Kacau daun jer!! 16



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Dihari yang cerah ini, ibu dengan gembiranya nak buat post pasal Danial & Adam ni....hari tu kan Mommy Yen ada bagi suprise kat ibu n de boys kan?...haaaa skang baju tu Danial ngan Adam dah pakai pun. Tak sabar2, padahal hantar Awe (ibu mertuaku) gi check up mata kat HSA sajeee. Punyalah ramai orang time tu...lau ibu tau ibu bawak lappy kan? huh! nyesal2 tak bawak....


Masa menunggu Awe Nenial selesai check mata (dari pukul 10:00 sampai lah pukul 3:00 petang) baru sudah. Kebetulan hari Jumaat kan?...DR nak pegi sembahyang Jumaat, jadik kenalah tunggu...dalam masa menunggu tu sempat lah Nenial mengayat satu awek ni....heheeeee....ni mesti awek tu terpaut ngan baju i luve Sarawak tu kan...ada lep lep heeeee....ibu tengok pun encem jek nenial pakai baju tu....awek tu kejar nenial...nenial pun cari2 awek tu..."kawan mana bu??...kawan??"....adeiii parah nak melayan...


Tapi tulah dia....bila ada scence romantik2 ni adalah pulak pengacau daunnya...kuang3x....moh kita TERJAH siapa dia pengacau daun BIKIN PANAS pada kali ini (sib bek tak kena tolak lam longkang hospital)....sungguh berani dia mengacau itu daun ya?....nenial pergi sini tak kena...nenial pergi sana tak kena...nasib baik kamere men kita (ayahlah) siap sedia berada disana untuk tidak melepaskan peluang mengambil gambar2 menarik semasa kejadian...


NAS shiela melaporkan!!


 1) Awek : Apa perancangan masa depan awak Nenial??
     Nenial : Nak rancang apa? tu kepala dia dak kenit tu dah nampak!!


2) Adam : haloo everibodiiii...adam atang niiii....korang uat ape ni?? ehem ehem!! men tenet2 yer?? ewa ewa ewaaaaa...cam korang da beshar lak an??....
   Awek : Omakpocot!!...terkojut den!! (mana lak datang dak ni??)


3) Danial : Haishhh....kacau daun betullah!! mana orang ada situlah dia ada!!...orang nak berkenalan pon shushah....gilah men jauh2 sana nak budak sebaya ko...huh! jom lah calo2 dari sini awek...
Awek : Siapa tu Nenial??...kenapa awak marah2 dia?...nanti dia mengadu ngan mak dia kang kita jugak yang susah...

4) Adam : eh eh...angan ar tinggal an ite....ite nak men jugak...ingat ite ni kecik shangat ker??..leh laaa...engok2!! kan ite andai ni intas alan niiii...andai ite angkat tali ni tauu...tunggu arrr...isshhh ishhh ishhhh...


5) Adam : haaa!! haaa!! ane nak egi tuuuu??...haaa!!....nak arii onon!! onon!!...shushah2 lari ite apat gak kejar....meh shini awek!!
Awek : Ish! budak ni ada hati....memang kacau daunlah Nenial...tsk tsk lahh
Danial : Hmmmm...baru awak tahu??...




P/S ku : kemere men (ayah) merakamkan moment ini sambil menghenjut2 kan perutnya kerana ketawa kat dalam perut.
















































kalau suka LIKE k... :D

Wordless Wednesday #WW - 1 26




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 
wordless



P/S ku : Tolong sabarin akuuh…hukhukhuk (penat ngemas)






kalau suka LIKE k... :D

Terima Kasih Mommy & Yen Yen… :) 22



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hari ni ibu n de boys punyalah gembira happyyyyyy….hehehe, mommy yen baik hati bagi surprise kat ibu n de boys….sebab ibu edit blog mommy, mommy bagi surprise…actually ibu edit dah sebelum ni….tapi ibu edit lagi blog mommy yen saja2 nak bagi surprise kat dia….sekali mommy pun buat surprise kat ibu balik…sayang mommy lebih lah gini…hehe


Mommy bagi ibu kek lapis sarawak…sedaaaap sangat!!…hehe, de boys dapat t-shirt sarawak sorang satu…seronok diorang…anak happy, ibu pun lagilah happy..hehe…thanks ya mommy, yen yen……danial cakap apa tau masa testing baju tadi?……


danial : “seronok naaaa pakai baju ni kan ibu?”……
ibu : hehehe


Jom tengok surprise mommy, yen yen…tuk ibu, danial & adam ♫•*¨*•.¸¸❤



mommy yen
lihatlah wajah2 kesayangan hamba…..
sungguh gumbiranya mereka….



P/S ku : tetiba teringin lak nak jenjalan ke Sarawak nieh….??? 






kalau suka LIKE k... :D

Nasi Lemak + Ayam Goreng = sarapan pagi tadi 16


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Apa kabar orang kampong??….hari ni ayah buat sarap…nasi lemak ngan ayam goreng…sedap yah…bodek jek ibu ni yer?…ekekeke, ibu kalau puji2 tu betullah tu…kalau TAK SEDAP ibu diam2 jek….tapi kalau SEDAP YANG KURANG masin ibu cakap ngan ayah kurang garam…kalau kurang manis ibu cakap jugak ngan ayah kurang manis…


TAPI!! kalau MEMANG SEDAP…ibu bodek ayah kaw2 ngatekan masakan ayah tu MEMANG SEDAP!! tiada tolok bandingannnya….jadik bila ayah tahu tu next time adalah improvement dia tang mana ok tang mana tak ok…(Macamlah ibu nie CHEF hebat lak ek??…hehe)


Jomlah ibu jamu orang2 kampong makan nasik lemak jer hari ni…sampai petang tak abis….kenyang pon sampai ke petang lah gamaknyer…dap yah…daaappp….


P1020459
Menu meletops pagi ini….




P/S ku : kalau puji tu biar IKHLAS...jadi orang yang memasak pun akan masak dengan IKHLAS juga = hasilnya adalah masakan yang SEDAP






kalau suka LIKE k... :D

Muhammad Danial Yusof dah ABANG2 lah… :) 14




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Ehehehe….takder mende nak story nie…tapi tadi ibu ada snap zip zap picture Abang Danial…panggil abang tetiba jer bila tengok tumbesaran dia skang ni…tak perasan bila hari2 duk kat umah jaga anak nie...... dari hari ke hari ibu tengok, baru ni ibu perasan Danial dah macam abang2 lah….


Tak tau disebabkan apa??…tapi bila ibu perati betul2 ibu perasan kalau rambut dia pendek jek mesti nampak cam budak2 kecik lagi…tapi bila rambut dia dah mula panjang mencucuk mata, masa tulah wajah dia nie ibu tengok cam abang2 lak…anak sendirikan?…sendiri jer yang perasan…...


Jom tengok rambut danial yang panjang mencucuk mata tu…ibu suker tengok…pantang orang nak ambik gambor suker benor dia…ikut sapa gaknyer??…kalau ibu tak suker sangat bergambar…pemalu lah kata, ikut ayah dia nilah…nampak jer ganas tapi bila bergambar siap posing ala2 ambik gambor kawin gitu..merenung sana merenung sini…………………..KAH KAH KAH KAH…………ampun banggg.



danial 4
Muhammad Danial Yusof Bin Abd Latif
Ibu : Ibu saaaayang nenial…nenial sayang ibu tak?
Danial : sayang!!!!…sayang beshar punyer…nanti keluar beli keta konkrol kan bu?
Ibu : ??????? (kene jerat rupanyer…erk!!)


Ibu suker rambut Danial panjang macam ni…sama ngan Adam, tapi bila ibu suker ayah lak yang tak suker…kejap2 kang dia kata nak potong…kejap2 lagi kang ayah kata nak pi potong…”alah..bawak jer budak kat kedai Ravi tu zassssss zassss kejap jek dia gondolkan”…..huh!! tak sentimentel betul lah ayah ni…suker buat ibu sentap!…


P/S ku : selagi rambut tak cucuk mata…selagi tulah Ia tetap disitu (puitis) 






kalau suka LIKE k... :D

Sayur kacang + Ayam goreng + TomYam + Telur dadar + sambal& timun = kena kan menu ni?? 20



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Yesss…malam ni menu ibu lak…semalam ayah dah cooking, turn ibu lak tunjuk hero..akakaka, ibu masak mende simple aka senang lenang jek, lagi nak celen ngan sayur sulur keladi ayah tu kan??….mana leh lawan…ibu bagi ayah pegang takhta teratas lah bab cooking2 ni….ibu dapat tempat kedua pon takper…I rela…


Okey menu malam ni simple jek…kalau order kat kedai makan tu…cing cong cin cong cin cong lam seploh menit dah siap dah…tapi di sebabkan ibu yang masak…lam sejam gak ah baru siap….akakaka…ibu suker bila ada sayur kacang panjang..semangat ibu nak masak, rasa tekak ibu ni meronta2 suh masak sayur kacang tu cepat2 siket nak makan ngan nasik panas2….goreng jek sodap bai tuhh….


Moh ibu jamu menu malam ni pulak ya….tanpa jemu, silakan…tambah ayam…tambah!!



sayur kacang ayam
okey…ibu saja bagi gambor ni besor2 k….nampak sayur kacang tu??…dap kan?? kalau ada ayam mesti ibu goreng campor sekali ngan sayur kacang niieh..biar der gedabak ayam dia…sedap siket nak makan…lau kat kedai kang mana nak dapat ayam goreng ngan sayur besor ghope itu kan? akakaka
Tomyam lak cam besa2 ja….dah selalu ibu masak…ghope dia gitu jugek!!
Kali ni sambal pelam siket jek…tak banyak…cukoplah…buat ada2 jek…nak kenakan lawan lauk pauk ni…
Telur dadar ni dalam 4 bijik, adam dok hadap sorang jer separoh dari ukur lilit dia ya….adam kalau makan memang gitu…ayah biarkan jek…”budak nak makan” kata ayah…kui3…layankan jerlah ibu…



P/S ku : Simple but Nice!! :)






kalau suka LIKE k... :D

Sayur Suluh Keladi (masak asam rebus) + Sambal Pelam = PErghhHHHHHHH TERANGKAT body..peh!! 29



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Pehhhh!! memang terangkat body ibu (ce mana tu yek???) bila makan sayur suluh keladi asam rebus ayah ni…peeeehhhhhhh kaw!! menyengat kat hujung lidah membawak ker lelangit ibu….fuh!! (banyak soundtrack sebab sedap sangat!!) pulak tu keladi ni bapak ibu yang tanam…memang sedap ah!! bapak ibu kalau tanam apa2 memang menjadik….keladi dia semua gemok2 sihat belaka….


Yang digoreng sedap, yang mana di buat sayur pon sedap….maknanya material (ceh! keladi tulah) dia memang dari baka yang terbaik dari kebonlah, sanggop ibu perkatekan di sini ya??….ya??…ahaaa…. Alhamdulillah rezeki dia kan?….anak (ibu) menantu (ayah) ni apa lagi, pantang bapaknyer offer suh bak balik sudi sesaja…ekeke


Kali ni ayah bak balik sayur keladi yang dia dah siap2 siang lagi kat umah kampung…..jadik bila balik tu tinggal dia cooking jelah….kali ni ayah masak memang malatopsss!!!…sedap giller kentangg…lazzaaattt sangat2 sampai mejilat jari ngalahkan kepci lah….sebijik sama ngan masakan arwah mak….memang sedap!! bilo masooo eii jang ekau belajar ngan omek den ni???….samo bonar eii jang ghasoonye….akaka (ntah betol ke tidak ibu ngomong N9 tu…hihi)


Okey…cakap banyak lak ibu ni…bilanya yang ibu nak jamu geng2 ibu makan ni?…haaa, jempot2 makan…tambah nasik…tambah nasik!!
●/
/▌♥♥.•*´¨`*•. (`'•.¸ (`'•.¸*¤q✿r♫m¤* ¸.•'´) ¸.•'´) .•*´¨`*•.♥♥
/ \ ♥


sambal pelam special
ni sambal pelam ayah yang dah terkenal tuuuu....macam biasa…kali ni lawan dia memang betul2 mengenalah…dap dap ayah…daapppp!!



ayam berempah
yang ni lawan sambal pelam…kena tak?? ayam beremppah…ibu request kat ayah ni baru dapat..ayam ni tak hangos ya...dia cuma garing sahaja....akaka



sayur suluh keladi
PERRRGGHHHHHHHH!! (tak nak story lelebih……bayangkanlah, berasap tuh!)



P/S ku : kali ni ayah masak memmmmang sedap menjilat jari….memmmmanglah!! sedap betollah!! patutlah anak2 isteri sayang ayah lebih2 keh keh keh






kalau suka LIKE k... :D

Ottromen ibu (Danial) suh serang balas DARKBATMAN…ah ha ha ha ha ha 12



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Laaammmma rasanyer tak update blog ni…sampai ada geng kecewa ibu tak update blog kikikii…sapa tu yang tak sabau2 nak komen entri ibu ni??….tulah Darkbatman blogger ensem tu…skang ni blog dia sik update sal orang perempuan jer yer??…hentam2 lak tuh…nak gaduh eh?? meh meh meh


Makin baca makin pedas, makin dibaca makin pedas….sedap lak tu pedas2 dia bagi kaw2 punyer…kikiki…ibu suker komen bila baca entri pedas gitu…otak ni macam mengembang2 idea bercambah karang ayat dok mengomen…sampai blog sendiri terabai tak ber update…huh! gitu sekali…


Terbakar Tersentuh  hati ni bila baca ayat2 puitis aie tu…cam orang penah kawin dia punya pengalaman??…pengalaman ker?..kikiki…tapi apa pun ibu enjoy jer baca entri aie…sedap ibu komen pastu….ibu lagi suker entri aie emo camtu dari lain2 entri yang dia buat, menarik!!!….dia cerita dari perspektif lelaki…saja lah tu nak provoke wanita2 prihatin cam ibu ni…ekekeke


Kira macam kita bertukar2 pendapatlah kan??….owhhh lelaki rasa perempuan macam ni rupanya bila gaduh, owhhhh perempuan punyer taste pelik cenggini rupanyer carik calon suami…owhhhh perempuan ni pandai lak men ugut2 ngan lelaki…huh!! terbakar tak kaum hawa??…mestilah ibu terbakar…cuma tak hangus jer lah…akakaka


Memandangkan aie asikkkkk je hentam ibu orang perempuan kan??….kan??..kan??…huk huk (sedih tau) Jom ibu kongsi tips untuk orang2 lelaki lak…ni semua tips2 petua berguna dari Dr. Fadhillah Kamsah (HERO JAWA ibu) ibu copy paste jek, adore betullah ibu ngan dia ni sungguh benar dan tepat sekali pemahaman Dr ni sal orang perempuan lelagi isteri…pakar motivasi dah bagi tips best2 ni…tinggal diguna pakai sahaja…moh kita..


Oleh Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah

1. Selalu menghargai usaha dan penat-lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.
2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.
3. Jangan sekali-kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan/cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..
4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.
5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.
6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.
7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.
8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.
9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.
10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?
11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.
12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.
13. Jagalah maruah anda sebagai suami dan lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.
14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal, dah berak flush. Susah sangat ke nak buat macam tu? Semua nak kena ajar ke?
15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah/menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.
16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.
17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?
18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?
19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.
20. Berbincanglah dengan isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbangrasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.
21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.
22. Berusahalah dengan ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali
23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau kami rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.
Allah s.w.t. berfirman, “Dan ketahuilah bahawasanya Allah mengetahui apa yang didalam hatimu, sebab itu berhati-hatilah dengan Tuhan”

Artikel di petik dari page terkenal : ILuVEIsLAm


Tapi kekurangan lelaki ni (sesetengah darinya sahaja ya..ekeke) tadi tak jadik masalah pada perempuan bila lelaki ni tadi seorang yang bertanggungjawab pada keluarga …kelemahan lelaki ni dia pejam sebelah mata jek…tak kesah pun…itu pada ibulah…ibu sayang  ayaahh ~ (tetiba)…banyak dugaan tuk orang perempuan/isteri/mak2 kita sendiri sebenarnya…selagi tak kawen selagi tulah kome tak rasa…


P/S ku : pada yang dekat2 nak kawin tu  sedang2 elok lah nak belajar tu…memang tulah dia…tulah dia kemungkinan senarionyer…ekeke…






kalau suka LIKE k... :D

One Lovely Blog Award ♥✿♫•*¨*•.¸¸❤ 14



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


award
One Lovely Blog Award ♥✿♫•*¨*•.¸¸❤


Terima kasih Hana Faza dah bagi ibu award ni…ibu suker lah!! One Lovely Blog Award…owner dia yang lovely ke Blog saja?…ekekeke apa2 pun ibu hargai sangat award2 yang dah di anugerahkan tuk ibu selama ibu ber blogging ni…seronok sangat bila dapat award ni…


Terasa kehadiran blog ibu kat dunia blogging ni dirasakan blogger2 yang lain.....ahakss... Thanks banyak2…oleh itu ibu pon nak jugak anugerahkan LOvely blog yang lain2 terutama kengkawan ibu tuk award ni…sama2 kita bergembira ber blogging ya…tak kisahlah kita ni blogging pasal apa pon yang penting HALAL…hihiiii



My Lovely Blog Award goes to ♥✿♫•*¨*•.¸¸❤

NardNaddy
Mommy Yen
Ceroi

P/S Ku : Ramai sebenarnya ibu nak letak kat atas nie…pada sesiapa kawan2 blogger ibu yang lovely2 ambik ya award ni…jangan malu2….kalau malu2 ibu puk!! nanti…ekeke






kalau suka LIKE k... :D

Soup Ayam + ???? = eheheh 12



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum semua…okey, ni ibu nak update menu semalam ibu cooking tuk ayah…sup ayam ngan apatah kenama nye menda nieh??? ibu tak tau nama dia….macam lala tapi bukan 100%…adik beradik kot?? tapi ibu lebih suker lala dari yang nie…rasa lala lagi sedap!! mantop!! meletop!! dari yang ini…ibu masak je…tak makan sangat benda nie…hehe



Moh kita jamu mata jap …lalalalalala ♥¸¸.•*¨*•♫♫•*¨*•.¸¸



soup
amboiii…watermark tak nak ngalah besor dia kat situ…akaka….ni watermark ibu yang ayah dok bagi nama tu…macam sindir2 ibu pon ada…tapi takper…ibu terima kata2 tu sebagai pembakar semangat tuk ibu terus membuat dapur kami terus berasap!!…
sapa tau nama dia….kalau lala ibu dah masak sambal jer…sedap!! kompom!!…ni ibu tak tau nak masak apa, last2 ibu tumis biasa je…letak air siket sebab dia memang dah ber jus kan??….jus dia tak sama ngan lala punya jus…jus??? hehehe….macam lebih berasid lak jus yang nieh…tu yang tak ngam di tekak ibu…(aku sorang gaknyer yang tak tau nama dia….orang rajin masaklah katakan…ekekeke)
sup ayam tu pun ibu guna kiub ayam maggi je…serbuk punya dah habis daaaa…ayah lupa beli…tu yang kaler dia cam tu jek…hehe (banyak kan minyak dia??…heheh)



Okeylah tu……syukur ada lauk nak di masak…kang komplen lebih2 kang ayah merajuk lak, fenat2 carik wet beli lauk sampai umah ibu asik bebel2 jek!!…ekeke, jangan marah yer ayah?….ibu tak kesah, tapi ibu tengok ayah pun tak juga abiskan mende tue…tak sedap eh?….kikiki




P/S ku : hmmmmm…petang ni nak makan pizza kat Taman U lak….nak makan mushroom soup…bukan takleh buat sendiri, beli je serbuk dia pastu masak bukan susah kan??…saja nak jenjalan benarnyer…hehehe






kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...