Abang Nenial pening2..



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
  

Salam petang semua. Sihat? Alhamdulillah, kat sini ibu nak ucapkan syukur padaNYA dan Alhamdulillah buat Mama Nafira sekeluarga bila dapat tahu result yang terbaru tentang adik lelaki kesayangannya. Alhamdulillah bukan penyakit kanser yang dihidapinya. Semoga adik lelaki mama terus sihat dan tak miss jalani rawatan tuk terus sihat ya. Alhamdulillah. 

 
Ni ibu nak citer tentang bujang2 ibu tu haa…Nenial demam, pening2 kepala sampai takleh nak buat kerja sekolah. Balik dari sekolah semalam muntah2 depan gate…kat sekolah nangis2 kena marah ngan cikgu sebab kerja sekolah tak siap. 

 
Ibu dah suh siapkan hari tu tapi nenial bagi alasan nenial pening kepala…tak boleh buat kerja sekolah. Takper, ibu biarkan…bila kena marah ngan cikgu kat sekolah baru nenial belajar kan?. Rupa2 nya nenial memang demam panas ngan pening2 kepala laaa….balik sekolah tu terus je muntah2 n panas badan terus naik. 


Risau ibu, sib baik memang ayah ambik cuti 1/2 hari semalam…sebab mmg ada app. date ibu mengandung tuk daftar kat klinik. Sekaligus bawak nenial tuk check, dari rumah ibu dah siap2 pakaikan nenial cool fever. Tapi si budak kecik yang lagi se’orang itew dengan tiba2 “eninnn…enninn…emamm..emamm!!” sambil dok tepok2 kepala dia… 

 
Sibuk nak jugak pakai cool fever tu….apa abang dia ada dia mesti nak jugak. Tak boleh kurang, lebih mesti. Ayah dia memang layankan je anak2 dia dengan penuh kasih dan sayangnya…kui. Adam yang tak demam pun ayah nak buat check up jugak padahal dia dah tau anak bujang kecik dia tu men2 jek……ayah ayah
  

 
danial demam
alahaiiii…siannya abang nenial demam+muntah2+pening2 kepala..
pestaim ni ibu dengar dia pening kepala time demam…
dengan muntah2 lagi…banyak lak tu…
Alhamdulillah hari ni nenial rehat2 jek kat rumah tak gi sekolah..
demam dia pun dah kebah…dah boleh cakap2 ngan ibu…
tapi bila ibu suh buat kerja sekolah je nenial cakap dia takleh buat sebab pening2 kepala…
takper2, ibu bagi rehat  dulu cukup2 kat rumah…bila dah betul2 sihat baru buat kerja sekolah ya sayang?….. 




 
danial demam2
hai hai haii…adam emmamm ni…enninn2…
api adam uke akan…dapp!!…
emput2 kan ilishh ayah uat..
adam emmamm nii..ennin pale…api tak untah.. 



 
danial demam4
errrmmm…dapnyeee…
enninn…eninnn pale adam…ahahaha 



 
P/S ibu : memang sedap jemput2 ikan bilis ayah…rangup diluar, lembut didalam. keh keh keh keh. 





kalau suka LIKE k... :D

23 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

munna berkata... Reply To This Comment

alahai kesiannya ..semoga adik Danial cepat sembuh ye...

Noraim berkata... Reply To This Comment

amboi si adam pun nk jgk.hihi.

fieda berkata... Reply To This Comment

mungkin faktor cuaca ni kan sheila..semoga cepat sembuh ye..

mommyYen berkata... Reply To This Comment

semoga cepat sembuh ye abg nenial..sian dia ling,jaga diri sekeluarga bebaik tau..

Positive Girl berkata... Reply To This Comment

kesiannya dia..samale mcm adik kita yg sorang ni..tapi si adik ni tipu2 je sebab malas nk buat keje sekolah..hehe..

Saidila79 berkata... Reply To This Comment

demam kura2(pura2)yer adammmm....semoga danial cepat sembuh...

ajumohit berkata... Reply To This Comment

alah siannya nenial, auntie pasti skrg ni nenial mesti dah sihat kan...nnti bleh pegi sekolah ok...

ieda berkata... Reply To This Comment

salam kenal dari akak

aloor ciann nenial .. musim nie dik .. hope nenial cepat2 sembuh ..

Mama Adam berkata... Reply To This Comment

Kesian... Get well soon daniel

Mak Lagenda berkata... Reply To This Comment

Alololo..sian abg nenial! Rajin2 mkn ubat tau!!

wan nurul hezrina berkata... Reply To This Comment

semoga lekas2 chat kay..jgn lupa makan ubat ikut waktu

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@munna mekasih aunty...nenial dah sihat Alhamdulillah. :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Noraim tulah..dia tokleh kurang

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@fieda iye fieda...cuaca tak menentu... :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@mommyYen tq ling :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Positive Girl hihi...macam2 kan budak2 ni? :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Saidila79 hihi..adam2.. ;P

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ajumohit betul tu aunty...tq tau :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@ieda tq kak ieda...salam kenal :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Mama Adam tq mama adam :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@Mak Lagenda mekasih mak...Alhamdulillah sihat dah :)

Shiela Latif berkata... Reply To This Comment

@wan nurul hezrina tq aunty :)

ain dzaya berkata... Reply To This Comment

elo..elo..elo..first time dtg sini..ofsem sangatt.blog yg sangat kreatiff..^^''

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...