Souvenir dari Sarawak… <3 1



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
 
Salam semua…hari ni saja ibu nak update story souvenir yang ibu dapat dari adik beradik ibu, Kak Long ngan Moksu juga ayah tersayang yang baru balik bercuti dari Brunei & Sarawak. Waaaaaaa berjalan sakan diorang tau..seronok ibu tengok campur jeles siket2 sebab ibu tak dapat join hihi…
 
Sebenarnya banyak jugak souvenir yang ibu, ayah ngan anak3 dapat dari mereka3 yang bercuti tu. Tapi ibu tepek satu gambar jelah yang paling sweet sekali hihi
 
IMG-20121216-00299_1355659370619_n
nampak macam besor kan? hihihi tapi tangan ibu yang kecik sebenarnya…comel giteww
ibu mmg admire ngan gelang mutiara dari Sarawak ni…dari dulu-dulu lagi ibu suka
tak tau kenapa….sweet sangat bila dipakai..kalah gelang emas hihi
 
Tahun depan Moksu suh kumpul duit dia ajak pergi Sabah pulak…dengar-dengar tu memang dah seronok nak kumpul duit. Tapi entahkan berjaya entahkan tidak hihi…kena  kuatkan hati kentalkan semangat supaya tidak mudah terpengaruh dengan shopping online lepas ni. ceh!

 
Kalau ibu berjaya kawal napsu syaitonnirojim yang tak elok iaitu MEMBAZIR….tak mustahil ibu dapat kumpul duit bawak anak3 jalan-jalan naik belon. kan? caiyok2 ibu!!!!! InshaaAllah ada rezeki ibu ngan anak3 nak naik belon tu. Belon jenama Air Asia pon boleh.
 

P/S ku : tak sabar nak tunggu Cuti Chinese New Year tahun depan ni…holidayyyy Terengganu kite yeayyy!!!





kalau suka LIKE k... :D

Wordless Wednesday….(ada lagi ke?) 2



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
 

 
antu tenggek
Tolongg….Ada Antuuu………..Antu tenggek kaki tak bagi ayah gi kejeeee……



P/S : macam ni pon boleh.





kalau suka LIKE k... :D

Hujung minggu yang bermakna <3 3




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
 

Salam pagi semua, minggu ni ibu n family rasa gembira sangat. Sebab minggu ni ibu ngan ayah dapat buat apa yang kami asik cakap-cakapkan sahaja 2 ke 3 bulan ni. Iaitu, bersenam sekeluarga di hujung minggu. Hoyyee hoyyeee akhirnya kami 5 sekeluarga berjaya melakukannya. Semacam je ayat aku ni.

 
Ibu pun sama jugak berjogging, hari yang kedua ritu hari Ahad. Hari Sabtu belum join lagi, ibu jogging sama-sama menolak stroller Ameera. Jadi sambil ibu berjogging, Ameera pun ikut jugak berjogging tapi dia bantai tidur lena dalam stroller tu. Bagus anak dara ibu ni tak banyak kerenah, ibu shaaaaaaayang Ameera.
 

Jom tengok gambar, tapi gambar ibu masa jogging tu takde sebab tukang ambik gambar ni ibu je sorang. Pulak hari pertama jer sempat nak bergambar bagai, hari kedua ibu ngan Ameera dah bz. Next week kita sambung lagiiii. Hoyyeee hoyyeeeeeee


 
IMG-20121208-00246_1355108599221_n
Good Morniiiiiinngggg, from Tambak Pontian With Luve (bling bling sambil kelip-kelip mata)
 
IMG-20121208-00248_1355108322652_n
Mari kita mulakan!! BERSEMANGAT!!
 
IMG-20121208-00241
iyah..iyah…iyahhh…lari..lari…lariii
 
IMG-20121208-00243
tengok laut jaappp….indahnya sepoi sepoi bahasa angin di sini.
 
IMG-20121208-00251
Ibu ngan Ameera duk diam-diam sini tengok uncle-uncle ber TAICHI okeehhh…
 
IMG-20121208-00252_1355069614172_n
Dah johgeeng Attam nak main pullak ibu…..
 
 
P/S : seronoknyaaaaaaa….next week ayah ngan ibu bertambah semangat nak bersenam lahgi. Hoyyeee hoyyeeeee…..



kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...