Steamboat bbq @ tok ripin house






بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
✿ السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ✿
 

Salam pagi semua...apa khabar kawan2 blog ibu? Semoga sihat sihat hendaknya. Amin. Haaaa hari i ibu nak up story makan makan sebelum masuk bulan Ramadhan yang mulia hari tu. Sempat ibu ngan adik beradik iu buat steamboat bbq kat rumah jer...pagi2 lagi ibu ngan ayah dah pergi pasar borong cari bahan. Puas hati...menang memakan, ekeke.


Mula mula tu ibu nak belanja ayah kat kedai makan2 steamboat bbq..tapi kalau makan ramai ramai ngan adik beradik berkumpul lagi best kan? So ibu plan ngan adik badik ibu 3 orang donet donet kita buat kat rumah abak aje! Yessss! Semua dapat merasa dari yang tua bawak ke bebudak ketot ketot tu haha.


Jom tgk gambar macam biasa...post ibu mesti kena letak gambar. Jangan marah bulan bulan puasa ni tgk makanan ye? Heh heh.


Cendawan in de haossss

Kobis panjang in de haosssse

Udang segar in de haosss

Lala in de haosss

Kupang n sotong in de haosss

Ikan kembong n mee hoon in de haosss

Lamb in de haossss

Ayam in de haosssss

Sayur sayuran in de haosss

De seafood bbq family

Enak...

Enak juga....

Situasi 1....

Situasi 2.....eskerem kena ada...bonus..


P/S : kalau nak makan tak ramai gi jer kedai berbaloi baloi....kalau nak makan sekeluarga yang besar, buat sendiri kat rumah pon berbaloi baloi. Rumah abak kat Ayer Baloi. Keh keh keh.


















kalau suka LIKE k... :D

0 cuties - nak komen? KELIK SINI pon boleh!!:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...