…hari ni ibu rasa bosan sangat, naper ekk? bukan sebab ayah takder kat sini…tapi memang rasa bosan ni tetiba jek ada kat dalam hati dan perasaan ibu nieh (cecewah)…..Adam ngan Danial pun takleh nak ilangkan rasa bosan ni…kenapa?? kenapa??


Apa ibu nak buat?….bosan!!…blog semua dah siap edit…nak baca gossip line tenet sentiasa selow…berapa banyak punya titik daaaa…tengok movie Fast n Furious 5??….lagilah bosan!! buat apa ek?? cucok sate? okey jugak!! tapi nanti tangan kuning pulok, takmo…takmo…nak buat apa ek??


Kalaulah ibu boleh ronda2 sendiri kan ke senang…boring2 boleh keluar..kan?? tapi tak berani bawak kereta, duk jelah tunggu orang bawak jenjalan…sedihhh…makan?? duk kampung ni kejernya makan jelah…dah kenyang dah nieh, takkan nak makan lagi kan??…berhenti sebelum kenyang~


Duk umah macam nilah, tunggu jer…sampai dah bosan nak menunggu, tak sabar je rasa ni…apa yang tak di sabarkan tu pun ibu tak tau?…tapi bila bosan jer hari2 mestilah jadik tak sabor je kan?…tidor?? siang2 gini memang ibu takleh nak tidor…lelaplah macam mana pun, tak jalan…


Eh!!…bosanlah!!


P/S ku : tajuk tu kalau jadik kenyataan konpem entri nie tak wujud! hari bosan sedunia_______________________________






kalau suka LIKE k... :D

♥✿♫•*¨*•.¸¸❤ Selamat jalan ayah ♥✿♫•*¨*•.¸¸❤ 8



Bismillah,


Assalamualaikum semua…lamanya ibu tak update blog baby ibu nie…rindu nak menaip, tapi 2 ke 3 menjak ni bz siket…siket jek ekekeke…hari ni ayah takder, hari Sabtu ke Ahad baru ayah balik…..jadi seminggu ni ibu ngan anak2 berkampung kat kampung, rumah abak (ayah ibu)….seronok jugak sekali-sekali stay seminggu kat rumah abak ni…bukanlah jauh sangat rumah ibu ngan abak ni, dekat jer…hehe


Semalam ayah bawak ibu, Danial ngan Adam jalan2 JB…carik hadiah besday ibu…ekeke, hadiah ni saja2 ibu beli untuk diri ibu sendiri….hadiah dari ayah ibu belum dapat lagiii….ehem2, tak sabauuu…apa nak jadik ngan ibu ni…hari lahir lum sampai lagi tapi hadiah nak cepat jek…tak malu..tak malu…


Pagi2 sebelum subuh tadi ayah dah bertolak….sedih lah, rindu dah ngan ayah ni….semoga ayah selamat perjalanan pergi dan baliknya…ibu, Danial ngan Adam setia tunggu ayah kat rumah abak ni k….Send a kiss Thinking smile Eye rolling smile I don't know smile Sad smile Crying face



P/S ku : _____________________________________

kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...