Bergambar jer...hehe 2


Bismillah,
Assalamualaikum..


Apa kabar semua...saja nak update ni nak tepek gambar gambar gambar.....ibu ni duk rumah ker jalan jalan ker..dlm keta ker ibu suka ambik gambar. Lagi lagi gambar hero ngan heroin ibu tu.


Yang ni selfie...katanyaaaaa
Kih kih kih..kan org skang sibuk selfie bagai..
So ibu pun nak jugak terai test..betul ke? kikiki




Yang ni heroin ibu...
Cun ker tidaaaaakkkkkkk??



Yang ni lak ibu ambik semalam..
Semalam kan cuti..ayah kat umah kalau ada masa tak reti duk diam..
Ada jer yang dia nak buat ngan terai....
Beruntungnya ibu ayah pandai buat popia otak otak ni..sedapppp hehe



Alahai geramnya ibuuu....yang dia sama macam ayah dia.
Tak reti duduk diam...
Kalau ibu duk sebelah ke..baring ke...mesti sapan...
Macam ni rupanya tanggungjawab ibu yang fully breasfeed baby. 
Bukan mudah..bukan senang..
Tapi Alhamdulillah..semoga pengorbanan ibu berbaloi. Amin. 



Haaa...bujang ni dah boleh makan..
beso botolnya hahaha
Geram tengok budak ni..
Hari ni tak sampai sampai lagi..
Tak datang ker?
relex siket ibu..hehehe


Ps : banyak lagi gambar lam henpon ni hehe

kalau suka LIKE k... :D

Candy crush saga punya pasal 0

Bismillah,
Assalamualaikum semua...

Hari ni Ameera nak tunjuk kat semua geng geng blogger ibu acam ane nal main candy crush shaga ni yeeee...

Haaa...

Jom main...

Haaa...guna kaki ker guna tangan ni?


Haa..ok kita mula ye? eksaited ni...


Eh. Adei adei..belum mula dah pecah kepala nak mikir ni....aaahhhh..






Maaf laaa..kita rehat rehat tengok tv jer lah iye?  Lagi shenang..kan?





ps : lamanya ibu tak post cerita bergambar macam niii....rindunya hihihihi




kalau suka LIKE k... :D

Lama tak post gambar lauk pauk hehe... 3

Bismillah,
Assalamualaikum semua...

Saja petang petang gini update blog lepas belek belek phone nampak pulak gambar makanan lauk pauk...ibu masak cam dah lama tak upload gambar menu ibu masak wit leb kat dlm blog kesayangan ni...

Haaaa..saja nak bagi kecur kecur petang petang ni...hihihi...malam ni macam nak makan kat kedai lak...teringat satu kedai tu jual kuew tiaw goreng...aahhhh dah laparrrrr..

Sebelum tu meh belek belek dulu hehe

Alhamdulillah..ni menu semalam...makan cecah ngan roti gardenia yang enak dimakan begitu sajaaaa......hahaha


Alhamdulillah...yang ni pulak menu anak anak bujang tu ha..nak lauk ni selalu. Makan kena suap pastu nak ngan nasik panas panas...ibu pon terjebak sama sebab nikmat yang amat dimakan ketika hot hot...


Alhamdulillah...yang ni pulak menu pikat suami pulang kerja awal...hahaha...kalau ibu nak ayah balik awal..ibu masak, ibu ambik gqmbqr, pastu ibu send ler kat dia...
TERNYATA IANYA BERKESAN!!!!




Ok...nilah dia kuew tiaw goreng yang ibu teringin malam ni...mintak mintaklah kedai pakcik bukak yer malam ni...janganlah hampakan shayeeee...hehe



Ps : plan kemain lagi...ni call ayah tak dapat dapat...hihi





kalau suka LIKE k... :D

Ameera dah pandai makan ekeemmm 2

Bismillah, Assalamualaikum.

Salam pagi semua...ha tgh buat apa tuuu? Ibu tgh lepak lepak ngan update blog sambil henjut buai...haaaa hebak tak? Hebak tak? Ekekeke

Ni heroin ngan hero ibu tgh layan mata hujan hujan ni. Ibu jer tak lalu nak tido sampai ke malam lah baru ibu dapat tido... tapi takpelah tu. Bagus tuk ibu jugak..sik nak rehat jer kan...dah lah time ayah ada ibu banyak rehat..hehee

Skang ni anak dara dah masuk setahun sebulan....dah pandai makan ekeeemmm..dah tak payah nak pegang pegangkan bagaiii..kena tepis jer ngan anak dara ni....bab makan memang hebak dak ni...tapi berjalan belum lagi..heheeee

Agaknya ameera ni sama ngan danial kot...tang jln tu lambat siket. Setahun 3 bulan gitu baru mula nak berjalan. Tak kisahlah tu asalkan dia pandai berjalan jugak nanti. Caiyok! Baby caiyok!

Haaaaamboii...ibu punya tangan ditepis tepisnya aje...mintak siket pon tak boleh...telan liur jer...tamak ko nak haha!


Setiap masa makanan di tangan...kalau tak makan mesti nak menyusu setiap masa hehe


Nak jugak masukkan gambar hero ibu ni...ni pon dah sibuk nak makan makan kalau tengok orang makan...kesian hihi. Dah 5 bulan hero ni...tapi belum boleh makan lah sayang. Tunggu lagi sebulan jer k. Masuk jer 6 bulan baru boleh makan..ti ibu shuap eh? Kesian dia. Kiki


Ps : budak budak ni belum boleh makan kemain dia nak makn. Tp kang bila dah boleh makan ibu suap hapah tak habis dia makan. Ker ibu masak tak dap? Hihi



kalau suka LIKE k... :D

Mersingggg....kami mahu datang! 0




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 

Salam isnin semua....apa citer? Jap lagi ibu nak pusing pusing blog kawan ibu semua. Nak baca baca citer orang pulak. Ni ibu nak citer sal ibu, ayah ngan anak anak tersesat singgah kat Mersing ari tu. Best jugak kan mersing skang ni? Apalah nak jadik ngan ibu ni. Nama jer orang joho...tapi mersing maju pon ibu tak tau...keh keh keh


Bukan pasal maju tu yang ibu impress sesangat...pasal keindahan kat mersing tu ha. Banyak pulak homestay, resort atau hotel yang cantik cantik skang ni kat sana. Ngadap laut pulak bagai.....alammakkk haiiiii....cantek gilerrrrrrr....(nampak sangat pulau tioman pon ibu tak pernah sampai lagi kan?) muehehehehe buat malu jer...tgk mersing pon dah macam orang apa...sedihhh


Oleh kerana itu ! Ibu dengan pantasnya telah membuat survey survey ke atas mersing...cari homestay, resort (yang murah murah ajerrr) untuk ibu dan keluarga ibu nikmati di hujung minggu nanti. Hujung minggu bila? Entah tak pasti...yang pasti ibu carik dulu tempat nak stay tu dulu...hahahahah



Ha...ni masa sesat singgah ritu...ambik view dr dalam kereta jer...tak ambik sangat pon gambar posing tepi lauttt...tak sempat sebab nak pergi umah orang kahwin yang sebenarnya. Tapi kita semua sempat duk makan kopok lekor kat 
kedai...kih kih kih


Ha...ni satar...yang depan tu kuih bom inti isis ikan....kopok lekor ada...tapi tak masuk frame...ok letteww kan? Ada jugak bukti tu...tema kedai kopok lekor ni sama macam kedai kopok lekor kat terengganu jugak. Masa ibu pergi terengganu dulu ibu singgah jugak kedai makan kopok lekor ni...cuma ikan goreng tepung...udang goreng tepung tu takderlah...


2 hengget sepeket! 
Ada jugak kedai gini rupanya...sedih ibu ni semua pon tak tau...malu malu org joho tak tau ni...


Eh. Ni masa makan kat kedai kopok lekor tu 
Ah tadi....ada pulak buai buai ni ha...apa lagi budak berdua ni...tp danial jer yang konker buai tu...adam takut nak naik...sik jatuh jerr.....




 Survey punya survey ibu jumpa link Mersing beach resort. http://mersingbeachresort.blogspot.com/....ibu tengok price, bilik semuanya ok kena dan berbaloi baloi murahnya. Keadaan biliknya pon ok jugak...resort ngadap laut..ada swimming pool lagi sesuai tuk anak anak mandi manda bergembira. Ada lak tempat makan, bbq...itu dah cukup bagus. Kan?


Cuma yang ibu tak pasti tu dekat tak ngan bandar mersing...kalau dekat pon lagilah cukup bagus...best!  Ni nak ajak sapelah lagi pergi ni...kalau takder org yang nak pergi ibu pergi anak beranak jer pon boleehhhhh....hahahah. Korang kalau nak tengok resort ni gi lah tengok kat link yang ibu dah bagi tu. Takder komisen komisen yer...ni ibu promote sesaja ajerrkkk! Heheh


P/s : ibu dah tanya tanya kat ayah...ayah on nampaknya. Sebab air muka ayah masa kami sesat singgah kat mersing tu ibu pasti yang ayah pon nak jugak stay kat mersing ni sehari dua bangkali. Keh keh keh...






kalau suka LIKE k... :D

Bulan yang indah ~ 10




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 

Salam petang semua...dekat nak maghrib dah ni. Eh. Rajin pulak ibu update blog nih hihi. Semangat tu datang bila ada kawan kawan blog ibu yang dtg baca. Then tinggalkan komen tuk ibu. Pengubat rindu la mama nafira ngan babe qellissa nih. Rasa macam nak aktif balik jer blogging ni. InshaaAllah amin.


Nak update pasal besday ayah yang tak lama lagi ni...lagi baper hari jer lagi tapi ibu dah siap siap belikan ayah hadiah pun. Tak seberapa pun hadiah yang mampu ibu belikan tuk ayah tahun ni. Bajet cikeeettt jerrr yang ibu ada..tapi takper kan ayah? Itupun ayah dah suka sangat kan? Kan? Hehe



Ni jer yang ko mampu shila oiiiiii...sian ayah...ibu nak belikan jenama best ciket apa tew? G-Shock? Karen-Shock? Muehehehe...tapi dah ayah yang tak nak...ayah lah yang bersalah di sini...nak buat cemana? Dia nak try jenama bom ni pulak...eh. B.u.m. Ekuikmen ni...hahaha...Besday org...kita ikutkan aje kehendak dia...sayang laki katekaannn....ekekeke. Bagus ayah ni, tak memilih tak tamak, merendah diri....tak susahkan hati ibu nak kena belikan dia ngan hadiah yang mahal mahal sedangkan dia layak mendapatkannya...ahhh terharu. 



Eh...ni apa plak? Eh. Eh.
Hehehe...bulan ni besday ayah...tapi rejeki ibu melimpah ruah pulak di bulan yang endah ini...Alhamdulillah syukur nekmat kpd tuhan yang memberi rahmat hoowuooowuoo. Ibu dapat hadiah saja2 dari ayah..hari tu ayah gi german...tinggalkan ibu ngan anak3+1anaksusuan tu seminggu kooo...lama giler tu (padahal duk umah tak buat apa sangat pon, jaga anak jerrrr). Konon2 lah gaknyer kan? Ker ibu yang kuat perasan lebih? Muehehe...


Eh. Eh. Dapat lagi? Eh?....
ALHAMDULILLAH...syukur nekmat kpd tuhan yang memberi rahmat hoooowuwooowuwooo. Ibu terpinga pinga bila diberikan menda alah ini. Ibu tak tau kan apa menda ni? Selalu dapat pakai henpon yang outdated jerrrr...berat lah..keras keypad larrhhh...asik heng larrrhhhh..tetiba dapat henpon uptodate cenggini. 


Mekasihhh banyak banyak yah. Ibu doakan rezeki ayah melimpah ruah lagi lepas ni, diberikan kesihatan yang baik, diberikan keberkatan hidup di dunia dan juga di akhirat nanti. Semoga kita jodoh kita berkekalan hingga ke syurga (ngatekan dapat henpon canggih kemain lagi doanya). Tak lupa juga semoga kita dapat sama sama membesarkan anak3 kita sehinggalah mereka dewasa, berjaya, menjadi insan yang berguna, ke anak cucu cicit kita. Amin yarabbal alamin ya Allah.


Kemain berdoa kan? Emang dasar...hehehe oklah...nanti ibu sambung lagi story. Cerita ibu ngan ayah ngan anak anak tersesat singgah kat mersing ritu. Best betul kan mersing skang ni? Apalah susah susah jalan jauh jauh sedangkan kat dlm johor pun ada tempat best cam mersing tu...ah. Nanti
Ah ibu story yer...


Sebelum itu...nah ambik nih!


Eeemmmmmmmuuuuuuuuu.....



Ps : next plan family trip to Mersinggggggggg...yes! InshaaAllah amin.






kalau suka LIKE k... :D

Ameera Adni Rose setelah setahun 4





Bismillah,  assalamualaikum semua


Ni sajalah ibu nak terai terai update blog guna phone, nak tau jugaklah canggih sangat ker phone ni sampai ayah sibuk sangat suh pilih phone ni. Seronok jugaklah bila dah dapat merasa ni. Syukur ibu kehadrat ilahi kerana menganugerahkan ibu kegembiraan di dalam hati ni. Alhamdulillah. Hehehe


Tajuk lain cerita lain...kan? Selalu ibu cenggini hihihi nak buat cemana dah gini pe'el ibu. Kecelaruan fikiran. Banyak sangat fikir sampai tak synchronize minda dengan perbuatan.


Sedar tak sedar bunga rose ibu ni dah melepasi umur setahun masa raya hari tu. Alhamdulillah ibu bersyukur sangat sangat ke hadrat ilahi di beri kesihatan buat Ameera terus membesar dengan sihat walafiat. Skang ni ibu tengah tunggu dia berjalan pulak. Tak sabar ni nak tengok dia jalan. Geram dah ni..tak sabar nih..hishhhhh...geram ni...geram betul dia main mainkan perasaan ibu ni...saja jer tak jalan padahal dah boleh no tu dia bejalan...hishhhh


ni Ibu nak tepek gambar bujang 2 orang tu tapi tak reti pulak...nak terai jap sampai boleh. Cemana gaknyer...selagi tak lepas selagi tulah ibu tak puas hati ni.




Haaaaaaa....boleh ponnnn...inilah gambar kami sekeluarga yang terbaruuuu. Yesss! Ce tengok muka ameera tu..dah besor pinggan dah bolatnya. Nak lawan ngan ayah dia letteww. Ibu jugak yang menten kuruihhh, Alhamdulillah. Semoga kebahagiaan dan kesihatan kami berkekalan hendaknya amin yarabbal alamin.


Okeylah...takat ni jerrrr dulu ibu update yek? Besok besok ibu rajin ibu snap lagi gambar pastu ibu update lagi blog. Dah makin senang dah ni kannnnnnn...hue hue hue



Ps : ajak ayah tgk citer pontianak dia bantai tido lak...tak syok betullah ayah ni. Kalau takit dilambung ombak...jangan play vcd itew....heeeeee heeee heeeeeeee



kalau suka LIKE k... :D

BIJI APRIKOT VITAMIN B17 0




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 
Salam semua...apa khabar? Lama tak jenguk blog ni...rindu giler! Kali ni jenguk ibu tak jenguk kosong. Ni ha ibu nak promote  produk terbaik dari ladang, satu satunya ubat/vitamin/makanan tambahan yang ibu jual. 


BIJI APRIKOT VIT17 : NO CHEMICAL.

Hmmmm...yang ada pelekat kaler hijau tu yang dah digoreng..rasa dia sedap macam makan kacang pistacio atau badam. Yang pelekat warna merah tu belum digoreng, rasa dia pahit siketlah. Siket jek...buat ubatkan? Hehe...kebaikan BIJI APRIKOT ni? Haaa...meh baca!


Boleh zoom in k....baru jelas n clear...


Pengalaman ibu yang dah makan biji aprikot ni hampir sebotol nak habis dah...ianya bagus bagus bagus untuk penghadaman kita. Hari hari hari ibu membuang, takder lagi menyimpan...bagus kan? Kelebihan yang lain tu sekarang belum lah nampak lagi tapi ibu yakin ngan biji aprikot ni sebab dari segi penghadaman tu memang nampak sangat sangatlah berkesan.


Kelebihan yang lain tentang biji aprikot ni cuba kawan kawan gugel...jangan terkejut pulak akan kehebatan biji aprikot ni. Kalau berminat nak order boleh order ngan ibu...


HUBUNGI :

ABD. LATIF (017 7619493)
ZASILLAH (019 7578951)

Berat sebotol : 250gm
Harga sebotol : RM38/sebotol
Cara pengambilan : Makan dan kunyah dalam kuantiti 7-13 biji sehari. (Basuh dahulu sebelum sebelum makan)



P/s : ubat itu ikhtiar, doa jangan dilupa..maka Allah SWT jugalah penyembuhnya. Amin yarabbal alamin.



kalau suka LIKE k... :D

Salam Ramadhan :) ~ 0




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 


Jaga jaga...kakak bucuk nak tium adik bucuk nii...hmmm


Salam ramadhan semua....dah separuh bulan ramadhan kita sambut kan?...sekejap jer dah masuk hari yang ke 13 ke 14 ni? Ehehehe ibu pun tak ingat sangat...puasa tahun ni lah yang paling mencabar ibu kalau korang nak tau...sebab apa? Sebab tahun ni ibu berpuasa sambil menyusukan anak anak ibu ni ha...


Fuh! Fuh! Fuh! Mencabar sangat sangat sebab ibu tak pernah alami situasi macam ni. Sedangkan kita yang menyusukan anak ni sentiasa rasa lapar dan dahaga...lagi dibulan puasa...tapi ibu dah kuatkan semangat! Ibu akan tetap berpuasa selagi ibu mampu menahan lapar dan dahaga. 


Bulan puasa ni lebih lagi cabarannya bila ibu menyusukan bukan Ameera jer....Rayyan pun ibu susukan sebab bila umi dia bekerja, ibu yang akan jaga rayyan...sebabnya rayyan menyusu dgn ibu kerana rayyan tak biasa lagi menyusu kot botol. Tapi hari ni papa dia test satu hari jaga sendiri bagi rayyan menyusu kot botol....ciannn lak kat rayyan... :( mesti dia tak biasa tu...tapi nak uat cemana? Nanti umi dia susah pulak nak kerja...ibu jaga rayyan cuma dlm ulan puasa ni jer... :(


Ini pun baru satu hari rayyan tak datang rumah ibu, ibu dah rindu...risau...cemana lah rayyan tu kat sana...lapar ker kenyang...haihhh, takpelah kan? Papa di ajar minum kot botol tu...untuk rayyan jugak nanti...susah kalau tak mau susu botol langsung nanti...tak memasal umi dia kena berenti kerja pulak....


Jadinya hari ni ibu rehat siketlah....tak macam hari biasa tu...sampai nak pengsan dikerjakan heroin ngan hero tu...hahaha...hari ni ibu plan nak buka kat luar ngan ayah ngan anak3...selalu tiap tiap hari ibu akan balik rumah abak n beruka kat sana jer...seronok berbuka ramai ramai berselera abak makan..hari ni kita tak balik rumah abak..kita lepak buka kat kedai pulaklah..tukar selera...besok baru balik lagi rumah abak... :)



Hai....ameera ni...blink blink tak? Ibu lar ni...ameera tak sabar nak sambut raya ni...tengok tengok baju raya...kasut raya dah ada...baju je belum ada...heeeeee ibu ameera tak sabar niiii...


P/s : ibu pon tak sabar ni...heeeeee









kalau suka LIKE k... :D

Steamboat bbq @ tok ripin house 0






بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 

Salam pagi semua...apa khabar kawan2 blog ibu? Semoga sihat sihat hendaknya. Amin. Haaaa hari i ibu nak up story makan makan sebelum masuk bulan Ramadhan yang mulia hari tu. Sempat ibu ngan adik beradik iu buat steamboat bbq kat rumah jer...pagi2 lagi ibu ngan ayah dah pergi pasar borong cari bahan. Puas hati...menang memakan, ekeke.


Mula mula tu ibu nak belanja ayah kat kedai makan2 steamboat bbq..tapi kalau makan ramai ramai ngan adik beradik berkumpul lagi best kan? So ibu plan ngan adik badik ibu 3 orang donet donet kita buat kat rumah abak aje! Yessss! Semua dapat merasa dari yang tua bawak ke bebudak ketot ketot tu haha.


Jom tgk gambar macam biasa...post ibu mesti kena letak gambar. Jangan marah bulan bulan puasa ni tgk makanan ye? Heh heh.


Cendawan in de haossss

Kobis panjang in de haosssse

Udang segar in de haosss

Lala in de haosss

Kupang n sotong in de haosss

Ikan kembong n mee hoon in de haosss

Lamb in de haossss

Ayam in de haosssss

Sayur sayuran in de haosss

De seafood bbq family

Enak...

Enak juga....

Situasi 1....

Situasi 2.....eskerem kena ada...bonus..


P/S : kalau nak makan tak ramai gi jer kedai berbaloi baloi....kalau nak makan sekeluarga yang besar, buat sendiri kat rumah pon berbaloi baloi. Rumah abak kat Ayer Baloi. Keh keh keh.


















kalau suka LIKE k... :D

Ameera ku sayang...Rayyan ku sayang... 1





بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 


Salam petang semua...hari ni ibu berjaya meng update lagi...dah lama ibu tak update blog daily. Kalau dulu tu hari2 ibu dapat update blog...seronok update tentang tumbesaran baby2 ibu. Kali ni baby ameera pulak...



Dari 6 bulan ke 10 bulan...


Ramai yang suka tengok mata ameera ni...pakcik makcik dia semua geram tengok dia ni. Bulat2 ngikut belah ayah dia lah ni. Kalau belah ibu ni muanya kurus kering jer...hihihihi kerja ibu kat rumah selain dari jaga diorang ni semua, ambik gambar jer kejenya...


Muhammad Rayyan...


Yang ni pulak baby ibu yang baru...baru 2 bulan usianya...yang ni baby susuan ibu...ibu sayang kat dia ni ha...ingat lagi tak kat MOKSU...skang ni moksu dah kawin..setahun dah kawin n skang ni baby dia pon dah keluar...ekekeke


Dalam pantang hari tu sempat lah ibu jaga lam 2 ke 3 minggu moksu ni...pastu moksu balik umah abak kat kampung terus pantang kat sana...husband dia yang jaga...perjanjiannya ibu yang patut jaga sampai habis pantang...tapi poksu sibuk nak jaga jugak isteri n anak dia...biarkan jerlah kan...hihi


Tapi nanti bila moksu start kerja balik...ibulah yang akan jaga dak bujang ni ha...mampukah ibu? Kita tengok..nanti bila ibu jaga selalu tak iu update blog...kalau selalu tu maknanya ibu boleh handle lagi kes ni...tapi kalau tak update tu maknanya ibu sedang menjalankan tugas dengan fokus lah tu kaaannn....


Oklah...nak stop dulu...nak tgk anak dara ameera tu pulak....tak padan ngan anak dara...tak reti duk diam...penat jugak ibu duk melayan kerenah anak dara ni...abang2 dia dulu tak jugak penat macam ni...mungkin sebab dia sorang ni yg dapat kelebihan ibu menyusukan....tu yan manjanya dia hanya ibu yang tahu...ayah dia tak tahu tu...huhuhu


P/s : cam nak mintak upah lebih ni kat ayah....


kalau suka LIKE k... :D

Ameera dah 10 bulan lah...dah pandai berdiri sendiri...dah ada banyak gigi... 0




بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 

Salam semua.....apa khabar? Sihat? Alhamdulillah...musim jerebu ni sama sama lah kita jaga kesihatan masing masing ye kawan2. Ibu ngan anak3 duk umah jer ni ha. Nak keluar rumah pon takut, jangan kata keluar rumah...depan rumah ni pon dah kelabu asap je pemandangan...asap jerebu pon sampai masuk dalam rumah.


Baju dah basuh nak hidai kat koridor rumah pon tak lalu sebab asap jerebu boleh dikata tebal sangat...bau pon boleh tahan, jengah jer kepala keluar pintu dah boleh pening lalat dibuatnya. Kalau nak jugak keluar rumah tu pakailah mask yer kawan2. Lebih2 lagi ntuk anak anak kita. Kita ni kuat lagi menahannya...anak kecik ni yang tak kuat menahan penangan asap jerebu ni. Senang dapat penyakit. Jaga jaga k.


Oklah, tutup part jerebu...ibu nak tunjuk siket kehebatan anak dara ibu ni yang baru pandai nak berdiri sendiri...jalan jer belum. Hihihihi...tak sabor pulak ibu nak engok dia jalan kedek kedek. Senang sikit tak yah dukung...kikiki


Ewah ewah ewah....comelnya dia....geramnya ibuuu....cam nak geget geget...


Hihihi...tak lama lagi dah pandai berjalan....pastu dah besar...pastu body baby dia pon bakal hilang...pastu konfem ibu rindu kat body baby lagi...pastu agaknya ibu pon mengandung lagi sebab rindu nak cium peluk baby lagi...huahuahua...tu jela keje ibu kan? 



P/S : eh..punyalah susah payah tah apps pebentah yang ibu donlot kat ipad ni untuk update blog..punya ah susah ibu nak guna...sekali belek2 ada pulak apps blogger ni ha..free bagai...try donlot n terus guna...peh! Terbaek pulak tu...senang lenang jer ngapdet blog guna ipad rupanya...kesian ibu ni lambat no terdedah ngan apps ni...skang ni senanglah ibu nak update blog. Pasalya ibu dah malas nak guna laptop...kesian pulak laptop itu dipandang dengan sepi sekali. Dasar ibu nak yang paling senang aje....keh keh keh keh





kalau suka LIKE k... :D

Ameera Adni Rose @8 bulan… 4



بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 
 
Salam sayang semuaaaaaaaaa….Ya Allah rindunyaaaaaa kat blog ibu niiii. Lama sangat tak update blog, sampai betul hati ibu melupakan kawan2 blog ibu kat sini. Rindu sangat, tapi tulah sekarang ni sibuk jaga anak dara. Takde masa dah nak blog2, ibu aktif FB jer…huhu
 

Ni nak update anak dara ibu dah masuk 8 bulan dah sekarang ni. Pejam celik pejam celik ibu tak perasan dah lama tak update n anak dara ibu pun dah membesar. Alhamdulillah, setakat ni dah dua kali dia demam nak membesar…dia dah tumbuh gigi 4 batang hihihi
 

Meh Ameera Adni Rose cakap Assalamualaikum kat kawan2 ibu…

ameera
Ameera nak shakap kat ibu…Ameera shayang ibu, Ameera nak tawan ngan ibu…
 

Hehehe ibu jer perasan Ameera cakap gitu. Alahai anak dara…bila awak dah pandai shakap nanti cemanalah agaknya. jgn kepoh2 eh? ibu tak larat nak layan ti…

 
P/S ibu : tak lama anak dara ni pandai berjalan agaknya kan?













kalau suka LIKE k... :D

Anon Oh! Anon. 5

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿ Salam tengah hari semua, ni ibu update hari Jumaat yang mulia saja nak ambik berkat. Hihihi, sebenarnya ibu update ni bersebab, sebab si Anon ni lah. Makin lama ibu biarkan makin banyak pilak komen2 dia kat entri ibu yang lama lama tu. naik rimas lak melihatnya. Caro nee...ibu nak block lah si Anon2 ni dari terus menganggu ruangan komen feveret ibu. Lepas ni takde Anon yang boleh komen kecuali blogger yang berId dan berdaftar ngan blogspot sahaja. Itu kan lebih afdal. Ni nak tengok komen2 berharga kawan2 ibu susah betul. Melaraaaap si Anon ni jer yang komen. Takder keja sangat kot duk sibuk menyepam blog ibu ni. Hihhihi Oklah ibu nak mamam pulaks...lapar lak perut ni.
P/S: selamat jalan Anoooonnnn.

kalau suka LIKE k... :D

Ameera yayayayayayaaaaaa 1

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿



Salam petang semua, ibu hari ni saja je update blog semata-mata nak tepek gamo Ameera dalam ni. Geramnyaaaaaa ibu ngan dia niiiiiiii. Nak geget-geget-geget-geget dak tecik ni. Cam lollipop lah dia punya comel tu. Sabooo je ibu nahan perasaan ibu...


Yayayayayayayayaaaaaaaaaa





P/s : caaaaaaaaaayang dak nih! 





kalau suka LIKE k... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...